0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 08.06.2023 la ora 08:50. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Montarea bateriilor de baie. Ghid și instrucțiuni

Timp de lectură 13 min.
Montarea bateriilor de baie. Ghid și instrucțiuni

Tot ceea ce doreați să știți pe tema bateriilor găsiți aici: informați-vă despre diferitele tipuri (utilizări) de baterii, despre standarde și directive, despre caracteristicle bateriilor de înaltă calitate, precum și despre inovații și tendințe în domeniu!

Ghidul bateriilor de baie

Alegerea bateriilor aproape că nu cunoaște limite. Bateriile se deosebesc în principiu după domeniul de utilizare, după tipul de montaj și după funcționalitate.

Tipuri de baterii de baie

În funcție de domeniul de utilizare, există diferite tipuri de baterii:

Baterii după domeniul de utilizare

 • Baterii chiuvetă de baie / lavoar
 • Baterii duș
 • Baterii cadă
 • Baterii de bideu
 • Baterii pentru apă rece
 • Baterii cu termostat
 • Baterii încastrate

Tipurile de montaj și funcționalitățile bateriilor

În principiu, la instalare se face diferența între două tipuri de baterii:

 • Baterii cu montare pe tencuială (Baterie pe perete)
 • Baterii încastrate (Baterie încastrată în perete)

Desigur, în cadrul procesului de proiectare a băii dumneavoastră, trebuie să decideți din timp pentru ce tip de instalare optați.
Referitor la funcționalitate, alegerea vă aparține în final: baterie cu un singur mâner, baterie mixtă, baterie cu termostat, ... Ce vă dorește inima?

Baterie de baie cu doua manere

Baterii de baie cu două mânere - dublă comandă

Mod de operare: Dacă doriți să reglați apa caldă și apa rece separat, de la două mânere diferite, atunci veți opta pentru o baterie cu dublă comandă. La alegerea unei baterii cu două mânere, țineți cont de faptul că aceasta implică un consum de apă mai ridicat, dat fiind faptul că trebuie să reglați din nou temperatura de fiecare dată.

Variante: Bateriile cu două mânere sunt disponibile atât în varianta pentru chiuveta de baie / lavoar, duș, cadă și bideu, cât și cu montare pe tencuială sau încastrate în aceasta. Pentru economie de spațiu, se recomandă bateriile cu montare pe un singur orificiu, dar dacă vreți să fiți generoși, se recomandă o baterie șic, cu montare pe trei orificii.

Montarea bateriei pentru chiuveta de baie

Baterii de baie cu un mâner - monocomandă

Mod de operare: Bateriile cu un singur mâner vă permit reglarea facilă, dintr-un singur foc, a temperaturii și a debitului apei.Variante: Bateriile monocomandă sunt disponibile atât în varianta pentru chiuveta de baie / lavoar, duș, cadă și bideu, cât și cu montare pe tencuială sau încastrate în aceasta.

Dacă alegeți montarea pe unul sau pe două orificii a bateriei, este exclusiv decizia dumneavoastră.Inovaţii: Între timp există baterii cu un singur mâner cu funcție de oprire a volumului și/sau cu control de temperatură integrat pentru apa caldă. Astfel puteți economisi energie și apă. Cea mai nouă tehnologie a senzorilor permite acționarea fără contact a bateriei, temperatura putând fi reglată de la un mâner sau de la un buton rotativ.

Baterie de baie inalta

Baterii de baie cu scurgere înaltă

Mod de operare: Cu ajutorul unei baterii cu scurgere înaltă, chiuveta de baie / lavoarul devine un adevărat punct de atracție! O scurgere înaltă oferă de asemenea, pe lângă aspectul atrăgător, un confort de utilizare ridicat.

Variante: Există modele cu scurgere pivotantă - astfel bateria nu vă stă niciodată în cale. Deosebit de șic sunt bateriile cu scurgere înaltă pentru chiuvetele de baie / lavoarele suspendate, a căror scurgere trece peste marginea chiuvetei de baie / lavoarului.

baterie cu montare pe perete

Baterii de baie cu montare pe perete

Mod de operare: Prin montarea pe perete, aceste baterii se pretează pentru montaj și din punct de vedere ergonomic. Aveți în vedere faptul că bateriile încastrate au nevoie de un corp care se încastrează în tencuială. Acest lucru trebuie luat în considerare la planificarea băii, deoarece rețeaua de țevi și corpul încastrat pentru baterie trebuie montate înainte să se monteze faianța. Bateriile cu montare pe tencuială nu au nevoie de un corp încastrat.

Variante: Fie că este vorba despre o baterie cu montare pe două orificii cu acționare de la un singur mâner, fie pe trei orificii cu două mânere: între timp există numeroase modele de baterii atrăgătoare, care permit montarea pe perete.

Baterie de baie cu termostat

Baterii de baie cu termostat

Mod de operare: În interiorul unei baterii cu termostat, se obține o termperatură exactă a apei pe întreaga durată a utilizării.

Practic: Acest lucru protejează împotriva oscilațiilor bruște de temperatură, de ex. atunci când se acționează simultan alte robinete sau când se trage apa la toaletă.

Variante: Tehnologia ProTherm la bateriile cu termostat marca AVITAL protejează împotriva opăririi. Prin intermediul unui mecanism, bateria nu se înfierbântă niciodată peste temperatura apei amestecate.

Baterie de baie pentru presiune joasa

Baterii de baie pentru presiune joasă

Mod de operare: Bateriile pentru presiune joasă se utilizează atunci când alimentarea cu apă caldă la chiuvetă sau la chiuveta de baie / lavoar se realizează cu ajutorul unui boiler. Bateriile pentru presiune joasă sunt echipate cu un al treilea furtun de racord și acționează ca reductor de presiune pentru boiler. Pentru ca presiunea să nu depășească 800 mbar, bateria lasă apa să curgă picătură cu picătură. Nu este vorba despre o defecțiune dacă în faza de încălzire a boilerului observați că bateria de joasă presiune picură.

Variante: Bateriile pentru presiune joasă se recunosc după blițul de pe ambalaj (a se vedea imaginea). Numeroase baterii sunt disponibile și în varianta de joasă presiune. Astfel, există și baterii de joasă presiune cu pară de duș extensibilă sau cu robinet de racord la aparate.

Întrebări și răspunsuri despre bateriile de baie pentru presiune joasă

De ce am nevoie de o baterie pentru presiune joasă?
vis tsr avital icon fuer drucklose speicher

O baterie de joasă presiune este absolut necesară dacă apa de la chiuvetă sau de la chiuveta de baie / lavoar este încălzită de un boiler. Bateriile de joasă presiune marca AVITAL se recunosc după blițul de pe ambalaj.

O baterie de joasă presiune funcționează într-o anumită măsură ca supapă de siguranță și asigură faptul că presiunea din boiler nu crește prea mult în timpul fazei de încălzire. La polul opus avem bateriile de înaltă presiune, conforme cu standardul general, dacă apa caldă este furnizată centralizat sau de la un încălzitor instant. Nu utilizați o baterie de înaltă presiune în combinație cu un boiler! În caz contrar, există pericolul ca rezervorul de apă să plesnească din cauza presiunii excesive.

Există baterii pentru presiune joasă cu racord pentru aparate sau pară de duș?
Baterie de baie Avital pentru presiune joasa

O baterie de joasă presiune, cu ventil de racord aparate funcționează în principiu identic. Aceste baterii au exclusiv un al patrulea furtun pentru conectarea unei mașini de spălat, respectiv a unei mașini de spălat vase.

Numeroase baterii marca AVITAL sunt disponibile și pentru presiune joasă. Debitul unei baterii de joasă presiune nu trebuie limitat de ventil, respectiv de cartuș. Acesta este motivul pentru care nu se instalează perlatoare sau „butoane de oprire a apei”.

Cum funcționează mai exact o baterie de joasă presiune?
Baterie Avital cum functioneaza o baterie pentru joasa presiune

Bateriile de joasă presiune dispun de trei furtunuri de racord, în timp ce cele pentru înaltă presiune au numai două.

Racordul A este racordul de apă rece. Acesta se racordează la conducta care vine din perete.

Racordul B, apa rece este ghidată prin baterie la boiler.

Prin racordul C, apa caldă revine din boiler în baterie și își caută astfel drumul către scurgere.

Apa combinată rezultă la ieșire prin amestecarea apei calde cu cea rece. În cazul bateriilor de înaltă presiune, amestecarea are loc în cartuș.

Vă rugăm să reţineţi: Rezervoarele deschise, depresurizate nu trebuie încărcate cu presiune de pe conductă. În funcție de presiunea de pe conductă, trebuie montat un robinet de reglare (a se vedea cercul) pe racordul A, astfel încât presiunea dinamică din boiler să nu depășească 800 mbar.

O baterie de joasă presiune care picură este defectă?
Baterie Avital pentru presiune joasa care picura

Nu vă speriați! Nu este o defecțiune dacă în faza de încălzire a boilerului observați că bateria de joasă presiune picură. Bateria acționează în acest caz într-o anumită măsură ca supapă de siguranță. Acest tip de instalare mai este cunoscut și sub numele de „sistem deschis de pregătire a apei calde”. Pe treapta cea mai mare este posibil un debit de 0,5 până la 3 litri de apă în faza de încălzire a boilerului.

Bateria este defectă numai dacă, cu robinetul închis și cu boilerul oprit, din bateria de joasă presiune picură apă ca mai înainte. Aceasta înseamnă efectiv: Picurarea unei baterii este influențată exclusiv de aparatul de dedesubt și nu de aceasta în sine.

De ajutor, este un modul antipicurare din boiler. Acesta împiedică picurarea bateriei de joasă presiune în timpul fazei de încălzire.

Caracteristicile de calitate ale bateriilor

Bateriile de calitate ridicată se remarcă prin componentele de primă clasă integrate în acestea. De la perlator și până la racorduri și fitinguri - aici trebuie să se potrivească totul, pentru ca bateria să funcționeze timp îndelungat!

Componentele unei baterii sunt următoarele:

 • Mâner
 • Filet de cartuș
 • Perlator
 • Cartuș
 • Cromare de înaltă calitate
 • Corp baterie (din alamă)
 • Furtunuri omologate
 • Garnitură scurgere

De bateriile ieftine nu vă veți bucura multă vreme, deoarece prelucrarea de slabă calitate și componentele ieftine integrate se traduc în durate de utilizare scurte. Majoritatea bateriilor ieftine nu sunt așadar nici controlate și nici certificate, au foarte puține posibilități de reglare în scopul economiei de apă sau în scopul utilizării confortabile!

Verificare de marcă a garanţiilor

Condițiile și perioadele de garanție diferă de la un producător la altul. Garanțiile se acordă pentru defecte de fabricație și pentru piese de uzură.
Defecte de fabricație: pentru defecte de fabricație, de construcție sau de material
Piese de uzură: furtunuri, cartuşe, perlatoare, pare mobile, furtunuri de duş şi pipe mobile
Pentru garanție și pentru durata acesteia, respectați întotdeauna specificațiile producătorului în cauză.

Marca de calitate AVITAL

 • 10 ani de garanție pentru defecte de fabricație și
 • 2 ani de garanție pentru componente.

Această garanție nu mai este oferită de niciun alt producător! Batem palma!

Toate bateriile noastre sunt conforme cu cele mai stricte standarde și directive:

Directiva internațională privind apa potabilă

Prevederile directivei internaționale privind apa potabilă reglementează un nivel strict al purității apei potabile și menajere. În acest fel, se urmărește protejarea sănătății umane împotriva apei murdare.

În consecință, toate materialele și substanțele care vin în contact cu apa - așadar și cele din care sunt fabricate bateriile - trebuie să îndeplinească anumite cerințe de igienă, astfel încât să poată garanta puritatea apei potabile și menajere. Directiva privind apa potabilă reglementează în plus faptul că în baterii este permisă numai montarea aliajelor din alamă conforme cu standardul DIN 50930, Partea 6.

Inovații și funcții speciale

Nici nu vă vine să credeți ce pot bateriile din zilele noastre! Indiferent dacă este vorba despre funcţia de economisire apă, controlul de temperatură integrat pentru apa caldă, tehnologia senzorilor și multe altele. Aici există toate informațiile necesare - de aceea trebuie să știți de astăzi care sunt tendințele zilei de mâine! Yippie!

Montarea bateriei pentru duș

Bateria veche nu mai face față? Vă arătăm cu puteți monta o nouă baterie sau pară de duș.

Baterii pentru economisirea apei

Consum de apă – cu măsură însă: vă arătăm cum puteți avea un comportament ecologic și economisi apă în propria baie, cu efecte benefice și pentru portofelul dumneavoastră!

Economisirea apei cu bateriile cu un singur mâner

Cu bateriile cu un singur mâner, adică robinete de apă ce reunesc într-o singură baterie pornirea și oprirea apei calde și apei reci, temperatura corectă a apei se atinge mult mai repede. Astfel, acestea fac o economie de apă considerabil mai mare decât bateriile cu două mânere, în cazul cărora apa rece și apa caldă trebuie reglate individual.

Alte sfaturi pentru economisirea apei în baie

Toaletă
Trasul apei la toaletă face diferența mare între apa consumată și cantitatea necesară efectiv – implicit, aici se pot face și cele mai mari economii. WC-urile vechi sunt echipate adesea cu rezervoare imense, care consumă peste 9 litri de fiecare dată când se trage apa. Plutitoarele din acestea diminuează cantitatea de apă consumată, asigurând curgerea apei numai atâta vreme cât butonul de comandă al toaletei este menținut apăsat. Are sens, deoarece pentru spălarea urinei sunt necesari de exemplu numai 3 litri. La WC-urile mai noi, un buton pentru oprirea manuală a apei este adesea inclus și ajută astfel automat la economia de apă!

Duş
La duș se pierde adesea o mare cantitate de apă care nu este efectiv folosită. Prin montarea unui opritor pentru duș, jetul de apă se poate întrerupe pur și simplu cât timp vă săpuniți. Temperatura reglată pentru apă se păstrează astfel. Prin înlocuirea parei de duș cu un duș cu sistem de economisire, veți consuma cu până la 50% mai puțin apă, adică între 2.000 și 6.000 litri de persoană, pe an!

Cadă de baie
Economisirea apei prin păstrarea căldurii: dacă optați pentru o cadă de baie din acril, grație proprietăților acestui material și temperatura apei de baie se păstrează timp mai îndelungat. Aceasta înseamnă o baie relaxantă mai lungă, fără consum suplimentar și inutil de apă caldă.

Curățarea bateriilor pentru baie

Pentru a vă bucura vreme îndelungată de noua dumneavoastră baterie am adunat aici sfaturi practice de curățare și îngrijire pentru baterii.

 • Nu pulverizați niciodată agentul de curățare direct pe baterii sau pare de duș, ci pe o lavetă moale cu ajutorul căreia tratați apoi suprafața elementelor ce trebuie curățate.
 • După curățare, clătiți temeinic bateria și/sau para de duș cu apă curată.
 • Nu utilizați agenți de curățare agresivi sau metode de curățare dure! În caz contrar puteți deteriora suprafețele și, în cel mai rău caz, chiar și elementele interioare ale bateriei.
 • Nu utilizați agenți de curățare care conțin acid clorhidric, acid formic, înălbitor pe bază de clor sau acid acetic. Aceste ingrediente pot conduce la deteriorarea semnificativă a bateriei dumneavoastră.
Vă rugăm să rețineți: Dacă bateria se deteriorează ca urmare a tratării necorespunzătoare, garanția pentru aceasta nu mai este valabilă.

În plus, vă rugăm să respectaţi întotdeauna indicaţiile producătorului cu privire la curățarea și îngrijirea corespunzătoare a unei baterii.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus