0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 05.03.2024 la ora 09:01. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Ghid de cumpărături

Cele mai frumoase foișoare

Cele mai frumoase foișoare

Foișorul de grădină este o construcție deschisă, ce se poate amplasa în grădină, în livadă sau oriunde în curte. Are funcție de relaxare, dar și rol de a înfrumuseța spațiul existent, așa că tot mai mulți români sunt dornici de a instala o astfel de structură în jurul locuinței. Instalarea unui foișor este chiar recomandată de către specialiști deoarece poate mări valoarea casei, atunci când proprietarul va dori să o vândă.

Amenajarea foișorului de grădină nu este deloc dificilă. Practic, proprietarul poate să-l construiască în regie proprie, doar că munca fizică este evidentă într-o astfel de situație, iar investiția s-ar putea să fie una destul de mare. O idee mult mai accesibilă este achiziționarea unui foișor de grădină din comerț deoarece avantajele pot fi mult mai mari, iar investiția totală mai redusă.

În articolul de mai jos veți descoperi un top al celor mai bune produse, veți afla care sunt avantajele și criteriile de alegere a acestora, ce branduri sunt recomandate, precum și unele sfaturi utile despre amenajarea și întreținerea foișorului.

Cele mai frumoase foișoare - Clasificare TOP 3

Foișorul este o construcție amenajată în curte sau într-o livadă, amplasată într-o zonă discretă, departe de ochii curioșilor. Poate fi amenajat ca zonă de servit masa, ca spațiu de relaxare pentru adulți sau ca spațiu de joacă pentru cei mici, pentru că oferă intimitate și funcționalitate deplină. Există diverse forme sau tipuri de foișoare de grădină: rotund, pătrat, hexagonal, dreptunghiular etc.

Produs Pavilion-foișor lemn Bertilo Unico 2 cu podea 337x234 cm, natur Foișor lemn hexagonal Altana 260x340 cm Foișor lemn Palmako Betty 337x337 cm natur
Caracteristici Foișorul de grădină are dimensiunile 337 x 234 cm și suprafață de montare de 7,9 metri pătrați.
Grosimea peretelui este de 19 mm.
Este fabricat din lemn.
Are pardoseală.
Acoperișul are înclinare de 2,2 grade.
Are formă pătrată.
Greutatea foișorului este de 442 kg.
Foișorul de grădină are dimensiunile 260 x 340 cm și formă hexagonală.
Culoarea acoperișului este roșie.
Are greutatea 950 kg.
Vine împreună cu șindrila pentru acoperiș, podea și mobilier (masa și băncuțele).
Este fabricat din lemn.
Ambalajul are o lungime de 145 cm.
Foișorul de grădină are suprafață de montare de 9,9 m2.
Are dimensiunile 337 x 337 cm și înălțimea coamei de 313 cm.
Este confecționat din lemn.
Forma acoperișului este de cort.
Acoperișul are o grosime de 19 mm, cu o înclinare de 25 grade.
Are forma hexagonală
Stâlpul are o grosime de 12 x 12 cm.
PRO Îmbină caracterul rustic cu cel modern.
Asigură spațiu suficient pentru relaxare și odihnă.
Vine cu pardoseală rezistentă.
Este rezistent și robust la diferite condiții meteo.
Oferă mobilier pentru relaxare și pentru practicarea diferitelor activități.
Are un design plăcut.
Are un aspect deosebit și este foarte practic.
Asigură spațiu suficient pentru relaxare.
Este fabricat din lemn, un material foarte robust.
Se potrivește tuturor gusturilor și preferințelor.
CONTRA Acoperișul este plat și suportă doar o anumită cantitate de zăpadă. Oferă mai puțină intimitate în comparație cu alte structuri. Necesită întreținere pentru a-l proteja și a-i asigura durabilitatea.

Criterii de alegere a celui mai frumos foișor de grădină și avantajele acestuia

Construirea foișorului de grădină aduce numeroase beneficii proprietarului. Printre acestea pot fi enumerate: extinderea spațiului de relaxare, obținerea unui grad mărit de confort, îmbunătățirea aspectului grădinii, fiind un element de decor deosebit, sporirea valorii proprietății, posibilitatea de servi masa în aer liber, realizarea unui spațiu de joacă pentru copii.

Alegerea unui foișor de grădină corespunzător necesităților, dar și spațiului existent în curte, trebuie să aibă în vedere anumite criterii esențiale, cum ar fi:

 • Tipul de foișor. Pe piață există diferite tipuri de foișoare de grădină, dintre care se evidențiază modelele independente, cele pliabile și foișoarele adosate. Foișoarele independente sunt cele care sunt susținute de stâlpi fixați în sol și sunt fabricate din lemn, fier forjat sau aluminiu. Foișoarele adosate sunt cele care se sprijină de peretele casei. Modelele pliabile pot fi ridicate sau demontate după necesități și sunt mai ieftine decât alte produse fixe;

 • Materialele din care este construit. Acest aspect este foarte important, deoarece de el depinde rezistența foișorului de-a lungul timpului. Materialele cele mai folosite în acest sens sunt piatra, aluminiul, fierul forjat, oțelul și lemnul. Aluminiul este un material apreciat pentru că este ușor, durabil și foarte rezistent la coroziune. Oțelul este mai ieftin, deși este mai greu și mai puțin rezistent la coroziune. Fierul forjat este apreciat pentru partea estetică, dar și pentru robustețe. Mulți români preferă lemnul și piatra, pentru că sunt foarte elegante și ușor de întreținut;

 • Modelul de foișor. Printre modelele populare de foișoare se numără cele dreptunghiulare, hexagonale, pătrate și rotunde. Modelul de foișor dreptunghiular este foarte ușor de construit și este considerat cel mai ieftin dintre toate. Designul său este simplu și pune în evidență arhitectura locuinței. Foișoarele hexagonale au șase laturi, sunt spațioase și pot fi mobilate ușor;

 • Scopul utilizării foișorului. Nu poate fi uitat nici scopul pentru care este construit foișorul. Poate fi un spațiu perfect pentru servirea mesei sau pentru realizarea unor evenimente în familie, un loc pentru joacă sau pentru relaxare după orele obositoare de muncă. Acest aspect va oferi și date importante despre dimensiunile, designul și caracteristicile pe care trebuie să le aibă pentru a face față necesităților;

 • Costuri. Foișoarele pot reprezenta o investiție mai mare sau mai mică, așa că înainte de a face alegerea potrivită este imperios necesar ca proprietarul să se gândească la bugetul pe care îl are la dispoziție. Specialiștii recomandă alegerea unui produs de pe piață, deoarece proprietarul trebuie doar să-l monteze. Dacă s-ar opta pentru un foișor construit în regie proprie, costurile de ridicare a structurii s-ar putea să fie mult mai mari, ceea ce nu este întotdeauna de dorit.

Branduri recomandate de Hornbach.ro

În magazinul Hornbach.ro se pot găsi diferite modele de foișoare de grădină ce pot fi montate imediat, devenind locurile potrivite pentru relaxare sau pentru servirea mesei în familie.

Printre brandurile care se remarcă în acest sens se numără Palmako, Bertilo și Altana.

Palmako

Palmako S.A. este un producător renumit în Europa, cu o experiență de peste 25 de ani. Acest brand a apărut în Estonia și aparține celei mai mari firme în domeniul forestier, Lemeks Group. Produsele sale pot fi găsite în diferite țări ale lumii. Compania are 480 de angajați și 50 milioane de euro investiți în tehnologie de vârf.

Bertilo

James Rowlinson și-a înființat propria afacere în 1926, la Manchester, deoarece era foarte pasionat de lemn. Compania sa operează în Estonia din 1993 și produce case de grădină și șoproane din lemn. Produsele sunt moderne sau tradiționale, comod de transportat și ușor de asamblat și se caracterizează prin construcții robuste, puternice, realizate cu o cantitate mică de lemn.

Altana

Brandul se evidențiază prin produse de calitate superioară, cu design plăcut, rezistente și durabile în timp. Foișoarele de grădină au diferite dimensiuni, forme, sunt construite solid și permit realizarea diferitelor activități (servit masa, relaxare, evenimente de familie, jocul celor mici).

Recomandări utile cu privire la amenajarea și întreținerea unui foișor

Amenajarea unui foișor de grădină este un proiect plăcut ce poate fi realizat de oricine deține un spațiu adecvat în curtea casei. Cei care vor să construiască un foișor de grădină în regie proprie trebuie să urmeze neapărat următorii pași:

 • Alegerea locului de amplasare (trebuie să se țină cont de zona grădinii, distanța față de casă, tipul de teren potrivit);

 • Realizarea unei schițe;

 • Pregătirea terenului pentru construcție;

 • Construirea podelei și a grinzilor de susținere;

 • Realizarea acoperișului;

 • Construirea balustradei;

 • Finalizarea lucrării;

 • Amenajarea foișorului.

În acest sens, va fi nevoie de prezența unor unelte specifice: stâlpi groși, forme cilindrice pentru turnarea betonului, ciment, nisip, pietriș, betonieră compactă, stinghii, scânduri, cuie, șuruburi, daltă de lemn, ruletă, poloboc, scară, creion de tâmplărie, balustrade. De asemenea, va mai fi nevoie de mașină de găurit, motoburghiu pentru pământ, fierăstrăul circular, fierăstrăul pendular, mașina de șlefuit, menghina rapidă.

Dacă se optează pentru alegerea unui foișor din comerț, atunci proprietarul trebuie doar să urmărească instrucțiunile și să-l monteze rapid și ușor, fără să apeleze la un număr mare de scule și unelte. După ridicarea structurii se va trece și la amenajarea foișorului în conformitate cu dorințele proprietarului. Astfel, pot fi alese corpurile de iluminat adecvate, piesele de mobilier, pernele, draperiile, plasele de țânțari, obiectele de decor necesare, electrocasnicele, ghivecele cu flori pentru obținerea unui ambient deosebit, plăcut ochilor.

Un alt lucru la care trebuie să se gândească proprietarii este întreținerea corespunzătoare a foișorului. Indiferent de materialele din care este fabricată această construcție, este important să fie curățată regulat pentru a împiedica deteriorarea. Sfaturile specialiștilor sunt importante în acest sens:

 • Murdăria și praful vor fi îndepărtate cu ajutorul unui burete îmbibat cu apă și detergent;

 • Se verifică periodic integritatea structurii, evaluând eventualele fisuri și crăpături și se vor lua măsurile corespunzătoare de înlocuire;

 • Se verifică interiorul și exteriorul pentru a descoperi eventuale cuiburi de viespi, insecte sau păsări. Cu ajutorul unei perii cu mâner lung se vor îndepărta insectele. În ce privește viespile, este indicată prezența unui specialist care va ști cum să procedeze pentru îndepărtarea acestora;

 • În cazul în care se întâmplă ca acoperișul foișorului să nu fie foarte rezistent, este indicat să se apeleze la materiale impermeabile pentru întărirea lui corespunzătoare, pentru a face față cu succes intemperiilor sau condițiilor extreme ale vremii;

 • În sezonul rece, foișorul va fi nefolosit și lăsat la cheremul vremii, așa că specialiștii recomandă demontarea acestuia sau, în cazul în care nu este posibilă, protejarea structurii împotriva deteriorării;

 • Piesele de mobilier trebuie verificate și recondiționate dacă este nevoie, pentru a menține confortul și aspectul plăcut;

 • Se curăță permanent spațiul exterior de vegetație;

 • De asemenea, este indicat să se observe și primele semne de mucegai și ciuperci și să fie luate măsuri pentru eradicarea acestora.

În concluzie, foișorul de grădină este o construcție ce înfrumusețează spațiul din curte, oferind locul potrivit pentru odihnă și relaxare sau pentru desfășurarea unor activități plăcute, cu ajutorul căruia membrii familiei sau oaspeții se pot bucura din plin de aerul curat, de lumina soarelui și de verdele plantelor din jur. Alegerea unui astfel de produs trebuie să se facă ținând cont de aspectele esențiale, dar și de gusturile și stilul proprietarului.

Răspunsuri simple la întrebări frecvente despre cele mai frumoase foișoare

Cum alegeți foișorul de grădină?

Alegerea foișorului de grădină se va face în funcție de scopul utilizării lui, de bugetul aflat la dispoziție, de spațiul existent în curte, de dimensiuni, formă, model, de materialele necesare, de stil, estetică, brand și preț.

Ce rol are foișorul de grădină?

Această construcție este utilizată ca spațiu de relaxare, protecție împotriva vremii extreme, pentru că adaugă un element de decor inedit în curte sau grădină, poate fi folosit pentru susținerea unor plante cățărătoare, ca zonă pentru evenimente sau ca zonă de joacă pentru cei mici.

Câte tipuri de foișoare de grădină există?

În comerț există diferite tipuri de astfel de construcții. Astfel, se poate opta pentru foișoare moderne sau tradiționale, pentru structuri din lemn, fier forjat, oțel, piatră sau aluminiu, pentru foișoare hexagonale, dreptunghiulare, rotunde, pătrate etc.

Cum se întreține foișorul de grădină?

În principal, este nevoie de curățare periodică de murdărie și de praf, de verificarea diferitelor crăpături sau fisuri, dar și de remedierea altor probleme ce ar putea apărea de-a lungul timpului. De asemenea, trebuie să se identifice eventualele urme de ciuperci și mucegai, pentru a nu leza structura foișorului.

Unde se montează foișorul de grădină?

Foișorul de grădină trebuie să se monteze departe de zgomot și de aglomerație, într-un loc mai retras, în funcție de nevoi și de spațiul disponibil.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus