Trimmerul este un dispozitiv din ce în ce mai folosit de gospodarii din România. Cu ajutorul acestuia se fac mici operațiuni de întreținere a suprafețelor cu gazon, de curățare a rosturilor, de trasare a liniilor pe lângă borduri și trotuare, de întreținere a ierbii din jurul arbuștilor și copacilor, dar și altele minore, de exemplu, îndepărtarea buruienilor de pe lângă casă.

Cel mai bun trimmer 07

Cel mai bun trimmer - Clasament TOP 3

Un cumpărător trebuie să știe că trimmerele pentru gazon sunt clasificate în trei mari categorii, în funcție de motorizare. Cele mai des întâlnite sunt trimmerele electrice, alimentate direct la rețeaua de curent electric, trimmerele cu acumulator și cele cu motor pe benzină.

Produs Makita pentru gazon BOSCH ART 23 18 V Gardena Turbotrimmer EasyCut 400/25, 400 W
Caracteristici Trimmer cu acumulator, pentru gazon, model de calitate superioară, cu design modern, japonez, care funcționează la o tensiune de 18V cu ajutorul unui acumulator Li-Ion de 5,0 Ah.
Are o greutate de 3,6 kg și este dotat cu mâner pentru o singură mână.
Capul de tăiere este cu fir dublu și are un diametru de tăiere de 30 de cm.
Are funcție pentru tăiere canturi.


Trimmer pentru gazon, cu acumulator Litiu-Ion Power4All, cu un timp foarte scurt de încărcare și fără autodescărcare în perioada nefolosirii.
Mânerul reglabil pe înălțime și funcția pentru tăierea muchiilor permit manevrarea fără efort.
Sistemul de tăiere Durablade permite o utilizare îndelungată, de până la 12 ori mai mare decât a altor sisteme, cu rezultate optime.
Diametrul de tăiere este de 23 cm, iar greutatea, cu acumulatorul inclus, este de doar 2,3 kg.


Trimmer electric, alimentat direct la rețeaua de 220V.
Motorul are o putere de 400W, iar capul de tăiere este cu fir cu diametru de tăiere de 25 cm.
Mânerul este telescopic, reglabil pentru ambele mâini.
Alimentarea firului este automată, iar acesta are o grosime de 1,6 mm.


Argumente pro Greutate mică, de 3,6 kg.

Nivel redus de zgomot, de 74 dB.

Fiabilitate sporită.

Perioadă scurtă de încărcare, de 45 minute.
Acumulator durabil.

Nivel scăzut de zgomot.

Cap de tăiere cu cuțit foarte rezistent.

Perioadă scurtă de încărcare a acumulatorului.

Greutate mică.
Raport calitate - preț excelent.

Zgomot redus.

Greutate foarte mică, de 2,8 kg.

Mânerul telescopic permite folosirea de către persoane de înălțimi diferite.
Argumente contra Nu vine împreună cu acumulator și încărcător. - Mobilitate redusă din cauza conectării la rețeaua de 220V.

1.1. Cel mai bun trimmer electric

Trimmerele electrice sunt preferate de cei mai mulți utilizatori, deoarece au o greutate mai mică și pot fi utilizate de oricine. În plus, reprezintă o alegere bună și din punct de vedere ecologic, pentru că nu elimină noxe periculoase și nu poluează fonic.

Trimmer BOSCH ART 27:

Dispozitivul este un trimmer electric, care se alimentează direct la sistemul centralizat 220V. Motorul electric are o putere de 450W și este silențios. Capul de tăiere prezintă un fir dublu, cu alimentare complet automată, grosimea firului de tăiere fiind de 1,6 mm. Mânerul telescopic permite manevrarea de către persoane cu înălțimi diferite, iar roțile ajutătoare sunt ideale pentru tăierea corectă a gazonului. Trimmerul are și funcție de tăiere canturi, ceea ce permite trasarea unor linii perfecte pe lângă borduri sau trotuare.

Avantaje Dezavantaje
- greutatea mică, de 2,6 kg
- silențiozitate
- diametrul de tăiere de 27 cm
- capul de tăiere complet automat
- mânerul telescopic
- mobilitate redusă din cauza firului de conectare la rețeaua electrică

Trimmer Flymo 500 XT:

Acest trimmer este electric și are un motor puternic de 500W. Designul ergonomic și greutatea redusă permit o utilizare confortabilă o perioadă lungă de timp, chiar de către amatori. Are un cap de tăiere cu două fire care contribuie la realizarea unor lucrări de calitate. Sistemul de reglare al firului este automat, iar grosimea aței este de 1,3 mm. Are un mâner telescopic reglabil pentru ambele mâini.

