0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
30.11.2023 08:00 - 21:00
01.12.2023 08:00 - 21:00
Aţi imprimat această informaţie în 30.11.2023 la ora 20:20. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Montajul ușii pentru pisici

Montajul ușii pentru pisici

Sunteți portar pentru pisica dumneavoastră? Nu mai este cazul. Datorită ușii pentru pisici, felina poate intra și ieși fără ajutorul dumneavoastră. Vă vom arăta ce uși pentru animale de companie sunt disponibile și cum se instalează o ușă pentru pisici.

Diverse uși pentru animale de companie dintr-o privire

E timpul pentru mai multă independență pentru animalul dumneavoastră de companie. O ușă pentru animale de companie vă poate face viața mai ușoară, atât dumneavoastră, cât și pisicii dumneavoastră.

Ușile pentru pisici sunt disponibile în diverse modele.

Practic, există uși pentru pisici cu sistem de siguranță sau fără sistem de siguranță.

Sistemele de securitate vă recunosc pisica și îi permit intrarea în casă – propriul dumneavoastră portar, ca să spunem așa. În funcție de tipul de sistem de securitate, pisica dumneavoastră va fi recunoscută, de exemplu, prin microcip. Așadar, dacă nu vreți să primiți vizite nedorite din partea pisicii sau a câinelui vecinului, ar trebui să optați pentru o ușă pentru pisici cu un sistem de siguranță.

Recunoașterea animalului funcționează în diferite moduri. De exemplu, există uși pentru pisici cu

 • Detectare magnetică: Aveți grijă la detectarea magnetică în cazul în care vecinul are și el ușă cu magnet – ele funcționează reciproc!
 • Detectare în infraroșu: Prin detecția în infraroșu cu unde diferite se asigură faptul că nimeni din imediata vecinătate nu are același sistem.
 • Detectare cu cip: Ușa pentru pisici citește toate cipurile standard utilizate pentru identificarea animalelor, dar și etichetele de pe zgardă.

Sfat: Utilizați zgarda de siguranță

Dacă utilizați etichete tip pandantiv, asigurați-vă că o faceți numai împreună cu o zgardă de siguranță. Există posibilitatea ca animalele să se agațe de crengi sau de obiecte ascuțite atunci când se joacă în grădină și să sufere răni grave.

Alte funcții ale ușilor pentru pisici

Unele uși pentru pisici oferă, de asemenea, funcții de temporizare cu ajutorul cărora puteți regla ieșirea sau intrarea pisicii dumneavoastră. Alte uși cu scanere bidirecționale pot face distincția între pisicile fără stăpân și cele de casă și pot lăsa doar animalele selectate să iasă și să intre.

În prezent, sunt disponibile și uși inteligente pentru pisici.

Prin intermediul unei aplicații de pe telefonul mobil, puteți controla ușa pentru pisici care este conectată printr-un hub. Dacă folosiți și o cameră inteligentă de exterior, puteți vedea dacă pisicile dumneavoastră au un musafir neinvitat, cum ar fi un șoarece. În caz afirmativ, ușa pentru pisici rămâne pur și simplu închisă.

Avantajele unei uși inteligente pentru pisici sunt următoarele:

 • Operare flexibilă de la distanță a ușii pentru animale de companie
 • Primirea notificărilor de tip push atunci când pisica dumneavoastră intră sau iese din casă
 • Evidență a comportamentului și stării de confort a animalului
 • Înregistrarea activității prin grafice clare
 • Puteți seta individual alte permisiuni

Amplasarea ușii pentru pisici

Una dintre cele mai importante întrebări în legătură cu ușa pentru pisici: Care este locul optim pentru instalarea ușii pentru pisici?

Majoritatea ușilor pentru pisici pot fi instalate în ferestre, uși sau zidărie. În funcție de adâncimea tunelului ușii și de grosimea ușii sau a peretelui, poate fi necesară utilizarea unor accesorii de instalare, cum ar fi o extensie a tunelului.

În acest caz, verificați ce accesorii sunt disponibile pentru ușa pentru pisici.

În plus, unele uși pentru pisici au proprietăți izolatoare și, pe vreme rea, au cu siguranță avantaje față de ușile obișnuite pentru pisici.

Locul adecvat de montaj al ușilor pentru pisici

Ușa pentru pisici creează un punct slab în cadrul izolației termice. Din acest motiv, iată câteva sfaturi pentru locul potrivit de montaj al ușii pentru pisici:

 • Ideal ar fi să nu montați ușa pentru pisici într-o ușă sau fereastră care dă direct într-o încăpere încălzită.
 • Ușa pentru pisici se potrivește perfect, de exemplu, în ușa pivniței sau în ușa garajului.
 • Asigurați-vă că ușa pentru pisici este protejată de vânt și de intemperii.
 • Montajul unei uși pentru pisici într-o fereastră sau ușă de sticlă este dificil. Solicitați ajutorul unui specialist în montarea geamurilor. De regulă, aveți nevoie de un geam nou. Atenție: În cazul în care ușa pentru pisici este montată incorect într-o ușă de sticlă, proprietățile de izolare termică nu vor mai fi asigurate.
 • Sticla securizată nu este adecvată pentru montarea unei uși pentru pisici.

Montajul ușii pentru pisici într-o locuință închiriată

Locuiți cu chirie? Aveți nevoie de permisiunea proprietarului înainte de a monta ușa pentru pisici – deoarece ușa pentru pisici reprezintă o modificare constructivă. Dacă vă mutați, va trebui să readuceți locul de montaj la situația inițială. Acest lucru poate însemna, de exemplu, că trebuie să montați o ușă nouă de intrare.

Găsirea ușii potrivite pentru pisici

Va încăpea pisica prin ușă? Aceasta este cea mai importantă întrebare la care trebuie să răspundeți înainte de a cumpăra o ușă pentru pisici.

Dacă nu sunteți foarte sigur, desenați pur și simplu pe un carton dimensiunile interioare ale ușii pentru pisici, decupați deschiderea și lăsați pisica să treacă prin ea.

Pentru a vă asigura că pisica poate folosi fără probleme ușa pentru pisici, faceți măsurători: măsurați distanța dintre burtă și podea – pentru o pisică de mărime normală, aceasta este de aproximativ 15 cm. Faceți un marcaj pe ușă la această înălțime. Aici va fi marginea inferioară a deschiderii.

În principiu, veți găsi informații în acest sens și în manualul de utilizare al ușii pentru pisici.

Usa pisica 2

Montajul ușii pentru pisici

Desigur, depinde dacă instalați ușa pentru pisici într-o ușă de lemn sau de metal, în sticlă sau într-un perete. Există diferențe de montaj în funcție de material. De regulă, veți găsi informații detaliate și în manualul de utilizare al ușii pentru pisici – pentru a fi echipat pentru orice situație.

Iată cât de repede se poate monta o ușă pentru pisici într-o ușă din lemn sau plastic:

 • Mai întâi marcați poziția corectă a ușii pentru pisici pe ușa dumneavoastră. În acest scop, puteți fixa cadrul ușii pentru pisici cu cauciuc adeziv în locul potrivit și puteți trasa marginea interioară cu un creion. Alături de ușa pentru pisici, unii producători atașează și o schiță de găurire pe care o puteți folosi.
 • Practicați găurile în colțuri și decupați cu fierăstrăul pendular deschizătura ușii pentru pisici.
 • Verificați dacă ușa pentru pisici se potrivește prin deschiderea astfel creată – din interior și din exterior.
 • Ușa pentru pisici se potrivește? Marcați găurile și verificați lungimea șuruburilor. Dacă totul se potrivește, puteți scoate ușa pentru pisici.
 • Faceți găurile pentru șuruburi.
 • Montați la loc ușa pentru pisici și înșurubați.

Protecție împotriva efracției cu ușa pentru pisici montată

Pentru a vă asigura că ușa pentru pisici nu facilitează accesul hoților, trebuie să vă asigurați că aceasta se află cât mai departe posibil de mânerele ușilor și ferestrelor. De asemenea, asigurați-vă că ușa în care se află trapa pentru pisici este încuiată atunci când nu sunteți acasă.

Construcția scării pentru pisici

Pisica dumneavoastră mai trebuie să traverseze câțiva centimetri de la ușa pentru pisică, ca să poată ajunge, de exemplu, din balcon în grădină? Atunci îi puteți construi o scară pentru pisici, respectiv un dispozitiv de cățărare din lemn.

Aveți nevoie de o scândură cu lățimea de cel puțin 40 cm. Fixați prin cuie barele transversale pe scândură la o distanță de aproximativ 20 cm, astfel încât pisica dumneavoastră să poată urca și coborî confortabil. Scara pentru pisici are lungimea mai mare de 5 m? Atunci introduceți un podest intermediar.

Elementul decisiv pentru o scară pentru pisici este unghiul de 45° – astfel încât pisica dumneavoastră să poată suporta ușor diferența de înălțime. În cazul în care unghiul trebuie să fie mai abrupt din cauza condițiilor de la fața locului, lipiți resturi de mochetă pe lemn. În acest fel, se asigură mai bine echilibrul. Dacă atașați cârlige la capăt, puteți atârna scara pentru pisici pe balcon.

Pentru scara de pisici, asigurați-vă că achiziționați lemn care este potrivit pentru utilizarea în exterior.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus