Listă favorite 0 Coşul meu 0

Aspect vintage și shabby-chic. Construiți singuri piese de mobilier

Aspect vintage si Shabby chic

Piese de mobilier ca în sufragerie bunicii. Așa-numitul look vintage este foarte la modă și poate fi întâlnit aproape în orice magazin. Dar de ce ați da bani mulți pe un mobilier nou care arată vechi? Puneți-vă pe treabă și creați piese de mobilier vintage exact pe gustul dumneavoastră.

Timp de lectură 2 min.

Ce este shabby-chic?

Shabby chic este un stil de amenajare care folosește numeroase piese cumpărate din târgurile de vechituri sau moștenite. Însă și piese noi de mobilier, cu un aspect antichizat, își găsesc aici locul. Urmele de folosire oferă pieselor caracterul tipic. Puteți aduce din pod piese vechi de mobilier, pe care apoi să le recondiționați sau puteți achiziționa piese noi, pe care să le „învechiți”.

Construiți singur piese de mobilier shabby-chic: cu vopsea cretă

Înainte de a da cu pensula, curățați piesa de mobilier cu o cârpă umedă și cu detergent, de ex. cu alcool. Deoarece fibrele lemnului se ridică din cauza umidității, după uscare ar trebui să șlefuiți ușor lemnul, cu hârtie abrazivă. Prin șlefuire, suprafața redevine netedă. Dacă lemnul este deja pretratat, prin șlefuire aderența sporește.

Sfat

În cazul lemnului de stejar sau în cazul altor esențe care conțin rășini sau care sunt bogate în substanțe, înainte de aplicarea vopselei, suprafața trebuie tratată cu grund izolator pentru vopseluri de cretă! Grundul previne migrarea substanțelor din lemn spre suprafață, unde pot forma pete inestetice. În principiu, sunt valabile următoarele: Dacă petele de ceai/cafea, petele sau urmele de apă nu sunt izolate, după aplicarea vopselei ies din nou la iveală.

Aspect caracteristic shabby chic în 3 pași

 • 1. Pretratarea
  Aspectul vintage în vogă vă poate reuși pentru orice piesă de mobilier. Șlefuiți suprafețele deja lăcuite sau vopsite și îndepărtați vopseaua care se desprinde. După aceea, cu alcool combustibil. Pentru o aderență mai bună a vopselei de cretă, pretratați cu grund piesa de mobilier/panourile de lemn. Grunduirea se recomandă în special în cazul esențelor precum stejarul, pinul și mahonul, care conțin substanțe care pot ieși la suprafață.
 • 2. Vopsirea
  Aplicați uniform vopseaua de cretă, care este ușor de prelucrat, în nuanța dorită. Lăsați stratul de vopsea să se usuce timp de 8 ore. Dacă este nevoie, aplicați un al doilea strat de vopsea în altă nuanță.
 • 3. Realizați un aspect „învechit”
  La piese de mobilier și la panouri din lemn: pentru a obține aspectul uzat dorit, șlefuiți zonele dorite cu hârtie abrazivă (120). După aceea, pe piesa finalizată se poate aplica un strat de lac transparent sau suprafața se poate sigila cu ceară. Aspectul „învechit” al mobilierului în nuanța dorită este gata.

Vopsea creta Către produse

Construiți singur piese de mobilier shabby-chic - cu lazură

Pentru a obține aspectul vintage dorit, puteți folosi și diferite lazuri. Aici puteți afla pas cu pas cum puteți oferi pieselor dumneavoastră de mobilier aspectul shabby chic, aplicând lazuri pentru efect, ferestre sau uși! Așadar, ce mai așteptați? Alegeți acum metoda și produsele și demarați proiectul.

 • 1. Curățați piesa de mobilier cu o cârpă umedă și cu detergent.
 • 2. Apoi înăspriți suprafața cu hârtie abrazivă.

Sfat

Suprafața piesei de mobilier este prea netedă sau îi lipsesc defectele și fisurile? În acest caz, pentru curățare, puteți șlefui suprafața cu hârtie abrazivă grosieră și o puteți prelucra cu o șurubelniță în cruce. Astfel, obțineți un aspect vintage autentic.

 • 3. În continuare, aplicați pe piesă, de exemplu, o lazură HORNBACH pentru ferestre și uși, de exemplu în nuanțale stejar și lăsați-o să se usuce peste noapte.
 • 4. Aplicați pe piesa complet uscată un strat de HORNBACH StyleColor LOFT FINISH. Acum aveți două posibilități de a obține aspectul vintage dorit:

  a) imediat după aplicare, îndepărtați excesul de LOFT FINISH cu o racletă de cauciuc și lăsați piesa să se usuce sau

  b) lăsați mai întâi stratul de LOFT FINISH să se usuce, după care prelucrați cu hârtie abrazivă colțurile, canturile și suprafețele. Gata!

Sfat creativ

Stilul Shabby-Chic foarte la modă nu transformă numai comodele sau bufeturile în piese unicat creative. Vă puteți antichiza și mobilierul de bucătărie. Ușile de dulapuri, masa și scaunele cu aspect vintage oferă bucătăriei dumneavoastră un caracter rustic modern, șarmant, unic și individual.

Lazuri & lacuri pentru lemn Către produse

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus

HORNBACH utilizează module cookie. Dacă continuaţi să navigaţi pe pagina noastră, vă manifestaţi acordul pentru utilizarea modulelor cookie. Aflaţi mai multe

x