Listă favorite 0 Coşul meu 0

Important: limităm accesul pentru 80 de clienți simultan. Drive In-ul se deschide la ora 8:00.

Lumea proiectelor - „Alegerea gardului metalic potrivit“

Lumea Proiectelor HORNBACH martie 2020

Odată cu venirea primăverii, proiectele de amploare se mută în aer liber. Construirea unui gard este primul pas care trebuie făcut pentru pregătirea curții sau a grădinii pentru un an care se anunță plin de proiecte. Vă invităm în toate magazinele fizice HORNBACH (București Berceni, București Militari, București Balotești, Brașov, Timişoara și Sibiu), la prezentarea proiectului „Alegerea gardului metalic potrivit“, din 05 martie până pe 06 aprilie 2020.

Timp de lectură 4 min. Garduri de metal
Lumea Proiectelor HORNBACH martie 2020 program

Gardurile metalice sunt nu doar o modă, ci și o variantă aleasă pentru rezistența materialului din care sunt construite. Sunt, de asemenea, relativ ușor de montat. Mai jos, vă prezentăm mai multe tipuri de garduri metalice - din plasă bordurată, din șipci metalice și din plasă de sârmă - și instrucțiunile pentru construirea lor.

Construirea gardului din plasă bordurată

Rezistența, prețul convenabil și ușurința construcției sunt punctele forte ale gardurilor din plasă bordurată. Puteți citi ghidul nostru pas cu pas pentru ridicarea unui gard din panouri bordurate și ai la dispoziție, mai jos, lista produselor folosite pentru modelul afișat în magazin.

Panouri bordurate gard metalic
Arată produsele
Panouri bordurate Către produse

Construirea gardului din șipci metalice

Pentru cei care vor atât rezistență, cât și o mai bună protecție vizuală și un aspect care poate fi schimbat relativ ușor, prin vopsire, gardul din șipci metalice ar putea fi alegerea potrivită.

1. Planificați traseul gardului și, dacă este cazul, poziția porții. Stâlpii necesari pentru gard ar trebui să fie poziționați la o distanță de cel mult doi metri unul față de celălalt. Marcați unde va începe gardul. Trasați de aici traseul gardului cu o sfoară pentru zidărie. Lăsați sfoara puțin mai lungă. Apoi, așezați echerul pentru construcții între punctul de plecare și sfoară și aliniați-o în unghi drept. La lungimea planificată adăugați încă o bucată de sfoară, legați-o de un țăruș de delimitare și bateți țărușul în pământ.

Construirea gardului din sipci metalice 1
Construirea gardului din sipci metalice 2

2. Verificați dacă traseul este înclinat. Cea mai ușoară metodă de a verifica este prin folosirea unui furtun de nivel. Plasați furtunul transparent, umplut cu apă, de la începutul până la capătul unei distanțe și curbați capetele în sus. Nivelul apei este întotdeauna la aceeași înălțime la ambele capete. Marcați această înălțime la ambele capete, de exemplu un par fin punctul de plecare și unul în punctul final. Pornind de la aceste marcaje, măsurați distanțele până la sol și vedeți imediat dacă solul este înclinat și dacă trebuie să ajustați gardul în funcție de teren.

3. Fixarea stâlpilor: există varianta de stâlpi cu talpă pentru fixarea acestora pe un soclu sau stâlpi care trebuie îngropați.

Construirea gardului din sipci metalice 3
Construirea gardului din sipci metalice 4

4. Aveți nevoie acum de găuri de fundație, pentru amplasarea stâlpilor. Puteți stabili după cum doriți distanța dintre găuri, însă maximum 2m, cât este lungimea riglei.

5. Săpați-le la 40 cm x 40 cm. Adâncimea este de 80 cm. Aceasta este adâncimea de îngheț obișnuită. Pentru siguranță, interesați-vă dacă adâncimea de îngheț din regiunea dumneavoastră este definită în mod diferit. Amplasați apoi sfoara cu jumătatea grosimii stâlpului la cantul exterior al porții. Astfel, veți putea să-l aliniați bine ulterior.

Construirea gardului din sipci metalice 5
Construirea gardului din sipci metalice 6

6. În găurile pentru stâlpi puneți un strat de pietriș drenant cu o grosime de cca. 10 cm.

7. Montați stâlpii în găuri, verificați cu o nivelă cu bulă de aer ca aceștia să fie montați corect. Urmează betonul - cel mai bine, folosiți beton uscat. Amestecați-l conform indicațiilor de pe ambalaj cu apă, mai degrabă puțin mai vâscos decât prea subțire, folosind un amestecător. Puneți apoi betonul în straturi în gaura pentru fundație și străpungeți din loc în loc cu o mistrie, pentru a elimina bulele de aer. Lăsați suficient loc deasupra betonului pentru pământ și iarbă. Verificați încă o dată stâlpul cu nivela cu bulăde aer și neteziți apoi suprafața de beton cu mistria. În timp ce se usucă betonul primilor stâlpi, puteți săpa celelalte găuri pentru stâlpi.

Construirea gardului din sipci metalice 7
Construirea gardului din sipci metalice 8

8. După ce betonul este întărit, continuați cu fixarea elementelor de prindere.

9. Pentru o rigidizare optimă, este recomandat să folosiți 3 rigle de rigidizare. Sunt disponibile în varianta clasică sau cu sistem easy click. Această riglă este pretăiată.

Construirea gardului din sipci metalice 9
Construirea gardului din sipci metalice 10

10. Înșurubați elementul corespondent de gard pe stâlp, astfel încât panoul pentru gard să fie bine fixat între acestea. Primul element de gard este gata.

11. Fixarea șipcilor metalice se poate face în rigla clasică, folosind pentru ajutor șuruburile autoforante. Pentru rigla easy click, șipcile se pot introduce în spațiul pretăiat. Pentru o prindere sporită, se pot utiliza suplimentar șuruburi autoforante. Atenție, însă: folosind șuruburi autoforante, șipca și rigla trebuie sigilate, pentru a preveni riginirea acestora. Folosiți un lac protector și acoperiți aceste suprafețe.

Construirea gardului din sipci metalice 11

Info

Informații suplimentare le puteți solicita colegilor din magazinele fizice. Dispunem de o gamă diversificată de culori șidimensiuni disponibile în stoc sau pe comandă specială.

Gard din sipci metalice
Arată produsele

Construirea gardului din plasă de sârmă

Un gard metalic din plasă de sârmă oferă maleabilitate. Este flexibil, însă asta nu înseamnă că își pierde din robustețe. Este și convenabil la preț, iar toate împreună îl fac un tip de gard metalic foarte îndrăgit.

Gard metalic din plasa de sarma
Arată produsele
Gard plasa sarma Către produse

Scule și unelte pentru montarea gardurilor

Dacă iei pe cont propriu un asemenea proiect, cu siguranță ai nevoie de scule și unelte care să te ajute să duci lucrarea la bun sfârșit. Mai jos, prezentăm o listă cu propunerile noastre, ca să ai o viață mai ușoară pentru ridicarea gardului pe care îl consideri potrivit pentru curtea ta.

În sus

HORNBACH utilizează module cookie. Dacă continuaţi să navigaţi pe pagina noastră, vă manifestaţi acordul pentru utilizarea modulelor cookie. Aflaţi mai multe

x