Nu puneți mâna pe deșeuri! Cine se zgârcește nu procedează întotdeauna înțelept pentru că ceea ce este ieftin poate deveni scump pe termen lung. La HORNBACH căutați degeaba mașini ieftine. Aici nu există decât o selecție mare de mașini la prețuri mereu mici. Astfel veți găsi întotdeauna mașina potrivită pentru proiectul dumneavoastră. O bună consiliere vă economisește banii pe termen lung!

Astfel veți face alegerea potrivită:
la cumpărarea noii dumneavoastră mașini, acordați atenție barometrului nostru de mașini. Cu simbolurile noastre colorate puteți identifica foarte simplu pentru ce provocări sunt adecvate mașinile.

 • Masini electrice pentru amatori

  Mașini pentru meșteri amatori

  Simțiți nevoia ca din când în când să vă demonstrați abilitățile de meșter amator?
  Atunci mașinile cu simbolul verde sunt exact cele potrivite pentru dumneavoastră, pentru că acestea pot fi utilizate pentru

  • sarcini ușoare
  • utilizări ocazionale

  Mașini electrice pentru meșteri amatori

 • Masini electrice pentru semiprofesionisti

  Mașini pentru semiprofesioniști

  Vă utilizați adesea know-how-ul în materie de găurire, tăiere cu fierăstrăul, șlefuire și înșurubare pentru că pur și simplu vă pricepeți?
  Atunci ar trebui să vă uitați după simbolul galben, pentru că aceste mașini sunt adecvate ideal pentru

  • sarcini pretențioase
  • utilizări frecvente

  Mașini electrice pentru semiprofesioniști.

 • Masini electrice pentru profesionisti

  Mașini pentru profesioniști

  Pentru dumneavoastră meșteritul și construcțiile nu mai sunt de mult doar o activitate în timpul liber? Sau ați făcut din acest hobby o profesie?
  În acest caz, la cumpărarea unei mașini acordați atenție simbolului roșu, pentru că aceste mașini sunt utilizabile perfect la

  • sarcini dificile
  • utilizare de lungă durată

  Mașini electrice pentru profesioniști.

din

Pistoale pneumatice de împușcat cuie

Ați bătut deja un cui azi? Cu ajutorul pistoalelor pneumatice de împușcat cuie puteți introduce fără mari eforturi cuie și cleme în diferite materiale.

Cuiele sau clemele vor fi introduse în magazie la fel ca la un capsator. Astfel ele pot fi distribuite în succesiune rapidă, fără să fie necesară introducerea lor individuală în mașină.

Indicaţie: Aveți în vedere întotdeauna ca pereții și piesele în care urmează să fie bătute cuiele sau clemele să prezinte o grosime suficientă, pentru ca respectivele cuie și cleme să nu treacă prin acestea și, pe partea din spate, să nu reprezinte un pericol de rănire.

Avantajele pistoalelor pneumatice pentru bătut cuie

 • prelucrare mai rapidă
 • mai eficient din punct de vedere al costurilor (cleme/cuie în loc de șuruburi)
 • lucrul cu o singură mână
 • fără „crăpare“ a lemnului
 • posibilități de utilizare mai variate
 • mijloace de fixare înmagazinate

Mașini de șlefuit

Construirea mobilei slefuirea

Oferiți pieselor dumneavoastră de mobilier lustrul potrivit! Mașinile de șlefuit se utilizează atunci când trebuie prelucrate, respectiv netezite suprafețe sau când trebuie îndepărtat lacul, vopseaua și rugina de pe o suprafață. În funcție de domeniul de utilizare, există însă diferite modele. De aceea este bine ca înainte de cumpărare să vă gândiți care sunt lucrările pe care doriți să le executați cu mașina dumneavoastră.

Doriți să prelucrați suprafețe mari sau mici, să șlefuiți colțuri și muchii, să înăspriți suprafețe, să îndepărtați straturi prin șlefuire sau să le lustruiți? Pentru fiecare domeniu de utilizare există mașina de șlefuit potrivită!

Aveți nevoie de un... ... dacă doriți să...
Șlefuitor cu bandă ... să prelucrați suprafețe mari rapid și cu un randament ridicat.
Șlefuitor delta ... să prelucrați colțuri, muchii sau suprafețe mici, greu accesibile.
Șlefuitor excentric ... șlefuiți foarte fin sau chiar lustruiți suprafețe plane sau arcuite.
Șlefuitor cu vibrații ... executați lucrări de șlefuire mai grosiere pe suprafețe mari.
Polizor unghiular ... nu doar să șlefuiți piesa de prelucrat, ci să o și tăiați.
Șlefuitor pentru gips carton ... în special să neteziți prin șlefuire pereți și tavane.

Șlefuirea corectă - sfaturi şi ponturi

 • Prelucrați piesa de șlefuit întotdeauna în mai multe treceri.
 • Independent de material, este bine să începeți mai întâi cu o granulație grosieră și, cu fiecare trecere, să utilizați un material abraziv cu granulație din ce în ce mai fină.
 • În special la șlefuirea lemnului, direcția de șlefuire este decisivă. Conduceți mașina întotdeauna pe direcția texturii lemnului și nu transversal pe fibre.
 • Este bine ca la șlefuire să purtați ochelari de protecție și mască împotriva prafului. Unele mașini de șlefuit sunt echipate cu un sistem de aspirare a prafului.
 • Cu un pic de îngrijire puteți prelungi foarte simplu durata de via a mașinii dumneavoastră de șlefuit. Este bine ca piesele de uzură, cum ar fi materialul abraziv, să fie înlocuite la intervale de timp regulate, pentru a se obține un rezultat de lucru impecabil.
 • Foile de șlefuit sunt disponibile în numeroase variante. Mărimea granulației materialului abraziv e importantă pentru lucrările dumneavoastră de șlefuire. În acest caz se aplică regula empirică: cu cât este mai mare valoarea granulației, cu atât este mai fin materialul abraziv și suprafața va deveni mai netedă.

Mașini de șlefuit și diferențele dintre acestea

Șlefuitor cu bandă

Un șlefuitor cu bandă este un echipament de șlefuit cu bandă de șlefuit condusă continuu în jurul unei role de antrenare și al unei role de întoarcere.

Materiale de construcții care pot fi șlefuite:

lemn, material plastic, metale neferoase.

Suprafețe care pot fi șlefuite:

suprafețe mari până la foarte mari, care necesită îndepărtarea unei cantități mari de material.

Funcții practice

 • Modelele mai noi sunt echipate de regulă cu un sistem de aspirare a prafului, astfel încât așchiile care se acumulează și praful de șlefuit să nu se împrăștie în încăpere.
 • Prin intermediul dispozitivului de reglare a turației, forța șlefuitorului poate fi adaptată la materialul respectiv. Astfel operarea mașinii de șlefuit cu bandă poate fi încercată simplu. Pentru că, în special la șlefuirea lemnului, unii utilizatori neexperimentați riscă să îndepărteze prea mult material.

Șlefuitor delta

Şlefuitorul delta este un echipament de șlefuit acționat prin intermediul unui mecanism cu vibrații. Acestea se transmit direct către foaia de șlefuit triunghiulară, astfel devenind posibilă șlefuirea în locuri strâmte.

Materiale de construcții care pot fi șlefuite:

În funcție de foaia de șlefuit, lemn, metal sau vopsele și lacuri

Suprafețe care pot fi șlefuite:

Colțuri, muchii, nișe & goluri, unghiuri, locuri greu accesibile

Funcții practice:

 • Mâner ergonomic și mod de construcție compact, datorită cărora mașina de șlefuit poate fi condusă ușor.

Șlefuitoare excentrice

Un șlefuitor excentric este un echipament de șlefuit al cărui disc de șlefuit lucrează printr-o combinație dintre o mișcare oscilatorie și una de rotație.

Materiale de construcții care pot fi șlefuite:

metal, material plastic, lemn, sticlă, vopsele și lacuri

Suprafețe care pot fi șlefuite:

suprafețe grosiere, suprafețe plane și arcuite

Funcții practice:

 • Ca urmare a mișcărilor sale oscilatorii și de rotație, domeniile de utilizare a șlefuitorului excentric sunt foarte variate. Astfel, cu această mașină puteți nu doar șlefui, ci și lustrui.

