0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
30.11.2023 08:00 - 21:00
01.12.2023 08:00 - 21:00
Aţi imprimat această informaţie în 30.11.2023 la ora 18:43. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Ghid de cumpărături

Cea mai bună mâncare pentru pisici sterilizate

Cea mai bună mâncare pentru pisici sterilizate

Pisicile ținute în casă sunt, de regulă, sterilizate, iar în urma operației chirurgicale specifice se produc o serie de transformări hormonale în organismul micilor feline. Aceste schimbări pot duce la o creștere a apetitului și la un comportament prin care pisica va cere mai mereu de mâncare. Pe de altă parte, metabolismul bazal al animalului scade în urma operației de sterilizare și pisica devine mai puțin activă.

Tocmai de aceea, o atenție deosebită ar trebui să fie direcționată de fiecare deținător de pisici sterilizate asupra modului de hrănire și, mai ales, asupra hranei speciale pe care ar trebui s-o ofere micului și simpaticului companion. Acest articol poate fi considerat un ghid util pentru a afla care este cea mai bună mâncare pentru pisici sterilizate, precum și care sunt unele indicații generale de hrănire recomandate.

Cea mai bună mâncare pentru pisici sterilizate - Clasament TOP 3

După cum este cunoscut, mâncarea pentru pisici se poate găsi sub formă de hrană uscată pentru pisici și hrană umedă pentru feline, ambele varietăți având sortimente dedicate pisicilor sterilizate. Atunci când căutați cea mai bună mâncare de pisici sterilizate, ar trebui să țineți cont și de nevoile speciale și unice, în funcție de fiecare exemplar, dar și de recomandările medicului veterinar. În urma unui mix de factori și de avantaje, veți regăsi mai jos un top al celor mai bune varietăți de hrană pentru micile feline sterilizate.

Produs Hrană umedă pentru pisici Royal Canin FHN Sterlised, 85 g Hrană uscată pentru pisici PURINA Pro Plan Sterilised cu somon 10 kg Hrană uscată pentru pisici, Royal Canin Sterilised 4 kg
Caracteristici Tip hrană: umedă;

Ingrediente: Proteine din carne de pasăre, spărtură de mălai, porumb, lignoceluloză, proteine de origine animală (hidrolizate), pulpă de sfeclă, substanțe minerale, drojdie, grăsime animală, ulei de pește, ulei de soia, fructo-oligozaharide;

Aport de vitamine și minerale: Vitamina A: 18.800 UI, vitamina D3: 1.000 UI, E1 (fier): 35 mg, E2 (iod): 2,7 mg, E4 (cupru): 4 mg, E5 (mangan): 46 mg, E6 (zinc): 151 mg, E8 (seleniu): 0,06 mg, L-carnitină: 100 mg - conservanți- antioxidanți

Conținut nutrițional: Proteine: 37% - conținut de grăsimi: 12% - cenușă brută: 8,1% - fibre brute: 6,1%


Ambalaj: plic 85g;

Vârsta pisicii: adult/sterilizat;

Alte indicații: hrană pentru pisici sterilizate care susține sănătatea căilor urinare și masa musculară.
Tip hrană: uscată;

Ingrediente: somon (20%), orez, gluten din făină de, grăsime animală, proteine din carne de pasăre, porumb, gluten, fibre de grâu, substanțe minerale, digest, drojdie, ulei de peşte.

Aport de vitamine și minerale: UI/kg: Vit. A: 35 000, Vit. D3: 1 100, Vit. E: 670 mg/kg: Vit. C: 140, Fe(E1): 230, I(E2): 3,0, Cu(E4): 46, Mn(E5): 110, Zn(E6): 390, Se(E8): 0,27 și antioxidanţi;

Conținut nutrițional: Proteină brută: 41,0%, Uleiuri şi grăsimi brute: 12,0%, Cenuşă brută: 7,0%, Fibră neprelucrată: 4,5%, Acizi Graşi Omega 3: 0,7%, Acizi Graşi Omega 6: 1,6%;

Ambalaj: sac de 10 Kg;

Vârsta pisicii: adult/ sterilizat;

Alte indicații:
Dozajul hranei în funcție de greutate -
- Greutate pisică 2-4 Kg - 25-55 g / zi;
- Greutate pisică 4-6 Kg - 55 - 80 g / zi
- Greutate pisică 6 - 8 Kg - 80-110 g / zi
Tip hrană: uscată;

Ingrediente: Proteine de pasăre, porumb, lignoceluloză, grăsime animală, proteine de origine animală (hidrolizate), gluten de porumb, sfeclă uscată substanțe minerale, ulei de pește, drojdie, fructo-substanțe minerale, ulei de soia;

Aport de vitamine și minerale: Vitamina A: 18.800 UI, vitamina D3: 1.000 UI, E1 (fier): 35 mg, E2 (iod): 2,7 mg, E4 (cupru): 4 mg, E5 (mangan): 46 mg, E6 (zinc): 151 mg, E8 (seleniu): 0,06 mg, L-carnitină: 100 mg - conservanți - antioxidanți;

Conținut nutrițional: Proteine: 37% - conținut de grăsimi: 12% - cenușă brută: 8,1% - fibre brute: 6,1%;

Ambalaj: sac de 4 Kg;

Vârsta pisicii: adult/ sterilizat;

Alte indicații:
Dozajul hranei în funcție de greutate
- Greutate pisică 3 Kg - 45 g / zi;
- Greutate pisică 4 Kg - 60 g / zi
- Greutate pisică 5 Kg - 75 g / zi
- Greutate pisică 6 Kg - 75 g / zi
Argumente pro - aport nutrițional diversificat cu proteine de origine animală și vegetală;
- vitamine și minerale esențiale pentru organismul pisicilor castrate;
- conținut de L-carnitină cu rol de antrenare a grăsimilor și ardere mai rapidă a acestora;
- substanțe minerale care acidifică urina influențând benefic starea de sănătate a căilor urinare;
- hrană completă și ușor digerabilă;
- conținut ridicat de carne de somon;
- conținut de acizi grași Omega 3 și 6 și uleiuri de pește;
- conținut de fibre necesare sistemului digestiv;
- varietate complexă de vitamine și minerale;

- hrană umedă cu aport de vitamina D3 și vitamina E de calitate;
- aport optim de proteine și grăsimi;
- nu conține gluten și nici cereale.


Argumente contra - preț ridicat. - prețul poate fi considerat ca fiind din gama superioară. - prețul ridicat.

Cum să alegeți cea mai bună hrană pentru pisicile sterilizate?

Alegerea celei mai bune hrane pentru pisici sterilizate poate fi o misiune dificilă dacă nu aveți la îndemână sau nu ați deprins un set de criterii pe baza cărora să puteți compara și alege din diversitatea de sortimente și mărci existente pe piață. Unele dintre cele mai importante criterii care pot juca un rol important pentru o alegere bine făcută pentru pisica dumneavoastră sterilizată sunt:

 • Compoziția mâncării pentru pisici sterilizate

Deși compoziția din mâncare pentru pisici sterilizate nu diferă foarte mult de cea din mâncarea standard, ar trebui să vă orientați, totuși, către un conținut mai bogat în carne, dar nu către unul alcătuit din reziduuri rezultate din procesarea cărnii. De asemenea, este indicat să studiați compoziția mâncării pentru pisici sterilizate și să vă asigurați că nu conține elemente la care pisica este alergică. În orice caz, este foarte important ca, după operația de sterilizare, să hrăniți pisica doar conform recomandărilor medicului veterinar.

 • Gustul

Cu toții știm că pisicile pot fi foarte mofturoase la mâncare. Unele pisici vor refuza mâncarea care conține elemente vegetale, chiar dacă acestea sunt benefice pentru sănătatea lor. Se poate afirma că pisicile, în general, și cele sterilizate, în special, sunt gurmande, astfel că gustul mâncării de pisici contează foarte mult în hrănire. Tot ce puteți face în acest caz este să testați diverse tipuri de mâncare recomandate și să observați pe care dintre ele le ”savurează” pisica dumneavoastră cu cea mai mare plăcere.

 • Modul de preparare

Hrana pentru pisici sterilizate poate fi găsită atât sub formă uscată, cât și sub formă umedă. În general, pisicile au o predilecție asupra mâncării umede, dar nu ar trebui să vă luați doar după preferințele pisicii sterilizate. Cea mai bună cale este combinarea hranei uscate cu cea umedă, iar dacă alegeți doar hrana umedă, aveți grijă la porționarea zilnică și nu depășiți cantitatea indicată pentru parametrii fizici ai animalului.

 • Indicații speciale pentru diverse afecțiuni

Pisica sterilizată poate avea diverse afecțiuni (cu rinichii, cu pielea, etc.) sau poate prezenta tendințe de îngrășare, mai ales după sterilizare. De aceea, ar trebui să alegeți mâncarea adecvată pentru astfel de situații analizând cu atenție compoziția și nutrienții.

 • Cantitatea

Imediat după sterilizare nu ar trebui să cumpărați cantități foarte mari de mâncare specială pentru pisici sterilizate. Există tendința multor cumpărători de a face stocuri pentru comoditate. Dar, cel puțin până când pisica dumneavoastră nu este mulțumită cu tipul de mâncare pe care i-l oferiți, ar fi indicat să achiziționați cantități diferite din diverse tipuri de mâncare și să testați preferințele animalului. După ce se stabilizează pe un anumit sortiment de mâncare, puteți cumpăra și cantități mai mari pentru a avea mereu o rezervă la îndemână.

Mărcile de hrană pentru pisici sterilizate recomandate de Hornbach.ro

Mancare pisici sterilizate

Magazinul online Hornbach.ro este angajat permanent în misiunea de a oferi clienților săi cele mai bune oferte din partea celor mai de renume branduri de mâncare pentru pisici sterilizate și nu numai. Selecția noastră de branduri puse la dispoziția dumneavoastră include doar produse ale unor companii verificate și care au trecut cu brio testul timpului și al exigenței clienților de pretutindeni.

Royal Canin

Royal Canin este un brand american de mâncare pentru animalele de companie concentrat pe nevoile pisicilor și câinilor în mod special. Cu o experiență de peste 50 de ani în nutriția animală, Royal Canin pune accentul pe calitatea hranei și a produselor oferite, considerând că bunăstarea acestora este calea spre fericirea și mulțumirea proprietarilor.

Marca Purina

Purina este un brand care activează de peste 90 de ani în domeniul hranei pentru animale de companie. Începută ca o afacere de furnizare a hranei pentru animale de fermă, la finele secolului al XIX-lea, în SUA, Purina a devenit treptat o alegere predilectă a proprietarilor de pisici, câini și alte animale de companie, prin calitate, echilibru nutrițional și ingrediente adecvate fiecărei rase și nevoi speciale ale fiecărei categorii de animale. Purina este azi deținută de firma Nestle și este un jucător de nivel global în domeniu.

Cum să hrăniți în mod optim pisica sterilizată?

Decizia de castrare a unei pisici poate fi una greu de luat, dar aduce o serie de avantaje atât pentru dumneavoastră, ca proprietar, cât și pentru companion. Odată pisica sau motanul sterilizați, trebuie să aveți în vedere faptul că animalul intră într-o nouă etapă a vieții, oarecum diferită de cea dinainte. Concomitent cu intrarea în ”noua viață”, vin și cerințe speciale în ceea ce privește nutriția, care nu mai poate fi la fel ca cea anterioară.

Pentru a înțelege de ce este nevoie să alegeți cu atenție mâncarea pentru pisicile sterilizate, este necesar să înțelegeți câteva aspecte ale fiziologiei după operație.

Astfel, în primul rând, rata metabolică a pisicii scade, deoarece producția de hormoni sexuali, testosteron în cazul motanilor și estrogen în cazul pisicilor, scade destul de mult. În schimb, pisica va avea un apetit ceva mai ridicat decât înainte de castrare.

În al doilea rând, activitatea fizică a pisicii va cunoaște o încetinire, tot din cauza scăderii cantității de hormoni. Pisica va fi mai puțin energică și, desigur, va trebui să consume hrană adecvată acestui nou nivel de activitate fizică.

În al treilea rând, se produc o serie de modificări și în cazul hormonilor care nu sunt de natură sexuală, așa cum este cazul leptinei, hormon care este răspunzător de ținerea sub control a țesutului gras. Pisica sterilizată dezvoltă o rezistență mai mare la acest hormon, fapt care conduce la îngrășare, fenomen care este accentuat și de reducerea activității fizice.

Pentru aceste motive, este necesar să hrăniți pisica sterilizată cu mâncare specială pentru această categorie de animale. În această privință, vi se deschid două opțiuni: fie mergeți pe un sortiment de mâncare de pisici bogată în fibre, mâncare considerată dietetică, fie alegeți o mancare mai bogată în proteine și cu un aport mai redus de carbohidrați.

În cadrul primei variante, avantajul este că pisica va mânca mai dietetic dar, pe de altă parte, acest tip de mâncare nu este foarte atractiv pentru gustul animalului, astfel că vă puteți lovi de refuzul pisicii de a mânca. În plus, este posibil ca fecalele pisicii să crească în volum și să dezvolte constipații sau chiar ocluzii intestinale.

În ceea ce privește cea de-a doua variantă, mâncarea este cu siguranță mai gustoasă, având și avantajul că oferă un aport caloric moderat. Multe variante ale acestui tip de hrană au adaos de L-carnitină, aminoacid care poate mobiliza grăsimile și poate conduce la crearea unui efect de sațietate mai rapid.

Jocuri la pisici

Orice tip de hrană uscată sau de hrană umedă pentru pisici alegeți, esențialul este să vă concentrați pe calitate. Cu atât mai mult, acest precept este valabil în cazul pisicilor sterilizate. Mai jos este o serie de aspecte pe care trebuie să le luați în considerare dacă vreți să fiți sigur că ați ales corect hrana pentru pisica dumneavoastră sterilizată:

 • Acordați atenție dozajelor de proteine, grăsimi, fibre și carbohidrați, în funcție de stilul de viață al pisicii, de afecțiunile medicale și de vârstă.

 • Mâncarea umedă are, în general, mai puține calorii decât cea uscată, chiar dacă ați crezut că raportul este invers până acum. Acest lucru se datorează conținutului mare de apă.

 • Hrana umedă ar trebui să fie folosită în doze mai mari, mai ales pentru pisicile care refuză să bea apă în mod regulat.

 • Oferiți doze de hrană conform indicațiilor de hrănire înscrise pe ambalajul hranei achiziționate. Desigur, întotdeauna este indicat să solicitați și să respectați prescripțiile medicului veterinar al pisicii în privința tipului de hrană și al dozajului.

 • Nu oferiți întreaga doză zilnică de hrană într-o singură servire. Împărțiți cantitatea zilnică permisă în mai multe porții oferite pe parcursul a 24 de ore. Puteți hrăni pisica de cel puțin 2-3 ori pe zi fără probleme, dar fără a depăși cantitatea recomandată pentru greutatea ei. Pisicile obeze pot primi cantitatea de hrană alocată zilnic în 5-6 porții mai mici.

 • Nu înfometați pisica! Contrar credinței că animalul va slăbi, corpul felinei va dezvolta mecanisme de protecție la foame care vor rezulta în acumularea și mai mare de grăsime.

Prin urmare, adoptarea unei soluții de mijloc în alegerea tipurilor de mâncare pentru pisici sterilizate, între hrana uscată și cea umedă, precum și între hrana cu fibre și cea cu aport proteic ridicat, la indicațiile medicului veterinar, după sterilizare, este cea mai bună cale de urmat în acest domeniu.

Întrebări și răspunsuri frecvente despre mâncarea pentru pisici sterilizate

De ce unele mărci de hrană pentru pisici sterilizate conțin și cereale?

După cum se știe, pisicile sunt prin excelență animale carnivore, dar, de-a lungul mileniilor de coabitare cu oamenii, s-au produs o serie de adaptări ale sistemului digestiv, astfel că vor accepta uneori și ingrediente bazate pe cereale în mâncarea pentru pisici. În special, mâncarea de pisici destinată patrupedelor sterilizate ar trebui să conțină mici cantități de vegetale sau chiar cereale care asigură aport nutrițional benefic.

De ce ar trebui să-mi hrănesc pisica sterilizată cu mâncare specială?

Mâncarea pentru pisici sterilizate conține un mix de ingrediente și nutrienți, alături de vitamine și minerale specific dozate pentru nevoile organismului după sterilizare. Alegerea hranei speciale în acest caz este indicată chiar și de medicii veterinari.

Unele sortimente de mâncare pentru pisici sterilizate conțin L-carnitină. De ce?

L-carnitina este un aminoacid care are rolul de a spori procesul de transformare a grăsimilor în energie. Astfel, pisica sterilizată, care are o predispoziție spre îngrășare, va fi mai protejată pentru a nu atinge gradul de obezitate.

Pisica mea sterilizată trebuie hrănită doar cu hrană uscată sau doar cu hrană umedă?

În hrănirea pisicilor sterilizate, ca, de altfel, a tuturor pisicilor, trebuie păstrat un echilibru între hrana umedă și cea uscată. Astfel, hrana uscată poate conține fibre esențiale necesare sistemului digestiv, iar hrana umedă este preferată mai mult de pisici, deoarece conține mai multă carne într-o formă originală. Cea mai bună abordare este un mix între hrana uscată și cea umedă, ținând cont și de recomandările veterinarului.

Cum ar trebui să-mi hrănesc pisica sterilizată pentru a nu se îngrășa?

Ar trebui să alegeți mâncarea recomandată de medic pentru pisici sterilizate și ar trebui să-i dozați porția zilnică conform recomandărilor medicului veterinar și în funcție de parametrii fizici și fiziologici ai pisicii (greutate, vârstă, nivel de activitate fizică, diverse afecțiuni).

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus