0 Listă favorite 0 Coşul meu

Cum alegi bradul de Crăciun potrivit

Cum sa alegi bradul de Craciun potrivit

În fiecare an trebuie găsit cel mai grozav brad de Crăciun al tuturor timpurilor. Anul acesta, simplificați-vă căutarea. La HORNBACH puteți cumpăra brazi de Crăciun online. Câteva click-uri și vă este livrat în fața ușii. Dumneavoastră nu trebuie decât să îl împodobiți.

Timp de lectură 5 min.

Vânzarea brazilor de Crăciun în magazinul online

Faceți ca lucrurile să fie mai comode, economisiți timp și concentrați-vă asupra aspectelor cu adevărat importante din perioada de dinaintea Crăciunului: comandați-vă bradul de Crăciun online și solicitați să vă fie livrat comod acasă:

Categorie magazin: brazi de Crăciun naturali Către produse Categorie magazin: brazi de Crăciun artificiali Către produse

Vânzarea brazilor de Crăciun în magazinul fizic

Atenție! Se dă startul pentru vânzarea brazilor! Puteți profita la fața locului, în magazinul fizic HORNBACH din apropiere: începând cu finalul lunii noiembrie 2019 și până la Crăciun, vă așteaptă brazi de mărimi diverse, proaspăt tăiați! Pentru cei indeciși și pentru cei care iau decizii spontane, mai există brazi de Crăciun și pe 24 decembrie 2019 în magazinele fizice, în limita stocului disponibil.

Tot ce trebuie să faceți: alegeți bradul de Crăciun la fața locului, luați-l cu dumneavoastră, instalați-l acasă și împodobiți-l festiv pentru Crăciun. Gata!

Speciile noastre de brazi pentru Crăciun

Brad de Craciun Nordmann

Brad Normann - NORDMANNgold

Bradul Normann (nume botanic: abies nordmanniana) are o creștere deosebit de maiestuoasă și, de aceea, este cel mai îndrăgit brad pentru Crăciun. El a fost denumit după botanistul finlandez Alexander von Nordmann (1803-1866). Materialul de însămânțare provine din Caucazul georgian.

Bradul Nordmann crește sub formă de piramidă și are ace lucioase, verzi până la verde închis, care nu înțeapă. Ramurile sale au ace de 2 până la 3 cm și sunt dispuse pe etaje pe trunchi.

Bradul atinge o înălțime de 2 metri, în 8 până la 10 ani, însă el poate crește până la o înălțime de 60 de metri. Începând cu cel de-al 10-lea an de cultivare se formează conuri verticale cu o mărime de până la 15 cm, care în apropierea iernii se descompun.

Bradul Nordmann își pierde foarte puține ace, acestea având o durabilitate îndelungată. În cazuri de excepție, precum deficit de substanțe nutritive sau uscăciune, se poate întâmpla ca bradului să îi cadă acele „bătrâne". În aceste cazuri, el este clasificat adesea în mod greșit ca „pierzându-și acele" sau ca nemaifiind proaspăt, deși acele vizibile din exterior sunt proaspete și verzi. Îndepărtarea naturală a acelor bătrâne nu trebuie confundată cu căderea acelor tinere, fenomen care apare foarte rar.

NORDMANNgold există exclusiv la HORNBACH.

El provine din unități de producție germane sau daneze, gestionate pe termen lung și care sunt certificate. Fiecare brad NORDMANNgold este etichetat, evaluat individual conform unor cerințe ridicate și primește un număr individual de control al calității.

Cum se formează din materialul de însămânțare brazi de Crăciun aspectuoși și care sunt lucrările care trebuie efectuate până la transportul în casa dumneavoastră? Priviți aici:

Indicații de întreținere pentru NORDMANNgold:

  • Depozitarea până la sărbători: Este bine ca bradul să fie depozitat într-un loc răcoros, ferit de vânt și de soare. Nu îl depozitați în niciun caz într-un ambalaj.
  • Instalare simplă: Instalați bradul în plasă și abia apoi îndepărtați plasa. Cel mai bine instalați bradul cu o jumătate de zi înainte de a-l împodobi, ca să se poată deplia.
  • Climat interior optim: În încăpere ar trebui să nu fie prea cald. În cazul în care bradul va sta lângă un radiatorsau calorifer, opriți acea sursă de căldură. Evitați pe cât posibil curenții de aer și razele solare directe.
  • Prospețime durabilă: Aprovizionat cu apă, bradul rămâne proaspăt mai mult timp. Pentru ca bradul să poată prelua apă, trebuie crestat la 1-2 cm peste locul de unde începe scoarța și trebuie să stea cu suprafața crestată în apă.
  • Cu consecvență prietenos cu mediul: după îndepărtarea completă a decorațiunilor, bradul poate fi predat pentru transformare în compost.

Alternativa: construiți acasă propriul brad!

Nu vreți să cumpărați un brad natural, care să se usuce și să vă umple casa de ace, în momentul în care îl scoateți? Nu vreți nici unul artificial din comerț? Nicio problemă, alternativele sunt nenumărate!

O posibilitate propusă de HORNBACH este să vă construiți propriul brad de Crăciun! Vă trebuie doar imaginație și puțin timp liber pentru a vă pune în valoare priceperea.

Folosiți lemn (poate chiar și o scară veche din acest material, dacă preferați) sau poate puțin metal și câteva bucăți de șnur. Apoi, puneți-vă creația în valoare cu ajutorul decorațiunilor și podoabelor, iar misiunea este îndeplinită: atmosfera de Crăciun este asigurată!

Tradiția bradului de Crăciun

Brad Craciun 2

Datina bradului de Crăciun are o vechime de aproximativ 500 de ani și își are originile în riturile păgâne din mijlocul iernii. Atunci erau aduse crengi în casă pentru a alunga demonii, pentru a aduce primăvara și pentru a stimula fertilitatea.

Se pare că primul brad împodobit a apărut în Letonia, în 1510. În jurul anului 1605, în Strasbourg a fost expus pentru prima dată un brad împodobit într-o piață publică, însă nu avea lumânări și globuri, ci dulciuri și mere roșii. În perioada Biedermeier, în secolul al 19-lea, bradul de Crăciun devine punctul central elegant al sărbătorii de Crăciun din familiile burgheze.

În Germania, în calitate de „înlocuitor al bradului de Crăciun“, coronița de Advent împodobește cămăruțele păturilor sociale mai puțin înstărite. În 1882 se relatează despre primul brad iluminat cu lumină electrică.

În România, anul 1866 marchează împodobirea primului brad de Crăciun, la curtea lui Carol I, care fusese numit domnitor al Principatelor Unite Române în luna mai a aceluiași an (și proclamat ulterior, în 1881, primul rege al României).

Bradul de Crăciun ca factor economic

Producția de brazi de Crăciun se realizează în principal pe suprafețe agricole. Pentru cultivare se preferă soluri sărace în substanțe nutritive, pentru ca brazii să nu crească prea repede. Acest aspect este important, pentru că o creștere rapidă reduce distanța dintre rândurile de crengi. Cultivarea acestora, cu un necesar mare de muncă, durează 8 până la 10 ani, iar volumul de muncă pentru un hectar cu cultură de brazi este de peste 80 de ore anual.

Cu 15 milioane de bucăți exportate anual și cu mult peste 100 de milioane de brazi plantați, Danemarca este cel mai mare furnizor al Europei. Regiunea Sauerland este cel mai mare teritoriu unitar de cultivare a brazilor de Crăciun din Europa.

Bradul dumneavoastră de Crăciun - bun pentru mediul înconjurător

Brad mediu inconjurator

Bradul de Crăciun natural face mult bine și mediului nostru înconjurător. În timpul fazei de creștere de zece ani, un hectar de cultură de brazi de Crăciun absoarbe până la 145 de tone de Co2 și produce totodată până la 105 tone de oxigen.

Multe specii de animale au nevoie de un mediu cu vegetație de înălțime medie. Însă acest mediu nu este oferit nici de suprafețele arabile și nici de pășuni sau păduri. Multe dintre aceste specii de animale se regăsesc astăzi în culturile de brazi de Crăciun, de exemplu cercetările din regiunea Sauerland au descoperit faptul că 80% dintre perechile clocitoare de ciocârlie de pădure își au cuiburile în culturile de brazi de Crăciun.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus

HORNBACH utilizează module cookie. Dacă continuaţi să navigaţi pe pagina noastră, vă manifestaţi acordul pentru utilizarea modulelor cookie. Aflaţi mai multe

x