0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 08.12.2023 la ora 03:53. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Cele mai bune covoare

Cele mai bune covoare

Covoarele au o istorie îndelungată și au împodobit locuințele oamenilor de mii de ani. Astăzi, aceste obiecte de design și de utilitate sunt nelipsite la decorarea cu bun gust a interioarelor. Un covor frumos, potrivit inteligent la restul ambientului unei camere poate aduce o notă de eleganță, de modernitate sau chiar un parfum de epocă, în funcție de gusturile proprietarului.

În acest articol vei afla o serie de informații despre cele mai frumoase și mai bune covoare de pe piața de profil, precum și unele informații despre cum să alegi tipul potrivit pentru aranjamentul interior de acasă.

Cele mai bune covoare

Cele mai bune covoare - clasament TOP 3

Fie că este vorba de sufragerie sau de dormitor, un covor poate aduce o notă de eleganță și rafinament, mai ales dacă este ales în concordanță cu restul aranjamentului mobilierului și cu stilul și culorile zugrăvelii pereților.

Covoarele aduc elemente de unicitate decorului ambiental interior prin notele de personalizare ce reies din culoarea, modelele imprimate sau țesute, dar și prin grosimea materialului din care sunt confecționate. Un covor bine ales poate schimba cu totul imaginea unei încăperi.

De exemplu, dacă parchetul din lemn masiv sau laminat de pe podea este de o culoare închisă, acesta va neutraliza mare parte din lumina naturală ce pătrunde prin ferestre. Un covor simplu sau cu modele în culori deschise va compensa mare parte din acest efect atunci când vrei mai multă luminozitate în încăperi. Este doar unul din trucurile de design interior pe cere le poți face cu ajutorul unui simplu covor, fără a recurge la renovări serioase și costisitoare.

1.1 Cele mai bune covoare pentru camera copiilor

Camera rezervată celor mici are nevoie de un covor adaptat stilului acesteia și care să îmbine ușurința de manipulare în vederea strângerii sau rulării (pentru a fi trimise la spălat) cu cea de aspirare în tot restul timpului. Totodată, covoarele dormitoarelor de copii ar trebui să încorporeze modele vesele sau chiar utile, potrivite pentru jocurile copilăriei.

Cele mai bune covoare Covoare pentru camera copiilor

Covor camera copiilor Amigo stele 80x150 cm

Acest model de covor este potrivit pentru camerele de copii medie. Cu o dimensiune de 80x150cm și un fundal argintiu, cu model cu steluțe de diferite mărimi - unele albe, altele goale, cu interiorul de culoarea fundalului - este potrivit atât pentru fetițe, cât și pentru băieți. Este ușor de întreținut și nu se decoloreaza la razele soarelui, fiind fabricat din polipropilena, un material hipoalergenic, care nu dăunează sănătății copiilor.

Avantaje Dezavantaje
 • Model vesel, potrivit ambientului unei camere de copii
 • Întreținere ușoară
 • Material hipoalergenic

-

Covor de joacă Soft strada 130x180 cm

Aparținând gamei de covoare pentru copii & bebeluși, acest model, prin desenul imprimat, devine o veritabilă platformă de joacă pentru copii. Modelul, care imita un oraș cu străzi și clădiri diverse, este o invitație pentru cei mici la ore îndelungate de jucat cu mașinuțele sau cu alte jucării.

Materialul din polipropilenă, hipoalergenic, ce nu dăunează sănătății, rezistă la razele solare fără a se decolora în timp și este ușor de manevrat la curățenie. Spatele covorului este cu gel, pentru un plus de confort al celor mici, iar structura de suprafață de tip velur este catifelată și moale la atingere.

Avantaje Dezavantaje
 • O adevărată platforma de joacă sub forma unui orășel
 • Întreținere ușoară
 • Material hipoalergenic
 • Textură moale din velur si spate cu gel
 • Potrivit pentru atenuarea căzăturilor
 • Polipropilena nu rezistă la trafic greu pentru mult timp

Covor puzzle litere și cifre, 36 piese, 16x16 cm

Deopotrivă jucărie și covor, acest model este un accesoriu perfect pentru camera copiilor, slujind atât scopului de a acoperi pardoseala sau parchetul, cât și unui scop educativ. Alcătuit sub forma unui puzzle, din 32 de secțiuni a câte 16 cm x 16 cm fiecare, colorate și inscripționate cu litere și cifre, covorul poate fi folosit de copil pentru învățarea alfabetului și a numerelor. De asemenea, este un model versatil, care poate fi compus sub diferite forme, chiar și împărțit în mai multe segmente pe podeaua camerei celui mic.

