0 Listă favorite 0 Coşul meu
Hornbach Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 04.07.2022 la ora 11:44. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Cel mai bun parchet laminat

Timp de lectură 12 min.
Cel mai bun parchet laminat min

Vrei să-ți amenajezi locuința într-un mod deosebit, elegant, dar simplu? Vrei să creezi o atmosferă intimă, călduroasă? Parchetul laminat este cheia proiectului tău, pentru că este robust, ușor de întreținut, are un aspect fabulos și ai putea să-l montezi chiar tu.

În continuare, vei descoperi care este cel mai bun parchet laminat pentru utilizarea acasă sau într-un spațiu comercial, care sunt mărcile recomandate și multe alte informații interesante despre acest produs.

Cel mai bun parchet laminat - Clasificare TOP 3

Parchetul laminat este format din plăci cu densitate mare, cu durată de viață ridicată, care poate fi montat în orice încăpere din locuință. El conține 4 straturi distincte: unul rezistent la abraziune, un strat de decor, urmează stratul de suport și cel de stabilizare. Pe piață există diferite tipuri de parchet laminat dintre care pot fi menționate: pentru trafic redus, mediu sau intens, pentru uz casnic sau comercial, fabricat din lemn, HDF sau MDF etc.

Produs Parchet laminat 8 mm AC3 Terra Fuji Parchet laminat Skandor 8 mm Soil Oak Parchet laminat Kronotex 8 mm mozaic Q001
Caracteristici Parchetul laminat este potrivit pentru interior.

Se poate utiliza pe pardoseală, perete sau pe scară, în diferite încăperi ale casei.

Are un aspect de lemn real.

Dimensiunile sunt: (L x l x S) 191,7 mm x 1.203,5 mm x 8 mm.
Parchetul are aspect de lemn, cu decor solzi de pește.

Dimensiunile sunt: (L x l x S) 858 mm x 143 mm x 8 mm.

Un pachet conține 13 bucăți.

Este indicat pentru trafic mediu.
Parchetul laminat este potrivit pentru interior.

Are aspect de piatra/beton.

Nuanța este de tip mediteranean.

Dimensiunile sunt: (L x l x S) 644.
Argumente pro Este potrivit pentru încălzirea prin pardoseală.

Oferă izolație fonică.

Are un aspect deosebit, elegant.

Raportul calitate - preț este excelent.
Are un design minunat.

Permite montarea încălzirii prin pardoseală cu apă caldă sau curent electric.

Este ideal atât pentru uz casnic, cât și comercial.

Oferă nivel redus de emisii.
Este potrivit pentru încălzirea prin pardoseală.

Are un design unic.

Poate fi montat în orice tip de cameră din locuință.

Este potrivit pentru uz casnic sau comercial.
Argumente contra Nu este indicat pentru trafic intens. Nu izolează fonic. Prețul este mai ridicat comparativ cu alte produse.

1.1. Cel mai bun parchet laminat pentru utilizare privată

Parchetul laminat pentru utilizare privată este ideal de folosit în orice locuință, indiferent de camere sau zone (dormitor, living, cămară, hol, scări), fiind rezistent traficului redus sau mediu. Designul deosebit, rezistența la zgârieturi, lejeritatea în montare sau curățare și prețul accesibil sunt câteva dintre avantajele acestui produs.

Parchet laminat 12,3 mm conuri:

Parchetul laminat este ideal pentru pardoseala din living, dormitor, camera copilului sau camera de lucru și are dimensiunile 808 mm x 130 mm x 12,3 mm.

Avantaje Dezavantaje
 • face față cu brio traficului din casă
 • este rezistent la zgârieturi
 • își păstrează aspectul pentru mulți ani
 • raportul calitate - preț este foarte bun
 • nu oferă izolație fonică

Parchet laminat 12,3 mm stejar auriu lucios:

Parchetul laminat este indicat pentru montarea în interior, are dimensiunile 808 mm x 130 mm x 12,3 mm și are model tip dușumea.

Avantaje Dezavantaje
 • are un aspect deosebit
 • este potrivit pentru încălzirea prin pardoseală
 • se poate monta în orice cameră din locuință
 • unii clienți mărturisesc că e mai greu de montat și că au avut nevoie de ajutor

Parchet laminat 12,3 mm stejar lăcuit mat:

Produsul are model tip dușumea, culoarea de bază este bej și se poate aplica prin montaj Snap. Pachetul conține 20 de bucăți.

Avantaje Dezavantaje
 • poate fi folosit pentru încălzire prin pardoseală
 • își păstrează aspectul pentru mulți ani în zonele cu trafic mediu
 • oferă o atmosferă de intimitate datorită modelului de tip dușumea
 • raportul calitate - preț este excelent
 • trebuie curățat cu grijă, deoarece nu are o rezistență foarte mare la apă

1.2. Cel mai bun parchet laminat pentru utilizare comercială

Parchetul laminat pentru utilizare comercială are rezistență foarte mare la trafic, prețul mai mare și se curăță ușor. În comerț există modele diferite, în așa fel încât să se obțină amenajări deosebite pentru diferite tipuri de businessuri.

Parchet laminat Kronotex 8 mm Quadraic Agura:

Produsul are un decor abstract, suprafață cu efect de lemn vechi, putând fi montat prin tehnica Fold-Down. Are dimensiunile 644 mm x 310 mm x 8 mm.

Avantaje Dezavantaje
 • aspectul este spectaculos
 • poate fi montat și într-o locuință
 • permite încălzirea prin pardoseală
 • este rezistent și se curăță ușor
 • prețul este mai ridicat comparativ cu alte produse

Parchet laminat Kronotex 10 mm stejar natur Makro:

Produsul are aspect de lemn, model tip dușumea, dimensiuni 1.845 mm x 244 mm x 10 mm. Culoarea de bază este maro.

Avantaje Dezavantaje
 • este ideal pentru spații cu trafic ridicat
 • este potrivit pentru încălzirea prin pardoseală cu apă caldă sau curent electric
 • are aspect de lemn real
 • raportul calitate - preț este bun
 • nu oferă izolație fonică

Parchet laminat Kaindl 8 mm hickory Kansas:

Parchetul laminat are dimensiunile 1.383 mm x 193 mm x 8 mm, se montează în interior, pe pardoseală, cu tehnica Angle Angle. Un pachet conține 9 bucăți.

Avantaje Dezavantaje
 • suportă încălzire prin pardoseală cu apă caldă
 • are un aspect deosebit, de tip dușumea
 • este rezistent în timp la trafic mediu
 • raportul calitate - preț este foarte bun
 • nu face față traficului intens, doar celui mediu

Cum alegi cel mai bun parchet laminat

Parchetul laminat a devenit tot mai popular în rândul românilor care doresc să-și amenajeze locuința într-un mod elegant, simplu, modern sau clasic. Considerat mai practic decât parchetul din lemn, mai accesibil ca preț, mai ușor de montat, parchetul laminat trebuie, totuși, ales ținând cont de unele criterii esențiale, cum ar fi:

 • Tipul de trafic. Există două categorii mari de parchet, în funcție de traficul pentru care a fost conceput. Astfel, se deosebesc două tipuri: parchet cu trafic rezidențial (pentru locuințe) și parchet cu trafic comercial (redus, mediu și intens);

 • Designul. Contează foarte mult textura și finisajul parchetului, iar alegerea trebuie să se facă în funcție de camera în care este montat, de stilul de amenajare și de culorile obiectelor sau pereților. Pentru o cameră mică, este de preferat un parchet deschis la culoare, iar pentru una de dimensiuni mari, se poate opta și pentru o nuanță mai închisă;

 • Montajul. De regulă, parchetul laminat trebuie montat pe o folie subțire din spumă și recomandarea specialiștilor este să fie achiziționată de la același producător, pentru a se potrivi perfect. Există mai multe tipuri de montare a parchetului: Click Lock, Uni Fit, cu adeziv etc.;

 • Materiale. Pe piață există mai multe variante, dintre care pot fi amintite: lemn (nu este vorba despre lemn masiv), HDF (cu rezistență foarte bună și proprietăți ignifuge) și MDF (o textură mai slabă);

 • Prețul. Ieftin și bun sunt două elemente preferate de majoritatea clienților, așadar, este important să se țină cont și de acest aspect. Parchetul laminat este preferat, totuși, pentru că va costa mai puțin decât cel din lemn.

Mărci recomandate de Hornbach.ro

În magazinul nostru există produse de calitate superioară, fabricate de producători de top în domeniu, renumiți pentru durabilitate, rezistență la uzură, tehnologii de ultimă oră sau alte caracteristici esențiale când vine vorba despre parchetul laminat.

3.1. Marca Kronotex

Brandul este unul german, celebru pentru că este atent la mediul înconjurător și la sănătatea oamenilor, aducând în atenția clienților săi produse rezistente la abraziune, pete și razele soarelui. Firma folosește materiale și materii prime proprii, fiind cunoscută astăzi în toată lumea pentru aspectul deosebit și pentru durabilitatea ridicată.

3.2. Marca Skandor

Brandul Skandor este renumit pentru designul în tendințe, produse ecologice și controale permanente de calitate. Printre caracteristicile de bază ale parchetului laminat fabricat de această marcă se numără: rezistența mare la trafic intens, posibilitatea de a absorbi și elibera umiditatea și izolație fonică potrivită.

3.3. Marca Terra Fuji

Terra Fuji este o firmă care aduce în fața clienților de pretutindeni calitatea produselor sale și posibilitatea de a completa intim și elegant decorul oricărui tip de interior. Aspectul de lemn real, posibilitatea de a introduce încălzire prin pardoseală sau izolația fonică integrată sunt caracteristici care trebuie menționate când vine vorba despre parchetul laminat fabricat de companie.

Cum se montează parchetul laminat și alte informații utile

Montarea parchetului laminat se poate realiza de proprietar sau cu ajutorul unui meșter profesionist, ținând cont de indicațiile producătorului în această privință. El poate fi pus în orice interior de locuință sau într-un spațiu comercial, dacă este adaptat traficului mediu sau intens.

Montarea parchetului laminat pas cu pas

Înainte de a începe acest proiect, este important ca meșterul să aibă alături câteva unelte esențiale: rigla, distanțiere, echer, creion, pana pentru parchet, ciocan, fierăstrău electric, croșetă pentru parchet, bormașina, freza pentru parchet, pieptene. Montajul va ține cont de câțiva pași esențiali pentru a obține rezultatele dorite:

 • Suprafața trebuie să fie plană, uscată și curată, denivelările trebuind să fie prelucrate și îndepărtate;

 • Înainte de a demara montarea, parchetul va fi depozitat și aclimatizat;

 • Se verifică plăcile ca nu cumva să aibă diferite defecțiuni;

 • Se ține cont de rosturile de dilatație;

 • Parchetul trebuie montat paralel cu direcția sursei de lumină;

 • Montarea se face din stânga, mai întâi primul rând, apoi al doilea rând, care începe cu placa rămasă din primul rând (aceasta din urmă fiind ajustată în funcție de necesitate), doar dacă lungimea este mai mare de 20 cm;

 • Ultima placă se pune după măsurarea porțiunii de completat, în așa fel încât să se potrivească perfect;

 • Ultimul pas este să se așeze plintele la perete.

Cu mare atenție se face montarea parchetului în jurul țevilor, pragurilor, îmbinarea cu gresia, în așa fel încât rezultatele să fie mulțumitoare. De reținut sunt și alte lucruri importante, cum ar fi:

 • Dacă se dorește montarea parchetului laminat pentru dușumea, atunci suprafața trebuie pregătită bine înainte, asigurându-se ca această zonă să fie una plană, fără denivelări;

 • Parchetul laminat poate fi montat și pe perete, în funcție de preferințe, fiind simplu de curățat;

 • Acest produs poate fi folosit și atunci când se dorește încălzirea prin pardoseală în interiorul locuinței.

Pentru a avea o durată de viață lungă, parchetul trebuie întreținut în mod corect. Se îndepărtează praful și mizeria cu ajutorul aspiratorului, apoi se șterge bine cu ajutorul unui mop stors de apă și soluție specială. Nu trebuie să se folosească apa în exces, pentru că acest produs nu este unul care face față cu succes umidității excesive. La final, trebuie să se folosească un capăt de mop nou sau o lavetă și să se usuce parchetul. Nu se vor folosi niciodată pentru curățare și igienizare bureți abrazivi, agenți de curățare puternici, amoniac sau clor.

În concluzie, dacă vrei să alegi parchet laminat pentru podeaua casei și să creezi o atmosferă intimă, călduroasă, în care să poți primi musafiri, sau dacă ai nevoie de parchet laminat pentru un spațiu comercial, trebuie să ții cont de anumite aspecte importante și să afli răspunsurile corecte la diferite întrebări pe care ți le pui.

Întrebări și răspunsuri frecvente despre cel mai bun parchet laminat

Cel mai bun parchet laminat trebuie ales în funcție de anumite criterii: tip de trafic, montaj, design, materiale, producător, preț, părerile altor clienți.

Parchetul se poate monta peste dușumea cu anumite condiții: suprafața trebuie să fie plană, temperatura în cameră timp de 2 săptămâni să se încadreze între 18 și 27 de grade, iar umiditatea să fie între 20 și 60%.

Cel mai bun parchet laminat este cel rezistent la trafic, care face față cu succes zgârieturilor, petelor sau altor probleme, care are durabilitate mare în timp și un preț accesibil.

Pentru a monta singur parchetul laminat ai nevoie de următoarele unelte: riglă, distanțiere, creion, pană pentru parchet, fierăstrău, ciocan, echer și croșetă pentru parchet.

Parchetul laminat trebuie aspirat bine, apoi șters cu mopul îmbibat în apă și soluție specială, fără să fie în exces. La final se va usca perfect cu o lavetă sau un capăt de mop.

Teme care v-ar mai putea interesa

Montarea parchetului laminat

Parchetul laminat este o pardoseală cu multe avantaje. Este rezistent, uşor de întreţinut, este disponibil într-o variatate enormă de modele de imitaţie de lemn, are un preţ convenabil şi este uşor de montat. Vă arăt ...citește mai mult

În sus
HORNBACH