Instrucțiuni

Construcția gardului din plasă bordurată

Construcția gardului din plasă bordurată

Gardurile din plasă bordurată sunt rezistente, au prețuri convenabile și sunt extrem de ușor de montat. Dacă vă decideți să construiți un gard din plasă bordurată vă arătăm aici pas cu pas cum se face și care sunt materialele și uneltele de care aveți nevoie pentru montaj.

2

Planificare gard plasă bordurată

01

Planificați traseul gardului și, dacă este cazul, poziția porții. Stâlpii necesari pentru gard ar trebuie să fie la o distanță de 2,5 metri sau mai puțin. Marcați pe perete unde va începe gardul. Trasați de aici traseul gardului cu o sfoară pentru zidărie. Lăsaţi sfoara puţin mai lungă.

Apoi așezați echerul pentru construcții între casă și sfoară și aliniați-o în unghi drept față de peretele casei. La lungimea planificată, adăugați încă o bucată de sfoară, legați-o de un țăruș de delimitare și bateți țărușul în pământ.

 constructia gardului din plasa bordurata 1

Ruletă pentru distanțe mari

Pentru măsurarea distanțelor mari folosiți o ruletă. În punctul de intersectare planificat, întindeți o sfoară după acelaşi principiu. Aceasta trebuie să treacă în unghi drept față de prima, așezați aici echerul. Sfoara trebuie să fie la distanță față de sol. Pentru realizarea găurilor pentru stâlpi, marcați mijlocul găurilor cu o ancoră pentru sol; pe sfoară puteți atașa suplimentar o bucată de bandă adezivă.

02

Verificaţi dacă terenul este înclinat. Cea mai ușoară metodă de a verifica este folosind un furtun de nivel. Plasați furtunul transparent, umplut cu apă, de la începutul până la capătul unei distanțe și curbați în sus capetele. Nivelul apei este întotdeauna la aceeași înălțime la ambele capete. Marcați această înălțime la ambele capete, de ex. pe fațada casei și pe un par din lemn bătut.

Pornind de la aceste marcaje măsuraţi distanţele până la sol şi vedeţi imediat dacă solul este înclinat şi dacă trebuie să ajustaţi gardul în funcţie de teren.

 Constructia gardului din plasa bordurata 2

Montarea porții

03

Începeți cu poarta, în cazul acesta o poartă dublă. Asamblați poarta conform instrucțiunilor producătorului. Îmbinați cele două canaturi ale porții cu stâlpii porții cu balamale. Cilindrul profilat se pune doar la sfârșit în încuietoare. Așezați poarta montată în locul de montaj.

 Constructia gardului din plasa bordurata 3
04

Înșurubați barele de conexiune de părțile exterioare al stâlpilor porții de care vor fi montate ulterior elementele de gard.

 Constructia gardului din plasa bordurata 4
05

Aveți nevoie acum de două găuri de fundație, pentru amplasarea porții. Distanța dintre găuri este în funcție de distanța dintre stâlpii porții.

 Constructia gardului din plasa bordurata 5
06

Săpați-le la 40 cm x 40 cm. Adâncimea este de 80 cm. Aceasta este adâncimea de îngheţ obişnuită. Pentru siguranță, interesați-vă dacă adâncimea de îngheț din regiunea dumneavoastră este definită în mod diferit. Amplasați apoi sfoara cu jumătatea grosimii stâlpului la cantul exterior al porții. Astfel, veți putea să-l aliniați bine ulterior.

 constructia gardului din plasa bordurata 6
07

În găurile pentru stâlpi puneți un strat de pietriș drenant cu o grosime de cca. 10 cm.

 constructia gardului din plasa bordurata 7
08

Introduceți primul stâlp cu canatul porții în gaură și puneți sub poartă bucăți de lemn cu secțiune pătrată sau pene pentru construcție. Apoi aliniați poarta la sfoară cu nivela cu bulă de aer și fixați-o cu șipcile de lemn amplasate oblic.

 constructia gardului din plasa bordurata 8
09

Montați al doilea stâlp cu canatul porții în același mod. Prindeți canaturile între ele cu șipci de lemn, astfel încât să fie îmbinate stabil. Aliniați încă o dată poarta la sfoară și verificați totul cu nivela cu bulă de aer. Fixați și al doilea canat al porții cu șipci de lemn amplasate oblic.

 constructia gardului din plasa bordurata 9
10

Dacă poarta este montată corect, urmează betonul - cel mai bine beton uscat. Amestecați-l conform indicațiilor de pe ambalaj cu apă, mai degrabă puțin mai vâscos decât prea subțire, folosind un amestecător. Puneți apoi betonul în straturi în gaura pentru fundați și străpungeți din loc în loc cu o mistrie, pentru a elimina bulele de aer. Lăsați suficient loc deasupra betonului pentru pământ și iarbă. Verificați încă o dată poarta cu nivela cu bulă de aer și neteziți apoi suprafața de beton cu mistria. În timp ce se usucă betonul stâlpilor porții, puteți săpa celelalte găuri pentru stâlpi.

 constructia gardului din plasa bordurata 10

Montarea elementelor de gard din plasă bordurată

11

După ce betonul porții este întărit, continuați din interior cu primul element de gard din plasă bordurată. Îmbinați panourile metalice duble cu stâlpii gardului - pentru îmbinarea la colț, lăsați panourile să se suprapună. Înșurubați și strângeți contraplăcile.

 constructia gardului din plasa bordurata 11
12

Apoi montați panoul metalic dublu cu stâlpul, aliniați-l la sfoară, amplasați-l la bara de îmbinare la stâlpul porții și verificați cu nivela cu bulă de aer.

 constructia gardului din plasa bordurata 12
13

Înșurubați elementul corespondent barei de îmbinare cu bara de îmbinare de stâlpul porții, astfel încât panoul pentru gard să fie bine fixat între acestea. Primul element de gard este gata.

 constructia gardului din plasa bordurata 13
14

Treceți acum la următorul element de gard: Montați un stâlp cu contraplăci la capătul din dreapta al panoului metalic dublu, astfel încât panoul să iasă puțin în afară - această parte formează colțul gardului cu primul element de gard. Cei doi stâlpi ai îmbinării de colț vor împărți ulterior o gaură pentru stâlp.

 constructia gardului din plasa bordurata 14
15

Îmbinați provizoriu al doilea stâlp al gardului în colțul din stânga cu panoul metalic dublu - pentru aceasta folosiți cel mai bine bride din plastic stabile.

 constructia gardului din plasa bordurata 15
16

Introduceți elementul din afară în găurile pentru stâlpi, aliniați-l la sfoară și fixați-l cu două șipci de lemn. Cei doi stâlpi ai îmbinării de colț intră în aceeași gaură pentru stâlp. Îmbinați surplusul celor două panouri metalice duble cu două sau mai multe elemente de îmbinare de colț. Verificați încă o dată cele două elemente de gard cu nivela cu bulă de aer și strângeți apoi șuruburile elementelor de îmbinare de colț.

 constructia gardului din plasa bordurata 16
17

Pregătiți următorul element de gard prin îmbinarea panourilor metalice cu cei doi stâlpi. Introduceți elementul de gard, din interior, în găurile pentru stâlpi. Montați acum panoul metalic dublu alăturat și înșurubați-l ușor cu distanțierul și contraplaca. Sprijiniți panoul la celălalt capăt cu două șipci.

 constructia gardului din plasa bordurata 17
18

Aliniați panoul cu nivela cu bulă de aer și strângeți apoi bine șuruburile la acest stâlp. Acum puteți îndepărta bridele din plastic de pe acest stâlp. Verificați încă o dată ca gardul să fie drept. Acum încă mai puteți corecta.

 constructia gardului din plasa bordurata 18
19

Treceți acum la ultimul element de gard înainte de peretele casei: Măsurați mai întâi cât de lung trebuie să fie ultimul element de gard, adică ultimul panou metalic dublu.

 constructia gardului din plasa bordurata 19
20

Transferați dimensiunea pe panou și fixați două șipci deasupra și dedesubtul liniei de intersecție. Acestea servesc drept orientare pentru polizorul unghiular. Tăiați cu polizorul unghiular panoul metalic dublu - la lucrul cu polizorul unghiular purtați întotdeauna ochelari de protecție!

 constructia gardului din plasa bordurata 20
21

Marginile tăiate sunt acum descoperite. Pentru ca gardul să nu ruginească în aceste locuri, trebuie să acoperiți suprafețele de tăiere cu lac protector pentru metal și să lăsați apoi lacul să se usuce.

 constructia gardului din plasa bordurata 21
22

Montați ultimul stâlp de elementul scurtat, astfel încât să existe o distanță suficient de mare față de peretele casei. Astfel veți evita găuri în peretele casei. Săpați gaura pentru ultimul stâlp, introduceți în ea elementul de gard și aliniați-l. Acum îl puteți înșuruba. Gardul este montat. Acum puteți umple cu beton toate găurile de fundație. După ce betonul s-a uscat, se acoperă cu pământ și iarbă.

 constructia gardului din plasa bordurata 22
23

Sub poarta dublă se montează la mijloc încă un suport de prindere. În acest scop, săpați o groapă adecvată lungimii suportului și fixați cele două suporturi de prindere cu două șipci de lemn. Închideți poarta și împingeți zăvorul porții în suport, pentru ca poziția să fie corectă. Apoi umpleți gaura cu beton. În încheiere, montați și cilindrul profilat în încuietoare. Gardul dumneavoastră este acum gata.

 constructia gardului din plasa bordurata 23

Teme care v-ar mai putea interesa