Incalzirea unei incaperi octombrie noiembrie 2021 ps program 735x218

Sobele și șemineele sunt alternativa perfectă pentru încălzirea centrală. Fie că sunt pe lemne, cărbuni, brichete de rumeguș, brichete de cărbune sau peleți, garantează confortul printr-o încălzire ca la carte și o atmosferă cât se poate de plăcută. Atunci când cumpărați un șemineu sau o sobă, nu uitați să faceți alegerea în funcție de necesarul de căldură al spațiului unde veți amplasa noua achiziție! Astfel, veți fi siguri că energia este suficientă pentru nevoile proprii și că nu este prea multă, economisind prin evitarea risipei.

Sobe și șeminee

Poveștile spuse la gura sobei sau a șemineului nu trebuie să rămână doar o amintire. O instalație modernă și combustibilul potrivit vă pot face să vă bucurați de temperaturi plăcute și de atmosfera caldă, atunci când afară ploile reci sau chiar zăpada. O sobă de teracotă este comodă și asigură un transfer uniform al căldurii. Modelele de sobe cu plită pot fi utilizate și pentru gătit. Aerul cald și radiația contribuie la asigurarea unui climat interior sănătos și plăcut.

Atenție!

Nu neglijați întreținerea sobei și a șemineului! Depunerile de funingine pot cauza probleme serioase, iar pentru a evita accidentele sau alte situații nedorite este necesar să acordați atenție curățării periodice.

De asemenea, la instalarea unui șemineu aveți în vedere și montarea unei protecții pentru pardoseală, atât contra căldurii, cât și a reziduurilor care se pot împrăștia.

Semineu cu apa
keine Headline gepflegt
Sobă mobilă din teracotă, pe lemne, cu plită, 6,4 kW, 110x47x47 cm
Sobă teracotă Premium 4R, pe lemne, 9,8 kW, cu ramă și ușă cu sticlă, 111x50,5x40 cm
Sobă mobilă din teracotă, pe lemne, polițe din marmură, 7 kW, 108x47x47 cm
Sobă teracotă premontată, tip cizmă, cu plită și cuptor, 10 kW, 100x100x46,5 cm, dreapta
Sobă de gătit Fantazia pe lemne, cu plită și cuptor, 6 kW, 80x75x43,7 cm
Sobă teracotă 4 R maro cu ușă de sticlă maro
Termoșemineu pe lemne, cărbune B2E 14 kW volum boiler 15l negru 91x46,5x46 cm
Șemineu BLIST EKONOMIC Lux LM N cu geam, pe lemne 5-7 kW negru
Șemineu pe lemne Weekend MN 9 kW 3,4 kg/h 85,5x44,5x37 cm
Termoșemineu pe lemn, cărbune, brichete Ferroli Mirano H 22 kW 2,8 kg/h 105x49x46 cm

Soluții pentru evacuare

O sobă sau un șemineu pe lemne, peleți sau brichete s-ar putea instala aproape oriunde în locuință, având nevoie doar de o evacuare pentru fum și gazele degajate în timpul arderii, nu și de o sursă de electricitate ori de gaze naturale.

Coșul de fum este un element care nu poate lipsi dintr-un cămin încălzit cu ajutorul unei sobe sau al unui șemineu. Sistemul de evacuare trebuie să fie potrivit corpului de încălzire ales.

Veți avea nevoie, de asemenea, de accesorii pentru curățarea cenușei, a geamului șemineului sau a coșului de fum. Nu în ultimul rând, în funcție de tipul de sobă sau șemineu de care dispuneți, poate fi necesar și un suport de lemne.

Teme care v-ar mai putea interesa