Șlefuitoare cu vibrații

Șlefuitorul cu vibrații este un echipament de șlefuit care execută mișcări mici, circulare cu o placă oscilantă pătrată. Astfel pot fi prelucrate suprafețe mari, care necesită o șlefuire mai puțin fină.

Materiale de construcții care pot fi șlefuite:

lemn

Suprafețe care pot fi șlefuite:

suprafețe mari, netede, colțuri, muchii

Funcții practice:

 • Modelele mai noi sunt echipate de regulă cu un sistem de aspirare a prafului, astfel încât praful care se acumulează să nu poată fi inspirat.
 • Cu suprafața de șlefuit dreptunghiulară ajungeți fără probleme și în colțurile piesei care trebuie șlefuită (spre deosebire de discul de șlefuit rotund al șlefuitorului excentric).
 • Mânerele ergonomice asigură faptul că mașina poate fi prinsă bine cu mâinile, astfel putând fi ghidată simplu. Astfel puteți lucra substanțial mai exact și mai sigur.

Polizoare unghiulare

Un polizor unghiular este o mașină de șlefuit al cărei disc abraziv poate nu doar să șlefuiască piesa de prelucrat, ci poate de asemenea să o și taie. În limbajul familiar, polizorul unghiular mai este denumit și „flex”.

Materiale de construcții care pot fi tăiate:

metal, piatră

Suprafețe care pot fi șlefuite:

metal, piatră și suprafețe care trebuie curățate de rugină

Funcții practice:

În funcție de discul abraziv, un polizor unghiular poate tăia, șlefui sau chiar lustrui diverse materiale: metal, beton, piatră naturală, ceramică și altele similare.

Șlefuitoare pentru gips carton

Atunci când pereții și tavanele cu denivelări trebuie neteziți, de exemplu înainte de aplicarea tapetului sau zugrăvit, este bine să apelați la un șlefuitor pentru gips carton. De aceea ele se mai numesc și șlefuitoare de pereți sau de tavane. Un tip special din categoria acestor mașini sunt șlefuitoarele cu gât lung. Datorită mânerului lung al acestor șlefuitoare, puteți șlefui cu ele pereți și tavane cu o înălțime de până la trei metri, fără mijloace auxiliare suplimentare.

Materiale de construcții care pot fi șlefuite:

gips carton, masă de șpaclu, resturi de tapet, vopsele, lacuri, lemn

Suprafețe care pot fi șlefuite:

Suprafețe mari, gen pereți și tavane

Funcții practice:

 • Șlefuitoarele pentru gips carton dispun de o suprafață de șlefuire mai mare decât celelalte șlefuitoare. Aceasta permite lucrul mai rapid și mai eficient.
 • Cele mai multe mașini sunt echipate cu un sistem foarte eficient de aspirare a prafului, astfel încât în timpul șlefuirii să nu stați într-un nor de praf, ci să puteți lucra în condiții de curățenie.

Marca Bosch Professional pentru profesioniști

Marca Bosch albastru pentru profesionisti

Uneltele electrice de la Bosch albastru sunt concepute de profesioniștii din meșteșugărit și industrie – tocmai acesta este aspectul care le face atât de bune. Acum la HORNBACH. Doriţi puţin mai mult? Uneltele electrice din gama Bosch albastru sunt concepute de profesioniștii din pasiune pentru meșteșugărit. Astfel, ele îndeplinesc cele mai înalte cerințe cu privire la performanţă, precizie și robustețe. Aceste unelte sunt destinate rezultatelor profesionale excepționale.

Motivul pentru care uneltele electrice de la Bosch albastru vă vor îndeplini cele mai exigente cerințe

 • De la uneltele electrice din gama Bosch albastru așteptăm aceleași lucruri ca și de la dumneavoastră ca meșteri: lucru rapid, fiabilitate, competență şi angajare totală - exact aceste aspecte le fac atât de performante.
 • Bosch cunoaște cerințele din meșteșugărit și industrie datorită unei colaborări strânse cu profesioniștii din aceste domenii și include aceste cerințe în producţie.
 • Testate în condiții și situații de lucru extrem de dure – doar uneltele care trec testul de rezistență sunt suficient de performante pentru dumneavoastră.
 • Uneltele electrice din gama Bosch albastru reprezintă: calitate de top, fiabilitate, robustețe şi inovaţie – Bosch veritabil!
 • Și cea mai puternică unealtă poate primi câteodată o lovitură. Pentru aceste situații, la Bosch există piesele de schimb potrivite. Sau predați unealta pe mâinile de încredere ale unității de service și reparații Bosch.

Uneltele electrice Bosch albastru pentru meșteșugărit și industrie sunt disponibile în următoarele sortimente

Nu v-aţi decis încă asupra unei categorii? În magazinul online HORNBACH puteți să vă faceți o impresie asupra întregului sortiment Bosch albastru.

Sortimentul Bosch Professional albastru

Tehnică de măsurare digitală

Măsurare, localizare și nivelare.
Imaginați-vă că ați calculat greșit doar o singură valoare: planificarea s-a dus și proiectul dumneavoastră pare să fie sortit eșecului ... Instrumentele de măsurare digitale oferă o soluție optimă pentru lucrările de renovare și de reabilitare între cei patru pereți proprii – ele sunt de tipuri diverse, ușor de mânuit și precise în execuție:

 • măsurarea pieselor de mobilier pentru amenajarea locuinței
 • măsurarea suprafețelor în vederea determinării cantităților exacte de materiale
 • determinarea înălțimii tavanelor, a lungimii și lățimii încăperilor
 • alinierea la verticală, în unghi drept, a tablourilor și etajerelor
 • montarea dreaptă a riglelor și șinelor
 • detectarea punților termice și a formării mucegaiului
 • evidențierea țevilor & altele.

Laser cu reticul și laser liniar Să aranjăm totul la verticală: cu un echipament de nivelare, nicio problemă! Cu acesta produceți unghiuri drepte oriunde doriți. Datorită celei mai moderne tehnologii laser și a unei operări extrem de simple, alinierea complicată a obiectelor aparține trecutului.

Proiectați pur și simplu pe perete linii laser verticale, orizontale și chiar diagonale și orientați rigle, tablouri & altele. rapid și precis. Puteți achiziționa suplimentar un stativ ajustabil – acesta vă va garanta o poziție sigură întotdeauna și peste tot.
Telemetru laser Mic, însă extraordinar! În telemetrul laser este inclusă tehnologia laser cea mai modernă, cu care puteți determina distanțe, lungimi și volume ale încăperilor, simplu și cu precizie de milimetru. Ținta va fi vizată cu obiectivul, este suficientă o apăsare de buton și deja va fi afișat rezultatul măsurării. Această procedură este cu adevărat o joacă de copii!

În funcție de model, aparatul de măsurat distanțe cu dispozitiv integrat de vizare a țintei furnizează rezultate precise ale măsurării, la distanțe de până la 50 de metri. Cu ajutorul unui știft opritor, vor fi determinate de asemenea și colțurile strâmte și unghiurile mici. Alinierea va fi facilitată prin intermediul așa-numitei libelule.
Echipament de localizare Aveți o privire Röntgen? Nu? Atunci un detector de cabluri/conducte este indispensabil, dacă doriți să dați găuri în pereți. El detectează cablurile parcurse de curent, țevile, precum și suporturile și cadrele din metal sau lemn, pentru ca la găurire să nu produceți „găuri negre“.

Meșteritul nu trebuie să fie așadar o ruletă rusească! Pur și simplu porniți echipamentul, vizați punctul de găurire și citiți rezultatul. Dacă echipamentul de localizare vă dă „verde“, puteți porni fără pericole mașina de găurit, după pofta inimii. Când beculețul de control vă indică o lumină roșie, este mai bine să lăsați mașina de găurit în pace!

Teme care v-ar mai putea interesa