0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
14.04.2023 închisă
Aţi imprimat această informaţie în 31.03.2023 la ora 03:18. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Renovarea, reamenajarea și modernizarea casei și locuinței

Timp de lectură 11 min.
Renovarea, reamenajarea și modernizarea casei și locuinței

V-ați îndeplinit visul unui cămin propriu și doriți să vă modernizați sau reamenajați casa sau aveți nevoie doar de o schimbare a tapetului? Vă ajutăm în toate temele legate de renovare, reamenajare și modernizare.

Ce înseamnă modernizare, reamenajare și renovare?

Ce se înțelege prin renovare, reamenajare și modernizare? Toate înseamnă același lucru? Sau există diferențe? Mulți confundă aceste trei noțiuni. Noi vă vom lămuri.

Modernizare

Printr-o modernizare vă aduceți casa la cel mai nou stadiu al tehnicii. Pe termen lung, printr-o modernizare doriți să economisiți energie, precum și să măriți confortul și valoarea casei.

Modernizare însemnă îmbunătățire.

Din modernizare fac parte de ex.:

 • izolarea acoperișului și fațadei
 • instalarea unor ferestre moderne
 • montarea unei uși de intrare izolată termic
 • schimbarea instalației de încălzire

Renovare

Reamenajarea unei case este necesară pentru a remedia o problemă serioasă. Acestea pot fi de exemplu degradările, precum un perete umed sau mucegaiul. În acest caz, doriți să restabiliți starea inițială a clădirii. De cele mai multe ori, măsurile de reamenajare necesită cunoștințe de specialitate și sunt costisitoare. În plus, este necesar să fie eliminată cauza și nu doar pagubele subsecvente. Pentru lucrările de reamenajare solicitați ajutor de specialitate, dacă acestea vă depășesc cunoștințele.

Reamenajarea însemnă reparare.

Lucrări de reamenajare tipice sunt:

 • Îndepărtarea mucegaiului
 • Uscarea zidăriei
 • Repararea avariilor la acoperiș

Renovare

La renovare vă îmbunătățiți casa sau locuința mai degrabă vizual. Prin reparații estetice vă ocupați de deficiențe care au rezultat în urma traiului de zi cu zi. De cele mai multe ori, renovarea nu este necesară. Însă vă ajută să vă simțiți bine în propriul cămin. Cu puțin ajutor, este posibil să executați în mod simplu chiar dumneavoastră înșivă cele mai multe dintre lucrările de renovare.

Renovarea înseamnă înfrumusețare.

Printre lucrările de renovare se numără de ex.:

 • Zugrăvirea sau tapetarea pereților
 • Înlocuirea acoperirii de pardoseală
 • Vopsirea faţadei
 • Renovarea ușilor de interior și a scărilor

Planificarea renovării

Creați-vă mai întâi o imagine generală, prin întocmirea unei liste cu sarcinile apărute. Dacă doriți să renovați mai multe încăperi, creați o listă separată pentru fiecare cameră – cu ajutorul unor astfel de pachete de lucru puteți estima mai bine durata și costurile proiectului. Fiți atent la bugetul planificat, pentru ca acesta să fie suficient pentru toate proiectele. Noi vă oferim atât sfaturi pentru cum vă puteți renova căminul cu eforturi mici și cu costuri reduse, cât și informații atunci când doriți să vă înnoiți complet locuința. Apoi optați simplu pentru soluția cea mai potrivită pentru situația dumneavoastră.

Sunteți proprietarul casei? Atunci nu veți avea niciun fel de îngrădiri. Sunteți doar chiriaș? Atunci aveți voie să renovați numai lucruri din casă sau din locuință care nu sunt instalate ferm – nici măcar părți deteriorate ale construcției. Pentru toate celelalte lucrări de renovare trebuie să stabiliți un acord cu proprietarul și, cel mai bine, să le menționați în scris. Este posibil ca și proprietarul să participe la costurile renovării.

La renovarea clădirilor vechi, apar uneori surprize neplăcute: pereții fisurați, tavanele instabile sau mucegaiul îi iau prin surprindere pe noii proprietari, provocând spaimă. De aceea, ar trebui să examinați cu atenție încăperile locuinței. Nu aveți nici cele mai vagi cunoștințe în acest sens? Atunci un specialist este opțiunea potrivită.

Respectarea ordinii la renovare

Este bine să începeți cu lucrări de renovare care produc multă murdărie, de ex. cu ușile, ferestrele și scările. După aceea vine rândul tavanelor și al pardoselii. Abia la sfârșit renovați pereții. Dacă procedați invers, la următoarele acțiuni de renovare, pe pereții dumneavoastră proaspăt tapetați sau zugrăviți se va depune o cantitate mare de praf și murdărie și aceștia vor avea deja primele zgârieturi.

Renovarea ușilor, ferestrelor, radiatoarelor și scărilor

Câteodată, la renovare este suficientă vopsirea sau lăcuirea ușilor, ferestrelor și radiatoarelor. Și în cazul unei scări poate fi rezonabil să fie înlocuite numai trepte individuale. În alte cazuri este mai bine ca ușa, fereastra sau radiatorul să fie înlocuite complet și, posibil, și scara să fie învelită din nou în întregime. Acest lucru depinde de starea componentelor, de situația lor tehnică, precum și de bugetul și de dorințele dumneavoastră.

Vedeți, o renovare planificată poate deveni și o modernizare, dacă de ex. înlocuiți ferestrele și le aduceți la stadiul actual al tehnicii.

Renovarea pardoselii

Și pentru pardoseala dumneavoastră există diverse posibilități: aceasta are doar zgârieturi individuale? Pe acestea le puteți poate remedia sau, în funcție de material, puteți înlocui zonele afectate. Dacă doriți să pășiți pe cu totul altceva, este bine să înlocuiți acoperirea de pardoseală. Vă puteți limita la încăperile pe care le utilizați frecvent.

În funcție de acoperirea de pardoseală, poate fi eventual necesar să vă ocupați și de șapă sau să nivelați pardoseala, pentru ca, după montare, noua dumneavoastră acoperire de pardoseală să nu fie vălurită sau să genereze alte pericole de împiedicare.

Renovarea pereților și tavanului

Sfaturi pentru renovarea pereților și tavanului

 • Înainte de renovare, acoperiți podeaua cu o folie de protecție.
 • Mai întâi vopsiți colțurile pereților cu o pensulă.
 • În timp ce vopsiți, lucrați astfel încât lumina să vină dinspre fereastră pe întregul perete. Astfel veți putea ascunde orice depunere.

Renovarea tavanului

De cele mai multe ori, renovarea tavanului este și o chestiune pur de aspect. Vechiul tapet ar trebui să dispară sau este vorba despre un tavan de lemn vechi, întunecat, pe care nimeni nu mai vrea să îl vadă. Ce doriți în locul acestuia? Pe lângă un tapet nou sau o zugrăveală, mai pot fi avute în vedere următoarele posibilități.

Renovarea pereților

Și la renovarea pereților trebuie să decideți ce trebuie făcut. Trebuie refăcută tencuiala sau aveți plăci de gipscarton ale căror rosturi trebuie umplute și netezite? Sau urmează să fie numai aplicarea unei noi vopsele? Dumneavoastră dați tonul.

Vopsirea pereților și a tavanului

Pereții pot deveni adevărate opere de artă – ce stil vi se potrivește? Dați frâu liber creativității și decorați-vă pereții și plafoanele individual, conform propriilor gusturi. În magazinul online HORNBACH, găsiți o ...citește mai mult

Renovarea băii

În acest caz există multe posibilități – de la o simplă lăcuire a căzii și chiuvetei, tencuirea plăcilor ceramice și până la reamenajarea completă a băii, inclusiv înlocuirea obiectelor sanitare ceramice și a bateriilor, montarea unor noi plăci ceramice și un nou mobilier pentru baie. Fie că este o baie mică sau mare, un WC de serviciu sau o zonă de wellness, la o renovare este posibil orice proiect.

Renovarea bucătăriei

Bucătăria – punctul central al oricărei petreceri reușite. Și totodată unul dintre locurile din casă în care vă petreceți mult timp în fiecare zi. Așadar acesta trebuie să fie și frumos și mai ales practic. Deja unele lucruri mărunte, gen blaturi de lucru noi, un perete anti-stropire nou sau un perete placat cu plăci ceramice aduc însuflețire în bucătăria dumneavoastră. Nu mai puteți vedea vechile fronturi? Le puteți pur și simplu vopsi.

Nu aveți nevoie întotdeauna de un mobilier de bucătărie complet nou pentru a aduce o schimbare. Însă și acest lucru este posibil. Cu aparate moderne, conform stadiului actual al tehnicii, ați cheltuit deja o avere. Gândiți-vă ce este cel mai important pentru dumneavoastră. Noi vă oferim ideile pentru renovarea bucătăriei.

Montarea unei noi instalații electrice

La o renovare doriți să vă ocupați și de aspecte care vă deranjează de mult timp: prize lipsă în living sau în dormitor, iar conexiunea plafonierei de deasupra mesei nu este poziționată central. Sunt lucruri de înțeles. Cu toate acestea, nu este permis să vă ocupați dumneavoastră înșivă de toate lucrările. Vă oferim asistență în privința a ce puteți face și a ce trebuie neapărat să îi lăsați pe alții să facă.

Optimizarea iluminatului

Știați că a fi designer de lumini este o profesie? Și acest lucru are motivele sale. Cu iluminatul corect, aceștia pot obține efecte maxime din orice – fie că este vorba despre iluminatul exterior al clădirilor, despre iluminatul încăperilor sau despre punerea în valoare a unor obiecte cu ajutorul luminii. Și dumneavoastră puteți schimba multe cu ajutorul luminii în imperiul propriu. Și dacă în plus utilizați și tehnologie smart, veți avea un avans de ani lumină față de ceilalți.

Decorare după renovare

Toate încăperile sunt renovate. Și sistemul de iluminat este optimizat. Acum veți dori bineînțeles și să vă decorați altfel spațiile de locuit. Cu mijloace simple puteți obține noi atracții pentru priviri. Și cu plantele de interior potrivite, totul va avea un efect de prospețime. Unele plante pot chiar contribui la purificarea aerului din locuință.

Renovări exterioare

În interior este totul renovat? Acum doriți să vă ocupați de exterior? Și acest lucru este posibil. Începând de la fațadă, calea de acces și aleile din grădină și până la garaj și terasă, puteți renova totul și în zona exterioară și în grădină.

Informarea vecinilor

Aveți vecini în casă? Ar trebui să îi avertizați înainte de a meșteri următoarele seri și sfârșituri de săptămână cu ciocanul, cu dalta și cu fierăstrăul.

Care încăperi pot fi renovate?

În cazul în care sunteți proprietarul casei sau al locuinței, puteți în general să renovați toate încăperile după cum doriți. Dacă sunteți chiriaș, există limite.

Modificările părților instalate ferm trebuie stabilite de comun acord cu proprietarul și trebuie să îi solicitați o confirmare scrisă.

Este chiar posibil ca acesta să participe la costurile lucrărilor de renovare necesare.

Sunteți proprietarul casei? Minunat. Atunci nu aveți niciun fel de îngrădiri. Puteți să renovați toate încăperile așa cum doriți. Și puteți de asemenea să împărțiți încăperile după cum doriți, cu pereți din zidărie uscată. Fie că este vorba despre spațiu de depozitare suplimentar, o încăpere pentru home office sau alte separări – creați-vă spațiul de locuit dorit. Bineînțeles că pereții portanți nu aveți voie să îi demolați pur și simplu.

10 greșeli la renovare

Uneori, lucrurile cele mai simple sunt cele la care nu vă gândiți. Iar ulterior, veți fi întotdeauna mai priceput. Vă oferim aici 10 sfaturi utile pentru a evita aceste greșeli la renovare.

 1. Sunteți doar chiriaș, nu ați convenit cu proprietarul și nu ați specificat în scris renovarea părților instalate ferm.
 2. Ați cumpărat prea puțin material. Mai degrabă calculați în mod generos, incluzând și greșelile de la tăiere. Dacă vă mai rămân resturi după aceea, cu siguranță le puteți utiliza pe parcursul următorilor ani pentru mici lucrări de retușare sau mici accidente. Fiți atenți și la numărul de lot. Achiziționarea ulterioară ascunde întotdeauna riscul ca materialul să difere ușor ca aspect de cel pe care îl aveți. Atunci când treceți totul pe o comandă, avem grijă să existe un număr de lot unitar pentru întreaga cantitate comandată.
 3. Ați renovat în ordinea greșită și pereții dumneavoastră proaspăt renovați au nevoie de o nouă zugrăveală după montarea ușilor de interior.
 4. Nu ați efectuat mascarea cu suficientă atenție. Acum pardoseala dumneavoastră, plintele, ușile și ferestrele sunt ornate cu picățele albe.
 5. Nu ați utilizat uneltele adecvate. Plăcile ceramice nu sunt tăiate neted, între plăcile de parchet laminat sunt vizibile fâșii înguste, iar tapetul este vălurit. Cumpărați-vă uneltele potrivite, închiriați-le de la noi sau împrumutați-le de la vecini sau de la prieteni.
 6. Nu ați oferit acoperirii de pardoseală livrate suficient timp pentru aclimatizare. Acum, în starea montată, aceasta s-a deformat.
 7. La planificarea timpului nu ați luat în considerare timpii de uscare. Dacă de exemplu tencuiala nu este complet uscată, este posibil ca tapetul să se dezlipească eventual de perete mai târziu.
 8. Ați reglat căldura la o temperatură prea mare crezând că astfel tencuiala se va usca mai bine. Sau generați curenți de aer în speranța că veți termina renovarea mai repede. Nu faceți nici prea cald și nici prea rece și nu generați curent de aer permanent la renovare. Acestea influențează mai degrabă negativ proprietățile de uscare ale materialelor.
 9. Ați uitat să fotografiați încăperile înainte de renovare, pentru a consemna progresele făcute. Astfel, la petrecerea de după renovare nu le veți putea arăta prietenilor cât de multe ați realizat în ultimele săptămâni.
 10. Nu v-ați gândit în prealabil la modul în care veți elimina ca deșeu tot ce demolați la renovare. Cel mai simplu mod este probabil un container, în funcție de cantitatea și de natura materialelor pe care trebuie să le eliminați. Pentru că nu este permis să eliminați toate deșeurile la gunoiul menajer.

Teme care v-ar mai putea interesa