0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 30.03.2023 la ora 15:24. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Ghid de cumpărături

Cea mai bună mâncare pentru câini

Timp de lectură 15 min.
Cea mai bună mâncare pentru câini

Alegerea celei mai bune hrane pentru câini nu este, așa cum s-ar putea crede, o problemă neesențială și simplu de rezolvat. Până la urmă, de calitatea mâncării pe care o oferiți zilnic câinelui dumneavoastră și de nutrienții pe care aceasta îi conține depinde bunăstarea fizică, tonusul, sănătatea și longevitatea celui mai bun prieten al dumneavoastră din lumea patrupedelor.

După cum este știut, fiecare caine are nevoi care pot fi diferite de la un exemplar la altul, însă factorul comun atunci când vreți să-i oferiți animalului de companie tot ce e mai bun în materie de mâncare este nu atât cea mai bună hrană cât, mai ales, cea mai sănătoasă mâncare pentru câini și cea care este cel mai bine optimizată din punctul de vedere al nutrienților pe care îi conține.

Astfel, acest articol are drept scop principal să vă ofere o ”hartă” după care vă puteți ghida pentru a înțelege care sunt cele mai bune variante de hrană pentru câini, dar și pentru a deprinde unele dintre cele mai bune practici în domeniul hrănirii acestor îndrăgite animale de companie.

Cea mai bună mâncare pentru câini - Clasament TOP 3

Alegerea celei mai bune hrane pentru câini ar trebui să țină cont de oferirea unei varietăți dietare bazate pe un mix între hrana uscată și hrana umedă. Cea mai bună mâncare pentru câini este cea care oferă în ambele situații un echilibru optim de nutrienți și energie calorică raportat la talia, rasa și nivelul de activitate fizică a patrupedelor.

Produse Mr. Beef Basic hrană uscată pentru câini 15 kg Hrană umedă pentru câini Carnilove Adult cu miel și porc mistreț fără cereale și cartofi 400 g Hrană umedă pentru câini Rinti vânat 800 g
Caracteristici Tip hrană: uscată;
Ingrediente: Făină și tărâțe de grâu, făină de carne de vită și de porc, melasă de sfeclă, grăsime de vită, carbonat, monofosfat și difostat de calciu, clorură de sodiu;
Aport de vitamine și minerale: Fier și mangan, fiecare în cantități de 100 mg/kg, cupru 16 mg/kg, acid nicotinic 20 mg/kg, cobalt 1,0 mg/kg, vitamina D3 1000 UI, zinc 150 mg/kg, iod 2,2 mg/kg, seleniu 0,4 mg/kg, vitamina A 10000 UI, vitamina E 60 mg/kg, vitamina B1 3 mg/kg, vitamina B2 3 mg/kg, vitamina B6 2,4 mg/kg, vitamina B12 2,8 mcg/kg, biotină 200 mcg/kg, acid pantotenic 12 mg/kg, acid folic 0,6 mg/kg;

Conținut nutrițional: Grăsime brută 11%, proteină brută 24%, fibre brute 3%, cenușă brută 7%, calciu 1,8%, fosfor 1,2% / sodiu 0,5%;

Ambalaj: sac de 15 Kg;
Vârsta câinelui: adult;
Alte indicații: hrană completă.
Dozaj:
- greutatea câinelui 1-5 kg, 50 -120 g;
- greutate câine între 5 și 10 kg, între 120 și 200 g;
- pentru cei cu greutatea între 10 și 15 kg, sunt recomandate între 200 și 270 g;
- pentru cei cu greutatea între 15 și 20 kg, sunt recomandate între 270 și 340 g;
- pentru cei cu greutatea între 20 și 30 kg, sunt recomandate între 340 și 420 g;
- pentru cei cu greutatea între 30 și 40 kg, sunt recomandate între 420 și 520 g;
- pentru cei cu greutatea cuprinsă între 40 și 50 kg, sunt recomandate între 520 și 620 g;
- pentru cei cu greutatea cuprinsă între 50 și 60 kg, sunt recomandate între 620 și 720 g.


Tip hrană: umedă;
Ingrediente: carne de miel 35%, de mistreţ 32%, coacăze, zmeură și merişoare, fiecare în proporție de 2%, minerale 1%, ulei de somon 0,1%;
Aport de vitamine și minerale: vitamina D3 (E671) 200 U.I., zinc (E6) 15mg, mangan (E5) 3mg, iod (E2) 0,75mg;
Conținut nutritional: proteină brută 10,8%, uleiuri şi grăsimi 6,9%, cenuşă 2,5%, celuloză brută 0,4%, umiditate 75%;

Ambalaj: conservă de 400 g;
Vârsta câinelui: adult;
Alte indicații: Dozajul hranei în funcție de rase și talie - cele mici şi mijlocii (1-25kg) / 200-400g; cele de talie mare (+25 kg) / 400-800g.

Se serveşte ca un supliment la masa principală de produse alimentare deshidratate: cele mici şi mijlocii (1-25kg) / 100-200g; cele de talie mare (+25 kg) / 200-400g.
Tip hrană: umedă;
Ingrediente: Carne şi subproduse de origine animală (pui min. 10 %), subproduse de origine vegetală (0,4 %), uleiuri şi grăsimi (ulei de in 0,2 %), minerale;
Aport de vitamine și minerale: Vitamina D3: 200 UI, vitamina E (sub formă de all-rac-alfa tocoferil acetat): 20 mg, zinc (sub formă de oxid de zinc): 13 mg;
Conținut nutritional: Proteine brute 11,0%, conţinut de grăsime 8,0%, fibre brute 0,6%, cenuşă brută 2,5%, umiditate 77,0%, calciu 0,30%, fosfor 0,25%;

Ambalaj: conservă de 800 g;
Vârsta cainelui: adult;
Alte indicații: Fără cereale, fără gluten.
Dozaj: greutatea câinelui - 10 kg: cca. 400 g pe zi / Greutatea câinelui - 20 kg: cca. 800 g pe zi / Greutatea câinelui - 40 kg: cca. 1600 g pe zi.
Argumente PRO - aport nutrițional și complet pentru hrana zilnică;
- gamă variată de vitamine și minerale incluse;
- cartofii dulci din compoziție asigură aportul energetic necesar, iar legumele și fructele au rol antioxidant;
- sursă de proteine de calitate;
- ușor digerabilă;
- benefică pentru piele și blană;
- hrană umedă pentru câini cu conținut ridicat de carne sălbatică;
- conținut de carne atent selecționată;
- conținut echilibrat de fructe de pădure;
- aport nutrițional variat și de calitate;
- vitamine și minerale de calitate;
- nu conține cereale și nici cartofi.
- hrană umedă cu aport de vitamina D3 și vitamina E de calitate;
- aport optim de proteine și grăsimi;
- nu conține gluten și nici cereale.
Argumente CONTRA Preț ridicat. - Prețul poate fi considerat ca fiind din gama superioară. - Prețul ridicat.

Cum să alegeți cea mai bună hrană pentru câini?

Pentru a alege cea mai bună mâncare pentru câini este util să acordați atenție anumitor factori esențiali în procesul de achiziție, factori care vă pot conduce către un rezultat bun.

  • Ingredientele

În general, etichetele sau ambalajele hranei pentru câini indică lista de ingrediente în ordinea descrescătoare a importanței acestora în totalul amestecului. Astfel, în ceea ce privește ingredientele, ar trebui să verificați dacă acestea conțin un echilibru între carnea animală și diverși alți nutrienți benefici în proporții echilibrate. Este recomandat ca în alegerea unuia sau altuia dintre produsele din această gamă să vă orientați mereu după sfaturile privind nutriția date de veterinarul câinelui dumneavoastră.

  • Vârsta câinelui

Nevoile nutriționale ale câinilor diferă de la un exemplar la altul și, cu atât mai mult, de la o vârstă la alta. Astfel, se recomandă să alegeți hrana specială pentru fiecare etapă de vârstă, de la pui, la adult și apoi pentru etapa de senioritate, deoarece mixul de ingrediente, vitamine și alți nutrienți este specific dozat pentru nevoile organismului la fiecare etapă de dezvoltare.

  • Gustul

Desigur, nu aveți cum să gustați mâncarea de câini înainte de a o cumpăra și nici nu puteți fi sigur că aveți ”aceleași gusturi” cu câinele dumneavoastră. De aceea, este indicat să cumpărați cantități mici de hrană de câini din diferite sortimente și să observați care sunt produsele în care patrupedul dumneavoastră găsește cea mai mare plăcere și apoi să vă orientați către acel sortiment.

  • Mâncare umedă vs. mâncare uscată

În această dilemă nu ar trebui să adoptați o atitudine partizană. Astfel, nu ar trebui să vă concentrați în a oferi câinelui dumneavoastră doar mâncare uscată sau doar mâncare umedă, deoarece ambele tipuri de hrană pentru câini au nutrienți și avantaje diferite. Cea mai bună strategie pe care o puteți adopta în acest caz este de a alege o cale de mijloc și a-i varia meniul atât cu hrană uscată, cât și cu hrană umedă în funcție și de recomandările medicului veterinar.

  • Prețul

Desigur, hrana de câini foarte ieftină vă va economisi o oarecare sumă de bani în portofel, dar calitatea acesteia nu este, de cele mai multe ori, adecvată consumului pe termen lung. Desigur, nici prețul foarte mare pe care îl veți plăti pe unele branduri de mâncare pentru câini nu vă garantează un aport nutrițional la fel de mare și nici o calitate desăvârșită. Cea mai bună soluție în acest caz este să adoptați o atitudine mediană, alegând inteligent, coroborând prețul cu studierea atentă a ingredientelor, nutrienților și vitaminelor oferite de fiecare brand în parte.

Mărcile de top cea mai bună mâncare pentru caini recomandate de Hornbach.ro

Marca Mr. Beef

Brandul Mr. Beef aparține companiei germane Heimtiernahrung GmbH cu sediul în Kehl am Rhein. Compania are o experiență solidă în domeniul producției de mâncare pentru animale de companie beneficind de un aport tehnologic modern. Firma este certificată după standardele internaționale IFS încă din 2007.

Marca Carnilove

Carnilove este un brand al companiei cehești VAFO, fondată în anul 1994 în Chrášťany, lângă Praga. Compania are propriile rețete și formule de mâncare pentru animalele de companie, sortimentele pe care le produce incluzând mâncare uscată și umedă din gama premium și superpremium, precum și o serie de recompense și suplimente cu vitamine.

Marca Rinti

Brandul Rinti aparține companiei germane FINNERN GmbH & CO. KG din Verden un important producător de mâncare pentru câini și pisici. Cu o activitate în acest domeniu de peste 35 de ani, firma deține deja câteva branduri solide în domeniul hranei premium pentru animale de companie oferind rapoarte nutriționale optime și ingrediente de calitate.

Cum să asigurați o hrană bună și sănătoasă câinelui dumneavoastră?

Alegerea celor mai bune mâncăruri pentru câini este doar o primă etapă către asigurarea unui suport nutrițional optim. În afară de a alege în mod inteligent și sănătos dintre sortimentele diverse existente pe piață ar trebui să acordați o egală atenție și altor aspecte precum: ritmicitatea de hrănire, cantitatea de hrană oferită la fiecare servire, tipurile de hrană și mixurile între hrana uscată și cea umedă.

În ceea ce privește cantitatea de hrană pe care ar trebui s-o oferiți câinelui dumneavoastră nu se poate da un răspuns ferm, exact. Necesitățile de hrănire variază în funcție de o sumedenie de factori de la un patruped la altul. Totuși, trebuie găsit un echilibru care se potrivește cât mai bine cu animalul dumneavoastră de companie. Astfel, trebuie să rețineți că dacă îi oferiți prea puțină mâncare va ajunge subnutrit în timp, iar, pe de altă parte, dacă îi faceți absolut toate poftele, câinele dumneavoastră va dezvolta obezitate care este la fel de nocivă pentru sănătate ca și cea din cazul oamenilor.

Cea mai buna mancare pentru caini

Astfel, trebuie să vă asigurați că veți lua mereu în considerare la porționarea rației de hrană pentru câini următoarele elemente: rasa câinelui, talia și greutatea, vârsta. De asemenea, trebuie să rețineți că și în cadrul taliei există diferențe importante, câinii de talie mică având nevoie de mai multe calorii concentrate față de câinii mari, ratele metabolice fiind mai accelerate la cei dintâi față de cei din urmă. Pe de altă parte, trebuie să mențineți un control riguros față de caloriile pe care le consumă un câine de talie mare, deoarece riscați o dezvoltare prematură, sau chiar obezitate în scurt timp, precum și probleme cu mușchii și cu oasele.

În general, se recomandă urmărirea recomandărilor de pe ambalajul hranei pentru câini, ținând cont că un câine adult are nevoie, în general, de circa 30 de calorii pentru fiecare kilogram de masă corporală și un supliment de 70 de calorii pentru consumul exercitat prin activitatea fizică zilnică. Pentru câinii de talie mică necesarul caloric poate urca până la 40 de calorii pe kilogram, iar pentru cei de talie mare poate scădea până la circa 20 de calorii pe kilogram. Nu uitați să urmați sfaturile veterinarului dumneavoastră în privința hrănirii adecvate în funcție de starea sănătății câinelui.

În ceea ce privește ritmul de hrănire, trebuie să rețineți că aceasta ar trebui realizată pe parcursul întregii zile. Câinii nu au un regim de hrănire precum cel uman, impus de obișnuințe și conveniențe sociale (mic dejun, prânz, cină). Astfel, unii câini se satură cu două mese pe zi, alții, de regula cei de talie mică, au nevoie de un aflux energeti constant și solicită mai multe hrăniri pe zi. În orice caz, nu ar trebui să depășiți în total necesarul caloric recomandat zilnic.

Recompense caini

În ceea ce privește tipul de hrană pe care ar trebui să-l oferiți câinelui, nu există un răspuns de tip ”adevăr absolut” în distingerea între hrana uscată și hrana umedă. În alegerea între cele două tipuri de hrană intervin factori precum: costul, calitatea și preferințele câinelui. Desigur, se pot face amestecuri și chiar este indicat uneori să mixați hrana uscată cu cea umedă, deoarece ambele au avantaje diferite pentru bunăstarea câinelui dumneavoastră. Hrana uscată este mai ieftină, este mai ușor de depozitat și are avantajul de a crea o sațietate mai bună. De asemenea, ajută la menținerea sănătății danturii animalului și îndepărtarea plăcii și a tartrului. Pe de altă parte, hrana umedă are avantajul că este mai bine primită de câini, mai ușor digerabilă și mai ușor de mestecat mai ales pentru exemplarele care au anumite probleme dentare sau gingivale.

În concluzie, chiar dacă hrănirea câinelui dumneavoastră este o activitate care intră în domeniul obișnuinței zilnice, dacă vreți să asigurați animalului de companie cea mai bună mâncare posibilă, trebuie să faceți un efort de a înțelege diferența între diversele sortimente existente pe piața de profil. În esență, cea mai bună mâncare pentru câinele dumneavoastră este aceea pe care vă permiteți s-o cumpărați în mod regulat, ținând însă cont că bunăstarea și calitatea vieții patrupedului dumneavoastră merită achiziția unei hrane de calitate, astfel că alegerea se poate îndrepta către una sau alta dintre produsele investigate în acest articol.

Întrebări și răspunsuri frecvente despre mâncarea pentru câini

Am un câine mofturos. Cât timp poate rămâne mâncarea în castronul lui până să se strice?

Dacă aveți un patruped care face mofturi la mâncare și are un stil de hranire fragmentar, este indicat să-i puneți o cantitate mai mică de hrană de câini în castronul lui preferat, mai ales dacă este vorba de hrană umedă care se alterează relativ repede în aer liber. Cel mai indicat ar fi să goliți castronul cu mâncarea neconsumată după cel mult 4 ore de la servire, altfel riscați contaminarea mâncării cu diverse bacterii.

Pot păstra o conservă de hrană de câini mai multe zile dacă am deschis-o deja?

Hrana umedă la conserve pentru câini își poate păstra proprietățile nutritive o perioadă de circa 5 zile după ce ați deschis cutia sigilată, numai dacă este bine acoperită și păstrată în frigider la rece. Dacă au trecut mai mult de 5 zile nu este indicat să mai hrăniți câinele cu ce mai este prin cutia de conservă.

Se poate amesteca hrana uscată cu cea umedă pentru câini?

Este chiar indicat, mai ales atunci când patrupedul face mofturi la hrana uscată. Puteți, de exemplu, adăuga o cantitate de hrană umedă peste granulele de hrană uscată pentru a crea arome atractive. Dar, trebuie să vă asigurați că ambele varietăți de hrană (umedă și uscată) fac parte din aceeași categorie nutrițională indicată pentru câinele dumneavoastră, luând în considerare vârsta, greutatea, problemele speciale de nutriție și eventualele restricții medicale privind hrănirea.

Care este cantitatea de mâncare pentru câini optimă pentru hrănirea zilnică?

Optimul privind cantitatea de hrană umedă și / sau uscată pe care o puteți oferi câinelui dumneavoastră zilnic depinde de o serie de mai mulți factori. Nu există un normativ standardizat în această privință, indicațiile de pe ambalajul hranei pentru câini fiind doar orientări. Astfel, cantitatea pe care o veți oferi zilnic patrupedului depinde de dimensiunile acestuia, de vârstă și mai ales, de nivelul de activitate fizică pe care îl atinge câinele. Astfel, puteți porni cu recomandările de pe etichetă și puteți ajusta treptat cantitatea zilnică în funcție de acești factori.

Cât timp pot hrăni câinele dintr-un sac de hrană uscată după desigilarea acestuia?

Hrana pentru câini are înscris un termen de valabilitate pe ambalajul sigilat, fie că este vorba de hrana uscată, fie că este vorba de conserve de hrană umedă. În cazul sacilor de hrană uscată, după desigilare, proprietăție nutritive ale mâncării pentru câini încep să se piardă treptat, dar mai rapid decât în cazul unui sac sigilat. În cel mult 1-2 săptămâni ar trebui ca hrana să fie consumată după desigilare sau, ar fi utilă achiziționarea de mâncare în recipiente mai mici pentru a avea mereu o rezervă de hrană proaspătă.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus