0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 29.03.2023 la ora 12:54. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Fundația potrivită pentru construcții

Timp de lectură 6 min.
Fundația potrivită pentru construcții

Betonul este o bază stabilă! Să facem o pauză de trei minute și să arătăm respectul cuvenit acestui material de construcție. La început este moale ca untul, după care devine tare, aproape indestructibil. Betonul este pur și simplu inegalabil. Fundațiile sunt realizate din beton! Aflați mai multe despre tipul de fundație care se potrivește proiectului dumneavoastră.

Când este necesară o fundație?

Rolul fundației este să repartizeze uniform în terenul de construcție încărcarea construcției aflate deasupra. Fundația este astfel baza fiecărei clădiri, indiferent dacă este vorba despre o kota scandinavă pentru grătar sau o casă cu mai multe etaje.

În cazul unei magazii pentru unelte foarte mici, uneori este suficient să neteziți solul și să îl compactați. Însă orice magazie și orice căsuță de grădină ar sta mult mai bine pe o fundație.

Rețineți!

Solicitați verificarea proiectului de către autoritățile locale competente, deoarece trebuie respectate regulamentele de construcție și planurile urbanistice zonale.

De ce tip de fundație am nevoie?

Tipurile uzuale de fundație sunt placa de fundare, fundația continuă, fundația circulară, fundația izolată și fundația-placă. În funcție de suprafață și de utilizarea ulterioară, se va alege una dintre aceste variante.
O fundație continuă, de exemplu, conduce liniile de sarcină în subsol, în timp ce o fundație izolată este realizată din mai multe fundații mai mici, ce suportă sarcini punctuale.

 • 
			fundatie beton

  Fundație continuă

 • 
			Ringfundament

  Fundație circulară

 • 
			Fundamentplatte

  Placă de fundare

 • 
			fundatie de beton casuta de gradina

  Fundație izolată

 • 
			Reteta fundatiei de beton pentru terasa

  Fundație-placă

Tip fundație Utilizare pentru
Placă de fundare Căsuță de grădină, magazie pentru unelte etc.
Fundație continuă Zid de grădină, gabioane, căsuță de grădină etc.
Fundație circulară Căsuță de grădină, magazie pentru unelte etc.
Fundație izolată Stâlpi pentru gard, carport, căsuță de grădină etc.
Fundație-placă Magazii pentru unelte sau căsuțe de grădină mici și ușoare etc.

Rețineți!

Fundația unei clădiri reprezintă o provocare deosebită în materie de rezistență. Apelați la specialiști, care să verifice condițiile locale, să întocmească planul de armare și să stabilească calitatea necesară a betonului! Inginerii de rezistență vă ajută la stabilirea adâncimii necesare pentru fundație.

Toate instrucțiunile cu privire la realizarea fundațiilor

Mixarea corectă a betonului

Pentru a realiza o fundație, aveți nevoie de beton. Betonul este compus din ciment (liant), nisip/pietriș și apă. Toate acestea se amestecă pentru a deveni o masă omogenă. Cimentul se amestecă cu nisipul/pietrișul, apoi se adaugă cu atenție apa, amestecând continuu. Pentru fundațiile din grădină este potrivit raportul de amestec pentru beton universal.

Raport de amestec pentru beton universal: 12 părți nisip/pietriș, 3 părți ciment și cca. 1 parte apă

Rețineți!

Atunci când amestecați sau distribuiți betonul, purtați neapărat ochelari de protecție, pentru a vă proteja ochii împotriva stropilor de ciment. Dacă se întâmplă însă un astfel de accident, clătiți imediat ochii cu apă curată și mergeți la spital!

Cantități mici, de exemplu pentru un stâlp de gard, pot fi amestecate bine și cu o lopată, o mistrie de zidărie sau cu un agitator pentru mortar. Pentru cantități medii, de exemplu pentru o căsuță de grădină, închiriați mai bine o betonieră. Dacă folosiți o betonieră, ar trebui să turnați la început, înainte de a adăuga pietrișul și cimentul, cca. două treimi de apă în betoniera pornită. Abia la final adăugați restul de apă. Pentru cantități mari, de exemplu pentru placa de fundare a unei case, o opțiune bună este betonul gata pregătit pentru utilizare.
Betonul nu trebuie să fie nici prea tare, dar nici prea moale. Malaxarea durează numai 3-4 minute. După ce betonul a fost amestecat, ar trebui să lucească ușor la suprafață.
După amestecare, trebuie prelucrat imediat, deoarece se întărește foarte repede. Materialele și uneltele de care nu mai aveți nevoie și care au intrat în contact cu betonul trebuie curățate cu atenție. Același lucru este valabil și pentru găleată, betonieră, lopată, etc.

Rețineți!

Respectați și indicațiile producătorilor! De regulă, găsiți informații pentru prelucrare pe ambalaj sau în fișele de date atașate articolelor din magazinul online.

Componentele betonului

Betonul este alcătuit din 3 componente: ciment ca liant, material/agregat de granulații diferite (balast, pietriș, nisip), și apă. Proporțiile în care se amestecă componentele betonului sunt în funcție de utilizarea ulterioară. Pentru o placă de fundare este necesară o altă compoziție a betonului decât pentru o zidărie.

Material Utilizare
Agregat grosier/pietriș Componenta principală a betonului o constituie pietrele cu mărimea granulelor de peste 2 mm. La meșterii amatori sunt uzuale mărimi de până la 32 mm. Betonul fin conține agregat cu o mărime de până la 16 mm. Agregatul grosier poate fi depozitat mult timp, însă este bine să fie protejat împotriva murdăriei și a înghețului, pentru că, în caz contrar, mixarea nu reușește.
Material pentru cofraje Cele mai adecvate sunt panourile speciale de cofraj. Însă, pot fi folosite în calitate de cofraj și scânduri deja existente. Important este ca acestea să fie încă intacte și să țină masa de beton fără să o deformeze.
Armătură La fundație, armătura constă de regulă din oțel pentru armături (denumit și beton armat sau fier Monier, după inventatorul său Joseph Monier). În cazul betonului confecționat cu acesta se vorbește despre beton armat. În funcție de utilizare, există diverse execuții.
Ciment Cimentul constă din pulbere de calcar și din argilă. Există ciment de Portland gri (PZ) și alb, care este utilizat pentru beton decorativ alb sau pentru mortar. Cimentul cu zgură de furnal (HOZ) se utilizează pentru beton care trebuie să facă față apei de mare sau unor soluri sulfuroase. Nu utilizați ciment pentru zidărie, acesta conține aditivi cum ar fi încetinitori de priză și plastifianți.
Nisip Ca nisip este denumit un material de piatră care trece printr-o sită de 2 mm. Există nisip aspru, care este mai grosier decât nisipul de zidărie și se utilizează la betonare, precum și nisip de cuarț mai fin, cu care se confecționează betonul alb sau mortarul. Nisipul trebuie depozitat într-un loc uscat, în aer liber, cel mai bine sub o prelată.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus