Instrucțiuni

Crearea spiralei pentru ierburi

Crearea spiralei pentru ierburi

O spirală pentru ierburi aromatice este perfectă pentru a vă pune cu adevărat în valoare ierburile aromatice și, în același timp, a le oferi îngrijire optimă. Datorită zonelor sale umede diferite, aceasta oferă locația potrivită pentru toate ierburile aromatice. În plus, arată excepțional!

01

Pentru ca spirala pentru ierburi aromatice să fie frumoasă și rotundă, cel mai bine este să construiți un cerc, marcând astfel planul solului. Înfigeți un băț în pământ, în locul unde ar trebui să fie centrul spiralei, și atașați de el un cordon. Fixați un alt băț la celălalt capăt. Astfel, puteți desena pe sol un cerc cu contur regulat. Puteți alege raza după cum doriți.

În continuare, săpați acest cerc în adâncime la aproximativ zece centimetri și umpleți-l cu pietriș cu granulație mare. Acesta formează fundația și drenajul în același timp.

Acum marcați conturul cu pietre și creați forma spiralată. Asigurați-vă că deschiderea spiralei este orientată spre sud.

 crearea spiralei pentru ierburi 1
02

A sosit momentul să construiți „peretele” spiralei. Căutați pietre mari cu suprafețe cât mai netede și așezați-le în straturi sub formă de spirală, una peste alta. Aici este nevoie de puțină pricepere, deoarece peretele trebuie să fie stabil. Acesta nu se fixează cu mortar. Un perete uscat le asigură plantelor condiții bune de vegetație.

 crearea spiralei pentru ierburi 2
03

După fiecare rundă, umpleți spațiile intermediare cu pietriș. Acesta creează o stabilitate suplimentară.

 crearea spiralei pentru ierburi 3
04

Este timpul să vă apucați de umplere. Întrucât fiecare zonă are caracteristici proprii, ideal ar fi să amestecați separat fiecare umplutură. Distribuiți-le apoi în spirală. Utilizați și materialul extras de la fundație.

 crearea spiralei pentru ierburi 4
05

Distribuiți umpluturile în zonele corespunzătoare ale spiralei și înarmați-vă cu răbdare. Pentru că acum totul ar trebui să se odihnească două, trei săptămâni. De ce? Pământul se scufundă și întreaga structură se mai așează. În funcție de cât de mult se scufundă, înainte de plantare mai puteți adăuga pământ.

 crearea spiralei pentru ierburi 5
06

După ce ați selectat ierburile aromatice, sortați-le pe zone umede, normale și uscate și așezați-le pe spirală. Ghivecele nu trebuie să fie prea apropiate. Ele ar trebui să se găsească la o distanță de 25 de centimetri.

 crearea spiralei pentru ierburi 6
07

Acum puteți trece la plantat. În acest sens, umeziți plantele din ghiveci. Dacă ați săpat o groapă în pământ, introduceți planta fără ghiveci, apăsați-o cu atenție și acoperiți rădăcinile cu sol afânat.

Sfat: Dacă înainte tăiați puțin rădăcinile, planta crește mai repede.

 crearea spiralei pentru ierburi 7
08

După ce toate ierburile aromatice au fost plantate, acestea trebuie doar să fie bine irigate. Gata!

 crearea spiralei pentru ierburi 8

Teme care v-ar mai putea interesa: