0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
01.06.2023 08:00 - 21:00
04.06.2023 08:00 - 19:00
05.06.2023 08:00 - 21:00
Aţi imprimat această informaţie în 30.05.2023 la ora 07:53. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Ghid de cumpărături

Cea mai bună mochetă

Timp de lectură 11 min.
Cea mai bună mochetă

Vrei să acoperi pardoseala casei cu un produs practic și versatil? Te-ai gândit să achiziționezi o mochetă de calitate, practică și confortabilă pentru terasă sau vrei să instalezi o mochetă care să arate foarte bine și să se întrețină foarte ușor, dar nu știi exact ce produs ar fi cel mai potrivit pentru a face față necesităților tale?

În continuare, vei descoperi un top al celor mai bune mochete, vei afla cum să alegi produsul de care ai nevoie și cum să-l folosești optim pentru a te putea bucura de el mult timp, precum și multe alte detalii utile. De asemenea, vei găsi răspunsuri la unele întrebări pe care ți le pui despre acest subiect.

Cea mai bună mochetă - Clasificare TOP 3

Mocheta este o soluție excelentă, care acoperă pardoseala din locuințe, magazine, hoteluri, birouri, terase etc., având avantajele următoare: bun izolator fonic și termic, acoperă acele suprafețe care nu sunt estetice sau care sunt acoperite cu linoleum sau ciment, oferă confort sporit, se asortează foarte ușor în funcție de stilul de amenajare, are un preț mult mai mic decât un covor. Pe piață există diferite tipuri de mochete, cum ar fi cele cu fire răsucite, cu fire în buclă, cu finisaj de catifea, groase, de tip Saxony etc.

Produs Mochetă Colore maro ruginiu 400 cm lățime (la metru) Gazon artificial Greenland 400 cm lățime (la metru) Dală mochetă Vox albastru 50x50 cm
Caracteristici Mocheta are lățime de 400 cm și model buclat;
Se utilizează în interior;
Culoarea de bază este maro;
Nuanța este de rugină;
Este fabricată din fibră artificială;
Înălțimea firului este de 3 mm;
Mocheta cu aspect de iarbă naturală are lățime de 400 cm;
Are nuanță verde;
Densitatea este de 860 g/m2;
Înălțimea firului este de 5 mm;
Mocheta este de tip dală și are dimensiunile 50 x 50 cm;
Înălțimea firului este de 0,6 cm;
Este fabricată din polipropilenă;
Nuanța este de albastru marin;
Se utilizează pentru interior, în camera copiilor sau living;
Argumente Pro Face față cu brio încălzirii electrice prin pardoseală;
Are rezistență la lumină;
Este ușor de întreținut;
Designul este modern, în tendințe;
Oferă proprietăți antialunecare;
Este excelentă pentru grădină sau balcon;
Materialele din care este fabricată sunt de calitate, rezistente;
Are un aspect natural și înlocuiește cu succes gazonul obișnuit;
Este greu inflamabil materialul;
Este ideal pentru spații de locuit cu utilizare medie;
Are aspect și culoare plăcute;
Este potrivită pentru pardoseală cu încălzire electrică sau cu apă caldă;
Argumente Contra Nu face față la traficul intens; Nu este potrivită pentru interior; Prețul este mai mare;

Mocheta este un produs practic și apreciat de multă lume pentru avantajele sale. În funcție de lungimea care se dorește pentru a acoperi suprafețele din interior sau exterior, mocheta poate fi achiziționată la metru, în acest fel nefiind nevoie să se completeze cu bucăți mai mici, ceea ce ar putea duce la un rezultat inestetic.

Mochetă Memories 33 nougat 400 cm lățime (la metru)

Mocheta are 400 cm lățime (sau 500 cm), model Saxony, este potrivită pentru interior, are culoarea bej, este fabricată din poliamidă, iar firul are înălțime de 13 mm.

Avantaje Dezavantaje
 • este potrivită pentru camera de hotel, sală de conferință, birouri, recepție;
 • este rezistentă, confortabilă, practică;
 • are un aspect modern, elegant, chic;
 • prețul este destul de mare;

Mochetă iarbă Natura Light 400 cm lățime (la metru)

Mocheta are 400 cm lățime, model de gazon, culoare verde, este fabricată din polietilenă, firul are înălțime de 18 mm, iar densitatea este de 1160 g/m2.

Avantaje Dezavantaje
 • este rezistentă la foc;
 • are rezistență la lumină naturală;
 • imită excelent gazonul;
 • nu este potrivită pentru încălzirea prin pardoseală;

Mochetă iarbă artificială Greenland 400 cm lățime (la metru)

Mocheta are o lățime de 400 cm, model de gazon, culoare verde, este potrivită pentru exterior, este fabricată din polipropilenă, firul are înălțime de 5mm, iar densitatea este de 860 g/m2.

Avantaje Dezavantaje
 • este ideală pentru balcon, terasă, grădină;
 • este rezistentă și are un aspect plăcut;
 • culoarea rezistă cu succes la lumină naturală;
 • se integrează excelent în orice amenajare ;
 • raportul calitate - preț este foarte bun;
 • nu este potrivită din punct de vedere estetic pentru a fi instalată în interiorul locuinței;

Cea mai bună mochetă de tip dală

Mocheta de tip dală este una modulară, ce permite instalarea rapidă și ușoară a produsului în orice tip de încăpere, indiferent că este vorba despre cea de acasă sau despre birouri, magazine, hoteluri etc.

Dală mochetă Diva gri 50x50 cm

Mocheta este de tip dală, fiind potrivită pentru spații de locuit cu utilizare medie, nu se lipește, are lățime de 50 cm, înălțimea firului de 0,28 cm, este fabricată din fibră artificială, are culoare gri, iar țesutul este plat.

Avantaje Dezavantaje
 • are un aspect elegant;
 • este potrivită pentru încălzirea prin pardoseală;
 • se montează lejer în living sau camera copilului;
 • nu este potrivită pentru încăperi cu trafic intens;

Dală mochetă Evolve fildeș 50x50 cm

Mocheta de tip dală are densitatea de 1200 g/m2, este potrivită pentru spații comerciale sau rezidențiale, are lățime de 50 cm, înălțimea firului de 0,5 cm, este fabricată din poliamidă, are culoarea bej, nuanța fildeșului.

Avantaje Dezavantaje
 • este potrivită pentru încălzirea în pardoseală;
 • este greu inflamabilă;
 • are proprietăți antialunecare;
 • poate fi instalată în numeroase locuri;
 • culoarea este deosebită;
 • raportul calitate - preț este bun;
 • nu face față traficului intens;

Dale mochetă gri 40x40 cm

Mocheta are dimensiunile 40 x 40 cm, densitatea de 450 g/m2, fir cu înălțime de 0,35 cm, este fabricată din polipropilenă și are culoarea gri.

Avantaje Dezavantaje
 • culoarea este frumoasă, fiind ușor de încadrat în numeroase amenajări;
 • Are proprietăți antialunecare;
 • poate fi montată acasă, în living sau într-o cameră de hotel fără probleme;
 • Nu poate fi folosită la exterior.

Cum alegi cea mai bună mochetă

Alegerea celei mai bune mochete poate fi dificilă, pentru că există diferite tipuri în comerț, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. Specialiștii sunt de părerea că pentru a face o bună achiziție trebuie să se ia în considerare stilul de viață al familiei, activitățile ce sunt întreprinse în cameră, tipul de material din care este fabricată mocheta, grosimea acesteia, modul de a se întreține și multe alte aspecte importante.

 • Locul în care se va monta mocheta - La început mocheta nu a fost utilizată pentru zona rezidențială, ci mai degrabă pentru cea comercială, însă datorită eficienței și funcționalității ei a fost din ce în ce mai apreciată de oameni. În funcție de locul în care va fi montată, mocheta poate să fie pufoasă și cu fir lung (pentru dormitor), ușor de întreținut, cu fir foarte scurt (pentru camera copiilor), rezistentă la trafic mediu spre ridicat (pentru hol), cu fir scurt sau împletit (pentru living);

 • Caracteristicile mochetei - Practic, acest aspect se referă la tipul de fire, tehnologia de fabricație, intensitatea traficului și rezistența la foc. Firele lucioase sau semilucioase sunt potrivite pentru camerele mai elegante, firele cu rezistență la lumină naturală sunt potrivite pentru balcon sau încăperi luminate abundent de soare, iar firele semi mate sau mate sunt adecvate într-o cameră amenajată modern. De asemenea, se poate opta și pentru mochete realizate prin diferite procedee: țesere, croșetare, pâslă. În funcție de intensitatea traficului se pot remarca mochetele pentru trafic ușor, mediu sau intens. Ignifugarea mochetei este o caracteristică importantă, ce este specificată de producător pe eticheta produsului;

Mocheta pentru dormitor

 • Materialul - Cele mai des fibre ce sunt utilizate pentru realizarea mochetelor sunt: nylon (rezistent, durabil la presiunea exercitată de mobilier, potrivit pentru camerele cu trafic intens), polipropilenă (rezistentă la umiditate și previne formarea mucegaiului, fiind ușor de curățat și foarte rezistentă), poliesterul (are aspect luxos, densitate mare și este extrem de moale), acrilul (nu există mochete fabricate 100% din acest material, cel mai des fiind întâlnit în combinație cu lâna și se remarcă prin prețul redus), lână (durabilă, are densitate mare, este moale la atingere, disponibilă într-o varietate mare de culori);

 • Curățarea ușoară - Majoritatea proprietarilor se gândesc să achiziționeze o mochetă ușor de întreținut, așa că se va avea în vedere acest aspect. În acest sens contează materialul din care este fabricată, grosimea și culoarea acesteia. Mulți preferă ca mocheta să poată fi curățată fără să ridice mari probleme în acest sens și fără să presupună costuri suplimentare;

 • Tipul de mochetă - În comerț pot fi găsite diferite tipuri de astfel de produse: cu fire răsucite (rezistente și ușoare, potrivite pentru orice cameră), cu fire în buclă (sunt groase și plăcute la atingere), cu finisaj de catifea (sunt superioare din punct de vedere estetic, dar au nevoie de o întreținere corectă), de tip Saxony (cu fir înalt și moale, sunt călduroase, moi și luxoase), groase (au fir mult mai lung și sunt indicate în camere cu trafic redus).

Cum se folosește cea mai bună mochetă și alte detalii utile

Înainte de a monta mocheta trebuie să fie lăsată o perioadă pentru aclimatizare exact în încăpere în care se dorește a fi montată. Suprafața trebuie să fie curată și netedă. Se va folosi aspiratorul pentru a scoate praful. Mocheta se va așeza cu firele către direcția principală de privire a încăperii. Când se înlocuiește mocheta cu una nouă este indicat să se achiziționeze și un underlay nou, deoarece suportul asigură izolarea termică, reducerea zgomotului, durabilitatea mochetei pe termen lung.

Este important ca pe întreaga durată a folosirii mochetei să nu se meargă în picioarele goale pe ea, pentru că pielea poate genera uleiuri ce se pot imprima pe material, iar acest lucru va duce la tasarea firelor. Dacă se pătează va fi nevoie de o curățare adecvată, ținându-se permanent cont de tipul de material din care este fabricată mocheta, pentru a nu se risca deteriorarea acesteia. Culoarea mochetei trebuie să fie în armonie cu cromatica încăperii, pentru a se obține un rezultat deosebit în cadrul amenajării interioare.

Există anumite reguli de întreținere a mochetei:

 • mocheta din baie sau bucătărie se poate introduce în mașina de spălat, dar cea de pe hol sau din living nu, așa că se va avea în vedere spălarea acesteia în mod manual, cu ajutorul unor substanțe profesionale, care să garanteze menținerea aspectului strălucitor al culorilor;

 • curățarea mochetei se poate realiza și cu aspiratorul cu apă, care ușurează nespus munca fizică;

 • în zonele cu trafic intens trebuie să se aspire foarte des, chiar de 5-6 ori pe zi, obligatoriu cu schimbarea direcției de aspirare pentru a nu se toci firele;

 • după spălare este important să se clătească bine mocheta, pentru că, altfel, detergenții folosiți pot duce la decolorarea unor părți.

În concluzie, cine dorește să achiziționeze o mochetă de calitate superioară trebuie să ia în considerare sfaturile specialiștilor, să țină cont de aspectele importante și să nu uite cât de importantă este cercetarea în detaliu a tuturor tipurilor existente pe piață pentru a vedea care se potrivește necesităților.

Întrebări și răspunsuri frecvente despre cea mai bună mochetă

Cum alegeți cea mai bună mochetă?

Cea mai bună mochetă se poate alege în funcție de caracteristici, locul în care se va monta, materialul din care este fabricată, modul de a se curăța, tipul de mochetă și preț.

Ce tipuri de mochetă există în comerț?

În comerț există următoarele tipuri de mochete: cu fire răsucite, cu fire în buclă, cu finisaj de catifea, de tip Saxony, groase.

Care sunt avantajele mochetei?

Mocheta are următoarele avantaje: acoperă toată pardoseală, este izolatoare fonic și termic, acoperă suprafețe inestetice, este confortabilă și se asortează ușor.

Ce tip de mochetă puteți instala în living?

Mocheta potrivită pentru living este cea cu fir scurt sau împletit.

Unde se poate monta mocheta?

Mocheta se poate așeza în orice încăpere a unei locuințe, chiar și pe terasă sau în grădină, precum și în magazine, restaurante, instituții publice sau private, birouri etc.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus