0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
05.06.2023 08:00 - 21:00
Aţi imprimat această informaţie în 05.06.2023 la ora 03:47. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Cea mai bună gresie

Timp de lectură 14 min.
Cea mai bună gresie

Gresia este unul din materialele folosite la decorațiunile interioare de mult timp și a rămas în trendul designului interior chiar și în prezent. În afară de calitățile fizice care oferă stabilitate și durabilitate de neegalat, gresia oferă și un aspect de bun gust diverselor aranjamente interioare ale unei locuințe sau unui spațiu comercial.

Gresia poate fi găsită într-o varietate de culori, texturi și modele, fapt care o transformă într-unul din cele mai versatile materiale folosite la pardoseli, fiind disponibilă în cantități consistente în piață. Acest material solicită foarte puțin efort pentru întreținere și, în același timp, oferă o mulțime de opțiuni cumpărătorilor, de la micile plăci de tip mozaic, până la plăcile de mari dimensiuni care pot fi folosite pe diverse suprafețe.

Totuși, nu toate tipurile de gresie sunt identice în ceea ce privește calitatea și destinația de utilizare. După cum este deja binecunoscut, gresia este materialul predilect folosit pentru camerele de baie și de bucătărie, dar și pentru holurile de acces sau spațiile tehnice. În ultima vreme, mai ales odată cu răspândirea sistemelor de încălzire prin pardoseala, gresia devine un element decorativ căutat chiar și pentru camerele de zi. Nu mai trebuie amintit faptul că aproape toate spațiile comerciale moderne beneficiază de pardoseli din gresie, mai ales mulțumită faptului că este o suprafață rezistentă la trafic greu și poate fi ușor și ieftin de curățat.

În acest articol vei afla mai multe informații despre alegerea celei mai bune gresii pentru diverse scenarii de amenajare interioară.

Cea mai bună gresie - Clasificare TOP 3

Alegerea celei mai bune gresii depinde de încăperea în care aceasta va fi plasată, de bugetul alocat decorațiunilor interioare, precum și de gusturile cumpărătorilor. În orice caz, gresia este un material popular, intrat deja în categoria clasică a finisajelor interioare, indiferent de model sau destinație.

Produs Gresie exterior / interior porțelanată SP Grey L 7702 33x 33 cm
Gresie exterior / interior porțelanată Prosecco K Grigio 60x60 cm Gresie interior porțelanată Picasso Blue 15x60 cm
Caracteristici Culoare: bej;
Dimensiuni plăci: 33x33 cm;
Grosime: 0,7 cm;
Material fabricație: ceramică glazurată;
Aspect vizual: de piatră;
Recomandare de utilizare: spații interioare și exterioare;
Ambalare: pachet ce conține 15 bucăți, suficient pentru 1,663 mp;
Greutate unitară: 15 Kg/m2.
Culoare: gri;
Dimensiuni plăci: 60 x 60 cm;
Grosime: 0,8 cm;
Material fabricație: ceramică porțelanată;
Aspect vizual: de beton
Recomandare de utilizare: spații interioare și exterioare, baie, bucătărie, casa scării, coridor/hol, sufragerie și terasă;
Ambalare: pachet din 4 bucăți echivalent a 1.44 m2;
Greutate unitară: 21,3 Kg/m2;
Permite sistem încălzire prin pardoseală: da.
Culoare: Albastru, maro și crem;
Dimensiuni plăci: 15 x 60 cm;
Grosime: 0.9 cm;
Material fabricație: ceramică porțelanată;
Aspect vizual: de tip parchet;
Recomandare de utilizare: baie, toaletă oaspeți, bucătărie, coridor/hol, sufragerie;
Ambalare: pachet cu 13 bucăți echivalent a 1.17 m2;
Permite sistem încălzire prin pardoseală: da.
Argumente pro Este un model de gresie care imită vizual aspectul pietrei.

Confecționată din material de calitate, ceramică porțelanată.

Culoarea neutră face posibilă folosirea în diverse scenarii de design interior.
Un model de gresie potrivită pentru orice încăpere.

Permite poziționarea și funcționarea sistemelor de încălzire prin pardoseală.

Material de calitate - ceramică porțelanată.

Aspect de piatră ce se poate combina cu diverse soluții de amenajare interioară.
Un model de gresie cu aspect clasic, uzat chiar, ideal pentru montajul în încăperile de zi, băi de oaspeți, holuri, coridoare etc.

Permite încălzirea prin pardoseală.

Material de calitate (ceramică porțelanată).

Un bun raport calitate/preț.
Argumente contra Culoarea poate solicita o întreținere mai atentă. Plăcile de gresie au o grosime de 0.9 cm, fapt ce le poate predispune la spargere în cazul unui montaj incorect.

1.1. Cea mai bună gresie tip parchet pentru interioare cu permisivitate la încălzirea prin pardoseală

Gresia care imită din punct de vedere vizual parchetul este un trend relativ nou în acest domeniu. Plăcile imită aproape perfect textura unui parchet din lemn, beneficiind, în plus, de avantajul că este un material cu mult mai durabil decât lemnul, fiind, în același timp, rezistent la umezeală.

Gresie Navana Bianco grande 80x160 cm

Un model de gresie ce imită perfect o dușumea din lemn natur și este disponibilă în culori diverse (alb, crem, maro). Forma dreptunghiulară ușurează montajul, care poate fi realizat atât în spații personale, cât și în interiorul spațiilor comerciale.

Avantaje Dezavantaje
 • scenarii multiple de utilizare la interior
 • varietate de culori disponibile
 • montare ușoară
 • preț din gama superioară

Gresie Stella gri 34x34 cm

Un model de gresie de culoare gri, confecționat din ceramică porțelanată, ce poate fi folosit în încăperi și spații diverse din locuință (living, camera de spălat rufe, baie, coridor etc.).

Avantaje Dezavantaje
 • sortiment excelent pentru zona de spații auxiliare ale unei clădiri sau locuințe
 • aspect de marmură
 • culoare și textură ce permit o curățare ușoară și un aspect mereu îngrijit
 • nu este foarte indicată în combinații de amenajări interioare ale spațiilor principale de locuit

Gresie exterior / interior porțelanată glazurată Sierra White 15x90 cm

Cu o dimensiune a plăcilor de 15 x 90 cm, acest tip de gresie este potrivit pentru principalele spații de locuit (baie, casa scării, coridor/ hol, spațiu comercial, sufragerie). Un pachet de gresie porțelanată glazurată Sierra White conține șapte bucăți, suficiente pentru 0,945 m².

Avantaje Dezavantaje
 • gresie ce imită textura lemnului, datorită imprimeului
 • potrivită pentru încălzirea în pardoseală
  se poate folosi și la exterior
 • grosimea de 0.9 cm poate predispune plăcile la spargere în cazul unui montaj incorect

1.2. Cea mai bună gresie de exterior

Gresia de exterior se remarcă printr-un grad ridicat de rezistență și proprietăți antialunecare. O atenție importantă în cazul acestui tip de gresie trebuie acordată indicatorului ”R”, care denotă gradul de rugozitate și texturare cu scopul de a preveni alunecarea, mai ales în condiții de umiditate sau îngheț.

Gresie exterior porțelanată HOMEtek gri mat 60x60x2 cm

Având un indicator antialunecare R11 și un aspect vizual de tip beton, modelul este ideal pentru pardosirea suprafețelor exterioare din gama teraselor, balcoanelor, sau grădinilor.

Avantaje Dezavantaje
 • protecție înaltă împotriva alunecării
 • rezistență la îngheț
 • aspect neutru potrivit în orice scenariu de montaj
 • prețul din gama superioară

Gresie Star Galaxy 30,5x61 cm

Un model ambivalent de gresie confecționată din piatră naturală (granit) cu utilizare atât la exterior, cât și în încăperi de interior, gresia Star Galaxy se remarcă prin textura ce imită piatra, prin colorit și prin aspectul lucios care poate conferi o idee de lux oricărui ambient.

Avantaje Dezavantaje
 • gresie rezistentă la îngheț
 • versatilitate în folosirea la exterior și la interior
 • confecționată din granit, piatră naturală extrem de rezistentă
 • permite încălzirea prin pardoseală la varianta de montaj la interior
 • aspect luxos
 • prețul din gama superioară

Gresie Orlano Pearl 60x60 cm

Un alt model de gresie cu folosire duală, atât pentru exterior, dar și în unele cazuri, la interior, modelul Orlano Pearl se remarcă prin nuanța interesantă de gri și prin calitate.

Avantaje Dezavantaje
 • protecție R9 la alunecare
 • rezistență la îngheț
 • model rezistent la uzură / trafic intens
 • opțiuni limitate de culoare

Cum alegi cea mai bună gresie

Odată ce ai decis că vrei o pardoseală cu gresie, ar trebui să iei în considerare o serie de factori care, odată înțeleși și agreați, te-ar putea ghida mult mai ușor de-a lungul procesului decizional de alegere a modelului și a sortimentului.

Cum alegi gresia

 • Prețul. Gresia se poate adresa diverselor posibilități financiare. În funcție de materialul de fabricație și complexitatea designului, poți găsi atât sortimente scumpe, dar și o serie de modele mai prietenoase cu un buget mai restrâns. Înainte de a merge la cumpărături, ar trebui să faci un mic studiu de piață și să stabilești bugetul pe care ești dispus să-l aloci, în funcție de nevoie.
 • Modul de instalare. Un aspect care nu ar trebui neglijat în alegerea unui sortiment sau al altuia de gresie este modul în care acesta se poate monta. Unele modele de gresie pot fi montate în mod facil chiar și de către meseriași cu un grad mediu de specializare sau chiar în regie proprie. Alte modele, mai ales în cazul spațiilor cu o dispunere mai complicată, pot solicita nevoia unei echipe profesioniste de faianțari.
 • Stilul. Alegerea stilului sau a aspectului gresiei este o chestiune care ține atât de gustul personal, cât și de regulile din domeniul designului interior. Sortimente care imită lemnul, piatra naturală, cu diverse modele sau mozaicuri, pot adăuga stil și pot completa în mod fericit restul ansamblului amenajării interioare sau exterioare.
 • Dimensiunea plăcilor. Gresia poate varia în dimensiuni, de la micile particule specifice mozaicului, până la plăci de mari dimensiuni. Și acest aspect poate influența, alături de ceilalți factori referitori la culoare sau model, aspectul pe care îl poate conferi unei încăperi. Plăcile mari de gresie oferă o fragmentare mai rară, creând, astfel, o impresie de spațiu larg, pe când plăcile mai mici sau mozaicul creează impresia de aglomerare.
 • Gradul de protecție împotriva alunecării. Alegerea gresiei ar trebui să țină cont și de protecția pe care aceasta o ofera la alunecare. Fiind o suprafață dură, căderea pe gresie se poate solda cu vătămări corporale și, de aceea, trebuie alese modele cu un grad cât mai înalt de protecție, în special dacă este vorba de gresia de exterior care este supusă intemperiilor, umezelii sau înghețului. Același lucru este valabil, însă, și pentru gresia folosită pentru pardoseala din baie sau din bucătărie.

Mărci recomandate de Hornbach.ro

Hornbach se străduiește în mod constant să pună la dispoziția clienților săi o gamă variată de produse de cea mai bună calitate, oferite doar de către producători verificați și cu un renume bine stabilit în domeniul producției de gresie sau faianță.

3.1. Marca Austral

Austral este un brand ce aparține firmei spaniole Colorker. Ca producător de plăci ceramice, compania activează încă din 1987 și, în tot acest timp a obținut o recunoaștere de nivel european prin inovațiile din domeniul cercetării în sfera tehnicii de producție și a designului estetic.

Gama de plăci ceramice Austral se exprimă printr-un finisaj glossy, care se adaugă puterii radiante a unor culori de un alb cât mai pur.

3.2. Marca Silver River

Marca Silver River aparține grupului de firme Porcelanosa, Spania. Grupul este unul dintre cei mai importanți producători de obiecte ceramice (gresie, faianță, obiecte și mobilier sanitar sau de bucătărie), fiind prezent în 970 de magazine de desfacere în nu mai puțin de 150 de țări.

Diversificarea actuală de produse și servicii a companiei a pornit de la concentrarea inițială pe desăvârșirea calității producerii unui singur sortiment: plăcile de gresie. Acesta este și o garanție suplimentară în privința calității produselor de sub acest brand.

3.3. Marca Teris Miele

Teris Miele este un brand ce aparține conglomeratului turcesc Akgün Group. Grupul concentrează afaceri în domenii variate, de la industria ceramicii, la automotive, petrol, logistică, asigurări. Fabricile de plăci ceramice și obiecte sanitare din ceramică ale grupului sunt răspândite în orașele Izmir, Pazaryeri, İnönü/Eskişehir, Kütahya, din Turcia și Novi Pazar din Bulgaria.

Cum se montează gresia - indicații utile și pașii care trebuie urmați

Montarea gresiei poate fi o muncă care solicită un grad înalt de răbdare și cunoștințe tehnice în domeniu. Desigur, se poate apela la faianțari cu experiență, care au deja îndemânarea și cunoștințele necesare. Totuși, pentru cei care au de realizat un proiect mai mic și care doresc să realizeze această operațiune în regie proprie, trebuie subliniat că procedeul în sine este destul de simplu de realizat dacă se urmăresc întocmai pașii necesari:

 • Realizarea șapei din beton.
  Primul lucru care trebuie realizat înainte de montajul propriu-zis este turnarea unei șape din beton pentru a crea o bază plană și solidă. Există soluții eficiente, așa cum este cazul șapelor autonivelante care ușurează mult acest proces. După uscare, suprafața trebuie grunduită pentru a crea o bază aderentă pentru adezivi.

 • Folosirea unui adeziv de calitate.
  Peste planșeul pe care vor fi așezate plăcile de gresie, va fi aplicat adezivul special ales, care va fi întins în mod uniform cu ajutorul unui șpaclu de zidărie. Trebuie luată în considerare calitatea adezivului pentru ca aceasta să fie în concordanță cu cele mai înalte norme în materie.

 • Poziționarea plăcilor de gresie.
  Plăcile de gresie se așază cu atenție peste stratul de adeziv și se vor apăsa cu grijă, dar în mod ferm și constant, pentru a face priză și a se fixa. Se poate folosi un ciocan de cauciuc cu care se vor lovi ușor plăcile, în vederea verificării fenomenului de aderență. La fiecare colț al plăcilor se vor folosi distanțiere, pentru a lăsa un mic spațiu între plăci. De asemenea, în funcție de configurația planșeului, plăcile de gresie trebuie tăiate pentru a se potrivi perfect pe întreaga suprafață fără a lăsa goluri.

 • Chituirea și finisarea suprafeței.
  După montajul plăcilor pe întreaga suprafață, se va aștepta cel puțin 24 de ore pentru ca adezivul să lucreze și să facă priză între planșeu și plăci. Cu ajutorul unui chit special, se vor chitui rosturile dintre plăcile de gresie, astfel încât să se astupe orice gol rămas. În final, gresia se va curăța de resturi de chit sau adeziv cu ajutorul unui burete și apoi poate fi ștearsă cu soluții de curățare corespunzătoare acestui fel de pardoseală.

Așadar, ține cont de informațiile din acest articol înainte de a merge la cumpărături. Orientează-te atât în funcție de caracteristici, cât și în funcție de brand și, cu siguranță, vei reuși să faci o alegere potrivită, de care te vei putea bucura pentru o perioadă îndelungată.

Montarea gresiei

În cadrul acestor instrucţiuni, vă arătăm pas cu pas cum se montează gresia. Doriţi să montaţi gresie? Mai întâi trebuie să parcurgi etapa de pregătire. În prima parte a articolului, vă arătăm cum să pregătiţi în mod ...citește mai mult

Întrebări și răspunsuri frecvente despre cea mai bună gresie

Care sunt cele mai bune tipuri de gresie?

Gresia poate fi găsită sub o diversitate de forme, modele, dimensiuni și culori. Ar trebui să alegi acel model care se potrivește cel mai bine zonei pe care vrei să o decorezi, luând în considerare, totuși, aspecte legate de tipul spațiului (interior sau exterior), tematica generală a decorului și modul de întreținere.

Ce culoare este cea mai potrivită pentru plăcile de gresie?

Nu există o culoare specifică care să poată fi considerată perfectă pentru plăcile de gresie. Pentru un aspect unitar al întregului spațiu decorat, ar trebui să alegi o combinație de plăci de gresie în culori deschise sau te poți orienta, dimpotrivă, spre cele care imită textura parchetului din lemn.

Ce să aleg: gresia lucioasă sau mată?

Atât gresia lucioasă, cât și modelele de gresie mată pot arăta excelent acasă sau în spații comerciale. Totuși, dacă te orientezi către modelul lucios, trebuie să ai în vedere să verifici standardul privind protecția la alunecare pentru a evita accidentele neplăcute.

Care model de gresie este la modă?

Gresia cu aspect de parchet din lemn, cea cu aspect de marmură și cea care imită piatra naturală ori chiar confecționată din acest material sunt modele care sunt oricând în trend. În ceea ce privește culoarea, tentele naturale și tonurile neutre sunt potrivite în scenarii diversificate de amenajări.

Cum să fiu foarte sigur că am ales modelul potrivit de gresie?

Poți începe procesul de alegere a gresiei de care ai nevoie, după ce te gândești cu atenție la o serie de factori esențiali, ca de exemplu, la mărimea spațiului pe care îl vei pardosi și la tipul acestui spațiu. În principal, aceste două aspecte te vor ajuta la alegerea tipului de gresie, celelalte criterii, de culoare sau textură, fiind legate de gustul personal.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus