0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 29.03.2023 la ora 01:00. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Renovarea bucătăriei

Timp de lectură 10 min.
Renovarea bucătăriei

Renovați acolo unde alții doar șpăcluiesc. Încă mai puteți folosi câte ceva din vechea bucătărie. Noi vă arătăm cum se face.

Planificarea renovării bucătăriei

Și bucătăria are nevoie de retușuri odată la câțiva ani. Atunci e timpul să faceți ceva în această privință. O bucătărie complet nouă este scumpă, de aceea ar trebui să vă gândiți foarte bine înainte dacă acest lucru este cu adevărat necesar. Puteți obține efecte spectaculoase și cu un buget mic și efort puțin.

Dacă vă interesează în principal să schimbați aspectul și să aduceți puțin suflu de aer proaspăt, există multe variante de renovări pentru bucătărie care sunt mai convenabile ca preț. Dacă balamalele, feroneria sau sertarele dulapurilor sunt însă defecte, atunci ar trebui să luați în considerarea achiziționarea unei bucătării noi. Și dacă aveți nevoie de mai mult spațiu în bucătărie sau doriți să modificați structura întregii încăperi, are sens să schimbați complet bucătăria. Dacă ați ajuns la concluzia că doriți o modificare de aspect, atunci puteți scoate ceva bun din vechea bucătărie. Faceți ceva nou din ce aveți deja.

Efortul se transformă în mândrie atunci când stați în bucătăria dumneavoastră renovată.
Bucătăria înainte și după

Renovarea fronturilor din bucătărie

Bucătăria dumneavoastră începe și se termină cu fronturile, dacă ele nu se potrivesc, nici bucătăria nu se mai potrivește. Dacă doriți să le reînnoiți, aveți câteva posibilități.

Puteți folosi grund și lac hibrid pentru a da mobilei din bucătărie un nou strat și, deci, o culoare complet nouă. Este mult mai convenabil ca preț decât achiziția unei bucătării noi și, de asemenea, puteți face asta singuri. Lacul hibrid se poate amesteca cu nuanța dorită, pentru finisarea potrivită a fronturilor dumneavoastră. Aflați pas cu pas cum se procedează, folosind instrucțiunile noastre.

 • 
			Stiluri de amenajare The Dark Side 01 toamna iarna 2021

  Bucătărie închisă la culoare

 • 
			Back to Nature

  Bucătărie în culori natur

 • 
			Stiluri de amenajare toamna iarna 2019 Get Together

  Bucătărie colorată

 • 
			Renovarea fronturilor de bucătărie alb clasic

  Alb clasic

Culorile închise în bucătărie, cum sunt antracitul sau negru, sunt la modă. Contrar reputației lor, culorile închise nu trebuie să vă sufoce bucătăria, ci pot da spațiului o notă modernă și îmbietoare. Fronturile colorate sunt potrivite pentru lemn. În special în asociere cu nuanțe calde sau pastel, bucătăria dumneavoastră va arăta după renovare modern și îmbietor. Desigur, ceea ce se potrivește oricând la renovarea bucătăriei sunt fronturile albe. Sunt atemporale și, în același timp, foarte moderne, prin urmare, e greu să devină plictisitoare. Fronturile albe în combinație cu lemnul sunt în tendințe. Puteți îmbrăca insula din bucătărie și în șipci din lemn, de exemplu.

Dacă nu doriți să folosiți lac, puteți lipi fronturile și cu folie adezivă. Pentru asta, veți avea nevoie de puțină răbdare și, în special, de o mână fermă. Bineînțeles, puteți și să înlocuiți fronturile din bucătărie.

Încă vă place culoarea mobilierului din bucătărie? Cea mai ușoară formă de renovare: înlocuirea mânerelor dulapurilor din bucătărie. Bucătăria dumneavoastră va arăta complet diferit cu mânere noi. Cel mai bine este să alegeți mânere din metal sau plastic. Motivul este acela că în bucătărie se formează mult abur, care conține și grăsimi. Mânerele pentru bucătărie din oțel inoxidabil sau aluminiu anodizat sunt ușor de întreținut și se curăță ușor. Aveți grijă să folosiți găurile mânerelor vechi pentru montarea celor noi sau să le acoperiți.

Renovarea panoului antistropi din bucătărie

Un panou mural (panou antistropi) nou se numără printre modalitățile ușoare și de efect de renovare a bucătăriei. Acesta va aduce valoare bucătăriei dumneavoastră și îl puteți monta singuri. Cea mai ușoară variantă este să lipiți pe întregul panou mural vechi de bucătărie o folie specială din PVC dur. Este rezistent la căldură și are o suprafață hidrofugă. Prin urmare, nu există rosturi de plăci și efortul de curățare este redus.

Dacă plăcile dumneavoastră ceramice sunt încă în stare bună, dar și-au pierdut aspectul proaspăt, le puteți lăcui. Panoul antistropi va arăta ca nou. Puteți și schimba culoarea panoului, punându-vă în valoare aspectul bucătăriei. O altă posibilitate este să montați un panou mural de bucătărie din lemn sau un panou compozit din aluminiu, pe care să-l montați în fața plăcilor vechi. Puteți alege între diverse decoruri și efectua rapid renovarea.

Vă doriți plăci ceramice noi pentru panoul mural de bucătărie? Atunci dați-i bătaie, se poate. Nu este neapărat nevoie să scoateți gresia veche în prealabil, puteți monta gresie pe gresie în acest caz. Plăcile tip metrou, hexagonale sau mozaic arată foarte bine. Cu ajutorul lor puteți aduce culoare în bucătărie sau amenaja ton pe ton dacă nu aveți încredere în fronturile colorate. Există și plăci mozaic autoadezive, cu ajutorul cărora renovarea panoului mural de bucătărie devine rapidă și ușoară.

Renovarea blatului de lucru pentru bucătărie, chiuvetei și bateriei

Înnoiți-vă blatul de lucru. Și el contribuie la aspectul bucătăriei. Dacă renovați bucătăria, înlocuiți și chiuveta și bateria. Vă modernizați astfel bucătăria și îi puneți aspectul în valoare.

La modă sunt blaturile de lucru din lemn, care se combină bine cu mobilier de bucătărie alb, gri, verde sau chiar închis la culoare. Dacă doriți să realizați un contrast într-o bucătărie închisă la culoare, alegeți un blat de lucru deschis. Dacă preferați varianta ton pe ton, un blat de lucru antracit reprezintă alegerea potrivită pentru dumneavoastră. Dacă aveți bucătărie din lemn, combinați-o cu un blat de lucru de culoare antracit. Luați în considerare, la noul blat de lucru, decuparea potrivită pentru plită și chiuvetă.

Montarea blatului de bucătărie

Doriți să vă amenajați bucătăria? Vă vom arăta cum să vă montați un nou blat de lucru. Instalarea blatului de bucătărie pas cu pas cu Academia Meșterului HORNBACH.

Dacă vă răsfățați cu un blat de lucru nou, schimbați și chiuveta. O puteți adapta din punctul de vedere al culorii. La modă sunt chiuvetele negre sau bej din granit sau ceramică și există, desigur, și varianta pe alb. Puteți păstra astfel tonul cu blatul de lucru sau puteți crea un contrast. Dacă preferați clasicul, o chiuvetă din oțel inoxidabil reprezintă alegerea potrivită pentru dumneavoastră.

Este important să acordați atenție mărimii chiuvetei, pentru ca decupajul din blatul de lucru să se potrivească, în caz contrar vor fi necesare ajustări ulterioare.

Potriviți noua chiuvetă și blatul de lucru cu o baterie nouă de bucătărie, pentru o transformare completă. Sunt moderne nu doar în varianta neagră, o alegere la îndemână poate fi și un robinet auriu. Și bateriile cu funcție Touch sau cu funcție de economie de apă sunt noutăți utile atunci când vă renovați bucătăria. Vă doriți ceva mai mult? Există baterii noi și cu funcție de apă minerală, filtru sau apă fierbinte.

Iluminat nou pentru bucătărie

Renovarea bucătăriei nu trebuie să se facă doar prin culori și mobilier noi. Un iluminat nou face și el diferența. Aveți posibilitatea de a vă pune literalmente bucătăria într-o lumină nouă fără a fi nevoie să o înlocuiți complet.

Important este să asigurați suficiente surse de iluminat. Aveți nevoie să vedeți bine atunci când tăiați, rumeniți sau amestecați. Tuburile fluorescente de sub dulapurile superioare sunt foarte potrivite în aceste cazuri. Utilizați benzi LED, sunt deosebit de eficiente și își pot și diminua lumina. Și luminile suspendate deasupra suprafețelor de lucru arată modern în bucătărie; ele arată bine și deasupra insulei de gătit.

Găsiți aici totul despre subiectul iluminării în bucătărie și idei de benzi cu LED.

Înnoirea vopselei și pardoselii

Doriți să schimbați percepția asupra spațiului din bucătărie fără să dărâmați pereții? Puteți face asta printr-o vopsea lavabilă nouă sau printr-o pardoseală nouă, în cadrul renovării bucătăriei.

Dacă mobilierul dumneavoastră e mai degrabă simplu, aduceți culoare pe pereți. Veți obține astfel o schimbare semnificativă a spațiului, pe care o puteți însă anula oricând cu efort redus. Pentru bucătărie, cel mai bine este să utilizați o vopsea pe bază de latex. Este rezistentă la abraziune și se curăță cu ușurință. Vopseaua cu latex este lucioasă. Dacă preferați o culoare mată pe perete, optați pentru Prokeran. Este vorba despre o vopsea specială de dispersie, care este la fel de rezistentă la abraziune cum este vopseaua pe bază de latex și este ușor de curățat. Pentru ambele culori, ne puteți solicita amestecul cu nuanța dorită.

Înclinați spre o pardoseală nouă? Pentru că uneori se varsă lichide, în bucătărie se potrivește cel mai bine ceva robust. Pardoselile din vinil sunt recomandate în mod special. Sunt ușor de întreținut, izolează fonic, sunt robuste și ușor de montat. Se lipesc pe întreaga suprafață sau se montează ca vinil cu sistem clic. Există o foarte mare varietate de modele. Indiferent dacă sunteți în căutarea unei pardoseli închise sau deschise la culoare, cu aspect de piatră sau lemn pentru a vă renova bucătăria, veți găsi ceva potrivit printre pardoselile din vinil.

Preferați lemn în bucătărie? Și acest lucru este posibil. A apărut, între timp, laminatul rezistent la apă, pe care îl puteți monta în bucătărie. Toate rosturile și canturile se îmbină în așa fel încât apa să nu pătrundă, iar podeaua să nu se umfle. Laminatul rezistent la apă este disponibil în șase nuanțe diferite. Mai mult, este sănătos pentru locuit și are un nivel scăzut de emisii.

Sunteți mai degrabă genul plăcilor ceramice? Cu plăci noi în bucătărie obțineți o pardoseală absolut robustă și ușor de întreținut. Plăcile ceramice XXL, începând de la 30x60 cm, sunt în mare vogă. Avantajele sunt date de rosturile înguste și de numărul lor redus, încăperea dumneavoastră va părea mai întinsă datorită lor. Plăcile ceramice XXL sunt disponibile în multe modele. Cu ajutorul plăcilor ceramice puteți da bucătăriei și un aspect de lemn, însă și aspectele de piatră, metal sau marmură sunt în vogă.

Toate informațiile despre pereți și pardoseli pot fi găsite aici.

Înnoirea aparatelor din bucătărie

Atunci când vă renovați bucătăria, gândiți-vă și dacă aparatelor dumneavoastră le-ar prinde bine o împrospătare. În cazul în care cuptorul, mașina de spălat vase și frigiderul au îmbătrânit, puteți profita de înlocuirea lor și pentru a economisi energie, întrucât aparatele moderne sunt mai eficiente din acest punct de vedere. Deși o astfel de achiziție pare scumpă la prima vedere, ea merită, întrucât pe termen lung veți cheltui mai puțin pentru costurile de energie.

Apropo de aparate electrice, aveți caserole stivuite în bucătărie, iar pe blaturi stau aparatul pentru orez, prăjtorul de pâine, storcătorul electric și fierbătorul de apă? În bucătărie se adună destule de-a lungul timpului, iar dulapurile și rafturile devin aglomerate.

Renovarea bucătăriei înseamnă și organizare.

Puneți deoparte tot ceea ce nu folosiți și depozitați în dulapuri articolele pe care le folosiți rar. Dacă blaturile sunt eliberate și toate stau la locul lor în dulap, bucătăria arată deja ca nouă.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus