0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 08.02.2023 la ora 18:35. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Primăvara în grădină

Timp de lectură 9 min.
Primăvara în grădină

Schimbarea anotimpurilor se arată mai ales în grădina dumneavoastră. Încet, totul se trezește din hibernare, iar zilele devin din nou mai lungi. Primele păsări se întorc deja. Acum este din nou timpul să vă ocupați din nou de grădină. Porniți cu succes în noul an al grădinii!

De ce se bucură plantele de grădină primăvara

Susținerea vietăților utile în grădină

Dacă ați realizat bine lucrările de pregătire toamna și iarna, cea mai mare parte a lucrărilor este deja încheiată și vă puteți relaxa și puteți savura minunăția de flori din grădina dumneavoastră. Îngrijiți-vă ca albinele, bondarii și alte vietăți utile să se simtă bine la dumneavoastră. De acestea profită și grădina dumneavoastră. Aceste animăluțe harnice polenizează nu doar plantele fructifere, ci mănâncă și larvele dăunătorilor, cum sunt afidele.

Pentru a atrage cât mai multe ajutoare naturale, aveți grijă ca grădina dumneavoastră să fie cât mai diversă. Plantele diferite atrag animale diferite.

Cu cât paleta din grădină este mai largă, cu atât mai mare este numărul vizitatorilor care vin. Mai ales plantele înfloritoare sunt deosebit de importante, deoarece nectarul și polenul lor sunt baza alimentației insectelor.

Un al doilea punct important pe lângă hrană este adăpostul. Multe specii de insecte sunt amenințate și pentru că biosfera lor este distrusă. Cu mijloace extrem de simple puteți crea refugii în grădina dumneavoastră.

Grămezi de pietre și de lemn sau hoteluri pentru insecte pot fi amenajate foarte simplu. La fel de simplă este amplasarea de vase de lut umplute cu paie într-un loc însorit din grădină. Sub acestea se face cald și bine, iar animalele se simt bine. Pentru păsări sunt foarte utile cuiburile artificiale. Dacă mai renunțați și la produse agresive pentru protecția plantelor, grădina dumneavoastră va fi foarte vizitată.

vietati in gradina

Produsele potrivite pentru protecția plantelor

HORNBACH comercializează deja de ani de zile doar produse fără glifosat pentru protecția plantelor. Deoarece în continuare nu se poate clarifica în mod neîndoielnic dacă erbicidul este cancerigen sau nu, HORNBACH s-a decis să scoată de la vânzare produse cu conținut de glifosat pentru protecția plantelor, pe care să le înlocuiască cu produse alternative. Produsele de protecție a plantelor cu neonicotinoide au fost scoase din sortiment. Acestea sunt suspecte a pune în pericol albinele.

Vremea pentru fertilizat

Primăvara este timpul ideal pentru a-i da grădinii un aport important de nutrienți. În anul trecut, plantele au extras o mare parte a nutrienților din sol. Pentru a vă bucura și în vara aceasta de un paradis verde, trebuie să refaceți rezerva de nutrienți. Acest lucru se poate face cel mai bine cu îngrășământ. Aveți însă grijă să nu folosiți același îngrășământ pentru toate plantele. Deoarece fiecare plantă are nevoi speciale, trebuie să primească un îngrășământ adecvat acestor nevoi.

Acum este timpul pentru plantat

Acum se pot planta tufele și arbuștii. Multe plante ar trebuie plantate toamna, dar există și plante care preferă să fie plantate primăvara. Mai ales tufele sunt ceva mai sensibile la ger, de aceea trebuie plantate primăvara, după ce a trecut gerul cel mare. Același lucru este valabil și pentru arbuști sensibili, precum hortensiile, hibiscusul, anumite conifere și arbuștii cu frunze mereu verzi.

O tăiere pentru plantele care înfloresc devreme

Printre vestitorii primăverii se numără plantele care înfloresc devreme, precum Forsythia, drăcila sau Deutzia. Acestea înfloresc deja foarte timpuriu și pot fi apoi tăiate direct.

vremea pentru plantat

Fructe, legume și ierburi aromatice

Plantați arbuști fructiferi sensibili

Copacii, printre care și pomii fructiferi, se plantează de fapt toamna, pentru a se prinde deja până primăvara, când dau muguri. Dar există și soiuri de fructe care sunt deosebit de sensibile la ger. De aceea, piersicul, caisul, nucul sau copacul de kiwi trebuie plantați primăvara, de îndată ce pământul nu mai este înghețat.

În răsadul de legume

Atunci când pământul se usucă puțin după ger și nu mai face noroi, puteți începe cu răsadurile de legume. Aceste soiuri de legume și ierburi aromatice sunt la rând deja în martie:

  sfeclă roșie pătrunjel morcovi spanac andive ceapă
  varză timpurie salată topinambur arpagic fasole boabe sparanghel rubarbă
plante utile

Vremea cartofilor timpurii

Cine dorește să recolteze, la sfârșitul verii, micii și delicioșii cartofi noi, trebuie să înceapă cu pregătirile deja de la mijlocul lui martie. Adică, cartofii trebui mai întâi să încolțească:

  Așezați cartofii pentru plantat unii lângă alții în lădițe sau cofraje de ouă. Lăsați să încolțească la 12 până la 15 C° aproximativ patru săptămâni la lumină. Începând din a doua săptămână din aprilie pot fi plantați. Până la mijlocul lui mai acoperiți pământul cu folie sau membrană (în nopțile geroase protejați suplimentar cu o a doua membrană) Atunci când plantele ajung la o înălțime de cca. 15 cm este necesară bilonarea.

cartofi timpurii

Ce este „bilonarea”?

Bilonarea ajută la creșterea recoltei dumneavoastră. Pentru aceasta, tulpinile tinere sunt acoperite până aproximativ la jumătate cu pământ. În această zonă se formează apoi rădăcini adventive, care produc tuberculi suplimentari. Așadar, mai puțină muncă pentru mai mulți cartofi.

O grămadă simpatică de compost - răsadnița

Nu mai aveți loc pe grămada de compost pentru resturi tăiate și alte deșeuri din grădină? O răsadniță poate fi soluția. Aici puteți face ca reziduurile să fie invizibile și creați în același timp material de umplere pentru răsadniță, care devine astfel mai înaltă și vă permite să lucrați fără să vă solicitați spatele. În Ghidul nostru, Amenajarea unei răsadnițe, aflați tot ce trebuie să știți despre diversele forme de răsadnițe.

rasadnita

Creșterea răsadurilor în sere încălzite

Pentru a avea vara în grădină o ofertă colorată de legume, puteți crește deja primăvara răsaduri pentru anumite soiuri. Pentru aceasta se recomandă o seră încălzită. Astfel puteți semăna la 22 până la 25C° următoarele legume:

 • roșii;
 • ardei;
 • vinete;
 • broccoli;
 • fenicul;
 • varză albă;
 • conopidă de vară;
 • țelină;
 • pepeni;
 • bame;
 • Physalis.

Cumpărați semințele potrivite

Deja la achiziționarea semințelor de legume puteți face ceva pentru ca din acestea să crească plante sănătoase. Alegeți soiurile în funcție de locul de creștere ulterior. Legumele trebuie semănate într-un loc însorit.

Dacă nu aveți multe posibilități într-o grădină mică sau pe balcon, alegeți cel mai bine legume și ierburi aromatice care rezistă și la puțină umbră. În plus, aveți grijă că cumpărați doar semințe de calitate, deoarece o calitate slabă se face observată printr-o recoltă și mai slabă.

Plante de ghiveci

Plantele de ghiveci pot fi acum scoase în sfârșit din pivniță. Dar lăsați-le să se trezească lin din hibernare. Obișnuiți plantele puțin câte puțin la temperaturile modificate și la radiația mai intensă a soarelui. Alegeți mai întâi un loc umbros, pentru ca plantele să nu se ardă de la soare. Apoi așezați-le în mod repetat câteva ore la soare.

La fel ca pentru plantele de interior, primăvara este o bună ocazie pentru a verifica dacă ghivecele mai au dimensiunea potrivită sau nu. Replantați!

plante de ghiveci

Îngrijirea gazonului primăvara

În aprilie, gazonul este tuns pentru prima dată în noul an. Nu strică un îngrășământ echilibrat, deoarece gazonul a consumat vara trecută toți nutrienții din pământ.

Pentru a avea vara un gazon verde și des, îl puteți tunde primăvara pentru prima dată. Cel mai bun moment este la mijlocul lui aprilie. Această perioadă este foarte bună pentru că temperaturile încă nu sunt deosebit de ridicate și nu se poate usca.

Tunderea stimulează creșterea gazonului. În ghidul nostru „Întreținerea și irigarea gazonului” puteți citi la ce trebuie să aveți grijă în mod deosebit la tundere.

tunderea gazonului

Curățenia de primăvară pentru plantele de interior

Ce legătură are schimbarea anotimpurilor cu plantele de interior? Are o legătură importantă, deoarece, chiar dacă acestea stau în casă, ele simt puterea crescătoare a soarelui, mai ales pe pervaz. Acum este momentul ideal pentru o curățenie adevărată de primăvară.

Ștergeți bine plantele de praf și curățați-le. Așadar, îndepărtați frunzele și florile uscate. În afară de aceasta, momentul este favorabil pentru replantarea plantelor de interior. Puneți-le cu pământ proaspăt în ghivece mai mari, astfel se simt din nou bine.

plante de interior

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus