0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 24.03.2023 la ora 17:29. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Curățarea siliconului: modalități și soluții

Timp de lectură 5 min.
Curățarea siliconului: modalități și soluții

Crăpături, mucegai, puncte desprinse: siliconul vechi trebuie să dispară. Dar cum? Vă vom arăta cum puteți îndepărta siliconul. Nu numai de pe rosturi, dar și de pe haine și mâini.

Îndepărtarea siliconului

Siliconul este practic și apreciat, dar are dezavantajele sale. Se lipește cu încăpățânare de suprafețele pe care este pus.

Să vă luați rămas bun de la silicon poate fi o provocare.

Acest lucru este valabil și atunci când doriți să îndepărtați rosturile vechi din silicon, pentru a le înlocui. Acest ghid vă spune cum și prin ce mijloace puteți scăpa de silicon - inclusiv cum să îl îndepărtați de pe plăci ceramice, mâini și îmbrăcăminte.

Curățarea siliconului: remedii casnice

Cu siguranță aveți în casă detergent de vase, oțet, cuburi de gheață și comprese reci sau ulei de bebeluși. Cu ajutorul tuturor acestor mijloace puteți scăpa cu ușurință de silicon. În timp ce aplicați uleiul sau detergentul de vase nediluat pe silicon, amestecați oțet cu apă în proporție de 1:3. După un timp de acționare de aproximativ 15 minute, ar trebui ca siliconul să se desprindă cu ușurință. Apoi, puteți șterge sau freca suprafața cu o lavetă sau cu un burete. După un șoc termic rece, puteți desprinde siliconul, literalmente.

Adesea, veți avea nevoie de un cuțit sau o lamă pentru a îndepărta ultimele resturi de silicon. Însă, aveți grijă să nu zgâriați suprafața. Dacă aceste remedii casnice nu funcționează, veți avea nevoie de o soluție specială pentru îndepărtarea siliconului.

Nu utilizați ulei de bebeluși pe suprafețe de lemn

Nu utilizați ulei de bebeluși atunci când doriți să îndepărtați siliconul de pe suprafețele de lemn. Acesta poate lăsa pete inestetice.

Cu ce se curăță siliconul proaspăt?

Dacă siliconul nu este încă uscat, este ușor de îndepărtat - fie că este pe plăci ceramice, rosturi, pe lavoar sau pe ramele ferestrelor. Folosiți o lavetă veche sau o bucată de carton pentru îndepărtarea grosieră a materialului de pe rosturi. Ulterior, remediile casnice menționate anterior, precum detergentul de vase, oțetul sau compresele reci, vă vor ajuta să îndepărtați restul de silicon.

Îndepărtarea resturilor de silicon vechi

Este foarte ușor să îndepărtați rosturile de silicon care sunt încă umede. Dacă doriți să scăpați de siliconul vechi, încercați diferite remedii casnice. Alternativ, puteți utiliza și acetonă pentru a îndepărta resturile de silicon. Opțiunea mai inofensivă ar fi dizolvantul pentru lac de unghii, pe care este posibil să îl aveți acasă. Aplicați-l cu o lavetă veche și frecați resturile de silicon în mod corespunzător și, dacă este posibil, ștergeți-l imediat.

Utilizarea soluției de curățare a siliconului

Deseori soluțiile de îndepărtare a siliconului au un conținut de substanțe agresive sau care periclitează sănătatea. Utilizați doar în caz de urgență.

Atunci când utilizați soluție de îndepărtare a siliconului este esențial să purtați mănuși din cauciuc.

De asemenea, trebuie să asigurați buna aerisire a camerei în care lucrați. Produsul poate fi aplicat cu o pensulă sau poate fi pulverizat. După scurgerea timpului recomandat de acționare va trebui, și în acest caz, să utilizați un cuțit sau un șpaclu pentru a îndepărta resturile de silicon.

Îndepărtarea rosturilor din silicon

În primul rând, pentru a curăța siliconul, aveți nevoie de un cuțit pentru covoare sau un cuțit multifuncțional bun, cunoscut și sub denumirea de cutter. Cu acestea, tăiați siliconul de pe ambele părți. Apoi, puteți trage cu ușurință bucata de silicon din rost. Dacă în rost rămân resturi de silicon, le puteți îndepărta cu un cuțit de curățat dale.

Cel mai bine, înainte de a elimina resturile de silicon, utilizați detergent de vase sau o loțiune pe bază de ulei. Dar aveți grijă: lăsați rosturile de pe care ați îndepărtat siliconul să se usuce corespunzător.

Cu ce se curăță siliconul de pe faianță și gresie

În cazul în care s-a scurs silicon pe plăcile ceramice, trebuie să îl îndepărtați imediat cu o lavetă umedă sau un burete umed. Dacă siliconul s-a uscat deja, puteți utiliza soluțiile deja prezentate:

  • Aplicați remedii casnice
  • Lăsați să acționeze
  • Îndepărtați siliconul de pe plăcile ceramice
  • Dacă este necesar, prelucrați ulterior cu un cutter

Îndepărtarea siliconului de pe haine

În momentul în care lucrați, este posibil ca hainele dumneavoastră să se umple de pete de silicon. Nu fiți surprinși dacă ați pus carul înaintea boilor:

Pentru a îndepărta siliconul de pe textile, lăsați-l să se usuce înainte de a vă apuca de treabă.

Cel mai bine este să lăsați pentru un timp articolul de îmbrăcăminte în frigider. Temperatura scăzută face ca siliconul să devină casant. Este un lucru bun. Dacă frecați ușor, bucăți mari de silicon vor fi eliminate. Apoi, treceți ușor peste resturile de silicon cu o gumă de șters sau cu o piatră ponce. În cazul materialelor fine, se recomandă utilizarea esenței de oțet pentru o ultimă tușă.

Îndepărtarea siliconului de pe mâini

Dacă nu purtați mănuși atunci când lucrați cu silicon, este posibil ca acesta să vi se lipească de mâini. Dar nu este nicio problemă, pentru că acesta se șterge ușor cu un prosop. La final, trebuie să vă spălați pe mâini utilizând și o cantitate adecvată de detergent de vase. Apoi, spălați mâinile cu apă caldă. În acest fel, se vor îndepărta ultimele urme de silicon de pe mâinile dumneavoastră.

Teme care v-ar mai putea interesa

Montarea gresiei

În cadrul acestor instrucţiuni, vă arătăm pas cu pas cum se montează gresia. Doriţi să montaţi gresie? Mai întâi trebuie să parcurgi etapa de pregătire. În prima parte a articolului, vă arătăm cum să pregătiţi în mod ...citește mai mult

În sus