Avantaje Dezavantaje

 • Scop dublu - jucărie educativă tip puzzle și covor
 • Material lavabil din plastic și cauciuc
 • Flexibilitate maximă cu multiple forme de aranjament
 • Ușor de manevrat, asigură protecție la lovituri

 • Nu asigură și protecție termică

1.2 Cele mai bune covoare și carpete pentru hol sau intrarea în casă

Zonele de acces în locuință sunt cele care creează prima impresie în momentul intrării și, de aceea, ele trebuie amenajate cu bun gust. Carpetele sau covoarele pentru hol sunt elemente cheie de design, care pot completa în mod armonios amenajarea interioară a zonei vestibulare a oricărei case. Mai mult, deoarece sunt zone cu trafic destul de intens, aceste obiecte trebuie să fie fabricate din materiale rezistente în timp și cu o țesătură solidă.

Covoraş de intrare antimurdărie negru 60x90 cm

Un covoraș de intrare ușor de integrat în orice decor, datorită coloritului uniform. Partea inferioară a covorașului de intrare este din PVC, iar datorită materialelor din care este confecționat, se pretează pentru încălzirea prin pardoseală. Covorașul se curăță ușor, doar prin spălarea la mașină la 30 de grade, ciclu pentru rufe delicate.

Avantaje Dezavantaje

 • Parte inferioară din PVC
 • Utilizare în antreu, recepție, coridor/hol, casa scării
 • Asigură o bună curățare a încălțămintei înainte de intrarea în spațiul de locuit

 • Prețul este ridicat

Traversă Creation Garden Tool maro 66x120 cm

Acest covor de intrare face parte din gama celor ce pot fi folosite în hol, vestibul sau casa scării, în funcție de arhitectura locuinței. Este prevăzut cu o margine din cauciuc care îl protejează de uzură. Materialul din poliamidă din care este confecționat este simplu de întreținut și spălat și asigură cu succes protecția pardoselii. Cu un model imprimat atrăgător, este potrivit pentru a crea o senzație primitoare încă de la intrarea în casă.

Avantaje Dezavantaje

 • Fabricat din poliamidă, un material ușor și simplu de întreținut
 • Margine din cauciuc pentru extra protecție la uzură
 • Model imprimat atrăgător
 • Mai multe variante de dimensiuni disponibile

 • Gama de modele este limitată la o singură culoare

Traversă Kelim roșie 67x150 cm

Acest model de covor de intrare face parte din categoria traverselor care se potrivesc mai ales la holuri, antreuri sau casa scărilor. Este confecționat din poliamidă, cu partea din spate din vinil și prezintă o bordură din cauciuc foarte utilă pentru a nu lăsa praful sau umezeala să pătrundă în zona pardoselii. De asemenea, materialul absorbant din care este construit acționează ca o veritabilă barieră împotriva apei de pe tălpile încălțămintei, mai ales în sezonul rece. Modelul geometric și jocul de culori se pot combina cu o gama largă de designuri interioare.

Avantaje Dezavantaje
 • Fabricat din poliamidă și spate din vinil - materiale ușor de curățat
 • Margine din cauciuc pentru extra protecție la uzură și la apă
 • Model imprimat geometric ușor de combinat cu designul interior
 • Mai multe variante de dimensiuni disponibile
 • Gama de modele este limitată la o singură schemă de culori: bej, roșu, negru și maro

1.3 Alte tipuri de covoare recomandate de Hornbach

Covoarele asigură o izolare termică suplimentară deloc de neglijat. Studiile științifice și măsurătorile efectuate de ”Georgia Institute of Technology School of Textile Engineering” au arătat că grosimea unui covor amplasat în living / sufragerie sau dormitor este direct proporțională cu factorul de izolare termic.

În același timp, alte studii, în ceea ce privește alergiile, au subliniat că existența covoarelor în casă nu este un factor de risc în aceste afecțiuni. De fapt, pardoselile fără acoperire au fost măsurate ca având un risc mai crescut pentru persoanele cu dificultăți în respirație.

Covor sintetic Atlas clasic bej/olive 80x150 cm

Covorul sintetic Atlas clasic în nuanțe de bej și olive are elemente bogate ce vor completa designul încăperilor cu o finețe aparte. Potrivit pentru încălzirea prin pardoseală, covorul clasic Atlas se poate folosi în spațiile de locuit, spațiile de birouri și spațiile comerciale. Puteți alege dintre mai multe modele de covoare tradiționale și orientale.

Avantaje Dezavantaje
 • Model de calitate
 • Partea din spate din bumbac permite transferul termic la încălzirea prin pardoseală
 • Model clasic, oriental
 • Poate fi ceva mai greu de întreținut

Covor Romance maro marmorat 160x230 cm

Confecționat din poliester, acest model de covor modern este simplu de aranjat și incredibil de versatil. Culorile de bază maro îl face ideal pentru combinarea cu aproape orice alt tip de design interior, în mai multe tipuri de încăperi, cum ar fi domitorul, livingul sau dining-ul.

Avantaje Dezavantaje
 • Model de calitate, confecționat din poliester
 • Model potrivit pentru încălzirea în pardoseală;
 • Poate fi folosit în spațiile de locuit cu utilizare medie
 • Nu se spală

Covor Shaggy Billy verde 160x230 cm

Modelele de covoare pufoase și Shaggy sunt unice ca aspect, care este definit prin înălțimea firelor ce alcătuiesc țesătura și care creează un aspect pufos, moale. Parte din această categorie este și covorul Shaggy Billy verde din polipropilenă, ce poate fi folosi pentru încălzirea prin pardoseală.

Avantaje Dezavantaje
 • Excelent pentru sistemele de încălzire prin pardoseală deoarece lasă să treacă căldura
 • Material moale, pufos, plăcut la atingere
 • Trebuie curățat des și în profunzime pentru a elimina praful acumulat

Piele de vacă maro-alb 200x150 cm

Un model de lux, covorul din piele naturală are o durată de viață foarte lungă și este apreciat ca piesă de mobilier. Bine lucrat, va rămâne la modă mereu, mai ales pentru interioarele decorate cu specific vânătoresc, așa cum e cazul cabanelor sau caselor din zonele montane. Aici, covoarele din piele și blană completează în mod armonios ambientul. Pielea este moale și poate suporta un trafic moderat. De asemenea, este un loc îndrăgit de animalele de casă (câini, pisici) care vor prefera acest loc pentru odihnă.

Avantaje Dezavantaje
 • Confecționat din piele naturală de taur
 • Aspect luxos, potrivit pentru încăperi cu stil vânătoresc sau montan
 • Moale la atingere
 • Trebuie curățat profesional la circa 2 ani pentru a rezista mai mult timp

Covor Atlas R8803 multicolor 60x85 cm

Încadrat în gama de covoare vintage, acest model de covor țesut la mașină aduce o notă aparte stilului vizual și textural. Creează un design ce oferă o puternică experiență senzorială și care reușește să schimbe imediat aspectul interiorului în care este folosit. Acest model este versatil și se potrivește la diverse încăperi precum spațiile de locuit, cele de birouri, cele publice și spațiul comercial.

Avantaje Dezavantaje
 • Confecționat din polipropilenă
 • Aspect și colorit potrivit pentru o gamă largă de decoruri interioare diferite

-

Cum să alegi un covor bun?

Alegerea unui covor sau carpete pentru acasă poate fi o reală dilemă având în vedere numărul mare de modele diferite, fiecare cu variate culori, metode de fabricație și materiale.

Covoare preturi mici la Hornbach 2

Atunci când plănuiești o nouă achiziție, planul geometric al încăperilor și tipul de trafic pe care va trebui să-l suporte sunt doar două indicii care te vor ajuta să faci alegerea potrivită. Ai putea să alegi modele ceva mai moi și pufoase în zonele de dormit, însă va trebui să fii atent la ce alegi în camera de zi, holul de intrare și bucătărie, zone cunoscute pentru traficul destul de frecvent, unde modelele mai dense, cu firul mai scurt, sunt mult mai potrivite.

De asemenea, ar trebui deja să ai o idee asupra culorii viitorului tău covor înainte de a face achiziția propriu-zisă. Însă ar trebui să iei în considerare și un alt aspect în afară de cel estetic, atunci când vine vorba de culori. Modelele în culori mai închise pot ascunde mai bine și mai mult urmele unor pete decât cele în culori deschise, scutindu-te de efortul de a merge cu ele la curățătorie prea des.

Tot în ceea ce privește estetica, covoarele în culori mai deschise sunt excelente pentru camerele de dimensiuni mai mici deoarece vor crea impresia de spațiu suplimentar. Covoarele închise la culoare absorb lumina și creează un contrast plăcut vizual, mai ales în zonele mobilate sau văruite în culori neutre, cu nuanțe deschise. Totuși, dezavantajul acestor modele este că orice scamă va fi perfect vizibilă pe suprafața lor, fiind nevoit să stai mereu cu aspiratorul în mână.

Alegerea celor mai frumoase covoare clasice, persane sau moderne, trebuie să țină cont și de materialul din care sunt fabricate. Materialele naturale, așa cum este cazul lânii, conferă calitate și rezistență pe termen lung, precum și o bună izolare termică. Reversul medaliei acestor modele este greutate suplimentară pe care o au și dificultatea sporită în menținerea curățeniei.

Modelele fabricate din polipropilenă sau poliester sunt mai ușor de manevrat și de curățat, însă dezavantajul este că se pot decolora în timp dacă sunt poziționate direct în bătaia razelor de soare și se pot uza mai repede dacă sunt folosite în spații cu trafic intens.

Ca o regulă de verificare a durabilității, covoarele cu țesătură densă și cu fire scurte sunt cele mai rezistente în timp la uzură. Pe de altă parte, cele cu firul lung, deși pot părea voluminoase, sunt mai ușoare și mai simplu de manevrat la curățenie.

Întreținerea covoarelor - sfaturi și idei pentru curățare și păstrare

De la încălțămintea murdară, până la petele de la diverse substanțe sau chiar de la mâncarea sau lichidele vărsate din neatenție, covoarele din casă se pot confrunta cu o diversitate de scenarii care nu se pot rezolva doar cu o simplă operațiune de aspirare regulată.

Deși aspirarea cel puțin o dată pe săptămână este indicată ca metodă de întreținere a curățeniei generale, covoarele care sunt supuse traficului intens ar putea solicita tratamente de curățare regulate mai profunde, care să le ajute să-și păstreze aspectul de nou mai mult timp.

De asemenea, nu trebuie uitat că diverși germeni și acarieni, precum și praful fin, se pot acumula la baza fibrelor covoarelor, devenind un potențial pericol pentru cei cu alergii dacă acestea nu sunt curățate și întreținute în mod regulat.

Covoarele ar trebui spălate cel puțin anual cu soluții profesionale de curățare. Există firme specializate în spălarea și uscarea covoarelor care pot prelua obiectele chiar de la domiciliu.

În cazul accidentalelor vărsări de lichide care pătează (vin, cafea sau sucuri naturale) nu ar trebui să freci imediat cu putere zona afectată a covorului, deoarece nu vei face decât să mărești suprafața pătată. În schimb, alege să tratezi pata cu o soluție de curățare specială și care are rolul de a o dizolva și abia apoi poți șterge locul afectat.

Mobilele grele, care au picioarele pe covoare, în special în cazul modelelor mai groase, pot lăsa urme de tasare în textura acestora. Aceste porțiuni pot fi îndreptate mai ușor folosind cuburi de gheață care se pot freca peste zona afectată.

Dacă speli o zonă afectată de pete, evită să lași covorul umed, mai ales dacă este colorat. Vopselele din compoziție se pot decolora și pot căpăta, astfel, un aspect neplăcut. Folosește un feon pentru a accelera uscarea zonelor umede.

Așadar, după ce ai luat în calcul toate criteriile de alegere și ai găsit covorul perfect pentru tine, nu uita să te informezi și despre cele mai eficiente metode de întreținere a acestuia. Doar așa te poți bucura de obiectele decorative preferate cât mai mult timp!

Cele mai bune covoare Covoare vintage si retro

Întrebări și răspunsuri frecvente despre covoare

Care este durata de viață a unui covor?

 • Durata de folosirea a unui covor depinde de numărul de persoane din casă, respectiv de cantitatea de trafic pe care trebui să o suporte, covoarele din living, dormitor sau bucătărie rezistând, cu o bună întreținere, perioade de peste 5-7 ani în spații de locuit cu 2-4 persoane.

Este sănătos să am covoare în casă?

Ultimele cercetări au indicat că un covor bine întreținut chiar poate reduce alergenii aerieni, contribuind, astfel, la un mediu interior mai sănătos. Calitatea bună a aerului este esențială, mai ales pentru persoanele sensibile, covoarele având proprietatea de a capta praful și alte particule aeriene.

Cât de des trebuie să curăț covoarele din casă?

Aspirarea temeinică a covoarelor și a suprafețelor din casă ar trebui făcută cel puțin săptămânal. Peria aspiratorului ar trebui să treacă de cel puțin 3 ori peste zonele mai puțin umblate și de circa 7 ori peste zonele cu covoare cu trafic intens.

Ce covoare sunt mai bune: cele din lână sau cele sintetice?

Ambele materiale au avantajele și dezavantajele lor. Covoarele din lână rezistă mai mult timp la uzură, dar sunt mai greu de întreținut, iar cele sintetice sunt ușor de manevrat la curățenie, dar pot prezenta o uzură mai rapidă la trafic mai abundent.

Covorul meu nou lasă scame. Ce pot face în acest caz?

Scamele sunt un rezultat natural al covoarelor noi fabricate din diverse tipuri de fibre și rezultă din procesul de fabricare. Nu trebui să te sperii de scamele covorului chiar dacă pot părea abundente. Aspiratul temeinic va rezolva problema după câteva sesiuni de lucru.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus