0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
30.11.2023 08:00 - 21:00
01.12.2023 08:00 - 21:00
Aţi imprimat această informaţie în 28.11.2023 la ora 13:11. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Vara în grădină

Vara în grădină

Grădina dumneavoastră a înflorit, roșiile și alte legume s-au copt, iar gazonul este de un verde proaspăt. Culegeți roadele muncii dumneavoastră - fără nicio pauză. Pentru că vara aveți întotdeauna câte ceva de făcut prin grădină. Noi vă arătăm ce, cum și unde.

Flori de grădină pentru vară

Spre deosebire de florile care înfloresc timpuriu, cele care înfloresc vara țin mai mult. Multe soiuri înfloresc toată vara. Dacă doriți să aveți o grădină colorată din iunie și până în septembrie - nicio problemă. Ce ziceți de o mică selecție de flori de grădină pentru vară? Cu plăcere!

 • Gura leului
 • Dalii
 • Tropaeolum (conduraș)
 • Echinacea
 • Cosmea
 • Garoafă de grădină
 • Mac de câmp
 • Hortensie

De ce trebuie să țineți seama: Unele flori de grădină care înfloresc vara nu agreează soarele direct. Hortensiei, de exemplu, îi place un loc în semiumbră. Prin urmare, atunci când plantați florile de vară, verificați ca locul să le fie prielnic pe timpul verii - altfel nu se vor dezvolta optim.

Sfat: Cu o irigare inteligentă faceți economie de timp

Să udați florile de vară în timpul zilelor călduroase poate fi foarte obositor. Faceți-vă viața ușoară. Sistemele de irigații inteligente - cu aspersoare sau cu picurare - vă permit să controlați confortabil administrarea apei printr-o aplicație. Iar florile dumneavoastră din grădină vă vor mulțumi.

Înlăturarea buruienilor, tăierea și toaletarea gardurilor vii

Da, există și ele. Lucrările neplăcute în grădina de vară. Pentru mulți, aici intră curățarea buruienilor. Operațiunea este însă foarte necesară, mai ales în timpul verii - și chiar regulat. Dacă doriți să scăpați de această corvoadă, puteți planta plante care acoperă solul, cum ar fi geranium (mușcată englezească), sedum (floarea de gheață), cotoneaster sau iederă. Aceste plante sunt foarte ușor de întreținut și îmbracă grădina în mult verde.

Taierea si toaletarea gardului viu

O operațiune cel puțin la fel de îndrăgită este tăierea gardurilor vii. Gardurile vii care își pierd frunzele pot fi tunse vara. Și în categoria gardurilor vii veșnic verzi există câteva specii pe care le puteți toaleta vara. De exemplu, tisa și ilexul (laurul).

Însă, atenție: în timpul verii sunt permise numai tăieri blânde pentru a da formă sau de întreținere. Nu este timpul pentru tunderea drastică a gardurilor vii, deoarece din martie și până în septembrie este sezon de împerechere. În timpul verii, păsările sălbatice și locurile în care acestea depun ouăle sunt protejate prin lege. Chiar și atunci când realizați tăieri de întreținere, controlați dacă în gardul viu nu sunt cuiburi de păsări. Doar după ce excludeți acest lucru puteți începe toaletarea de vară.

Plantele pentru balcon în timpul verii

În funcție de orientarea balconului, plantele pentru balcon nu au întotdeauna o viață ușoară. Pe latura orientată spre sud, soarele arde fără milă, iar unele plante nu suportă atâta căldură. Urmările sunt arsuri, acumulare de căldură și stres hidric.

Ceea ce nu înseamnă însă că trebuie să renunțați complet la bucuria florilor pe un balcon orientat spre sud. Din contră: există și în rândul plantelor de balcon exemplare care iubesc soarele.

Câteva exemple de plante adecvate pentru balcon și rezistente la căldură:

 • Muşcate
 • Bougainvillea (floarea de hârtie)
 • Petunii
 • Flori-de-piatră
 • Sanvitalia procumbens (cârciumăreasa târâtoare)
 • Calibrachoa - o mie de clopoței
 • Lavandă

Ierburile aromatice mediteraneene se descurcă, la rândul lor, foarte bine cu căldura. Prin urmare, vara vă puteți bucura pe balcon din plin de rozmarin, cimbru și oregano, plantate într-o răsadniță sau în ghivece. Aceste plante mai au un avantaj: aveți astfel la îndemână ierburi aromatice proaspete ori de câte ori gătiți sau faceți un grătar.

Plante de balcon pe timp de vara

Sfat: Prelungirea perioadei de înflorire

Puteți prelungi perioada de înflorire a florilor de pe balcon sau din grădină dacă eliminați întotdeauna florile ofilite. Multe tufe pot fi stimulate să înflorească și a doua oară, dacă le tundeți după prima înflorire.

Plantare în ghivece în timpul verii

Terasa dumneavoastră are un aspect cam anost? În acest caz, gândiți-vă la niște ghivece mari cu plante veșnic verzi care să vă înfrumusețeze terasa.

Acestea nu sunt numai vara o atracție pe terasă. Unele plante vă oferă chiar o recoltă bogată.

Leandrul este una dintre plantele clasice de ținut în ghivece mari. Iubește vara și soarele și este ușor de întreținut. Soiul australian Calistemon este, de asemenea, rezistent la căldură. Florile sale seamănă cu periile cu care se curăță sticle. Lantana camara (planta cameleon) este o altă plantă care o duce foarte bine într-un ghiveci mare.

Cam atât despre plantarea în ghivece în timpul verii. Să trecem acum la plantele de ghiveci care ne bucură cu fructele lor. Lămâiul înflorește permanent din mai până în septembrie și promite întotdeauna noi lămâi. Iar portocalul se potrivește foarte bine pe terasă, plantat într-un ghiveci generos. La fel și mandarinul. Iar dacă doriți să vă bucurați de un cocktail la finalul zilei, un pomișor de limete într-un ghiveci pe terasă poate fi un tovarăș foarte practic.

Protejarea plantelor de interior pe perioada verii

Mașina de tuns gazonul este permanent ocupată, foarfeca pentru gard viu clămpăne frecvent, albinele zumzăie - chiar dacă vara sunteți foarte ocupat afară, nu trebuie să uitați de plantele de interior. Din cauza temperaturilor mai ridicate, acestea au nevoie și ele de mai multă apă.

Iar dincolo de geam pândește un pericol, ce poate provoca arsuri solare. Dacă pe perioada verii plantele de interior stau direct în spatele geamului, există pericolul ca florile și frunzele să se ardă. Prin urmare, este mai înțelept să mutați plantele de interior din soarele direct. Excepție fac cactușii și suculentele. Aceste plante suportă foarte bine căldura chiar și după geam.

Fructe, legume și ierburi aromatice în timpul verii

Fructele și legumele pe care le-ați plantat primăvara cresc și se dezvoltă vara din plin? Minunat. În acest caz, vă veți putea bucura săptămâni la rând de o recoltă bogată. Însă trebuie să rămâneți la balon.

Plantelor de castravete conduse pe verticală ar trebui să le rupeți vârful atunci când ajung la tavan. În plus, îndepărtați ramurile laterale și fructele până la o înălțime de circa 60 cm. Lăsați numai 4-6 castraveți pe tija principală. Uscarea fructelor tinere de la vârf în jos este deseori un semn de fructificare excesivă, însă uneori și de frig, deficit de lumină sau de nutrienți. Urmăriți cum se dezvoltă plantele, pentru a interveni dacă este necesar.

Roșiile, de exemplu, au nevoie de atenția dumneavoastră pe tot parcursul verii. Tijele care nu se pot susține singure trebuie fixate cu sfori sau cu araci. Săptămânal trebuie să prindeți ramurile care se dezvoltă rapid și să rupeți lăstarii tineri secundari. Această operațiune, denumită copilire, trebuie efectuată de îndată ce lăstarii pot fi apucați și cel târziu când ajung la o lungime de 10 cm.

Pentru ca plantele să fie bine aerisite, îndepărtați și frunzele din partea de jos a plantei. Însă nu expuneți niciodată ciorchinii de roșii la soarele direct, pentru că acesta le dăunează. Rupeți frunzele bolnave și îngălbenite.

Fructe legume si ierburi aromatice pe timpul verii

Semănarea legumelor de toamnă pe perioada verii

În timpul verii trebuie deja să vă gândiți la toamnă. Este timpul pentru însămânțarea legumelor de toamnă.

În luna iunie puteți semăna:

 • Fasole
 • Fasole
 • Ridiche
 • Ridiche albă
 • Rădăcină de pătrunjel
 • Morcovi târzii
 • Radicchio (cicoare de grădină)

Începând cu mijlocul lui iunie și până pe 10 iulie puteți semăna salata de cicoare (radicchio Pan di zucchero). Aceasta va fi recoltată la început de octombrie. Dacă doriți să depozitați sfecla roșie, ar trebui să o semănați la mijlocul lunii iunie și să o recoltați la mijloc de octombrie.

În luna iunie mai aveți o mulțime de făcut!

Acum se plantează conopida, broccoliul, guliile, salata verde, salata iceberg, salata romana, feniculul, prazul și țelina apio.

În luna iulie ar trebui să vă dedicați zmeurii. Tăiați până la sol lăstarii de zmeur de pe care ați cules fructele. Dintre lăstarii noi, lăsați circa 10 bucăți pe metru liniar. În acest fel, vă asigurați o recoltă bogată și anul viitor.

Fertilizarea în timpul verii

Plantele din ghivece și de pe balcon au în oalele lor doar puțin spațiu pentru rădăcini, motiv pentru care trebuie să le administrați vara periodic un îngrășământ.

În grădină puteți, bineînțeles, utiliza un îngrășământ mineral cu efect pe termen lung. Dacă vă decideți să realizați mai multe fertilizări pe an, frecvența fertilizărilor depinde de tipul de îngrășământ ales. Însă atenție: spre finalul verii, unele plante, cum ar fi tufele, au nevoie mai degrabă de un fertilizator cu mai mult potasiu și mai puțin azot.

Subiectul îngrășăminte este într-adevăr complex, iar factorii determinanți sunt plantele și solul. Cel mai bine este să apelați la sfatul unui specialist, care vă va indica îngrășământul cel mai potrivit pentru grădina dumneavoastră.

Sfat: Momentul cel mai potrivit pentru fertilizare

Pentru a nu dăuna plantelor, aplicați fertilizatorul nu atunci când cerul este acoperit, când nu este foarte cald și nici prea mult soare.

Îngrășământul verde pentru straturile recoltate

După ce culegeți recolta din straturi, de exemplu căpșunile, și nu plantați acolo legume de toamnă, ar trebui să aplicați un îngrășământ verde. Cu alte cuvinte, semănați anumite plante, de exemplu facelia, lupin sau trifoi roșu.

Prin această ”ocupare” temporară a stratului, solul este afânat în profunzime, se previne înnoroierea și creșterea buruienilor. Per total, se ameliorează climatul solului. Unele specii de plante îmbogățesc solul cu azot. Un specialist vă poate spune ce îngrășământ verde este potrivit pentru straturile dumneavoastră.

Fertilizarea gazonului în timpul verii

De regulă, gazonul se fertilizează primăvara și toamna. Dacă gazonul dumneavoastră este însă foarte solicitatemplu de ex. din cauza copiilor sau a cățelului, puteți aplica pe gazon un fertilizator chiar și de patru ori pe an. Cu alte cuvinte, puteți fertiliza gazonul și vara.

Sera în timpul verii

În seră nu există doar un climat optim pentru plante. În sere se simt bine și diverși dăunători, cum ar fi musculițele albe și acarienii. Aceștia se furișează în seră la începutul primăverii și își depun aici ouăle. Doar un ochi versat poate detecta prezența dăunătorilor. Controlați periodic plantele din seră pe parcursul verii. Iar dacă detectați semne de dăunători sau chiar și preventiv, comandați insecte utile pentru sera dumneavoastră.

O astfel de insectă utilă împotriva musculițelor albe este viespea Encarsia formosa. Iar în lupta împotriva acarienilor vă poate ajuta Phytoseiulus persimilis.

Sfat: Tăblițe galbene pe post de sistem de alarmă timpurie

Așa-numitele plăcuțe galbene sunt ajutoare foarte practice în seră, în grădină și pe balcon. Plăcuțele lipicioase vă oferă o mână de ajutor la detectarea timpurie și la combaterea dăunătorilor.

Pe lângă insectele utile, în seră puteți aduce și plante protectoare. Uleiurile eterice degajate de busuioc îndepărtează musculițele albe, iar crăițele nu sunt deloc pe placul dăunătorilor.

Răcirea serei

Dacă folosiți sera vara, trebuie să asigurați o aerisire periodică. Deschideți aerisirile și ferestrele pentru a evita acumularea de căldură și pentru a permite circulația aerului.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus