Gazonul și buruienile din propria curte sau din locuri mai întinse nu trebuie să fie o problemă pentru nimeni, indiferent de nivelul la care se află utilizatorul motocoasei. Nu contează dacă este amator, semiprofesionist sau profesionist, pentru că la HORNBACH găsește mașina care i se potrivește.

Cea mai buna motocoasa 1

Cea mai bună motocoasă - Clasament TOP 3

Pentru cei care nu știu, o motocoasă este dispozitivul cu ajutorul căruia se pot tăia iarba, buruienile sau arbuștii de pe o suprafață de teren. În general, este purtată cu ajutorul unui ham pe umerii utilizatorului, dar există și produse cu o greutate mare, deplasate cu ajutorul roților.

Motocoasele sunt de două tipuri: puse în funcțiune fie prin intermediul unui motor cu benzină, în doi sau patru timpi, fie cu ajutorul unuia electric, care la rândul său poate fi racordat la rețeaua electrică ori alimentat cu un acumulator. O altă clasificare este în funcție de destinația lor: motocoase hobby, pentru începători, semiprofesionale, destinate celor avansați, și profesionale.

Produs Motocoasă pe benzină Makita EBH2525U Motocoasă pe benzină Ruris Atlet 369s Motocoasă pe benzină Blackline BL-BS 25
Caracteristici Motocoasa cu motor în 4 timpi, cu o capacitate cilindrică de 24,5 cm cubi, are greutatea de 5,7 kg, pornire manuală și mâner reglabil pentru ambele mâini. Motocoasa cu motor în doi timpi, alimentat cu combustibil (amestec benzină și ulei), are puterea de 2,6 CP, greutatea de 8 kg. Diametrul de tăiere cu lama este de 20 cm. Motocoasa pe benzină, cu motor în 2 timpi, cu o capacitate cilindrică de 25 cm cubi. Are o putere de 0,8 kW. Capul de tăiere poate fi cu fir cu diametrul de 42 cm sau cu lamă cu diametrul de 23 cm. Greutatea este de 6,5 kg, iar capacitatea rezervorului e de 0,5 l.
Argumente pro
Zgomot redus de funcționare.

Consum redus.

Sistem antivibrații.

Greutate mică.
Raport calitate-cost excelent.

Foarte fiabilă.

Întreținere minimă.

Consum redus.

Posibilitatea folosirii capului autocut cu fir.

Vine însoțită de accesorii (vizieră de protecție, căști de protecție pentru urechi și ham).


Raport calitate-preț excelent.

Ghidon reglabil pentru o folosire confortabilă.

Fiabilitate crescută.

Cap de tăiere dual, cu fir și lamă.
Argumente contra Putere redusă față de motocoasele cu motoare în doi timpi
Greutatea este mare.

Este zgomotoasă.
Nivel ridicat al zgomotului, de 112 dB

1.1. Cea mai bună motocoasă pentru amatori

În privința motocoaselor pentru amatori găsite în magazine, de obicei, la categoria hobby, se poate vorbi despre unelte la prețuri ieftine și bune, potrivite pentru îngrijirea unei suprafețe reduse de teren. De regulă, puterea acestora este redusă, așa că sunt eficiente în special pentru tăierea gazonului sau a buruienilor abia crescute.

Motocoasa Makita UR3000:

Motocoasa electrică, alimentată direct la rețeaua de 220 V, este potrivită pentru grădinile de mici dimensiuni. Ea are o putere de 450 W, ceea ce o face perfectă pentru tăierea ierbii și a plantelor mai subțiri. Capul de tăiere este cu fir cu grosime de 1,6 mm și cu un sistem semiautomat de alimentare a acestuia.

Avantaje Dezavantaje
- prețul de achiziție avantajos
- raport calitate-preț foarte bun
- ușurința folosirii
- greutate foarte mică, de 2,6 kg
- zgomot redus,de 75,1 dB
- vine cu accesorii, cum ar fi hamul de umăr și bobina
- putere mică
- mobilitate limitată

Motocoasa Ruris Garden Power 4000:

Motocoasa pe benzină funcționează cu un motor în 2 timpi și o capacitate cilindrică de 52 cm cubi. Motorul produs de TEZ oferă o putere electrică de 1,9 kW. Capul de tăiere este cu lamă și are un diametru de 20 cm. Poate fi montat și un cap de tăiere cu fir dublu, care are un sistem manual de alimentare. Mânerul este reglabil pentru ambele mâini. Motocoasa are o greutate de 8 kg și o capacitate a rezervorului de 1,2 l.

Avantaje Dezavantaje
- calitate foarte bună
- fabricată din materiale durabile
- consum redus
- durabilitate în timp
- preț avantajos
- putere mare
- greutate mare

Motocoasa Ruris Atlet 368:

Această motocoasă este propulsată de un motor pe benzină de 42 cm cubi în doi timpi. Motorul are o putere de 1,7 CP și funcționează cu un amestec de ulei:benzină de 1:40. Capul de tăiere este dual, fie fir dublu, fie lamă cu trei dinți. Are o greutate de 8,5 kg și un rezervor de 1,2 l.

Avantaje Dezavantaje
- putere mare
- preț avantajos
- mâner pentru ambele mâini reglabil
- diametrul de tăiere cu lama de 20 cm
- nivel redus de zgomot
- greutatea destul de mare, de 8,5 kg

1.2. Cea mai bună motocoasă pentru semiprofesioniști

Motocoasele pentru semiprofesioniști au o putere mai mare decât a celor din categoria hobby, fiind, astfel, potrivite pentru întreținerea unor suprafețe de teren mai mari și pentru tăierea unor plante mai viguroase, chiar a unor arbuști lemnoși. Deși prețul acestora este puțin mai mare, totuși, fiabilitatea și puterea sporită justifică banii cheltuiți în plus.

Motocoasa Ruris Atlet 369s:

Este prezentă în TOP 10 motocoase de umăr, fiind preferată de multe persoane datorită prețului excelent, a puterii motorului de 2,6 CP și 1,91 kW. Motorul funcționează cu un amestec de 1:25 ulei:benzină, iar capacitatea rezervorului este de 1,2 l, ceea ce permite folosirea îndelungată între alimentări. Dispozitivul vine însoțit la cumpărare de un ham ergonomic, 2 sisteme de tăiere (autocut și cuțit cu trei dinți), o vizieră de protecție și căști pentru atenuarea sunetului.

Avantaje Dezavantaje
- raport calitate-preț excelent
- putere mare
- design ergonomic
- mâner reglabil pentru ambele mâini
- are diferite accesorii
- zgomot puternic

Motocoasa Blackline BL-BS 25:

Motocoasa funcționează pe benzină, cu un motor în 2 timpi și o capacitate cilindrică de 25 cm cubi. Are o putere electrică de 0,8 kW și o putere a motorului de 1,09 CP. Capul de tăiere poate fi cu fir cu diametrul de 42 cm sau cu lamă cu diametrul de 23 cm. Greutatea este de 6,5 kg, iar capacitatea rezervorului de 0,5 l.

Avantaje Dezavantaje
- raport calitate-preț excelent
- ghidon reglabil pentru folosire confortabilă
- fiabilitate crescută
- cap de tăiere dual, cu fir și lamă
- nivel ridicat al zgomotului, de 112 dB

Motocoasa Gladiator TT-BC 520:

Motocoasa funcționează cu un motor cu benzină de 52 de cm cubi, cu o putere de 1,9 CP. Sistemul de tăiere dual, cu fir de 42 cm diametrul și cu lamă de 25,5 cm diametrul. Alimentarea cu fir se face automat, iar sistemul de pornire al motorului este prin aprindere. Are o greutate de 3,5 kg și o capacitate a rezervorului de 1,2 l.

Avantaje Dezavantaje
- putere mare
- greutate mică
- raport calitate-preț bun
- pornire ușoară
- nivel de zgomot ridicat

1.3. Cea mai bună motocoasă pentru profesioniști

Cei care se întreabă care sunt cele mai bune motocoase ar trebui să aibă în vedere produsele destinate profesioniștilor. Din topul celor mai bune motocositoare existente pe piață în acest moment, pot fi remarcate cele produse de firme renumite, cum ar fi Makita.

Cea mai buna motocoasa 2

Motocoasa multifuncțională Daewoo DAMT520 pe benzină 2.2 kW:

Motocoasa multifuncțională este pusă în funcțiune prin intermediul unui motor pe benzină în doi timpi, produs de Daewoo. Motorul are o capacitate cilindrică de 43 cm cubi și o putere de 2,9 CP. Dispozitivul are un sistem de pornire manuală, iar capetele de tăiere sunt multifuncționale: cap de tăiere cu fir nailon, cuțit metalic circular, cap motocoasă fierăstrău cu lanț și cuțit cu mișcare alternativă pentru gardurile vii. Are o greutate de 6,65 kg și un rezervor cu o capacitate de 0,8 l.

Avantaje Dezavantaje
- motor de calitate foarte bună
- multifuncționalitatea capetelor de tăiere
- zgomot redus
- putere mare
- prețul mai mare

Motocoasa Makita EBH2525U:

Este o motocoasă cu un motor în patru timpi, care funcționează cu benzină. Motorul are o capacitate cilindrică de 24,5 cm cubi, având un sistem de pornire manual. Are greutatea de 5,7 kg, iar sistemul de tăiere este reprezentat de o lamă cu 4 dinți, care reușește să facă față foarte bine tuturor necesităților. Dacă nu știi ce motocoasă să alegi, ai putea să o achiziționezi pe aceasta și să faci comanda în siguranță.

Avantaje Dezavantaje
- mâner reglabil pentru ambele mâini
- zgomot redus de funcționare
- vibrații reduse
- consum redus
- accesorii diverse
- rezervor mic, de doar 0,5 l

Motocoasa pe benzină Ruris CLD-SW01, 3,68 kW, 5 CP:

Este o motocoasă profesională, care face față celor mai dificile condiții. Motorul foarte puternic pe benzină, în 4 timpi, cu o capacitate cilindrică de 159 cm cubi, permite realizarea unei puteri de 5 CP. Sistemul de tăiere este de tip lamă, cu o lățime de 87 cm, ceea ce o face potrivită pentru îngrijirea unor suprafețe mari de teren. Are o greutate de 61 de kg, susținută de două roți de dimensiuni mari, iar rezervorul are o capacitate de 1 l.

Avantaje Dezavantaje
- consum redus
- design ergonomic
- pornire foarte ușoară
- motor foarte fiabil
- cuțit de lamă Durablade
- diametru mare de tăiere
- prețul este mare

Cum alegi o motocoasă bună

Multitudinea de oferte existente pe piața motocoaselor poate face dificilă alegerea uneia care să îndeplinească toate dorințele cumpărătorului. Specialiștii recomandă ca produsul să fie ales după câteva criterii clare, pentru a nu apărea cumva nemulțumiri. Dintre acestea, cei mai mulți cumpărători acordă o atenție deosebită următoarelor elemente:

  • Prețul, care poate varia destul de mult în funcție de putere și marcă, este unul dintre cele mai importante criterii. Trebuie avut în vedere că un preț mai mic înseamnă, de obicei, o calitate mai slabă sau o putere scăzută a echipamentului;
  • Tipul de acționare (benzină, curent electric sau acumulator) poate fi un alt criteriu de alegere a motocoasei. Motoarele cu benzină sunt mai puternice, dar mai zgomotoase și mai poluante. Cele care funcționează pe baza curentului electric rămân o alegere ecologică, dar au mobilitate limitată din cauza firului de alimentare. Modelele cu acumulator au o mobilitate maximă, însă vor funcționa un timp limitat între încărcări;
  • Suprafața pe care va fi utilizată - în funcție de aceasta, poți calcula rezistența pe care trebuie să o aibă unealta, pentru că durata de viață să fie cât mai lungă;
  • Dispozitivul de tăiere (cap autocut cu fir de nailon sau lamă) este un criteriu important. Astfel, cel cu nailon va fi potrivit pentru terenuri mai dificile, cu pietre sau alte obstacole, pentru că acestea nu dăunează motocoasei. Lama este mai puternică și poate tăia chiar și crengi sau arbuști;
  • Brandul (cele mai cunoscute sunt Makita, Ruris, Blackline, Stanley);
  • Destinația (amatori, semiprofesioniști, profesioniști).

Cea mai buna motocoasa 5

Mărci recomandate de HORNBACH

Magazinele HORNBACH recomandă clienților motocoase cu un raport preț-calitate superior. Mulțumirea cumpărătorilor este obiectivul nostru principal.

Marca Makita

Încă din 1915, corporația japoneză Makita se numără printre furnizorii importanți de scule profesionale pentru îngrijirea pădurilor, parcurilor și grădinilor. Firma a pus întotdeauna pe primul loc dezvoltarea de tehnologii, lucru dovedit de cele 603 sisteme brevetate la nivel mondial. Prezența mărcii pe 5 continente dovedește valoarea acesteia. Numele și culorile firmei sunt recunoscute de către toți profesioniștii.

Marca Ruris

Este o marcă 100% românească. Ea activează pe piață de 25 de ani și are în portofoliu peste 150 de produse la vânzare. Echipamentele Ruris sunt într-o continuă evoluție, fiind preferate de mulți români datorită prețurilor competitive, mai mici decât ale unor produse similare. Cele peste 300 de puncte de vânzare din întreaga țară demonstrează valoarea brandului.

Marca Blackline

Este o marcă preferată de persoanele care doresc ceva mai mult decât un simplu produs stil hobby, dar care nu vor să cheltuiască sume mari de bani pentru a achiziționa profesioniste, și este cunoscută prin designul modern, de culoare neagră. Brandul Blackline produce echipamente pentru îngrijirea grădinilor, a culturilor agricole și pentru exploatarea pădurilor.

Cum se folosește o motocoasă

Motocoasa a devenit un obiect din echipament nelipsit din gospodăriile oamenilor, având drept principală întrebuințare întreținerea spațiilor verzi. Designul inteligent permite ca echipamentul să fie folosit de aproape oricine, fără a fi nevoie de cunoștințe speciale în acest sens. Tehnica de cosit nu presupune prea multă experiență, în scurt timp, orice utilizator ajungând să fie priceput în această privință.

Totuși, este bine să te asiguri că îți iei toate măsurile de siguranță, precum purtarea echipamentului de protecție (ochelari, mănuși), purtarea unor haine pe corp, pentru a evita accidentările și renunțarea la accesorii inutile pentru o astfel de activitate (cum ar fi bijuteriile).

După ce te-ai decis care este cea mai bună motocoasă și ce model vrei să cumperi, trebuie să cunoști diferite informații despre cum să o folosești, să o protejezi și să o păstrezi optim, pentru a te bucura cât mai mult de ea. Pentru a nu apărea probleme, trebuie respectate indicațiile producătorilor, folosirea tipului de combustibil conform și realizarea operațiunilor de mentenanță la timp.

Cele mai mari probleme care se înregistrează în folosirea motocoaselor sunt cele care apar prin folosirea unui amestec de benzină și ulei neconform. Majoritatea vine cu instrucțiuni clare cu privire la realizarea amestecului de combustibil cu ulei, existând și bidoane speciale, cu ajutorul cărora oricine poate realiza un amestec perfect.

O altă problemă se poate ivi în urma folosirii îndelungate a dispozitivului, fără pauze pentru răcire.

Importantă este depozitarea echipamentului pe perioada iernii, cu recomandarea ca pe durata iernii să nu rămână combustibil nefolosit în rezervor, ca dispozitivul să fie păstrat în spații ferite de umezeală și de ger extrem.

Cea mai buna motocoasa 6

Întrebări și răspunsuri frecvente despre motocoase

Ce poți face cu o motocoasă?
Motocoasa poate fi folosită la tăiarea ierbii, mărăcinișurilor, fânului și altor plante ușor de tuns, atât din jurul copacilor, cât și a casei, fiind o activitate esențială pentru menajul spațiului 0.

Cum alegi cea mai bună motocoasă?
Cele mai importante criterii în alegerea unei motocoase sunt tipul de acționare, suprafața pe care va fi folosită, tipul dispozitivului de tăiere, greutatea și prețul.

Cum funcționează o motocoasă?
Motocoasa are o serie de discuri ascuțite sau fire speciale în componență, care, acționațe de motor, se învârt cu o viteză mare, astfel putând să taie diverse structuri vegetale, cum ar fi iarba sau fânul.

Cu ce se alimentează motocoasa?
Unele motocoase funcționează pe baza curentului electric, iar alte modele necesită combustibili, cum ar fi benzina. În cazul acestora din urmă, de cele mai multe ori instrucțiunile producătorului precizează că benzina trebuie amestecată cu ulei; proporțiile amestecului pot varia, în funcție de model sau de brand.

Care sunt câteva branduri cunoscute de motocoase?
Unele dintre brandurile populare în fabricarea motocoaselor sunt Ruris, Blackline și Makita.

Cea mai buna motocoasa 3

Teme care v-ar mai putea interesa