0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 29.03.2023 la ora 13:04. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Plase de țânțari și perdele contra muștelor. Ghid și instrucțiuni

Timp de lectură 17 min.
Plase de țânțari și perdele contra muștelor. Ghid și instrucțiuni

Primăvara și vara se aude zumzăit de peste tot. E frumos, dacă insectele rămân acolo unde le este locul – în grădina dumneavoastră! Casa și locuința sunt regatul dumneavoastră! Aici trebuie ca niciun țânțar să nu vă tulbure liniștea nocturnă, să nu împărțiți patul cu niciun păianjen și nicio muscă sau viespe să nu vă atace friptura. Însă, pentru a vă proteja, nu trebuie să apelați la pliciul pentru muște și la insecticide. Se poate și altfel!

De ce protecție împotriva insectelor?

Un țânțar enervant care bâzâie în jurul patului dumneavoastră și pur și simplu nu vă lasă să dormiți – și, drept mulțumire, vă mai lasă în plus ca amintire și o înțepătură care vă provoacă mâncărime. Pete de dejecții lipicioase de la țânțari și molii pe uși și dulapuri sau ouă de muște în mâncare. La acestea dorește oricine să renunțe! În special posesorii de câini și pisici știu: hrana umedă este un loc de înmulțire ideal pentru larvele de țânțari.

Verile noastre devin din ce în ce mai calde, de aceea și speciile de țânțari de peste ocean se simt foarte bine aici. Comerțul globalizat facilitează răspândirea speciilor de țânțari, ca de exemplu țânțarul tigru și țânțarul asiatic. Pentru că între timp insectele și iernează aici, bineînțeles că în zonele noastre crește și pericolul bolilor virale tropicale.

Există zeci de specii diverse de țânțari și toate vor un singur lucru: sângele dumneavoastră. De fapt, doar femelele se servesc din sângele nostru. Dar de ce? Pentru a procrea și mai mulți astfel de reprezentanți supărători.

Dacă nu aveți de gând să organizați în casă un concurs de omorât insecte cu pliciul, este bine să vă montați pe cât de repede posibil plase de protecție împotriva insectelor.

Plici pentru muste si tantari

Alegerea protecției împotriva insectelor

Insectele sunt ajutoare utile, fără îndoială. Însă nu au ce căuta în casă și în locuință. Cu plasele împotriva insectelor și cu accesoriile aferente vă protejați familia și animalele de companie de țânțari, viespi, muște, păianjeni și alte insecte. Pentru un climat sănătos în spațiile de locuit, va fi chiar posibil ca geamul să rămână deschis întreaga noapte!

De la soluția completă, rapidă, și până la o protecție împotriva insectelor confecționată la comandă: aici aflați care protecție împotriva insectelor este cea potrivită pentru dumneavoastră.

Și ce nu se potrivește, va fi modificat special încât să se potrivească!

Rulourile anti-insecte pentru uși & ferestre

Avantajele unui rulou anti-insecte sunt evidente: odată montată, plasa anti-insecte poate fi întinsă sau rulată înapoi foarte simplu. Iarna, când nu aveți nevoie de ea, poate rămâne pur și simplu rulată. Aveți nevoie de o dimensiune neobișnuită? Nicio problemă. Puteți solicita ca noul dumneavoastră rulou anti-insecte să fie confecționat la dimensiuni.

Montajul: rulourile pot fi montate fie prin intermediul unor sisteme de fixare, fie cu adeziv pentru montaj. Rulourile anti-insecte pentru ferestre pot fi montate chiar direct pe zidărie.

Ramă de protecţie anti-insecte pentru ferestre

Rama de protecție anti-insecte este o soluție rapidă și totuși de înaltă calitate și rezistentă, din segmentul de prețuri medii. Plasa anti-insecte este încadrată de o ramă stabilă și este foarte ușor de montat.

Montajul: ramele de protecţie anti-insecte pentru ferestre se fixează fără lipire sau găurire, cu un element de fixare cu șuruburi și cu arcuri de acroșare în rama ferestrei.

Plase anti-insecte tip uşă

Ușă glisantă sau ușă rotativă? În cazul în care căutați o soluție de înaltă calitate pentru protecția împotriva insectelor și dispuneți de suficient spațiu pentru acesta, utilizați o ușă rotativă cu plasă anti-insecte – puteți chiar comanda confecționarea la dimensiuni.

Ușile glisante se utilizează de preferință pentru suprafețe de uși mari sau atunci când nu este loc suficient pentru o ușă rotativă, de ex. pe balcon. În plus, ele permit accesul pentru persoanele cu dizabilități.

Montajul: ramele de protecție anti-insecte pentru uși se montează fie cu ajutorul unor cadre de întindere sau suporturi de fixare, fie cu adeziv pentru montaj.

Plase anti-insecte pentru ferestre și uși

O alternativă avantajoasă la ramele de protecție anti-insecte o reprezintă plasele anti-insecte simple. Acestea sunt adecvate atât pentru ferestre, cât și pentru uși. Acestea sunt disponibile în diverse dimensiuni, tipuri de țesătură și culori. Puteți croi simplu plasa anti-insecte la dimensiunea necesară și o puteți monta cu bandă cu scai autoadezivă (arici).

Cine dorește să împuște doi iepuri dintr-un foc, poate opta pentru o plasă anti-insecte cu funcție dublă:

 • cu protecție solară - aceasta protejează împotriva insectelor și, în aceeași măsură, și împotriva razelor solare. Și în plus vă oferă și o protecție anti-orbire, pentru când lucrați la calculator sau când vă uitați la televizor. Poate reduce și decolorarea pieselor de mobilier, a tablourilor, a covoarelor etc.
 • cu protecție la polen - cu aceasta, persoanele care suferă de alergii pot respira din nou liber în locuință. Plasele sunt de o mai înaltă calitate/mai rezistente și dispun de o transparență mai bună decât materialele nețesute. În schimb, materialul nețesut oferă o alternativă mai ieftină.
 • cu fermoar - soluția pentru ferestrele de mansardă! Datorită fermoarului integrat, fereastra de mansardă poate fi deschisă și închisă oricând.

Bineînțeles că există soluții de protecție împotriva insectelor și pentru ferestre mari. Pentru că la construcțiile noi sau la lucrările de renovare sunt preferate tot mai mult ferestrele până la pardoseală. Pentru ferestrele cu placări de protecție împotriva intemperiilor, este bine să utilizați o țesătură elastică. Aceasta se mulează cel mai bine pe elementul profilat în exterior și se previne o smulgere a țesăturii.

Plasa de tantari pentru usi

Uşi şi perdele anti-insecte cu lamele

În locul unei uși de protecție împotriva insectelor care să fie instalată fix, aveți și posibilitatea să fixați o ușă cu lamele, respectiv o perdea cu lamele. Aceasta este convenabilă, se montează cât ai clipi și își îndeplinește de asemenea scopul. Greutățile de la capătul de jos nu permit muștelor și altor insecte să pătrundă în interior – însă persoanele pot circula fără nicio problemă!

Ușile cu lamele și perdelele cu lamele sunt soluția ideală pentru locuințele închiriate, deoarece pot fi îndepărtate fără nicio urmă. Lamelele sunt prea lungi? Nicio problemă. Lamelele individuale le puteți tăia simplu la dimensiunea necesară.

Montajul: ușile cu lamele se fixează simplu pe cadrul ușii cu bandă cu scai autoadezivă sau cu profiluri de fixare. Perdelele din lamele le fixați prin intermediul unei benzi cu scai sau al unor rigle adezive.

Plase anti-ţânţari tip baldachin

Moderne, simple, ieftine. Cu o plasă anti-țânțari puteți proteja foarte simplu zonele de dormit. Fără zumzăit enervant care să vă deranjeze la adormit sau care să vă smulgă din vise. Plasa anti-țânțari dobândește puncte în plus pentru că vă asigură și confortul.

Renunțați la gândul că plasele anti-țânțari își au locul numai în dormitor sau în camera copiilor și faceți loc pentru idei creative. Plasele anti-ţânţari pot fi folosite și în aer liber: pot crea şi pe balcon şi terasă un locşor confortabil pentru seri de vară relaxante.

Montajul: plasa anti-țânțari se montează cel mai bine cu un șurub cu cârlig. Înșurubați cârligul în locul dorit, suspendați-o, gata!

Plasa de tantari pentru pat tip baldachin

Protecție împotriva insectelor pentru camping

Vă petreceți cu plăcere concediile în campinguri? Insectele nu se opresc nici aici. Plasele anti-țânțari și perdelele cu lamele sunt soluția ideală de protecție împotriva insectelor mai ales în autorulote/rulote și în cort.

Protecție împotriva insectelor: tipuri de montaj și instrucțiuni

Aici am rezumat încă o dată pentru dumneavoastră într-un tabel sistematizat toate soluțiile pentru protecția împotriva insectelor, avantajele acestora și posibilitățile de montaj. Selectați modelul potrivit pentru dumneavoastră și apoi să trecem la fereastră. Vă arătăm și cum să montați noua protecție împotriva insectelor. Să începem!

Model Avantaje Montaj
Rulourile anti-insecte (uși & ferestre)
 • utilizare durabilă
 • pot fi rulate sau derulate, în funcție de necesar
 • este posibilă confecționarea la dimensiuni
Montaj pe cadru:
 • Suporturile cu cleme
 • Adeziv de montaj
Montaj pe zidărie:
 • șuruburi (posibil numai la fereastră)
Ramă de protecție anti-insecte (ferestre)
 • rezistentă și robustă
 • aspect plăcut (interior și exterior)
 • poate fi depozitată iarna
 • este posibilă confecționarea la dimensiuni
Montaj pe cadru:
 • elemente de îmbinare filetate și arc de acroșare (fără lipire și fără găurire)
Plase anti-insecte tip uşă
 • soluție de înaltă calitate pentru protecția împotriva insectelor
 • disponibile ca ușă rotativă sau ușă glisantă
 • este posibilă confecționarea la dimensiuni
Montaj pe cadru:
 • cadru de fixare
 • suporturi de fixare
 • Adeziv de montaj
Plase anti-insecte (ferestre & uși)
 • soluție convenabilă pentru protecția împotriva insectelor
 • disponibile și cu țesătură anti-polen (persoane alergice)
 • montate simplu
 • lavabile în mașina de spălat
Montaj pe cadru:
 • Bandă adezivă
 • Cuie/piuneze (ferestre din lemn)
Uși cu lamele/perdele cu lamele (uși)
 • soluție convenabilă pentru protecția împotriva insectelor
 • agățate simplu și rapid
 • pentru curățare, pot fi înmuiate în cadă
Montaj pe cadru:
 • Bandă adezivă
 • Profiluri de fixare
Plase anti-țânțari (zone de dormit & de ședere)
 • soluție convenabilă pentru protecția împotriva insectelor
 • agățate simplu și rapid
 • lavabile în mașina de spălat
Montajul pe tavan:
 • Șurub cu cârlig

Montarea protecției împotriva insectelor – așa se procedează!

Cum măsor corect protecția împotriva insectelor?

Pentru că mărimea este foarte importantă! Trebuie să luați măsurile corect, pentru ca noua dumneavoastră protecție împotriva insectelor să se și potrivească corect la fereastră sau la ușă. Noi vă arătăm cum se face.

Montaj pe cadrul ușii / cadrul ferestrei

Acordați atenție unei distanțe suficiente între cadrul ușii, respectiv al ferestrei, și jaluzea. Adâncimea (T) existentă a ușii, respectiv a ferestrei dumneavoastră trebuie să fie mai mare decât adâncimea de montaj a produsului.

 • 
			rama fereastra 1 masurare

  Ramă fereastră

 • 
			cadru usa masurare 2

  Cadru uşă

Așa măsurați corect

Deschideți ușa și măsurați distanța cea mai mică a deschiderii. În acest proces țineți seama de piesele eventual ieșite în afară de la cadrul ușii, de exemplu placările de protecție împotriva intemperiilor. Notați-vă următoarele dimensiuni: înălțimea interioară (H), lățimea interioară (B) și adâncimea (T).

masurare cadru usa jos
 • 
			rama fereastra masuratoarea corecta

  Ramă fereastră

 • 
			masurare cadru usa jos

  Cadru uşă

Montaj în ambrazură

Aveți nevoie de o distanță suficientă în fața jaluzelei în ambrazură, respectiv între cadrul ușii, respectiv al ferestrei, și rulou. Protecția împotriva insectelor poate fi fixată prin montare cu înșurubare sau montare cu strângere, fără găurire și fără șuruburi.

 • 
			montaj in ambrazura fereastra

  Ambrazură fereastră

 • 
			montaj in ambrazura usa

  Ambrazură ușă

Așa măsurați corect

Măsurați de la zidărie la zidărie. Atenție: din adâncimea ambrazurii trebuie scăzută întotdeauna adâncimea opritorului ruloului!

montaj ambrazura usa 2222

Montaj în fața ambrazurii, pe zidărie

Aveți grijă ca pe zidărie să nu fie piese ieșite în afară care ar putea deteriora plasa anti-insecte. Protecția împotriva insectelor poate fi fixată prin montare cu șuruburi.

 • 
			montajul in fata ambrazurii pe zidarie usa

  Ușă

 • 
			montajul in fata ambrazurii pe zidarie fereastra

  Fereastră

Așa măsurați corect

Măsurați de la zidărie la zidărie. Aveți în vedere piesele ieșite în afară, ca de ex. obloanele rulante aplicate pe construcție.

masurare montaj in fata ambrazurii pe zidarie usaaaa

Protecție împotriva insectelor într-o locuință închiriată – este permis?

Da, montarea plaselor anti-insecte & co este permisă de către persoanele care închiriază, însă la montare trebuie avute în vedere unele aspecte:

 • Evitați modificările constructive și tipurile de montaj care pot cauza deteriorări la ferestre sau uși. Rețineți: găurire, înșurubare, cuie, lipiri – pentru toate este bine să discutați cu proprietarul în prealabil! Dacă acest lucru nu este posibil, optați mai bine pentru un sistem cu strângere.
 • Alegeți pe cât posibil un sistem care să nu iasă în evidență. Mai ales într-o casă multifamilială, este recomandabil ca noua dumneavoastră protecție împotriva insectelor să nu perturbe aspectul general al imobilului.

Solicitare de contribuție la costuri a proprietarului

Întrebați proprietarul dacă va contribui la costuri. O protecție împotriva insectelor montată impecabil din punct de vedere tehnic poate majora valoarea imobilului. Adesea, aceasta nu poate fi luată în cazul unei mutări, din cauza mărimilor diferite ale ferestrelor. Dacă o veți lăsa proprietarului, acesta poate mări costul chiriei pentru cel care vă urmează.

Curățarea plasei de protecție împotriva insectelor

Polen, excremente ale insectelor, praf: pe parcursul unui sezon de utilizare a plasei anti-insecte, pe țesătura sa se depun numeroase impurități. Acestea nu doar că sunt inestetice, ci îi afectează și transparența și permit trecerea unei cantități mai reduse de aer. La fel ca în cazul vopselelor automobilelor, excrementele de păsări pot chiar deteriora materialul în timp.

Recomandăm o curățare a plaselor anti-insecte de 1-2 ori pe an – în funcție de gradul de murdărire. Agenții casnici obișnuiți vă vor fi de ajutor în acest sens.

Curatarea plaselor de tantari cu dusul

Aici am grupat pentru dumneavoastră cele mai eficiente 8 sfaturi pentru curățare:

 1. Aspirator - cu capul cu perie, impuritățile mai ușoare pot fi aspirate simplu odată cu praful. Acest lucru funcționează cel mai bine dacă se efectuează la intervale regulate. Trageți peria întotdeauna orizontal sau vertical pe țesătură – în paralel cu fibrele. Renunțați la mișcări circulare, pentru a nu deteriora țesătura.
 2. Dresuri de nailon - faceți ghemotoc dresul în stare uscată și deplasați-l (ca pe un burete) cu mișcări circulare pe material. Puteți de asemenea să îl trageți pe mână ca pe o mănușă și să îl deplasați pe material. Porii fini ai dresului vor prelua pur și simplu praful. Ștergeți apoi cu o lavetă de microfibră umedă.
 3. Rolă de bucătărie - pentru o curățare rapidă pe parcurs, puteți utiliza șervete simple de bucătărie. Pentru aceasta nu aveți nevoie nici de apă și nici de detergent. Ploaia și ceața umezesc țesătura, înmuind de-a dreptul murdăria – ideal pentru a o îndepărta apoi prin ștergere.
 4. Perie de pantofi și perie de tapetat - dacă nu puteți îndepărta murdăria prin aspirare sau ștergere, vă poate fi de ajutor o perie de pantofi la detașarea impurităților persistente. În acest caz procedați similar utilizării capului cu perie al aspiratorului.
 5. Rola pentru scame - praful, pânzele de păianjen și alte murdăriri ușoare pot fi îndepărtate și cu o rolă adezivă pentru scame, trecând de mai multe ori cu aceasta peste țesătură.
 6. Detergent de vase - utilizați soluție de săpun, burete și perie, pentru a detașa impuritățile mai mari. Procedați cu atenție, pentru a nu deteriora țesătura. Ulterior clătiți plasele anti-insecte cu dușul, cu apă curată.
 7. Aparat de curățare cu aburi - de murdăriile persistente scăpați cel mai bine cu un aparat de curățare cu aburi. Eficient și fără să dăuneze mediului înconjurător! Ștergeți apoi cu o lavetă moale, uscată.
 8. Mașina de spălat - perdelele din lamele, plasele anti-țânțari și plasele anti-insecte care au fost montate cu ajutorul benzilor cu scai (arici) pot fi spălate în mașina de spălat la 30°C. Pentru acestea este bine să utilizați un sac pentru rufe.

Demontarea protecției împotriva insectelor

Cadrul de fixare a protecției împotriva insectelor și ușile de protecție împotriva insectelor pot fi curățate cel mai bine dacă le demontați în prealabil. În niciun caz nu îndepărtați țesătura de pe cadru! În caz contrar, nu mai este posibilă întinderea din nou a acesteia.

Protecția împotriva insectelor să fie demontată iarna?

Sunt motive care pledează pentru, altele împotrivă. Plasele de înaltă calitate anti-insecte și care sunt rezistente la intemperii pot rămâne montate în lunile de iarnă. Acestea nu sunt afectate nici de intemperii și nici de ger. În plus vă pot proteja de musafiri secreți, nepoftiți. Când este frig, gândacii, păianjenii și alte gângănii își caută cu plăcere ascunzișuri uscate și calde. Astfel că locuința dumneavoastră le va pica bine. Mai ales în locuințele de la subsol, ferestrele și ușile deschise reprezintă o reală invitație.

Demontarea plaselor de tantari

Cu toate acestea, pentru perioada fără insecte (din noiembrie până la sfârșitul lui februarie) recomandăm să renunțați pe cât posibil la protecția împotriva insectelor și să o depozitați până la curățenia de primăvară. Astfel țesătura va fi protejată și în anotimpul mai întunecat veți avea mai multă lumină în încăperi. Este și mai bine dacă le și curățați și le depozitați protejate. Astfel, în primăvară veți avea plase anti-insecte curate la îndemână și le puteți direct instala.

În definitiv, plasele anti-insecte care au fost fixate prin intermediul unor sisteme de fixare sau cu bandă cu arici sunt demontate cât ai clipi. Înfășurați cadrele de fixare în folie pentru vopsire sau în pături vechi și depozitați-le în pivniță, în pod sau în garaj. În locuri ferite poate fi suficient și puțin carton între cadre. Țesăturile fără cadru înfășurați-le cel mai bine pe un tub pentru role de hârtie – astfel veți preveni formarea unor îndoituri inestetice ale materialului.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus