0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 30.03.2023 la ora 15:14. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Ghid de cumpărături

Cea mai bună mâncare pentru pisici

Timp de lectură 11 min.
Cea mai bună mâncare pentru pisici

Vreți să aveți grijă deosebită la alimentația pisicii dumneavoastră? Vreți să-i oferiți o viață lungă și sănătoasă? În continuare, veți descoperi un top al celor mai bune produse destinate hrănirii pisicilor, veți afla cum să le alegeți pe cele potrivite, care sunt mărcile recomandate și multe alte detalii utile, precum și răspunsuri la unele întrebări frecvente despre acest subiect interesant.

Cea mai bună mâncare pentru pisici - Clasificare TOP 3

Mâncarea cea mai bună pentru pisici este cea sănătoasă, care acoperă toate nevoile esențiale ale animalului și care conține proteină dintr-o sursă specifică de carne, pasăre sau pește, taurină, un aminoacid esențial, vitamine, minerale, enzime, acizi grași, apă. Mulți specialiștii consideră că pisicile trebuie să consume hrană uscată, dar și hrană umedă, din mai multe considerente: mâncarea uscată poate fi lăsată la discreție, mâncarea umedă conține și apă, menținând pisica hidratată, cantitatea de minerale și vitamine este echilibrată în acest fel, pisica se poate plictisi de același fel de mâncare și să renunțe la el, există posibilitatea să aibă anumite alergii. Printre cele mai bune feluri de mâncare pentru pisici se numără hrana uscată, un top al celor mai bune produse fiind prezentat mai jos.

Produs Hrană uscată pentru pisici MaraCat Complete Adult 10 kg Hrană uscată pentru pisici, ROYAL CANIN Kitten 36, 2 kg Hrană umedă pentru pisici PURINA Felix Fantastic cu pui/vită/iepure/miel în aspic 12x85g
Caracteristici Hrana este de tip complet.
Sacul are 10 kg de hrană uscată.
Cuprinde carne și derivate de origine animală, cereale, extract de proteine vegetale, minerale, diverse zaharuri.

Componentele analitice ale produsului sunt 8% proteină brută, 4% grăsime brută.
Se poate servi ca atare sau înmuiat în apă, iar ocazional se poate folosi carne pentru un amestec delicios.
Hrana uscată pentru pisici este de tip complet și se vinde în săculeți de 2 kg.
Cuprinde diferite ingrediente: proteine de pasăre, orez, grăsime animală, porumb, sfeclă uscată mărunțită, substanțe minerale, ulei de pește, drojdii, ulei de soia, făină de flori de gălbenele etc.
Este indicată pentru prima perioadă din viața pisicii.
Are etichetă cu modalitatea de folosire pentru o hrănire adecvată.
Este un tip de hrană umedă cu bucate fragede într-un aspic suculent pentru o masă delicioasă.
Pachetul conține pliculețe cu vită, cu iepure, cu pui și cu miel, extracte din proteine vegetale, pește și produse derivate din pește.
Componentele sale analitice sunt umiditate 82%, proteină brută 11,5%, uleiuri și grăsimi brute 2,5%, cenușă brută 2,5%, fibră neprelucrată 0,05%, acid linoleic 0,4%.
Argumente pro Conține vitamine importante pentru o bună dezvoltare.
Este o hrană de calitate.
Este o hrană adecvată pentru pisici de apartament, dar și pentru celelalte.
Raportul calitate - preț este excelent.
Sprijină cu succes sănătatea digestiei puiului de pisică.
Proteinele sunt ușor digerabile.
Cuprinde un complex de antioxidanți și probiotice.
Raportul calitate - preț este bun.

Cuprinde ingrediente pentru o sănătate optimă.
Are un gust foarte plăcut și este digerată foarte ușor.
Oferă creștere sănătoasă și o bună dezvoltare.
Este o hrană de o calitate mai bună.
Argumente contra Nu este potrivită pentru pui de pisică, doar pentru adulți. Nu este indicată pentru pisica adultă, deoarece nu cuprinde toate ingredientele necesare pentru o bună dezvoltare și pentru sănătatea optimă. Nu este potrivită pentru puii de pisică, doar pentru adulți.

Cum alegeți cea mai bună mâncare pentru pisici

Pe piață există o multitudine de oferte de mâncare de pisică, de la diferite branduri cunoscute sau no name, făcând alegerea hranei potrivite pentru animalul de companie destul de dificilă. Pentru a descoperi exact ceea ce îi trebuie pisicii este important ca stăpânul să țină cont de sfaturile și recomandările nutriționiștilor, dar și de unele aspecte esențiale, cum ar fi:

 • Vârsta pisicii - În funcție de acest aspect se pot identifica în comerț patru tipuri de hrană de pisici: starter, junior, adult și senior. Mâncarea starter este oferită puilor de pisică până în 6 săptămâni, hrana junior este indicată până la 12 luni, având în compoziție multe vitamine și minerale necesare, iar mâncarea pentru pisici adulte și senioare este echilibrată, menită să ofere o greutate adecvată acestora;

 • Consistența hranei - Acest aspect atrage pisicile care pot prefera un anumit tip de consistență a mâncării lor. Nu trebuie uitat faptul că există pe piață și hrană specială sau de întreținere, care este mai populară în rândul pisicilor cu nevoi speciale, cu o anumită dietă, în funcție de starea lor de sănătate;

 • Sortimentele de hrană - Hrana de pisici este de trei feluri: sortiment economic (ieftin, cu mai puține proteine de origine animală), hrană premium (are preț destul de accesibil, fiind recomandat pisicilor care nu suferă de afecțiuni de sănătate) sau hrană superpremium (cea mai scumpă, care conține cele mai bune și mai sănătoase ingrediente de pe piață);

 • Calitatea hranei - Fiecare pachet de hrană are inscripționate indicațiile producătorului cu privire la ingredientele folosite și la modul în care compoziția este oferită pisicii. Se recomandă ca hrana să conțină cel puțin 6,5 g /100 kcal pentru pisici adulte, iar pentru pui și pisici gestante să conțină 7,5 g /100 kcal;

 • Nevoile speciale - Specialiștii atrag atenția că, în funcție de starea lor de sănătate, pisicile trebuie hrănite corespunzător. Pentru o dietă optimă este nevoie de sfatul medicului veterinar, acesta punând diagnosticul corect și realizând anumite analize necesare pentru identificarea afecțiunii de care suferă pisica;

 • Brand și preț - În privința dietei pisicii este important sfatul medicului veterinar, iar prețul este luat în calcul doar secundar, pentru că cel mai mult contează calitatea hranei (mai ales dacă pisica este bolnavă). Brandul cunoscut este mai popular decât unul no name, numele acestuia garantând practic calitatea hranei cumpărate.

Mărci recomandate de Hornbach.ro

Hrana pentru pisici

Deși unii consideră că mâncarea umană este potrivită pentru pisicuțe, adevărul este altul. Specialiștii recomandă ca oamenii să nu ofere felinelor hrana pe care o consumă ei în mod obișnuit, deoarece ar putea fi periculoasă pentru sănătatea animalelor. Magazinul Hornbach.ro vine în întâmpinarea clienților săi cu hrană de cea mai bună calitate, oferită de branduri renumite pentru calitatea produselor și grija pentru sănătatea animalelor, cum ar fi: Nestle Purina, Royal Canin sau Maracat.

Marca Nestle Purina

Marca Purina aparține companiei Nestle Purina Petcare, fiind găsită în peste 40 de țări din întreaga lume. Hrana pentru pisici oferită de acest brand este sigură și de încredere, deoarece Purina asigură calitatea ingredientelor, integritatea produselor sale și siguranța alimentară.

Marca Royal Canin

Royal Canin este o marcă de mâncare pentru animale, produsă de compania americană Mars, fondată de francezul Jean Cathary, în 1967, la Gard, în Franța. Pentru a obține hrană de calitate, cei de la Royal Canin au colaborat cu oameni de știință, medici veterinari și cu experți în comportamentul animalelor, reușind cu succes să mențină un dialog permanent cu proprietarii de câini și pisici din întreaga lume. Calitatea nutrițională, siguranța produselor, materii prime de la furnizori acreditați sunt doar câteva dintre caracteristicile brandului.

Marca Maracat

Specialiștii acestui brand sunt atenți la cele mai mici detalii când vine vorba despre hrana pisicilor, testând-o minuțios înainte de a fi pusă pe piață. Produsele sale conțin ingrediente esențiale pentru o bună digestie, asigură o creștere și o dezvoltare armonioasă, mulându-se perfect pe nevoile pisicii.

Cum se folosește cea mai bună mâncare pentru pisici și alte detalii utile?

Mâncarea pentru pisici trebuie oferită în funcție de indicațiile producătorului, aflate pe etichetă. Analizarea etichetei de către cumpărător se face foarte simplu. Trebuie știut faptul că, în conformitate cu legea cu privire la hrana animalelor, lista de ingrediente este sortată descendent, în funcție de conținut. Carnea este prima pe listă (proaspătă sau uscată), iar cerealele cât mai jos.

Unii producători folosesc conservanți sau diferiți potențiatori de arome, iar aceștia sunt înscriși pe aceeași etichetă. În plicurile și conservele închise ermetic nu există conservanți pentru că sunt tratate termic. Pentru a conserva granulele, însă, se utilizează, uneori, conservanți, substanțele folosite putând fi artificiale sau naturale.

Ingrijirea pisicilor Finevo hrana pentru pisici 02

Unele pisici par mereu înfometate, altele mănâncă mai mult decât trebuie și ajung să fie obeze sau să facă diabet. Hrana uscată sau umedă din comerț trebuie oferită într-o anumită cantitate corectă. Pentru a nu suferi de foame și a nu se îngrășa este nevoie de un anumit gramaj care poate fi greu de stabilit, mai ales de cei care nu au mai crescut pisici, cantitate care trebuie să țină cont de vârsta, greutatea și mărimea animalului. Dacă este vorba despre o pisică activă, atunci cantitatea de hrană este mai mare decât în cazul unei pisici mai liniștite, cum sunt cele de apartament. O pisică moderat activă arde 70 de kcal, pe când una liniștită 60 kcal pe kilogram.

Hrana mai calitativă este mai sățioasă, pentru că are un procent de carne mai mare. Cantitatea care ar trebui oferită unei pisici este următoarea:

 • o pisică de 2 kilograme are nevoie de 120 până la 160 grame;

 • o pisică de 2-3 kilograme are nevoie de 160 până la 210 grame;

 • o pisică de 3-4 kilograme are nevoie de 210 până la 260 grame;

 • o pisică de 4-5 kilograme are nevoie de 240 până la 320 grame;

 • o pisică de 5-6 kilograme are nevoie de 250 până la 360 grame.

Educarea corecta a pisicilor

Pe spatele pachetului este trecută pe etichetă recomandarea producătorului cu privire la hrănirea pisicii. Este, practic, vorba despre o simplă orientare, nu despre un lucru bătut în cuie. O felină ar trebui să mănânce cel puțin de trei ori pe zi hrană proaspătă. Puii mici mănâncă mai puțin, așa că trebuie să li se ofere hrană de 5-6 ori pe zi, până la 4-6 luni. În bol se pune mâncare umedă doar atât cât va consuma felina, altfel hrana se va strica pe parcursul zilei, deoarece pisica mănâncă cantități mici. În comerț există distribuitoare de mâncare speciale, ce pot fi utilizate atunci când stăpânul nu este acasă sau pentru momentele din timpul nopții.

În concluzie, stăpânii de feline trebuie să aibă mare grijă la alimentația corectă a micilor patrupede, în așa fel încât să le mențină sănătatea la cele mai înalte standarde. Sfatul specialiștilor este foarte important, la fel și alte aspecte ce ar putea face diferența.

Întrebări și răspunsuri frecvente despre cea mai bună mâncare pentru pisici

Cum alegeți cea mai bună mâncare pentru pisici?

Cea mai bună mâncare pentru pisici trebuie să fie aleasă în funcție de anumite aspecte, precum vârsta pisicii, consistența hranei, sortimente de hrană, calitatea hranei, nevoile speciale, brandul, prețul.

Care sunt beneficiile hranei uscate pentru pisici? Dar a hranei umede?

Hrana uscată poate fi depozitată ușor, poate sta toată ziua în bol fără să se strice, datorită consistenței sale poate să ofere o stare de sănătate mai bună. Hrana umedă furnizează pisicii o cantitate suplimentară de apă, reduce probabilitatea diferitelor probleme de sănătate și are o aromă mai bogată.

La ce vârstă încep să consume hrană în mod independent puii de pisică?

Puii de pisică încep să mănânce singuri de la 8 săptămâni.

Ce cantitate de mâncare trebuie să mănânce o pisică?

Cantitatea de mâncare pentru o pisică diferă în funcție de tipul de hrană oferit. Specialiștii sunt de părere că pentru feline este vorba despre o cantitate între 24-35 de calorii /zi / kilogram.

Ce mâncare nu au voie să consume pisicile?

Pisicile nu au voie să consume mâncare de câini (nu are taurină), lapte (provoacă tulburări gastro-intestinale), oase sau carne crudă (pot crea blocaje intestinale), ceapă sau mâncare cu ceapă (este toxică), mezeluri (reduce cantitatea de vitamina B1) sau alte alimente considerate toxice: usturoi, ceapă, cafea, avocado, struguri, stafide, coacăze, nuci, porumb, roșii, ciuperci, sare.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus