0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 29.03.2023 la ora 13:50. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Construiește-ți singur bradul de Crăciun

Timp de lectură 6 min.
Construiește-ți singur bradul de Crăciun

Bradul clasic de Crăciun nu vă atrage? Rupeți tradiția și creați-vă o alternativă la bradul de Crăciun. Dumneavoastră veniți cu talentul, noi cu ideile.

O scară veche, resturi de lemn, cutii din lemn: acestea sunt elementele din care este confecționată alternativa dumneavoastră la bradul de Crăciun. Veți face impresie cu bradul dumneavoastră. Bradul potrivit pentru fiecare cămin.

Bradul din șipci

Ar fi grozav să aveți un brad de Crăciun,

 • pe care vi l-ați construit singuri.
 • pe care să-l puteți utiliza din nou în fiecare an.
 • care să fie flexibil.

Nu mai visați, ci apucați-vă de treabă. Iată cum:
 • 
			Bradul de Craciun din sipci planul construieste singur

  Planul

 • 
			Bradul de Craciun din sipci Rezultatul

  Rezultatul

Pentru alternativa la bradul de Crăciun nu aveți nevoie decât de o tijă filetată, un stâlp pentru gard, piulițe și șipci. Multe șipci. Și de aptitudinile dumneavoastră practice. Pare ușor, nu-i așa? Iar de rezultat se pot bucura și copiii mai mari. Zile la rând.

Bradul de Crăciun tip scară

Fără glumă, mai repede de atât nu ați înălțat niciodată bradul! Scoateți din pivniță scara veche din lemn a bunicului, desfaceți-o și gata.

Partea obligatorie este rezolvată, ceea ce urmează este la libera alegere: cu niște șnur alb sau fir de mătase perlată puteți lega globurile de treptele scării – desigur, la diferite înălțimi. Mai rămâne doar să înfășurați ghirlanda luminoasă în jurul scării, iar cu acestă alternativă la brad, Crăciunul este salvat. În plus, sub scară rămâne și suficient loc pentru cadouri.

Bradul de Craciun tip scara planul construieste singur

Scara cea veche a bunicului se clatină prea tare sau este deja bună de aruncat la gunoi? La noi există o alternativă:

Grătarul mobil

Cu excepția câtorva mici aventuri de grătar pe timp de iarnă, sezonul grătarelor s-a încheiat pentru dumneavoastră? Luați grilajul și reconvertiți-l într-un grătar mobil pentru Crăciun.

Luați grilajul grătarului și fixați în 3 locuri câte un inel pentru chei. De inelele pentru chei puteți fixa câte un lanț decorativ. Aveți grijă ca aceste 3 lanțuri decorative să aibă lungimi egale. Îmbinați cele 3 capete libere ale lanțurilor cu un alt inel pentru chei.

Astfel puteți agăța mai târziu grătarul mobil de tavan, dacă aveți de exemplu un cârlig înșurubat în tavan.

Bradul de Craciun cu gratar mobil construieste singur 01

Acum aveți nevoie de puțină răbdare: înnodați o bucată de fir de nailon, ață de cusut etc. de globurile pentru bradul de Crăciun și agățați-le de grilaj. Scopul este să obțineți un brad de Crăciun. Așadar trebuie să fixați câteva globuri de grilajul grătarului.

Sfat: legați în mijlocul grilajului cea mai scurtă bucată de șnur – acesta este vârful bradului de Crăciun. Cu cât vă depărtați de mijloc, cu atât mai lung trebuie să fie șnurul.

 • 
			Bradul de Craciun cu gratar mobil planul construieste singur 01

  Planul

 • 
			Bradul de Craciun cu gratar mobil construieste singur 02

  Rezultatul

Avantajul acestei alternative la bradul de Crăciun? Îl puteți agăța de tavan, iar podeaua rămâne liberă. Astfel globurile sunt în siguranță dacă aveți copii, pisici și câini – iar pentru locuințele de dimensiuni mai mici, economisiți și spațiu aplicând această idee.

Bradul pliabil

Doriți să vă construiți singuri un brad de Crăciun din lemn care să ocupe cât mai puțin spațiu în restul anului, atunci când îl depozitați? Atunci bradul pliabil vi se potrivește cu siguranță!

Aveți nevoie de două scânduri cu muchii netede, de ex. cu dimensiunile de 18x120x2500 mm. Faceți rost și de o balama cu șuruburi de fixare și 6 dibluri lungi de lemn cu diametrul de 1 cm. Tăiați diblurile de lemn la următoarele lungimi:

 • 45 cm
 • 55 cm
 • 70 cm
 • 80 cm
 • 95 cm
 • 105 cm

Faceți găuri corespunzătoare în scânduri, folosind un burghiu pentru lemn și îmbinați scândurile în partea de sus cu balamaua. Acum nu rămâne decât să introduceți diblurile din lemn prin găuri, iar bradul pliabil este complet – mai trebuie doar să-l împodobiți, iar Crăciunul poate veni.

Bradul de Craciun pliabil plan construieste singur

Siguranța este pe primul loc:

La dumneavoastră acasă copiii fac curse de alergare sau câinele aleargă în toate direcțiile? Atunci, poate că este o idee bună să fixați de perete bradul pliabil din lemn, pentru a nu se răsturna.

Ca alternativă, puteți așeza o scândură pe podea și, cu încă două balamale, puteți fixa bradul pliabil pe scândură.

Bradul tip stivă

O alternativă simplă, dar genială de brad de Crăciun din lemn: aveți nevoie de doar 7 cutii pentru vin sau fructe.

Stivuiți cutiile sub formă de brad: pe primul rând trei cutii, apoi deasupra două cutii, iar pe al treilea rând o cutie așezată de-a curmezișul. A 7-a și ultima cutie se așază deasupra, vertical.

 • 
			Bradul de Craciun tip stiva plan construieste singur

  Planul

 • 
			Bradul de Craciun tip stiva rezultatul construieste singur

  Rezultatul

Nu aveți prea mult spațiu în locuință? Totul este la latitudinea dumneavoastră. În loc de 7 cutii, puteți construi bradul tip stivă și din doar 4 cutii: două pe primul rând, una peste ele, apoi încă o cutie deasupra, vertical.

În plus, cutiile pentru fructe sunt disponibile în 3 mărimi. Astfel, bradul tip stivă poate fi personalizat la fel ca și căminul dumneavoastră.

Bradul este gata. Nu mai rămâne decât să agățați sau să așezați o ghirlandă luminoasă și decorațiuni de Crăciun și sunteți gata de sărbătoare.

Bradul smart în zig-zag

Faceți rost de o ghirlandă luminoasă, ciocan și cuie – doar atât vă trebuie pentru această alternativă strălucitoare de brad de Crăciun.

Așezați ghirlanda luminoasă în zig-zag pe perete. Pe ghirlanda luminoasă mai puteți agăța câteva decorațiuni pentru bradul de Crăciun.

Principala atracție: în cazul în care conectați o ghirlandă sau o instalație luminoasă smart, o puteți controla comod prin intermediul telefonului mobil sau al tabletei.

Bradul de Craciun zig zag plan construieste singur

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus