Instrucțiuni

Montarea bateriei pentru cada de baie

Timp de lectură 4 min.
Montarea bateriei pentru cada de baie

Montarea bateriei pentru cada de baie? O puteți face singur, rapid și simplu! Din instrucțiunile noastre aflați cum puteți racorda și monta profesionist bateria de cadă.

1

Materiale și unelte de care aveți nevoie

Pașii de lucru

01

Închideți mai întâi alimentarea cu apă la bateria căzii de baie. Scoateți apoi cele două dopuri oarbe din racordurile din perete. Măsurați acum adâncimea dintre muchia superioară a faianței și racordul din perete, cu ajutorul unui metru de tâmplărie. Determinați astfel dimensiunea prelungirilor, cu ajutorul cărora aduceți racordurile până la marginea exterioară a faianței.
Prelungirile se etanșează cu cânepă. Filetul neted trebuie crestat ușor, astfel încât cânepa să nu alunece pe el. În acest sens, treceți de câteva ori transversal peste pașii de filet cu lama unui ferăstrău metalic de mână. Puneți cânepa pe primul pas al filetului și înfăsurați-o pe toată lungimea acestuia. Peste cânepă se mai pune și pastă de etanșare. Puneți puțină pastă și întindeți-o peste cânepă.

montarea bateriei pentru cada de baie 1
montarea bateriei pentru cada de baie 1
02

Cele două prelungiri de robinet se strâng cu ajutorul unei chei universale pentru nipluri. Pentru acționarea cheii universale se folosește o cheie cu clichet.

Dacă prelungirea nu se poate înfileta până la capăt, înseamnă că ați înfășurat prea multă cânepă pe filet. Scoateți din nou prelungirea complet din racordul din perete și etanșați din nou, de data aceasta cu 1 sau 2 rotații mai puțin. Aplicați din nou pastă de etanșare.

Dacă prelungirea se poate înfileta ușor până la capăt, înseamnă că ați înfășurat prea puțină cânepă pe filet. Scoateți din nou prelungirea complet din racordul din perete și etanșați din nou, de data aceasta cu 1 sau 2 rotații mai mult. Aplicați din nou pastă de etanșare.

montarea bateriei pentru cada de dus 2
montarea bateriei pentru cada de dus 2
03

Înainte de a monta bateria pentru cada de baie, racordurile S trebuie înfiletate în prelungirile pentru robinete. Acestea servesc la reglarea distanței dintre cele două racorduri din perete la lățimea bateriei utilizate. În același timp puteți regla și înălțimea celor două racorduri de perete, dacă acestea nu se găsesc exact la același nivel.

Etanșați filetele racordurilor excentrice cu fir de etanșare filet: crestați filetul în acest sens cu lama de ferăstrău. Dispuneți apoi firul de etanșare filet diagonal peste acesta și înfășurați-l în sensul filetului, strângând bine. Nu înfășurați firul direct în pașii de filet.

montarea bateriei pentru cada 3
montarea bateriei pentru cada 3
04

Înfiletați apoi racordurile excentrice (S) cu o cheie fixă în racordurile din perete. Aliniați-le la lățimea necesară.
Dacă între racordurile din perete există o distanță mai mare decât între racordurile bateriei, trebuie să rotiți racordurile excentrice la interior.
Dacă între racordurile din perete există o distanță mai mică decât între racordurile bateriei, trebuie să rotiți racordurile excentrice la exterior.
Dacă se utilizează fir de etanșare fileturi, o răsucire ușoară înapoi a racordurilor excentrice este posibilă într-o oarecare măsură. Aliniați racordurile unele față de celelalte cu ajutorul unei nivele cu bulă de aer.

montarea bateriei pentru cada 4
montarea bateriei pentru cada 4
05

După aliniere așezați cele două rozete ale bateriei pentru cada de baie peste racordurile excentrice.

montarea bateriei pentru cada de baie 5
montarea bateriei pentru cada de baie 5
06

Așezați garniturile din cauciuc în racordurile bateriei. Montați acum bateria pe racordurile excentrice. Înfiletați piulițele olandeze ale bateriei mai întâi cu mâna pe racorduri. Pentru strângerea finală folosiți un clește potrivit cu fălci din plastic. Nu folosiți sub nicio formă unelte care pot zgâria bateria.

montarea bateriei pentru cada 6
montarea bateriei pentru cada 6
07

Înșurubați furtunul de duș cu mâna pe racordul de pe baterie. Pentru aceasta nu aveți nevoie de unelte.

montarea bateriei pentru cada 7
montarea bateriei pentru cada 7
08

Dacă bateria dispune și de un suport de perete pentru para de duș, desenați găurile necesare. Alegeți poziția de așa manieră încât para de duș cu furtunul să poată fi agățate convenabil.
Aliniați găurile cu ajutorul nivelei cu bulă de aer, astfel încât furtunul de duș să stea vertical după montaj. Marcați punctele unde veți da găuri, astfel încât burghiul mașinii de găurit să nu alunece. Trebuie să alegeți burghiul potrivit, în funcție de tipul peretelui. Dacă faianța este foarte dură, puteți pregăuri cu un burghiu pentru sticlă, dând apoi restul găurii cu un burghiu pentru piatră. Diametrul perforației se alege în funcție de diblurile incluse. Găuriți fără percuție! Un opritor de adâncime dispus pe mașina de găurit împiedică lovirea mandrinei de plăcile ceramice.

montarea bateriei pentru cada 8
montarea bateriei pentru cada 8
09

După introducerea diblurilor puteți fixa suportul de perete pentru duș.

montarea bateriei pentru cada 9
montarea bateriei pentru cada 9
10

Puteți deschide acum alimentarea cu apă și testa bateria: în acest sens lăsați apa să curgă cel puțin un minut și verificați funcționarea bateriei pentru cada de baie. Palpați toate îmbinările filetate și verificați dacă toate sunt etanșe.

montarea bateriei pentru cada 10
montarea bateriei pentru cada 10