0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 03.02.2023 la ora 12:17. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Alegerea gazonului

Timp de lectură 11 min.
Alegerea gazonului

Gazon! Poate fi orice: De la terenul de joacă, la gazonul ornamental decorativ și până la pajiștea sălbatică înflorită. De aceea, trebuie să găsiți gazonul care corespunde cerințelor dumneavoastră. Ce doriți să faceți cu un gazon ornamental, dacă în fiecare zi aleargă pe el o hoardă de copii cu jucării?

Există următoarele tipuri de gazon

Soiurile diferite de gazon nu numai că arată diferit. Firele lor răspund unor cerințe diferite. Pentru a vă putea bucura timp îndelungat de gazonul dumneavoastră, trebuie să știți de ce tipuri de gazon aveți nevoie încă înainte de a-l planta. Vă ajutăm să aflați aceste lucruri.

Vă ajutăm să găsiți gazonul potrivit pentru grădina dumneavoastră și vă oferim și alte sfaturi utile legate de proiectul dumneavoastră de gazon.

Tip de gazon Rezistenţă Cerință de îngrijire Frecvență de tăiere
Gazon pentru sport și joacă ridicată mediu 1 tăiere la fiecare 1-2 săptămâni
Gazon ornamental redusă ridicată 1-2 tăieri pe săptămână
Gazon pentru umbră mediu mediu 1 tăiere pe săptămână
Gazon pentru zone uscate mediu până la ridicat mediu 1 tăiere la fiecare 2-3 săptămâni
 • 
			gazon pentru sport si joaca

  Gazon pentru sport și joacă

  Gazonul pentru sport și joacă este cel mai frecvent tip de gazon, deoarece el rezistă la multe solicitări. De aceea, este tipul potrivit pentru zburdat! El este rezistent și face față oricăror distracții și hobby-uri. Sămânța creează un gazon robust, solid și rezistent.

  De aceea, este denumit și gazon de uzură, ceea ce nu este foarte corect, pentru că aici se încadrează și amestecuri de gazon standard cu tipuri obișnuite de iarbă.

  Dacă suprafața de joacă trebuie să fie pusă repede la dispoziție, atunci puteți rula pur și simplu fâșii de gazon, în loc să semănați gazonul.

 • 
			gazon ornamental

  Gazon ornamental

  Verdele perfect! Gazonul ornamental este o plăcere adevărată și se potrivește perfect în grădini în care gazonul foarte bine îngrijit se află în centrul atenției. Acest amestec de gazon este alcătuit din ierburi deosebit de fine, care formează un covor de gazon dens, verde închis și care rămâne scurt.

  Spre deosebire de alte ierburi, acestea rezistă la tăieri adânci și periodice. După modelul gazonului tipic englezesc, adică cel al gazonului pentru golf. În schimb, o solicitare mai puternică îi dăunează.

 • 
			gazon pentru umbra

  Gazon pentru umbră

  Ierburile speciale de calitate a amestecurilor de gazon pentru umbră se descurcă cu puțină lumină (penumbră) și se dezvoltă totuși minunat. Ele tolerează și presiunea rădăcinilor copacilor - așadar, atunci când copacii sau tufele dumneavoastră mai mari le fură apă și nutrienți. Acest lucru este important, deoarece altfel s-ar dezvolta foarte puternic buruieni specializate.

  Atenție: Acolo unde nu ajunge nici măcar o singură rază de soare, nu crește niciun gazon îngrijit, fără buruieni. O alternativă sunt plante care acoperă pământul, ușor de întreținut, precum Vinca și iedera, care sunt foarte competitive la umbră.

 • 
			gazon pentru zone uscate

  Gazon pentru zone uscate

  Ca plante care au nevoie de apă, majoritatea ierburilor de gazon necesită o irigare intensă. Mai ales în locuri dificile, precum povârnișuri, unde ajunge mult soare, amestecurile de gazon pentru zone uscate își pun în valoare întreaga capacitate.

  Tipurile speciale de ierburi care sunt conținute, printre altele, în acest amestec, formează un sistem adânc de rădăcini și rezistă astfel mai mult timp uscăciunii. Cu toate acestea, nu trebuie să abandonați ierburile în perioadele de caniculă și să le irigați din când în când.

 • 
			gazon pentru robot de tuns

  Gazon pentru robot de tuns

  Roboții de tuns gazonul tund în mod activ și deosebit de uniform gazonul. Un lucru la care multe ierburi de gazon nu fac față prea bine.

  De aceea, gazonul pentru robot de tuns conține ierburi speciale pentru gazon, care rezistă bine la tăieri periodice și adânci și, în plus, sunt deosebit de recunoscătoare pentru iarba tăiată pe care robotul de tuns gazonul o lasă în urmă, direct pe gazon, ca mulci.

Sfat

Combinați gazon pentru umbră cu gazon ornamental sau cu gazon pentru sport și joacă! Semănați gazonul pentru umbră pe toate suprafețele umbrite, celălalt amestec pe toate celelalte suprafețe.

Gazon rulant - Pentru gazon de azi pe mâine

Dacă vă reamenajați grădina, bineînțeles că nu doriți să așteptați o veșnicie până când puteți folosi gazonul. De aceea, gazonul rulant este foarte util atunci când vă grăbiți.

gazon rulant

Când este momentul potrivit pentru amplasarea gazonului rulant?

Luând în considerare întregul an, cea mai bună perioadă pentru amplasarea gazonului rulant este între aprilie și iunie sau între septembrie și octombrie. Depinde însă și de vreme.

Nu sunt ideale perioadele de îngheț la sol sau în care este deosebit de cald și uscat sau foarte umed. Aceste condiții îngreunează creșterea rulourilor.

Indicaţie

Dacă comandați gazon rulant, acesta va fi decupat cât mai aproape de momentul livrării. Pentru a rămâne proaspăt pe drumul până la dumneavoastră, este răcit bine. De aceea, trebuie să îl și amplasați repede, adică în cel mult 24 de ore de la livrare . În caz contrar, există pericolul ca gazonul să se usuce și să nu mai crească.

Trebuie să luați în considerare acest lucru, pentru ca în ziua livrării să aveți timpul necesar pentru a-l amplasa.

Cum pregătesc substratul pentru rulouri de gazon?

Un gazon plăcut, moale și plin de verdeață nu crește pe pământul dur de stepă. Pentru ca patul de gazon să reușească, trebuie să creați un suport bun, așa că mai întâi săpați pământul.

 • Înainte de însămânțare, trebuie să afânați solul cel puțin la o adâncime de cazma. Chiar dacă rădăcinile gazonului intră mai târziu numai 10 cm în sol, este important să se rupă straturile inferioare ale solului, astfel încât apa să se infiltreze bine.
 • Mai ales după o construcție nouă ar trebui să afânați adânc substratul, deoarece este adesea puternic compactat de mașinile pentru construcții. Utilizați în acest scop o cazma sau un cultivator.
 • Distribuiți nisip pe solurile tari pentru a crește permeabilitatea.
 • Înlăturați cu o greblă pietre, rădăcini și buruieni. Lăsați suprafața să se odihnească 2 până la 3 săptămâni. Astfel, solul se poate tasa și compacta.
 • Dacă se lasă în anumite locuri, nivelați-le. În același timp, cresc semințele de buruieni care încă se odihnesc în pământ.
 • Îndepărtați buruienile cu 2-3 zile înainte de însămânțare. Încorporați calcar și îngrășământ în pământ, acestea oferă noului gazon primul aport important de nutrienți.
 • Aplicați pământ vegetal în cazul solurilor sărace în humus.
 • Nivelați suprafața cu o rolă de grădină sau plăci de rulare, pentru a netezi suprafața și pentru a împiedica afânarea prea intensă a solului.

pregatirea pentru rulouri de gazon

Sfat

O rolă de grădină necesită oarecare spațiu în hambar și nici nu aveți nevoie de ea prea des. Dacă nu doriți să cumpărați una, împrumutați o rolă.

Cum montez rulourile mele de gazon?

Cu gazon rulant ajungeți în doar câteva ore de la o suprafață de nisip maronie, la gazonul perfect. Dacă ați efectuat conștiincios lucrările pregătitoare, amplasarea propriu-zisă nu mai este dificilă.

 • Suprafața trebuie să fie umedă. Stropiți eventual încă o dată cu o stropitoare.
 • Începeți într-un colț desfacerea primei fâșii.
 • Așezați apoi gazonul rulant fâșie lângă fâșie.
 • Amplasați fâșiile decalate, astfel încât mai târziu să nu se vadă zonele de îmbinare.
 • Vă recomandăm să așezați scânduri pe fâșiile montate, pentru ca la lucrările ulterioare să nu se vadă urme de picioare pe pământ.
 • După ce ați montat gazonul, puteți rula încă o dată, cu grijă, gazonul pe suprafață.
 • Gliile de gazon le puteți tăia cu un cuțit de bucătărie. Rotunjimile sunt ajustate astfel fără probleme.

Cum îmi îngrijesc gazonul rulant?

Irigarea gazonului
După ce ați terminat de montat gazonul rulant, acesta mai are nevoie de un duș adevărat. Udați cel mai bine cu 15-20 litri per mp. În perioada următoare de creștere, asigurați neapărat o irigare suficientă. Gazonul și solul trebuie să fie mereu umede.

 • După aproximativ 14 zile (în funcție de condițiile meteorologice), glia de gazon crește în pământ.
 • Apoi puteți reduce lent irigarea la un nivel normal.
 • Deoarece gazonul este irigat atât de intensiv, se poate ajunge la formarea sporită de ciuperci în gazon. Aceste ciuperci cu pălărie maronie dispar de îndată ce gazonul a crescut și este irigat normal.
Tunderea gazonului
 • În cazul unei lungimi a firelor de iarbă de aproximativ 5-6 cm, gazonul trebuie tuns pentru prima dată la 3,5-4 cm. Acest lucru poate fi necesar deja, dacă vremea este caldă și umedă, după numai 7-10 zile. Reduceți irigarea pentru o zi pentru a permite solului să se usuce și tundeți gazonul.
 • Țineți cont de faptul că, mai ales în prima perioadă de la montare, trebuie să tundeți frecvent. Cel puțin o dată pe săptămână. Astfel, gazonul va crește frumos și des și poate prinde rădăcini bune.
 • După cca. 14 zile, gazonul este rezistent (cu excepția tăierii), după 4 săptămâni este extrem de rezistent (în funcție de condițiile meteorologice).
Fertilizarea gazonului
 • La 4-6 săptămâni după montare, gazonul trebuie fertilizat. Folosiți cel mai bine un îngrășământ cu eliberare lentă de calitate superioară și aveți grijă să distribuiți îngrășământul cât mai uniform.
După ce gazonul a crescut bine, trebuie să îl scarificați, să îl fertilizați și să îl tundeți periodic.

Caracteristici de calitate ale semințelor de gazon

Semințe învelite în substanțe nutritive

Semințele învelite în substanțe nutritive sunt semințe Premium, la care sămânța este învelită suplimentar într-un înveliș de protecție format din substanțe care stimulează germinarea și creșterea, și care au numeroase avantaje și riscuri scăzute:

Caracteristici:

 • germinarea deosebit de fiabilă și rapidă
 • nu sunt mâncate de păsări sau rozătoare
 • pericol de uscare redus
 • împrăștiere redusă prin vânt
 • creștere rapidă a plantelor

Semințele învelite în substanțe nutritive FloraSelf există în mai multe variante pentru cerințe diferite: gazon robust pentru familii, gazon cu germinare rapidă pentru însămânțare suplimentară, repararea gazonului și Vertifit. Încercați-l, veți fi surprins!

Amestecuri de gazon

Nu lăsați să crească orice iarbă deasupra! În următorul grafic se vede diferența dintre iarba gazonului:

 • În partea din stânga, un amestec de iarbă cu un procent mare de ierburi nepotrivite. Creșterea rapidă pe înălțime asigură o tăiere bună. Cu toate acestea, nu rezultă un gazon dens.
 • În partea dreaptă, un amestec de diferite tipuri de gazon de calitate: cantități reduse din tăieri și o creștere în lățime disting acest amestec de tipuri de gazon. De la un astfel de amestec de gazon obțineți mai mult pe termen lung.

Proprietățile unui gazon bun sunt stabilite deja în grâul de sămânță. Calitatea și compoziția semințelor de gazon reprezintă un aport enorm de vitalitate și robustețe la o suprafață de gazon. Deschideți, așadar, ochii la cumpărarea semințelor - alegeți cel mai bine semințe de gazon de la FloraSelf!

amestecuri de gazon

Gazon pentru însămânțare suplimentară

Nu trebuie să existe locuri goale în gazon! Pentru spații libere în gazon, folosiți întotdeauna semințe speciale pentru însămânțare suplimentară. Acestea germinează repede și sunt foarte competitive. Gazonul pentru însămânțare suplimentară formează zone dese. Unele amestecuri există la pachet cu pământ și îngrășământ.

Doar cele mai bune ierburi

Chiar dacă nu se recunoaște la prima vedere, semințele de calitate superioară nu sunt, de regulă, de la un singur tip de iarbă, ci sunt un amestec de mai multe tipuri și soiuri. Dintr-un motiv întemeiat:

 • Semințele germinează fiabil în locuri variate.
 • Unele germinează la temperaturi mai ridicate, altele la temperaturi mai joase.
 • Tipurile cu germinare rapidă înlătură buruienile după însămânțare, iar soiurile robuste reușesc acest lucru în mod durabil.
 • Soiurile bine adaptate se dezvoltă și în locații extreme, precum locuri uscate sau umbroase.

În amestecurile bune de gazon, diversele tipuri își completează proprietățile.

Teme care v-ar mai putea interesa

Realizarea unei alei de grădină cu pietriș

Alegeți după bunul plac cursul sinuos prin grădină: aleea pietruită. În aceste instrucțiuni vă prezentăm o variantă simplă, precum și o versiune cu dale pentru cunoscătorii, dacă sunteți în căutarea provocării, despre cu ...citește mai mult

În sus