Tipuri de remorci

Ce decideți să prindeți în cârlig?! Acest lucru depinde desigur în totalitate de domeniul de utilizare dorit. Sortimentul de remorci pentru autoturisme cu o greutate totală admisibilă de până la 3,5 t este foarte divers. Ca bază există următoarele variante:

 • remorci cu o axă, cu și fără roată de sprijin
 • remorci cu două axe sau cu axe tandem

În gama noastră de remorci pentru autoturisme aveți la dispoziție soluții de transport flexibile și multiple, în diverse execuții și clase de greutate. Atât clienții privați cât și cei din domeniul comercial găsesc aici în permanență ajutorul potrivit pentru transport, pentru cele mai diverse scopuri de utilizare.

De exemplu:

 • Remorcă cu basculare în spate
 • Remorcă cu basculare pe trei laturi
 • Remorcă cu suprastructură închisă
 • Remorcă transport motocicletă
 • Platformă transport autovehicul

Accesorii pentru remorci

Pe lângă cuprinzătoarele dotări de serie, există o mare varietate de accesorii potrivite pentru fiecare model de remorcă. Prin intermediul unor diverse componente puteți să vă alcătuiți o remorcă modelată specific necesităților dumneavoastră individuale. Toate informațiile privind modelele și cele cu privire la suprastructuri și accesoriile corespunzătoare le găsiți în gama noastră de remorci Humbaur.

Prevăzută cu frâne sau fără frâne?

În cazul remorcilor fără frâne, întreaga putere de frânare este preluată de vehiculul tractor. Pentru remorcile cu o greutate totală admisibilă de până la 750 kg nu este prescrisă legal o frână. Pot fi autorizate viteze de până la 100 km/h și în cazul remorcilor fără frâne, dacă sunt îndeplinite premisele corespunzătoare (mai multe în acest sens la Cumpărare și înmatriculare). În orice caz, remorcile fără frâne au avantajul că pentru autorizațiile de 100 km/h nu trebuie să fie montate obligatoriu amortizoare la roți.

Începând cu o greutate totală de peste 750 kg, legea prevede un dispozitiv de frânare. În acest caz se vorbește despre remorci cu frâne. La frânare, vehiculul tractor este descărcat și distanța de frânare se scurtează. Pentru autorizarea la 100 km/h, spre deosebire de remorcile fără frâne, în acest caz sunt necesare obligatoriu amortizoare la roți.

Caracteristicile de calitate a remorcilor

Robustă și rezistentă – așa trebuie să fie o remorcă. Cu Humbaur, HORNBACH are în gama sa pe unul dintre producătorii de frunte de remorci pentru autoturisme. Experiența îndelungată din producție și înalta conștiință a calității se reflectă în prelucrarea de primă clasă a remorcilor. Înainte ca o remorcă să părăsească fabrica Humbaur, tehnicieni cu înaltă calificare verifică temeinic fiecare detaliu în parte.

Calitate „Made in Germany“
Fiecare model de producție este proiectat și produs întotdeauna conform celui mai recent stadiu al tehnicii. În remorci sunt montate numai componente de înaltă calitate, ale unor producători reputați.

 • Remorca bara de tractiune in V zincata

  Bară de tracțiune V zincată la cald (toate modelele)
  Bara de tracțiune în V oferă o mai mare stabilitate și, în cazul unei avarii, poate fi înlocuită ușor. Acest lucru economiseşte timp şi bani chiar și în cazul unei reparații.

 • Kofferanhänger

  Cadru zincat la cald prin cufundare și șasiu zincat la cald prin cufundare

  La modelele ULE, ULT, RKE, RKT, DKT, AT, zincarea la cald prin scufundare oferă protecție maximă împotriva ruginii, datorită stratului de acoperire extrem de mare de zinc. În afară de aceasta, pentru că zincarea se aplică peste tot, nu se formează muchii ascuțite și, astfel, nici puncte de atac pentru rugină.

 • Capacitate de ancorare verificată de Dekra

  La modelele AL, ULT, TLT, RKE, RKT, DKT, KE, KT, capacitatea de ancorare per inel de ancorare este verificată acum de Dekra.

 • Dispozitive de închidere îngropate ale oblonului

  La unele modele, dispozitivele de închidere îngropate oferă siguranță optimă, pentru că nicio piesă nu stă ieșită în afară față de oblon și, astfel, nu există pericol de rănire. Dispozitivele de închidere pot fi mișcate foarte ușor și pot fi deservite simplu. Astfel, oblonul poate fi închis sigur, cu efort redus.

 • Balamale zincate oblon (toate modelele)

  Atât bolțurile, cât și lagărele balamalelor sunt zincate și, astfel, nu oferă nicio suprafață de atac pentru rugină, ceea ce permite o durată de serviciu îndelungată. Datorită construcției elaborate a acestor balamale, obloanele pot fi detașate rapid dacă este necesar și montate la loc prin mișcări simple ale mâinilor.

 • Apărători de noroi prietenoase cu mediul

  Toate apărătorile de noroi din material plastic de la Humbaur (la toate modelele cu excepția ULE / RKE) sunt flexibile și rezistente la șocuri și, de aceea, și în cazul unor solicitări mari, revin la forma lor inițială. În plus, sunt reciclabile, contribuind astfel la un mediu curat.

 • Echipare cu anvelope de calitate

  Toate anvelopele montate la remorcile Humbaur provin de la producători de marcă, fiind astfel de înaltă valoare calitativă. Datorită unui indice de viteză mai ridicat, toate anvelopele Humbaur sunt adecvate pentru 100 km/h. În plus, indicele mare de capacitate portantă a anvelopelor oferă siguranță maximă.

din

Cumpărarea și înmatricularea remorcilor

Cumpararea remorcilor la Hornbach

Deșeurile de plante și cele din grădină trebuie evacuate! Adesea, spațiul de încărcare al unui autoturism combi sau furgonete nu ajunge pentru echipamente voluminoase, materiale de construcții sau alte obiecte; ori autoturismul trebuie protejat. Atunci este momentul pentu achiziția unei remorci!

Cumpărarea unei remorci în magazinul dumneavoastră HORNBACH

 • Alegerea remorcii
 • Cererea dumneavoastră va fi înregistrată la pupitrul de informații al departamentului materiale de construcții. După plata la casă, vi se înmânează certificatul de omologare, partea a 2-a (cartea de identitate a autovehiculului).
 • Înscrieți remorca la biroul de înmatriculări și primiți număr de înmatriculare, precum și certificatul de omologare, partea 1 (certificat înmatriculare autovehicul).
 • Preluarea din magazin: aduceți numărul de înmatriculare și cererea dumneavoastră la pupitrul de informații din magazinul dumneavoastră HORNBACH. După instalarea numărului de înmatriculare puteți să luați remorca cu dumneavoastră.

Pentru înmatricularea remorcilor aveți nevoie de aceste documente

 • Certificat omologare, partea a 2-a (cartea de identitate a autovehiculului)
 • Adeverință privind datele sau COC (declarație de conformitate)
 • Adeverință de asigurare
 • Opțional, pentru autorizarea remorcii pentru viteza de 100 km/h: certificatul 100 km/h al producătorului, dacă nu este menționat în adeverința de date sau în documentele COC și cu reechiparea corespunzătoare a remorcii. Atenție: la montarea ulterioară și nu din fabrică a amortizoarelor de roți, remorca trebuie aprobată de către inspecția tehnică, pentru a fi adecvată pentru 100 km/h; nu mai este necesar certificatul producătorului.
Cu aceste documente mergeți la biroul de înmatriculări. Acolo autovehiculul dumneavoastră va fi înregistrat, apoi primiți în plus certificatul de omologare partea 1 (certificat înmatriculare autovehicul). Autovehiculul dumneavoastră este acum omologat oficial pentru circulația pe drumurile publice.

Indicație

Chiar dacă există certificatul producătorului, biroul de înmatriculări poate solicita expertiza inspecției tehnice. Adeverința oficială (certificatul de omologare partea 1) este valabilă numai pentru această remorcă și trebuie purtată permanent împreună cu actele autovehiculului. În cazul autorizărilor pentru viteza de 100 km/h, biroul de înmatriculări vă înmânează o plachetă 100 km/h, care trebuie aplicată pe remorcă în partea din spate.

Permis de conducere pentru remorci

Pe lângă dispozitivul de remorcare, o premisă pentru deplasarea cu remorcă o reprezintă și permisul de conducere potrivit. O privire asupra permisului de conducere va preîntâmpina problemele.

Condiții necesare pentru viteza de 100 km/h cu remorcă pentru autoturisme

Pentru deplasările cu remorca este valabilă în principiu o delimitare a vitezei la 80 km/h. Pe autostrăzile și drumurile rapide din Germania, legiuitorul permite pentru autoturismele cu remorcă viteza de 100 km/h, dacă sunt îndeplinite următoarele premise tehnice:

 • Autovehiculul tractor trebuie să fie dotat cu ABS.
 • Greutatea totală admisibilă a autovehiculului trebuie să fie de maxim 3,5 t.
 • Remorca trebuie să fie adecvată pentru o viteză maximă de 100 km/h.
 • Anvelopele remorcii trebuie să fie proiectate pentru cel puțin 120 km/h (indice de viteză I corespunde pentru 120 km/h.) și trebuie să nu aibă o vechime mai mare de 6 ani.
Masa totală admisibilă maximă a remorcii
Niciuna dintre următoarele trei valori nu are voie să depășească masa totală admisibilă a remorcii:
 • sarcina remorcată admisibilă a autovehiculului tractor
 • masa totală admisibilă a autovehiculului tractor
 • produsul din X și greutatea proprie a autovehiculului tractor (X * greutate proprie autovehicul tractor)
În funcție de dotarea tehnică a combinației, pentru X sunt valabile următoarele valori:

Dotarea tehnică a remorcii
Fără frână și amortizoare hidraulice Cu frână și amortizoare hidraulice
  rulotă alte remorci
0,3 0,8 respectiv 1,0* 1,1 respectiv 1,2*

Valorile prevăzute cu * (asterisc) pot fi utilizate dacă:

 • remorca este dotată cu un cuplaj adecvat cu dispozitiv de stabilizare sau
 • remorca este prevăzută cu un sistem de stabilizare dinamică adecvat sau
 • autovehiculul tractor este echipat cu un sistem de stabilizare dinamică adecvat pentru regimul de funcționare cu remorcă (de găsit în certificatul de omologare).

Asigurarea încărcăturii înainte de cursă

„Obiecte pe carosabil" așa sau similar sună adesea anunțurile din trafic, care indică ce importantă este asigurarea încărcăturii. Atunci când încărcătura ajunge în mișcare intervin forțe enorme și, în acest caz, nu este în pericol doar marfa dumneavoastră prețioasă, ci mai ales ceilalți participanți la trafic. Chiar și o ladă cu băuturi cu o greutate de 14 kg devine, în cazul unui impact la 50 km/h, un proiectil de aproape 1.400 kg. Este greu de imaginat ce forțe sunt generate la greutăți mai mari. Asigurarea corectă a încărcăturii nici nu este dificilă atunci când există mijloacele de fixare adecvate. Vă prezentăm cum se procedează și căror aspecte trebuie să le acordați atenție neapărat!

Transport sigur

Încărcătura din remorcă trebuie obligatoriu asigurată înainte de pornirea în cursă. Fiecare model de remorcă dispune de un alt tip de posibilități de ancorare ca ajutor de încărcare și asigurare.
Acestea sunt de exemplu inele și urechi de legare, care sunt ancorate în partea interioară a obloanelor, în profilurile de colț sau în placa de fund.
Atenţie! Capacitatea portantă maxim admisibilă a sistemelor de ancorare variază de la model la model.

Încărcarea și descărcarea remorcii
La încărcare și descărcare, remorca trebuie să fie întotdeauna cuplată la autovehiculul tractor, pentru a se preveni o basculare sau o răsturnare.

Distribuirea încărcăturii

Procesul de încărcare corectă depinde mult de modelul remorcii. Astfel, în funcție de distribuirea încărcăturii, remorcile cu o axă vor avea alte proprietăți de rulare și de comandă a direcției dacă încărcătura nu este amplasată deasupra axei, ci prea în față sau prea în spate. Indicații mai detaliate cu privire la încărcarea și descărcarea modelului dorit aflați direct de pe articol și din manualul de utilizare, care este înmânat la cumpărarea fiecărei remorci.

Plasă remorcă
Plasa pentru remorcă va fi întinsă complet peste oblon.
Este adecvată excepțional pentru asigurarea încărcăturii în cazul unor deșeuri ușoare de grădină, ca de exemplu crengi.

Prelată plată și prelată înaltă
Și prelata plată va fi întinsă peste obloane și este adecvată optim pentru asigurarea transportului unor bunuri în vrac, gen nisip sau frunziș. Spre deosebire de prelata plată, prelata înaltă necesită un cadru de acoperiș, care va fi introdus în profilurile de colț ale remorcii. Prelata va fi trasă peste acest cadru și va fi închisă cu grijă la colțuri. Închiderea din partea de jos se realizează cu clame pe marginea din oțel al remorcii.

Sfat

Este importantă o verificare atentă, permanentă, a încărcăturii și a asigurării, înainte și în timpul cursei. Vă rugăm să respectați și indicațiile din manualul de utilizare al modelului dumneavoastră.

Asigurarea încărcăturii cu chingi de ancorare - așa se procedează!

Chingile de ancorare sunt probabil mijloacele de asigurare cele mai uzuale la asigurarea încărcăturii. La utilizarea chingilor de ancorare trebuie să fie asigurată o calitate ireproșabilă. Cum se realizează corespunzător această ancorare puteți citi în indicațiile de siguranță. În cazul chingilor de ancorare trebuie verificat periodic gradul de uzură, iar dacă observați deteriorarea acestora, înlocuirea este lor este obligatorie. În cazul uzurii nu mai este permisă folosirea lor. Alte mijloace de ancorare sunt de ex. lanțuri de ancorare, saltele antiderapante, pene, protecții muchii sau plase pentru asigurarea încărcăturii. La transporturile comerciale se utilizează și alte mijloace auxiliare.

Mijloace de ancorare

Nu doriți ca marfa dumneavoastră nou achiziționată să se strice? Atunci ar trebui să nu precupețiți niciun efort sau costuri la asigurarea corectă a încărcăturii. Cu echipamentele adecvate, asigurarea corectă a încărcăturii este o joacă de copii. Se face diferența între tehnici de asigurare cu fixare prin forță și cele cu fixare prin formă.

 • În cazul asigurării cu fixare prin forță se utilizează mijloace de ancorare . Acestora le revine o importanță deosebită, pentru că ele trebuie să fie adecvate pentru asigurarea prevăzută a încărcăturii și să fie în stare impecabilă. Pe autovehicul trebuie să existe puncte de fixare corespunzătoare pentru utilizarea mijloacelor de ancorare.
 • La asigurarea cu fixare prin formă este necesară o încărcare fără spații goale. În acest caz este prescrisă o suprastructură stabilă a autovehiculului. Certificatele de verificare trebuie să fie prezente în autovehicul.
Cele două metode de asigurare a încărcăturii pot fi combinate.

Asigurarea incarcaturii in remorca pasul 01

Chinga de ancorare dintr-o bucată constă dintr-o bandă și din elementul de tensionare. Ea se utilizează în mod normal pentru legarea de jur împrejur a încărcăturii.

Asigurarea incarcaturii in remorca pasul 02

Chinga de ancorare din două bucăți constă dintr-un capăt fix cu elementul de tensionare și un capăt liber. Capătul liber servește la reglarea lungimii și va fi introdus în elementul de tensionare. La ambele capete este montată o armătură de capăt, de ex. un cârlig ascuțit, pentru fixarea pe autovehicul.

Pont - utilizați mijloace de ancorare unitare

Ca urmare a comportamentului diferit și a modificării de lungime sub sarcină, utilizați întotdeauna mijloace de ancorare unitare, așadar de ex. două chingi de ancorare cu specificații tehnice identice pe etichetă.

Pont - depozitarea corectă a chingilor de ancorare

După fiecare utilizare, examinați chingile de ancorare cu privire la posibile deteriorări sau murdării și curățați-le înainte de depozitare. Reparațiile pot fi executate numai de către producător sau de către persoane delegate de acesta.

Metode de ancorare

Totul fixat - este foarte simplu! Vă recomandăm să utilizați una dintre cele mai frecvente fixări pentru transportul încărcăturilor, și anume ancorarea pe suprafața de încărcare şi ancorarea oblică sau pe diagonală. În funcție de punctele de fixare de pe autovehicul și de încărcătură, veți stabili prin ce metodă veți asigura marfa.

Asigurarea incarcaturii in remorca pasul 03

La ancorarea pe suprafața de încărcare obiectul va fi presat pe cel puțin două chingi de ancorare. Tensiunea chingilor de ancorare trebuie să mărească frecarea dintre încărcătură și suprafață atât de mult, încât încărcătura să nu poată aluneca.

Asigurarea incarcaturii in remorca pasul 04

La ancorarea directă, încărcătura va fi legată direct de autovehicul. În acest caz, chingile de ancorare trebuie să preia toate forțele care sunt generate la accelerare și la frânare. Din acest motiv se utilizează cel puțin patru chingi, care vor fi dispuse diagonal.

Aspecte care v-ar putea de asemenea interesa!

Distribuirea sarcinii: Încărcătura trebuie așezată astfel încât centrul de greutate al întregii încărcături să se afle, pe cât posibil, pe axa longitudinală centrală a autovehiculului. Centrul de greutate trebuie menținut la o înălțime pe cât posibil de redusă. Trebuie respectat planul de distribuire a greutății (solicitat eventual de la producătorul autovehiculului sau al suprastructurii).
Asigurarea cu fixare prin forță: La ancorarea pe suprafața de încărcare cu ajutorul unor chingi de ancorare, cabluri de ancorare și lanțuri de ancorare, forța de asigurare este aplicată prin mărirea forței de frecare. Mijloacele de ancorare trebuie să fie în stare nedeteriorată. Indicații suplimentare, la indicațiile de siguranță.
Asigurarea cu fixare prin formă: Prin fixare prin formă înțelegem sprijinirea bunurilor încărcate de obloanele din față sau din spate sau de mijloacele de asigurare a încărcăturii. Mijloacele de asigurare a încărcăturii utilizate, respectiv structura acestora trebuie să poată prelua forțele care rezultă în urma încărcării.

Asigurarea incarcaturii in remorca pasul 05

Protecția muchiilor: Unele încărcături sunt sensibile și pot fi protejate împotriva deteriorărilor de ex. prin colțare de protecție pentru muchii. În plus, acestea reprezintă o protecție bună pentru chingile utilizate, care se pot uza în urma frecării de încărcătura cu muchii ascuțite, în anumite condiții putând deveni inutilizabile.

Împiedicarea alunecării: Încărcătura trebuie ancorată astfel încât să nu poată aluneca. În acest sens, o importanță deosebită îi revine frecării dintre încărcătură și suprafața de încărcare. În funcție de combinația de materiale (încărcătură / suprafața de încărcare) rezultă diferiți coeficienți de frecare, care trebuie să fie pe cât posibil de mari. Coeficientul de frecare va fi mărit substanțial prin așezarea dedesubtul încărcăturii a unor covorașe antiderapante.

Coeficientul de frecare uscat ud unsuros
Lemn / lemn 0,20 - 0,50 0,20 - 0,50 0,05 - 0,15
Metal / lemn 0,20 - 0,50 0,20 - 0,50 0,05 - 0,15
Metal / metal 0,05 - 0,15 0,05 - 0,20 0,01 - 0,10
Beton / lemn 0,30 - 0,60 0,30 - 0,50 0,10 - 0,20
Covor antiderapant min. 0,60 min. 0,60  

Indicații de siguranță

Safety First - pentru ca nimic să nu iasă rău! Greu de crezut, însă adevărat - conform statisticilor, în anul 2013 pe șoselele din Germania s-au produs 579 de accidente soldate cu vătămări ale persoanelor, a căror cauză a fost asigurarea insuficientă a încărcăturilor. Dorim să scădem numărul din această statistică și ne bizuim pe ajutorul dumneavoastră.

În caz de deteriorare a chingilor de ancorare, NU mai este permisă folosirea acestora.
Asigurarea incarcaturii in remorca pasul 06

Mijloacele de ancorare deteriorate, suprasolicitate sau uzate trebuie scoase imediat din uz. Tăieturile de la marginile țesăturii nu au voie să fie mai mari de 10%, pentru că în caz contrar nu mai este garantată rezistența mijlocului de ancorare.

Asigurarea incarcaturii in remorca pasul 07

Nu este permisă înnodarea chingilor de ancorare, pentru că în caz contrar apar pierderi de rezistență substanțiale.

Elementul de tensionare trebuie să nu prezinte deformări la arborele crestat sau la glisiera de transport. Nu sunt permise coroane dințate uzate sau pârghii de tensionare sparte.

Asigurarea incarcaturii in remorca pasul 08

Nu este permisă utilizarea unor mijloace de ancorare cu etichetă incompletă, ilizibilă.

Asigurarea incarcaturii in remorca pasul 09

NU este permisă montarea chingilor de ancorare și a armăturilor de capăt în acest mod!

După montarea chingii de ancorare, nu este permis ca elementul de tensionare sau de legătură să fie așezat pe o muchie, pentru că din cauza solicitării la încovoiere acesta se poate rupe.

Asigurarea incarcaturii in remorca pasul 10

Nu este permisă tensionarea sau tragerea chingilor de ancorare peste muchii ascuțite, pentru că se poate produce tăierea chingii. O muchie ascuțită este prezentă atunci când raza muchiei încărcăturii este mai mică decât secțiunea transversală / grosimea benzii chingii

Asigurarea incarcaturii in remorca pasul 11

Nu este permis ca armăturile de capăt să fie montate astfel încât să fie solicitat vârful cârligului. Ele nu sunt adecvate în acest scop și, astfel, mijlocul de ancorare devine nefuncțional.

Asigurarea incarcaturii in remorca pasul 12

Nu este permisă desfacerea cârligelor cu mai mult de 5%. Vă recomandăm să le lăsați în starea lor inițială.

Termeni de specialitate

Nu înțelegeți nicio vorbă? Atunci aici vă aflați unde trebuie. Chingile de ancorare („chingi de tensionare“) care se utilizează în Germania pentru asigurarea încărcăturii trebuie să fie marcate. La chingile din două bucăți, marcajul trebuie să existe atât la capătul liber (pe chingă însăși), cât și la capătul fix (chingă cu element de tensionare / clichet). Marcajul cuprinde toate datele chingii. Culoarea etichetei de marcare oferă informații despre materialul din care este confecționată chinga de ancorare. Albastru înseamnă poliester (PES), maro polipropilenă (PP), verde poliamidă (PA) și alb alte materiale.

Asigurarea incarcaturii in remorca pasul 13

 • 1 LC = este forța maximă de 1000 daN, pentru care este proiectată chinga în utilizare
 • 2 SHF = forță manuală normală de 50 daN
 • 3 STF = forță de tensionare normală de 200 daN

Exemplu: Dacă la mânerul chingii de ancorare este generată cu mâna o forță manuală de 50 daN, la chingă, prin intermediul raportului de transmisie al pârghiei clichetului, acționează o forță de tensionare de 200 daN.

Atenție!

Nu este permis ca pârghiile cu clichet să fie prelungite cu bare etc. pentru a fi generată o forță de tensionare mai mare.

Necunoașterea nu protejează împotriva sancțiunilor!

Jurisprudența nu face diferența între privat sau comercial.
Ca urmare a faptului că multe prevederi și dispoziții legale provin din domeniul sectorului de transporturi și din industrie, s-ar putea crea impresia că aceste reglementări stricte privind asigurarea încărcăturii nu s-ar aplica la transporturile private. Însă acest lucru este categoric greșit! Toate prevederile legale sunt valabile în totalitate și pentru transporturi private în autovehicul, remorcă sau într-un camion închiriat. Remorcile private sunt controlate tot mai des, de ex. la părăsirea magazinelor de materiale de construcții, cu privire la asigurarea corectă a încărcăturii și nu arareori se aplică amenzi considerabile.

La deplasarea cu o remorcă încărcată, asupra bunurilor încărcate acționează diferite forțe. Șoferul, proprietarul și încărcătorul sunt responsabili ca încărcătura să nu alunece sau chiar să se piardă.

În acest caz trebuie respectate regulile recunoscute ale tehnicii.

Teme care v-ar mai putea interesa