Ca funcții suplimentare, pot fi menționate: funcția de tăiere canturi și rotorul. Greutatea dispozitivului este de 3,7 kg, iar diametrul de tăiere al capului cu fir este de 25 cm.

Avantaje Dezavantaje
- preț accesibil
- consum redus
- mânerul telescopic
- zgomot redus
- mobilitate redusă

Turbotrimmer Gardena Smallcut:

Este un trimmer electric, care funcționează cu energie electrică de la rețeaua centralizată. Are o greutate mică, de numai 1,6 kg, ceea ce îl face potrivit pentru începători. Motorul are o putere de 300W, capul de tăiere este cu fir de grosime 1,6 mm, cu un diametru de tăiere de 23 cm. Forma mânerului pentru ambele mâini permite o folosire îndelungată.

Avantaje Dezavantaje
- preț accesibil
- greutate foarte mică
- zgomot redus
- putere redusă

1.2. Cel mai bun trimmer cu acumulator

Trimmerele cu acumulator sunt în topul preferințelor multor persoane, pentru că oferă atât avantajele trimmerelor electrice (silențiozitate, lipsa noxelor), cât și mobilitatea celor pe benzină. Tehnologia acumulatorilor a evoluat foarte mult în ultimii ani, permițând scăderea prețurilor acestora, precum și creșterea eficienței în timp.

Trimmer Makita pentru gazon cu acumulator DUR181Zs:

Este un trimmer de calitate superioară, care funcționează pe baza unui acumulator de tip Li-Ion de 18V ce poate fi împrumutat de la o altă sculă electrică Makita, deoarece tehnologia este comună. Capul de tăiere este cu fir care se alimentează complet automat și are un diametru de tăiere de 26 cm. Mânerul este reglabil pentru ambele mâini și este de tip telescopic. Are o greutate de 3,5 kg, cu acumulatorul inclus.

Avantaje Dezavantaje
- mobilitate maximă
- posibilitatea de a folosi un acumulator de la o altă sculă Makita
- mânerul telescopic, lung
- durată scurtă de încărcare, de doar 22 de minute
- zgomot redus de 82 dB
- nu vine cu acumulatorul inclus

Trimmer Makita pentru gazon:

Este un trimmer pentru gazon dotat cu motor electric, acționat de un acumulator cu tensiune de 18V, capacitate de 5 Ah și timp de încărcare de 45 m. Capul de tăiere are un diametru de 30 cm, cu fir dublu și reglare automată. Designul ergonomic al mânerului permite manevrarea cu o singură mână.

Avantaje Dezavantaje
- calitate superioară
- încărcare rapidă
- putere sporită
- cap de tăiere cu reglare automată
- nivel redus de zgomot
- greutate mică
- nu este dotat cu acumulator, acesta trebuie cumpărat separat

Trimmer BOSCH ART 23 18 V:

Trimmerul pentru gazon cu acumulator este fabricat de către Bosch, în Germania. Acumulatorul are 18V și este de tip Power4All, ce poate fi utilizat și la alte unelte ale aceluiași producător. Capul de tăiere Durablade are un grad ridicat de rezistență în timp și oferă posibilitatea de rotire printr-un singur click. Mânerul acestui trimmer se reglează pe înălțime și este potrivit pentru oricine.

Avantaje Dezavantaje
- calitate superioară
- lame de oțel foarte rezistente
- acumulator performant
- cap de tăiere ce permite tunderea, tăierea muchiilor și finisarea
- mânerul pentru o singură mână

Cum alegi un trimmer bun

În alegerea trimmerului perfect pentru tăierea gazonului din curte, cumpărătorii vor ține cont de următoarele criterii:

  • Brandul este extrem de important. Există anumite mărci ale căror produse au o calitate superioară, indiferent de modelul lor. Nume foarte cunoscute, precum Makita sau BOSCH, vor veni întotdeauna pe piață cu inovații care ușurează munca;

  • Puterea motorului, fie pe benzină, fie electric, este un criteriu de luat în considerare. Pentru întreținerea unei suprafețe mai mari de gazon va fi necesară o putere mai mare, pe când pentru mici retușuri este suficient un trimmer cu o putere redusă;

  • Prețul este esențial pentru mulți. Deși produsele mai scumpe sunt, de obicei, mai calitative, acest lucru nu confirmă întotdeauna regula. Uneori, este suficient să fie cumpărat un produs cu un preț moderat și acesta să fie eficient, în funcție de necesități;

  • Tipul motorizării este un alt criteriu important. Unii preferă motoarele pe benzină, care au o putere mai mare, alții caută unele ecologice, ca în cazul trimmerelor electrice, și, în fine, o altă categorie se îndreaptă către cele cu acumulator, care asigură mobilitatea și manevrabilitate dispozitivelor;

  • Accesoriile sunt folositoare, pentru că permit realizarea unor operațiuni diferite, precum tăierea gardurilor vii sau realizarea unor muchii bine definite.

Cel mai bun trimmer 02

Mărci recomandate de HORNBACH

Magazinul Hornbach recomandă celor interesați produse de calitate, la prețuri accesibile, concepute pentru toate buzunarele. Printre cele mai populare mărci se numără, însă, câteva care și-au dovedit valoarea în timp prin numărul mare de clienți satisfăcuți.

Marca Gardena

Marca Gardena este preferată de milioane de proprietari de case și de grădini din întreaga lume. A fost înființată în 1961 în orașul german Ulm ca o mică firmă ce producea unelte pentru grădină. De atunci, Gardena a devenit unul dintre cei mai mari producători de gen din lume contribuind la dezvoltarea industriei prin inovații importante. În prezent produce toată gama necesară îngrijirii grădinii, de la unelte până la sisteme de irigații și de iluminat.

Marca BOSCH

Bosch este o companie înființată în Germania, în anul 1886, care exportă trimmere și alte unelte în 150 de țări ale lumii, fiind recunoscută datorită mai multor elemente caracteristice: fiabilitate, calitate, performanță, durabilitate și flexibilitate.

Marca Makita

Este o companie originară din Japonia, fiind recunoscută încă de la începutul secolului al XX-lea, ca un mare producător de scule electrice. Brandul Makita este apreciat de cumpărători din întreaga lume pentru calitatea și fiabilitatea sculelor produse în fabrici din întreaga lume. Compania activează și în România, unde deține o unitate de producție în localitatea Brănești din județul Ilfov.

Cum se folosește un trimmer

Trimmerul este o unealtă destinată, în special, amatorilor, motiv pentru care nu există probleme deosebite în ceea ce privește utilizarea acestuia. Oricine poate învăța rapid să folosească eficient un astfel de dispozitiv, după doar câteva minute de utilizare. Trebuie să fie respectate regulile generale de siguranță în muncă. În această privință, ochelarii de protecție sunt obligatorii, pentru că se întâmplă adesea ca resturile să sară în direcții diferite cu viteze foarte mari. Mănușile de protecție au și ele un rol important, ferind utilizatorii de eventualele lovituri.

Aceste dispozitive pot să aibă o viață lungă, fără probleme tehnice, dacă vor fi respectate indicațiile producătorului cu privire la alimentare, la întreținere și la depozitare între folosiri. Când apar defecțiuni, ele trebuie remediate de către specialiști și este recomandat ca trimmerul achiziționat să fie al unui brand care are și centre de service în apropiere.

Problemele mai des întâlnite sunt legate de aprovizionarea cu un combustibil neconform, în cazul trimmerelor pe benzină, de șocurile de curent, pentru cele electrice și de încărcarea deficitară a acumulatorului, pentru cea de-a treia categorie.

Cel mai bun trimmer 06

Întrebări și răspunsuri frecvente despre cel mai bun trimmer pentru tuns gazonul

Ce este un trimmer pentru gazon?
Un trimmer pentru gazon este un dispozitiv de mici dimensiuni, cu ajutorul căruia se fac tăieri și alte operațiuni minore de întreținere.

Câte tipuri de trimmere de gazon există?
Există trei categorii de trimmere de gazon: cu motor pe benzină, electrice și cu acumulator.

Cum alegi un trimmer pentru gazon?
Trimmerul pentru gazon poate fi ales în funcție de necesități, mai exact de suprafața lucrată, de tipul terenului, dar și de bugetul disponibil.

Cum înveți să folosești un trimmer?
Oricine poate învăța rapid să folosească un astfel de dispozitiv din manualul producătorului. Ca un scurt ghid, trebuie atașat elementul de tăiere (disc sau fir), apoi se pornește motorul, se ține aparul cu ambele mâini și se parcurge suprafața ce se dorește a fi întreținută la nivelul la care se dorește retezarea plantelor. Trebuie respectate regulile generale de siguranță în muncă, iar ochelarii și mănușile de protecție sunt obligatorii.

Care sunt cele mai bune trimmere?
Pentru a stabili care este cel mai bun trimmer, trebuie luate în considerare designul, puterea motorului, capacitatea acumulatorului, funcțiile și accesoriile cu care acesta este dotat, consumul și nivelul de zgomot.

Cel mai bun trimmer 03

Teme care v-ar mai putea interesa