0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
30.11.2023 08:00 - 21:00
01.12.2023 08:00 - 21:00
Aţi imprimat această informaţie în 30.11.2023 la ora 19:16. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Ghid de cumpărături

Cea mai bună hrană umedă pentru pisici

Cea mai bună hrană umedă pentru pisici

Una dintre cele mai importante decizii de luat de către ”mamele” sau de către ”tații” de pisici este alegerea celei mai bune variante de mâncare umedă pentru a-i oferi cel mai bun aport nutrițional micului patruped.

Dacă vă întrebați mereu care este cea mai bună mâncare umedă pentru pisici, acest articol vă poate servi drept ghid de orientare pentru a-i oferi micului și simpaticului prieten o nutriție de calitate. De asemenea, în articolul pe care îl veți parcurge veți găsi și o serie de indicații despre mâncarea de pisici potrivită și despre modurile de hrănire pe care ar trebui să le adoptați pentru bunăstarea animalului de companie.

Cea mai bună hrană umedă de pisici - Clasament TOP 3

Atunci când vine vorba de optimizarea dietei unei pisici, există o mulțime de factori care trebuie luați în considerare. Astfel, mâncarea umedă pentru pisici, ca, de altfel, orice sortiment de mâncare de pisici, trebuie să țină cont de: vârsta pisicii, rasă, starea de sănătate, greutate, nivelul de activitate, de perioada dinainte sau de după sterilizare, precum și de indicațiile provenite de la medicul veterinar în urma controalelor de rutină sau a intervențiilor ceva mai complicate.

Iată o selecție a celor mai bune variante de hrană umedă pe care le puteți oferi pisicii dumneavoastră, ținând cont, evident, de factorii enumerați.

Produs Hrană umedă pentru pisici PURINA Felix Fantastic cu pui/vită/iepure/miel în aspic 12x85g Hrană umedă pentru pisici Maracat, pește, 415 g Hrană umedă pentru pisici Mr. Beef cu vițel și pui 400 g
Caracteristici Tip hrană: umedă;

Ingrediente:

Felix Fantastic cu Vită: Carne și produse derivate de natură animală* (14%, din care vită 4%), extracte de proteine vegetale, pește și produse derivate din pește, substanțe minerale, zaharuri.

Felix Fantastic cu Iepure: Carne și produse derivate de natură animală* (14%, din care iepure 4%), extracte de proteine vegetale, pește și produse derivate din pește, substanțe minerale, zaharuri.

Felix Fantastic cu Pui: Carne și produse derivate de natură animală* (14%, din care pui 8%), extracte de proteine vegetale, pește și produse derivate din pește, substanțe minerale, zaharuri.

Felix Fantastic cu Miel: Carne și produse derivate de natură animală* (14%, din care miel 4%), extracte de proteine vegetale, pește și produse derivate din pește, substanțe minerale, zaharuri.

Aport de vitamine și minerale: IU/kg: Vitamina A: 655, Vitamina D3: 100, Vit E: 15, mg/kg: Fe: 7,6, I: 0,19, Cu: 0,66, Mn: 1,5, Zn: 13, taurină: 413

Conținut nutrițional: Umiditate: 82,0%, Proteină brută: 11,5%, Uleiuri și grăsimi brute: 2,5%, Cenușă brută: 2,5%, Fibră neprelucrată: 0,05%, Acid linoleic (acizi grași omega 6): 0,4%.


Ambalaj: cutie de 1,02 Kg cu 12 pliculețe a câte 85 g;
Vârsta pisicii: adult;
Alte indicații: hrană umedă completă.
Dozaj:
- Pentru o pisică adultă de greutate medie (4 kg), oferiți 4 pliculețe pe zi în cel puțin 2 mese separate;
- Pentru o pisică adultă sterilizată de greutate medie (4 kg), oferiți 3 pliculețe pe zi în cel puțin 2 mese separate.
Tip hrană: umedă;

Ingrediente: Carne si derivate de origine animală (din care carne min. 5%, peste min. 14%), cereale, extract de proteine vegetale, minerale, diverse zaharuri;

Aport de vitamine și minerale: Vitamina A: 1310 UI/kg, Vitamina D3: 160 UI/kg, Vitamina E (I± tocoferol): 10 mg/kg;

Conținut nutrițional: Proteină brută 8,0%, Grăsime brută 4,0%, Fibră brută 0,5%, Umiditate 60,0%

Ambalaj: conservă de 415 g;

Vârsta piscii: adult;

Alte indicații: Dozajul hranei în funcție de rase și talie. A nu se păstra la frigider mai mult de două zile după deschiderea conservei.
Tip hrană: umedă;

Ingrediente: Carne și produse secundare de origine animală (6% de vițel, min. 6% de pui), cereale, substanțe minerale, inulină (0,1%);

Aport de vitamine și minerale: 250 UI vitamina D3, 15 mg vitamina E, 1 mg cupru (sulfat de cupru (III) pentahidrat), 1 mg mangan (sulfat de mangan (II) monohidrat), 20 µg biotină (D(+)biotină), 445 mg taurină, 15 mg zinc (sulfat de zinc monohidrat);

Conținut nutrițional: 82,0% umiditate 8,0% proteine brute 4,5% grăsime brută 2,5% cenușă brută 0,3% fibre brute;

Ambalaj: conservă de 400 g;
Vârsta pisicii: adult;

Alte indicații: Dozaj: 3/4 până la o conservă întreagă pe zi, împărțită pe mai multe mese în funcție de vârsta și nivelul de activitate fizică al pisicii.
Argumente PRO - compoziție nutrițională completă pentru hrana zilnică a pisicilor adulte;
- selecție variată de vitamine și minerale;
- miros și gust atractive pentru pisici;
- proteine de calitate provenite din carne de vită, iepure, pui și pește.
- hrană umedă completă pentru pisici adulte;
- nutrienți de calitate din carne de pește;
- vitamine și minerale esențiale.


- ingrediente de calitate cu aport proteic optim;
- vitamine și minerale complete pentru o bună dezvoltare;
- hrană completă pentru o pisică adultă.


Argumente CONTRA - preț ridicat. - trebuie acordată atenție păstrării în frigider spre a nu depăși mai mult de 48 de ore de la deschiderea conservei. - trebuie acordată atenție păstrării în frigider spre a nu depăși mai mult de 48 de ore de la deschiderea conservei.

Cum să alegeți cea mai buna hrană umedă pentru pisici?

Alegerea celei mai bune hrane umede pentru pisici trebuie să țină cont de o serie de factori pe baza cărora se poate face o achiziție nutritivă și sănătoasă pentru micile animale. Astfel, atunci când cumpărați mâncare umedă pentru pisici ar trebui să țineți cont mai ales de:

  • Ingredientele de bază

Atunci când studiați ofertele de mâncare umedă pentru pisici, este indicat să vă uitați pe lista de ingrediente prezentată de fiecare producător pe eticheta conservelor sau a plicurilor. Primele 4 - 5 ingrediente pe care le obervați contează pentru circa 80%-90% din totalul acestora. Astfel, ținând cont ca pisicile sunt animale carnivore este bine să vă asigurați că aceste prime ingrediente conțin proteine de calitate provenite din carne pe cât posibil de origine cât mai clar explicată.

  • Nutrienții din compoziție

Nutrienții sunt acele substanțe simple sau complexe, de natură chimică, organică sau anorganică, care pot fi extrase din ingredientele din care este alcătuită mâncarea umedă și folosite de organismul pisicii. Proteinele, găsimile, aminoacizii, vitaminele și mineralele fac parte din gama nutrienților la care ar trebui să fiți atent atunci când achiziționați mâncare de pisici de calitate. Produsele bazate pe un conținut cât mai mare de carne sunt, și din acest punct de vedere, cele mai nutritive.

hrana umeda pisici

  • Conservanții

Majoritatea tipurilor de mâncare umedă pentru pisici conțin anumite doze de conservanți pentru a păstra mâncarea pe un termen mai îndelungat. De regulă, prezența conservanților în masa alimentelor nu ar trebui să fie un factor îngrijorător, dar este bine să vă asigurați că aceștia sunt naturali și nu sunt de origine artificială. Exemple de conservanți naturali sunt sarea sau vitamina E. Conservanții artificiali de care ar trebui să vă feriți sunt BHA (hidroxianisolul butilat) și BHT (hidroxitolueno butilat).

  • Prețul

Prețul joacă întotdeauna un rol important în decizia de achiziție a mâncării umede pentru pisica dumneavoastră. Desigur, calitatea de top este reflectată de un preț pe măsură, dar există produse care pot furniza nutrienți de calitate pe baza unor ingrediente optime la prețuri decente. Pisica dumneavoastră merită cu siguranță un tratament bun din punct de vedere alimentar, iar sănătatea animalului, la fel ca și în cazul omului, depinde foarte mult de calitatea alimentației.

  • Producătorul

Un reper important după care ați putea să vă ghidați pentru a decide tipul de mâncare umedă pentru pisici pentru care ar trebui să optați este studierea firmei producătoare. De multe ori, producătorul este, prin el însuși, o garanție a calității hranei preparate și ambalate. Prin urmare, ar trebui să studiați istoricul fiecărui producător și să evaluați produsele ținând cont de renumele și de opiniile pe care și alți deținători de pisici le au despre unul sau altul dintre branduri.

Mărcile de mâncare umedă pentru pisici recomandate de Hornbach.ro

Hornbach.ro alege întotdeauna cei mai bun producători pentru mâncarea de pisici oferită. De aceea, puteți achiziționa cu încredere mărcile de mâncare umedă pentru pisici selecționate și recomandate de magazinul nostru online.

Marca Felix

Felix este o marcă de brand Purina, companie care își are originile la finele secolului al XIX-lea în Statele Unite ale Americii și care și-a început activitatea cu producția de hrană pentru animalele de fermă. Ulterior, firma dezvoltă o serie întreagă de produse pentru animalele de companie, iar din 2001 Nestle achiziționează Purina devenind un brand multinațional.

Marca MrBeef

MrBeef este un brand al firmei germane Tiernahrung Deuerer Gmbh, liderul european în materie de mâncare pentru animale de companie. De peste 26 de ani, firma se dezvoltă continuu investind în unități moderne de producție și deținând în prezent peste 75% din exportul european în domeniu. Compania se bazează pe monitorizarea constantă a produselor din punct de vedere microbiologic, fizic, senzorial și chimic în laboratoare proprii dar și prin colaborări cu mediile universitare și științifice în domeniul alimentar și nutritiv.

pisica hranindu se

Marca Maracat

Maracat este un brand al firmei italiene Monge & C. S.p.a., prima firmă din peninsula italică care a produs în 1968 mâncare umedă pentru animale de companie. În 2008 compania producea primele pliculețe din Europa cu mâncare umedă pentru pisici. An după an, compania italiană introduce sortimente de hrană umedă și uscată pentru câini și pisici aplicând inovații și formule nutritive de calitate superioară. În prezent, firma exportă hrană pentru animale în mai mult de 80 de țări din lume.

Sfaturi și sugestii pentru hrănirea sănătoasă și corectă a pisicilor

Hrana umedă pentru pisici are o importanță majoră în dieta acestora. După cum este cunoscut, pisica este, la origine, un animal de deșert. Strămoșii pisicilor actuale au evoluat și s-au adaptat mai întâi în zone aride, pentru ca apoi, odată cu apariția civilizației umane, să fie oarecum domesticite. Deoarece programul genetic al pisicii are originea în modul de trăi în zone fără apă foarte multă la dispoziție, pisicile de azi nu prea beau apă în mod voluntar foarte mult.

Tocmai de aceea, hrana umedă vine să completeze deficitul de apă care le poate astfel afecta organismul, și, în special, rinichii.

hrana pisici

De aceea, ar trebui să includeți în dieta pisicii dumneavoastră hrana umedă care are un aport lichid însemnat și astfel are un avantaj asupra hranei uscate. Pe de altă parte, nu ar trebui să excludeți nici hrana uscată din dieta pisicii, deoarece fibrele conținute de aceasta au un efect benefic asupra sistemului digestiv, iar consistența dură a granulelor alimentare ajută la curățarea dinților și fortificarea gingiilor pisicii.

Deși este excelentă pentru pisici, care sunt animale carnivore, hrana umedă nu ar trebui să aibă exclusivitate într-un mod ideal de hrănire al micilor feline. Dacă veți hrăni pisica exclusiv cu hrană umedă, este foarte posibil ca, în timp, să se dezvolte probleme digestive, precum constipația. Astfel, ar trebui să combinați mâncarea uscată, mai bogată în fibre, cu cea umedă pentru a crea un echilibru alimentar zilnic.

Atunci când vă hrăniți pisica cu mâncare umedă ar trebui să țineți cont că odată ce ați deschis conserva sau plicul și ați turnat conținutul în castron, numărătoarea inversă în privința alterării hranei începe. Spre deosebire de hrana uscată, mâncarea umedă nu trebuie să rămână mai mult de 1-2 ore în castronul pisicii, deoarece se poate altra rapid și poate conduce la apariția bacteriilor care pot afecta sănătatea animalului. Cea mai bună soluție este să aruncați resturile pe care pisica nu le-a mâncat și să-i spălați castronul după fiecare masă.

În concluzie, hrana umedă pentru pisici este un element important al dietei micilor feline, care, combinat și cu hrana uscată și dozat în mod corespunzător, în funcție de factorii enumerați în cuprinsul acestui articol, oferă un aport nutrițional complet și de calitate pisicii dumneavoastră, contribuind la bunăstarea organismului pe termen lung.

Întrebări și răspunsuri frecvente despre mâncarea umedă pentru pisici

Se poate păstra mâncarea umedă de pisici la frigider?

După ce ați hrănit pisica, restul de mâncare umedă pentru pisici care a rămas în conservă sau în plic poate fi păstrat la frigider. Atenție! Nu oferiți pisicii mâncare care a fost ținută în frigider timp de peste 24-48 de ore de la deschiderea ambalajului.

Ar trebui să-mi hrănesc pisica doar cu mâncare umedă?

Se poate adopta și acest mod de hrănire, dar numai dacă varietatea umedă de mâncarea de pisici pe care i-o oferiți conține o formulă completă de nutrienți, vitamine și minerale. Cea mai bună variantă, totuși, pentru pisoi și pentru pisicile tinere ar fi să combinați uneori și mâncare uscată în meniul zilnic, pentru un aport optim de fibre și o nutriție echilibrată.

De câte ori pe zi ar trebui să-i dau pisicii mele mâncare umedă?

Dozajul mâncării de pisici trebuie realizat în funcție de indicațiile de pe ambalaj, care țin cont de greutate și de vârsta pisicii. Majoritatea medicilor veterinari consideră că o hrănire de două ori pe zi ar fi suficientă. Astfel, puteți împărți porția zilnică în două fracțiuni oferite la distanță de 8-12 ore între ele. Desigur, dacă aveți alte recomandări de la medicul veterinar modul de hrănire ar trebui să respecte acele prescripții cu prioritate.

Am o pisică de până într-un an. Este ok să o hrănesc cu mâncare umedă?

Da. Dar aveți grijă ca mâncarea umedă pentru pisici pe care i-o oferiți să fie specială pentru juniori. Pisicile foarte tinere au nevoi speciale, iar mâncarea pentru pisici adulte nu îndeplinește întotdeauna nevoile nutriționale sporite necesare acestei categorii de vârstă.

Trebuie să încălzesc mâncarea umedă dacă este de la frigider?

Dacă ați păstrat mâncarea umedă de pisici la frigider, nu este neapărat nevoie să o încălziți înainte de a o da pisicii dumneavoastră. Pisicile, în general nu au nevoie de mâncare caldă, dar, ați putea adăuga o mică cantitate de apă fierbinte în conținut pentru a o aduce la temperatura camerei. Este posibil ca pisica să aprecieze acest lucru.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus