0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 09.06.2023 la ora 18:15. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Vopsirea suprafețelor

Timp de lectură 11 min.
Vopsirea suprafețelor

Nu există nimic mai frumos decât să vă relaxați activ, prin vopsirea sau revopsirea propriilor patru pereți: vă veți crea un cămin confortabil, conform așteptărilor și gusturilor personale. Vopselele lavabile și tencuielile de interior oferă un potențial enorm de creație. Aici găsiți numeroase informații pe tema decorării pereților – convingeți-vă singuri!

Vopsirea pereților și a tavanului

Pereții pot deveni adevărate opere de artă – ce stil vi se potrivește? Dați frâu liber creativității și decorați-vă pereții și plafoanele individual, conform propriilor gusturi. În magazinul online HORNBACH, găsiți o ...citește mai mult

Ghidul vopselelor

Tabele comparative și prezentări de produse găsiți în articolul nostru pentru vopselele de interior. Informații complete despre utilizare, caracteristici de calitate și garanția că vopselele de interior HORNBACH fac din alegerea culorii potrivite o joacă de copii!

Recomandare produs:
Vopseaua Meister Polarweiss HORNBACH Plus este o vopsea mată pe bază de dispersie, pentru aplicări de calitate superioară pe pereți și pe plafoane. Aceasta convinge prin garanția puterii de acoperire care, datorită plusului de pigmenți albi, acoperă culoarea direct cu un singur strat.

Vopselele albe cu funcție specială

Cu ajutorul vopselelor speciale, vă puteți proteja preventiv și pe termen lung căminul de ciuperci, alge, mușchi și dăunători, atât la interior, cât și la exterior. Declarați război mucegaiului, petelor de nicotină și suprafețelor puternic deteriorate, HORNBACH este de partea dumneavoastră!

Vopselele împotriva ciupercilor, algelor și petelor

În zona exterioară, depunerile de praf, spori, germeni și celule, în combinație cu umiditatea persistentă, conduc la înmulțirea excesivă a mușchilor, algelor și dăunătorilor. În spațiile de locuit, condensul care se formează la nivelul barierelor termice dintre temperaturile exterioare și interioare diferite dă naștere unui mediu propice pentru ciupercile toxice. Și umiditatea aerului rezultată în urma aerisirii necorespunzătoare contribuie la aceasta.

Ciupercile, algele și dăunătorii conduc la înverzirea sau la înnegrirea neplăcută a fațadelor și a altor suprafețe exterioare, distrugându-le în timp. Ciupercile de mucegai din casă nu sunt numai neaspectuoase și distrug componentele construcției, dar sunt și foarte periculoase pentru sănătate. Pot declanșa alergii, infecții sau boli ale căilor respiratorii și pot chiar otrăvi alimentele.

Însă nu numai microorganismele reprezintă un caz pentru specialiștii noștri – aceștia vin de hac și petelor de nicotină dizgrațioase și conferă pereților foarte deteriorați un luciu nou și de durată.

Vopselele împotriva mucegaiului și nicotinei și altor dăunători

În exterior, puteți elimina ciupercile și algele cu ajutorul dizolvantului de depuneri verzi de la HORNBACH. Pentru spațiile dumneavoastră de locuit, avem la îndemână chiar mai multe produse pentru probleme și pentru aplicații specifice:

Mucegai
 • Dezinfectare cu soluție antimucegai
 • Vopsea de protecție cu vopsea antimucegai sau vopsea lavabilă în combinație cu aditiv antimucegai
Pete de nicotină, funingine, grăsime și apă
 • Pretratare cu grund de siguranță
 • zugrăvit cu putere mare de acoperire cu vopsea izolantă
Suprafețe pe care nu se poate aplica tapet
 • Pretratare cu grund acrilic
 • Vopsire cu Tapet cu inserție de așchii de lemn lichid
Pentru suprafețe din zidărie uscată
 • Vopsire cu vopsea pentru zidărie uscată (nu este necesară tratarea cu grund)
Pentru pereți deteriorați
 • Pretratare cu grund acrilic
 • vopsire extrem de rezistentă cu Prokeran

Mixarea vopselelor speciale
Dacă doriți să preveniți sau să combateți profesional microorganismele dăunătoare, nu trebuie să spuneți adio culorii preferate. Puteți solicita centrului de mixare culori să vă mixeze nuanța dorită.

Vopsele colorate și creative

HORNBACH oferă o gamă de culori inovativă, versatilă, concepută – fără precedent – pentru amenajarea spațiilor interioare. Spectrul acoperă o gamă de tonuri coloristice superioare, care pot fi aplicate ca atare.

Vopselele lavabile StyleColor

Cu StyleColor, HORNBACH oferă un spectru larg de vopsele lavabile gata nuanțate, pentru decorarea creativă a spațiilor.

Vopsele care creează ideea de spațiu

Fiecare nuanță se reflectă altfel asupra atmosferei și creează astfel o nouă senzație de spațiu. Benzile colorate de inspirație subliniază cât de diferite sunt efectele fiecărei vopsele individuale – găsiți astfel rapid nuanța dumneavoastră preferată. La fiecare alegere a unei nuanțe, trebuie avute de asemenea în vedere mobilierul, pardoseala și materialele. De pildă, mobilierul închis la culoare iese mai bine în evidență în fața pereților deschiși la culoare și invers.

Vopselele lavabile Alpina

Designerii de vopsele au combinat psihologia locuitului cu cea cromatică și au dezvoltat concepte cromatice armonioase pentru Alpina, în scopul implementării a șase dorințe de locuit populare – rețetele de culori Alpina sunt proaspete, colorate, inovative și nu dau greș niciodată!

Prezentare generală a tuturor rețetelor de culori

Dintre cele șase rețete de culori armonios combinate, alegeți-o pur și simplu pe aceea care se potrivește cel mai bine conceptului dumneavoastră de locuit. Decideți-vă apoi pentru nuanțele pe care doriți să le utilizați. Recomandarea de spațiu vă spune ce rețetă de culori se pretează cel mai bine pentru care spațiu.

Coloranți și pigmenți

Coloranții și pigmenții sunt vopsele cu dispersie mată și diluabile cu apă. Acestea pot fi prelucrate flexibil și vă puteți nuanța vopseaua preferată conform dorințelor. Vopselele versatile sunt rezistente la intemperii și la frecare, precum și foarte ușor de utilizat.

Vopsea magnetică și vopsea cu efect de tablă de scris

Cu vopseaua magnetică și cu efect de tablă de scris, obțineți o suprafață creativă și utilă - pentru notițe, mici mesaje sau mini-opere de artă.

Vopsea magnetică Cu vopseaua magnetică pereții și alte suprafețe similare devin la fel de „atrăgătoare” ca ușa frigiderului. Deoarece vopseaua magnetică gri închis, cu conținut de minereu de fier, nu se potrivește oricărui stil de amenajare, la nevoie aceasta poate fi acoperită și cu vopsea lavabilă sau cu un tapet subțire.
Vopsea cu efect de tablă de scris Cu ajutorul vopselei cu efect de tablă de scris, obțineți între proprii patru pereți o senzație retro ce amintește de vremurile în care mergeați la școală. Pe fiecare suprafață tratată cu lac gri închis sau verde închis, se poate scrie apoi cu cretă. În combinație cu vopseaua magnetică, acestea capătă și proprietăți adecvate.

Crearea unui perete tip tablă de scris

Prin combinarea vopselelor magnetică și cu efect tablă de scris, obțineți o suprafață magnetică pe care se poate scrie cu cretă - un duo imbatabil!

Aici aflați care sunt aspectele de care trebuie să țineți cont la prelucrare. Așadar, ce mai așteptați? Informați-vă acum și începeți să lucrați la proiect! Obțineți un perete cu caracter individual de tablă de scris, adaptat optim încăperilor dumneavoastră.

Amenajarea locuintei

Așa funcționează:

 • Lipiți banda de mascare pe suprafața de interes;
 • Amestecați puternic în vopseaua magnetică (particulele de fier se depun pe fundul recipientului după un timp);
 • Aplicați vopseaua cu o rolă din spumă, cu una cu peri scurți sau cu o pensulă;
 • Lăsați-o să se usuce timp de 4 ore și aplicați apoi cel de-al doilea strat de vopsea magnetică;

 • Lăsați să se usuce încă 4 ore și aplicați apoi un al treilea strat (suficient pentru magneții de frigider uzuali din comerț);
 • După 24 de ore, vopseaua pentru table de scris se poate aplica peste suprafața magnetică;
 • În acest sens, amestecați bine vopseaua pentru table de scris și aplicați-o cu o pensulă sau cu o rolă pentru lac;
 • După 12 ore, pe suprafață se poate scrie cu cretă sau se pot lipi magneți decorativi;

Masa de șpaclu sau folosirea gletului

Masele de șpaclu se pot utiliza pentru numeroase lucrări de reparații și de instalații, de dimensiuni mai mari sau mai mici, în casă și în jurul acesteia. Indiferent dacă este vorba despre masă de șpaclu gata de utilizat sau sub formă de pulbere - scopul este întotdeauna același:

 • netezirea suprafețelor din lemn, metal, plastic;
 • repararea fisurilor, orificiilor și spărturilor din beton, tencuială, gips carton;
 • umplerea rosturilor, orificiilor pentru dibluri și șuruburi;
 • montarea, lipirea sau fixarea plăcilor și componentelor;
 • șpăcluirea suprafețelor generoase de perete, plafoane, fațade.

Timp de păstrare deschis pentru masele de șpaclu Masele de șpaclu trebuie prelucrate numai în intervalul de timp de păstrare deschis. Dacă masa începe să se întărească în vasul de amestecare, sub nicio formă nu mai este permisă adăugarea de apă, în caz contrar proprietățile de legare și soliditatea finală fiind afectate negativ.
Pretratarea corectă a fisurilor Fisurile din pereți sau de pe suprafețele plafoanelor trebuie lărgite ușor înainte de sigilare prin zgâriere, astfel încât masa de șpaclu să facă priză. Fisurile astfel pregătite se umezează sau, dacă este cazul, se tratează cu grund înainte de sigilare. Acest lucru diminuează capacitatea de absorbție și stabilizează suprafața, pentru priza bună cu masa de șpaclu. Pentru a evita uscarea neuniformă a straturilor de zugrăveală ulterioare, poate fi necesară tratarea cu grund a punctelor reparate, dacă nu chiar a întregii suprafețe.
Important: curățarea șpaclurilor Particulele de murdărie din masa de șpaclu pot cauza structuri nedorite (striații, urme de zgârieturi) în cazul lucrărilor pe suprafețe mari.
Verificarea absorbției suprafeței Puteți afla dacă o suprafață este foarte absorbantă printr-un test de umezire cu apă. O închidere rapidă și puternică la culoare a suprafeței indică o absorbție ridicată. Pentru reglarea absorbției, este necesară, în funcție de șpaclul folosit, o umectare prealabilă sau tratarea cu un grund.

Criterii de calitate pentru vopselele lavabile

Diversitatea vopselelor de dispersie pentru interior de la HORNBACH este foarte mare. Însă care vopsea este cea corectă pentru punerea perfectă în practică a proiectului dumneavoastră? Pentru a vă face alegerea mai ușoară, există indicatori de calitate standardizați, conform cărora se evaluează cu exactitate gradul de luciu, raportul de contrast și rezistența la frecare în condiții umede. Toate vopselele noastre pentru interior corespund standardului DIN EN 13300, care stabilește și specifică tocmai aceste cerințe minime importante pentru vopselele plastice de dispersie pentru decorarea spațiilor interioare.

DIN EN 13300 înlocuiește standardul DIN 53778 și redefinește criteriile consacrate. Se reglementează pe de o parte rezistența la murdărire, aspectul suprafeței/gradele de luciu, precum și capacitatea optimă de acoperire, în combinație cu randamentul. Aceste criterii de calitate vă permit să comparați între ele diferitele produse și să alegeți vopseaua ideală pentru proiectul dumneavoastră. Desigur, și pentru aceasta puteți apela oricând la consiliere din partea angajaților din magazinul dumneavoastră HORNBACH.

Informații detaliate despre diferitele vopsele găsiți și în ghidul pentru vopseluri.

Rezistență la frecare conform DIN EN 13 300

Rezistența la frecare umedă vă oferă informații cu privire la cât de mare este rezistența la murdărire a stratului vopsit. Această proprietate se subîmparte în clasele de la 1 la 5 în standardul DIN EN 13300 (clasa 1 = cea mai mare calitate). Acest standard stabilește faptul că straturile de zugrăveală interioară cu vopseluri de dispersie corespund anumitor cerințe de calitate, cum ar fi rezistența la frecare sau la spălare. Următorul tabel oferă informații legate de rezistența la frecarea umedă a diferitelor clase de vopseluri pentru interior.

Clasificare Frecare umedă
Clasa 1 < 5 μm la 200 de curse
Clasa 2 ≥ 5 μm până la 20 μm la 200 de curse
Clasa 3 ≥ 20 μm până la 70 μm la 200 de curse
Clasa 4 < 70 μm la 40 de curse
Clasa 5 ≥ 70 μm la 40 de curse

Grad de luciu conform DIN EN 13 300

Ce vă doriți mai exact? Luciu sau totuși clasicul mat? Cu ajutorul așa-numitului grad de lucru, perfecționați aspectul zugrăvelii și dați proiectului dumneavoastră un finisaj final. Standardul DIN EN 13300 clasifică gradele de luciu ale vopselurilor de dispersie pentru interior cu atributele „lucios”, „luciu mediu”, „mat”, „mat profund” – perfecte pentru zugrăveala dorită. Totuși, la selecție trebuie să aveți în vedere faptul că rezultatul în termeni de luciu este influențat de diferiți factori, cum ar fi de exemplu o suprafață netedă sau structurată. Următoarea prezentare oferă indicații cu privire la cele patru grade de luciu disponibile.

Denumire Unghi de măsurare Valoare reflectometru
lucios 60° c60
luciu mediu 60°
85°
< 60
≥ 10
mat 85° < 10
mat profund 85° < 5

Capacitate de acoperire conform DIN EN 13 300

Gradul de acoperire indică măsura în care culoarea acoperă culoarea inițială. Conform normei DIN EN 13300, raportul de contrast se subîmparte în clasele 1 până la 4 (clasa 1 = cea mai înaltă calitate). Aceasta este indicată întotdeauna cu productivitatea în mp/litru. Astfel se stabilește un alt criteriu de calitate, pe lângă frecarea umedă.

Clasă Acoperire în mp/litru
Clasa 1 ≥ 99,5
Clasa 2 ≥ 98 până la < 99,5
Clasa 3 ≥ 95 până la < 98
Clasa 4 ≥ 95 până la < 98
Indiferent pentru ce culoare și pentru ce luciu vă decideți: Cu produsele noastre, puteți fi siguri că veți obține un rezultat de vopsire durabil și de înaltă calitate!

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus