0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 09.06.2023 la ora 17:32. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Protecție solară la interior - montarea de jaluzele, rulouri și jaluzele plisate

Timp de lectură 27 min.
Protecție solară la interior - montarea de jaluzele, rulouri și jaluzele plisate

În propria locuință există multe posibilităţi de protecție împotriva radiației solare sau a privirilor curioase. Aici găsiți informații despre proiect referitoare la plissee, rulouri și jaluzele. Montare simplă, funcțional și plin de stil - în magazinul online HORNBACH găsiți produsul adecvat de protecţie solară pentru fiecare scop și pentru fiecare stil de amenajare.

Găsiți protecţia solară potrivită

Dacă doriți să vă decideți pentru protecţia solară adecvată, sunt mulți factori care influențează decizia de cumpărare. Selecția bogată de culori și materiale diverse, precum și posibilităţile diverse de combinare transformă protecţia solară într-un element indispensabil de stil al decorațiunii interioare.

 • O protecţie solară colorată asigură o atmosferă specială în încăpere. Astfel, culorile calde fac încăperea să fie confortabilă, în schimb culorile mai reci se potrivesc mai bine la o amenajare modernă.
 • Avangardă, clasic sau modern - o selecție bogată de materiale oferă posibilităţi diverse pentru a conferi fiecărei încăperi o notă deosebită.
 • O protecţie solară nu trebuie să rămână punct central - combinația intenționată cu perdele asortate face ca fiecare fereastră să atragă privirile.

Orientarea încăperilor

În afară de configurarea colorată și gustul personal, decisivă este mai ales orientarea încăperii, deoarece incidența luminii naturale se schimbă. Cu protecţia solară potrivită puteți lua în considerare poziția schimbătoare a soarelui și chiar o puteți valorifica.

Orientarea încăperii Caracteristicile spațiului și recomandări de produs
Orientarea spre nord În aceste încăperi nu există aproape deloc lumină solară directă, de aceea nici nu trebuie să vă faceți gânduri legate de o protecţie solară adecvată. Aici puteți pune în prim plan amenajarea. Dacă doriți materiale translucide, prietenoase și colorate - ele conferă încăperilor dumneavoastră confort, lasă lumina să intre și oferă un paravan pentru o sferă privată. Deosebit de potrivite sunt rulouri translucide, plissee și draperii, respectiv perdele panou.
Orientarea spre sud Aceste încăperi însoțesc soarele pe toată durata zilei. Astfel, temperaturile pot crește la valori neplăcut de ridicate, mai ales în lunile de vară. Atunci aveți nevoie de o protecţie solară, care se poate adapta luminii. Această posibilitate vă este oferită de exemplu de jaluzele sau jaluzele verticale - cu aceste soluții de protecție solară puteți influența optim climatul încăperii.
Orientarea spre est Soarele dimineții încălzește aceste încăperi - lucru foarte plăcut în lunile mai reci. Materiale semitransparente lasă lumina bine-venită să intre și îi reduc din intensitate. Acest lucru îl puteți obține de exemplu cu rulouri duble, plissee sau draperii, respectiv perdele panou. Dacă nu doriți să vă treziți întotdeauna din cauza soarelui care răsare, alegeți o protecţie solară cu funcție de opacizare, pentru a putea dormi relaxat.
Orientarea spre vest În aceste încăperi vă puteți bucura de lumina intensă a apusului, cu soarele aflat aproape de orizont. Un astfel de apus este întotdeauna un spectacol natural impresionant, la care nu doriți să renunțați! Dar lumina incidentă în plan poate orbi foarte ușor sau se poate reflecta neplăcut, de exemplu când vă uitați la televizor sau când lucrați la monitor. Aici se recomandă o protecţie solară care reglează incidența razelor solare, fără a bloca lumina. Pentru aceasta se recomandă de exemplu jaluzele sau rulouri duble.

Optimizarea climatului ambiental

Protecţia solară potrivită protejează încăperea pe timpul verii împotriva supraîncălzirii. În timpul iernii, precum și noaptea, o protecţie solară închisă reduce răcirea încăperii.

Economie de energie cu perne de aer
Jaluzelele plisate celulare tip fagure sunt formate din material plisat în strat dublu. Între straturile de material se formează perne de aer izolatoare. Structura deosebită protejează împotriva pierderilor de căldură în timpul iernii și împotriva căldurii în timpul verii. Acest efect este sporit prin montaj la dimensiune. Cu jaluzelele plisate celulare tip fagure se poate economisi energia cu până la 25%.

Strat protector împotriva pierderii de căldură
Rulourile, draperiile și jaluzelele verticale pot fi realizate din materiale care sunt prevăzute cu un strat protector special, care reflectă lumina. Acest strat protector Perlex sau metalic asigură, pe lângă protecția împotriva orbirii, și o izolare termică optimă - căldura și frigul sunt reflectate în exterior. În plus, suprafața impermeabilă asigură ca aerul cald să rămână în spaţiul de locuit și reduce astfel pierderea de căldură în nopțile reci. Acest lucru asigură încăperi mai răcoroase pe timpul verii. Iarna, protejează încăperea împotriva răcirii și economisește energia pentru încălzire.

Sfat pentru vară
Păstrați peste zi protecţia solară închisă. Astfel pătrund mai puține raze solare și locuința rămâne mai răcoroasă. Dacă deschideți noaptea protecţia solară, puteți folosi aerul nopții pentru răcorirea locuinței.

Sfat pentru iarnă
Dacă deschideți peste zi protecţia solară, razele solare care pătrund încălzesc locuința. Pe timpul nopții, închideți protecţia solară, pentru ca aerul ambiental să nu se răcească de la fereastra rece.

Reducerea cheltuielilor de încălzire

Protecţie solară Marchize, jaluzele,
storuri venețiene, storuri
Protecție solară
interioară (cu
materiale aluminizate)
Rulouri
interioare (cu ghidaj pe șină), storuri
Protecție solară
interioară (cu straturi puternic absorbante)
Funcție Reducerea radiației frigului pe timpul nopții Îmbunătățirea coeficientului de transmitere a căldurii (valoare U) cu strat Low-E (strat cu emisie redusă) Izolare termică cu pernă de aer Obținerea de energie prin absorbția razelor solare
Montaj Exterior/interior Interior Exterior/interior Interior
Potențial de economisire Până la 20% Până la 20% Până la 25% Până la 60%

Siguranţa copiilor

Siguranța copiilor are prioritate maximă și la paravane și protecţie solară. Copiii dumneavoastră trebuie să se poată mișca fără griji și liber mai ales în propria locuință. Acest lucru vă relaxează și stimulează dezvoltarea copiilor dumneavoastră.

Produsele de protecţie solară, care sunt acționate cu lanțuri și șnururi, ascund pericole pentru copii. Din 2014 condițiile de securitate sunt clar reglementate la nivelul UE. În funcție de sistem, trebuie împiedicat pericolul de strangulare:
Buclele cu dispozitiv de fixare sau șnur de tragere sunt foarte rezistente la rupere, de aceea acestea trebuie să se termine cel puțin la 150 cm de podea și să fie fixate de perete! Lanțul de tragere poate fi reglat astfel încât să se rupă la o încărcare de 6 kg. În acest caz, se poate termina la 60 cm deasupra podelei. În cazul înălțimii de utilizare necunoscute, lanțul sau șnurul trebuie să aibă o lungime maximă de 100 cm.

Siguranta copiilor jaluzele plissee storuri

Indicație

Dacă vă decideți în favoarea unui panou sau a unei protecţii solare fără șnur sau buclă, sunteți în siguranță! HORNBACH oferă de exemplu jaluzele, plissee și rulouri cu tensionare laterală - aceste produse se montează direct pe fereastră și nu au șnur pentru utilizare, de aceea aceste produse corespund de asemenea normelor europene pentru siguranța copiilor.

Ghid jaluzele

Jaluzeaua - un clasic cu utilizare variată! Servește în primul rând ca paravan și protecţie solară, dar și ca element de configurare. Jaluzelele impresionează prin versatilitatea lor la amenajarea spațiului de locuit. Suprafețe cu luciu metalic sau mate și catifelate din aluminiu, PVC, Art Wood sau lemn în multe culori creează o atmosferă specială pentru locuit și lucrat.

Lăsați-vă ferestrele să strălucească într-o lumină nouă. Jaluzelele se adaptează nevoilor dumneavoastră, fără a trebui să renunțați la soare! Datorită lamelelor reglabile, puteți regla în sistem continuu incidența luminii și luminozitatea din încăpere - acesta este un avantaj decisiv față de rulouri și perdele. Încăperile drepte, care sunt orientate spre sud, profită de aceste avantaje.

Avantajele jaluzelelor

 • disponibile într-o mare diversitate de culori
 • pot fi utilizate în mod flexibil datorită lățimii diverse a lamelelor
 • disponibile și cu ghidaj lateral cu cablu de oțel
 • în funcție de model, de calitate baie pentru încăperi umede

Unde se pot folosi jaluzelele?

Jaluzelele sunt un bun paravan, de exemplu pentru baie. Lamelele pot fi reglate astfel încât nimeni să nu poată privi înăuntru și cu toate acestea să pătrundă lumină printre crăpăturile lamelelor. La cumpărare aveți grijă ca noua jaluzea să fie potrivită pentru încăperi umede.

Și pentru camera de lucru este recomandată jaluzeaua; ea împiedică soarele să orbească sau să fie reflectat de monitoare, dar lasă să pătrundă suficientă lumină în încăpere. De aceea, jaluzelele sunt foarte potrivite pentru încăperi cu locuri de muncă la calculator.

Domenii de utilizare Fixare
 • Ferestre
 • Uşi
 • Ferestre de mansardă
 • Separator de cameră
 • Montaj pe tavan
 • Montaj pe perete
 • Suporturi cu cleme (montare direct pe fereastră)

Jaluzelele sunt disponibile cu diverse lățimi ale lamelelor:

 • Lamelele înguste (16 sau 25 mm) se potrivesc aproape la orice fereastră.
 • Lamelele late (35 sau 50 mm) conferă încăperii caracter și stil - sunt potrivite mai ales pentru ferestre mari, înalte.

Jaluzele din aluminiu

Jaluzelele din aluminiu conving prin diversitatea lor, deoarece sunt disponibile în multe culori ! Asortate la vopsea lavabilă sau tapet, asigurați și cu o jaluzea din aluminiu o ambianță plăcută!

Multe jaluzele din aluminiu pot fi montate și în baie. La cumpărare aveți grijă să fie potrivite pentru încăperi umede.

Jaluzele din PVC

Jaluzeaua din PVC este o soluție ieftină de protecție solară și disponibilă în multe culori. PVC-ul este mult mai ușor decât lemnul și aluminiul - acesta este avantajul decisiv.

O inovație este așa-numita jaluzea Art-Wood - care este o alternativă reală la jaluzeaua din lemn. Lamelele sunt realizate din vinil de înaltă calitate, cu un aspect de lemn - astfel nu trebuie să renunțați la design! Un alt avantaj: Jaluzelele Art-Wood pot fi folosite și în încăperi umede, spre deosebire de jaluzelele din lemn.

Jaluzele din lemn

Lemnul este clasic, are un aspect natural și conferă un farmec personal încăperii. Jaluzelele din lemn sunt deseori disponibile numai cu lamele late - asigură o prezență marcantă și conferă caracter încăperii dumneavoastră.

Jaluzeaua din lemn este un clasic adevărat și poate fi montată în aproape orice încăpere. Dar atenție, pentru încăperi umede jaluzeaua din lemn este nepotrivită. Din cauza umidității, lemnul se poate deforma și umfla. Nu doriți să renunțați la aspectul de lemn în baie? Atunci apelați la o amenajare cu jaluzele Art-Wood!

Curăţarea jaluzelelor

Jaluzelele se pot curăța foarte simplu, fără să fie necesară demontarea lor. Închideți lamelele, astfel încât să aveți o suprafață aproape netedă în fața dumneavoastră - pe aceasta o puteți aspira cu ușurință sau o puteți șterge cu o cârpă antistatică. Dacă nu este suficient, puteți folosi și o soluție blândă de săpun, de ex. cu detergent.

Puteți îndepărta murdăriri individuale cu o cârpă pentru lamele sau cu un prosop înmuiat în spirt, pus pe o racletă. Testați înainte neapărat compatibilitatea suprafeței, pentru ca vopseaua să rămână pe lamelă și după curățare - și nu pe prosop! Înfășurați prosopul în jurul racletei, apoi pătrundeți foarte ușor între lamele și puteți îndepărta murdăria.

Lățimea lamelelor

Jaluzelele sunt disponibile cu diverse lățimi ale lamelelor: Lamelele înguste se potrivesc aproape la orice fereastră și sunt adecvate mai ales la modele cu prindere laterală. Lamelele late conferă caracter și stil încăperii. Sunt potrivite mai ales pentru ferestre mari, înalte.

Material Aluminiu PVC Lemn
Lăţime lamele 16 25 35 50 50 50
Lățime minimă 370 370 410 410 310 410
Lățime maximă 2700 2800 3800 3800 2260 240
Înălțime maximă 3000 3000 3000 3000 2550 3000

Dotare opțională

Material Aluminiu PVC Lemn
Lățime lamele 16 25 35 50 50 50
Șnur scară X X X X X X
Bandă scară X X X
Calitate baie X X X
Ghidaj lateral X X X X X
Acționare electrică X X X X X

Ghid jaluzele verticale

Jaluzelele verticale sunt soluția ideală pentru umbrire pe suprafață mare. Ele oferă multe posibilități de configurare, protejează ferestrele mari împotriva privirilor curioase și pot fi reglate astfel încât soarele să nu orbească. Mai ales în fața ferestrelor înalte, jaluzelele verticale își etalează întregul spectru.

Cu ajutorul jaluzelei verticale, lumina se poate regla în sistem continuu. Astfel, rezultă de multe ori un joc interesant de lumini și umbre. Dacă lamelele sunt complet închise, această decoraţiune pentru ferestre vă oferă paravanul ideal.

Avantajele jaluzelelor verticale

 • selecție diversă de culori și materiale
 • disponibile în multe dimensiuni și lățimi
 • cu reglare în sistem continuu

Unde se pot folosi jaluzelele verticale?

Jaluzelele verticale sunt adecvate pentru camera de lucru – în special pentru încăperi cu ferestre mari, deoarece jaluzelele sunt disponibile cu lamele deosebit de late și înalte. O jaluzea verticală protejează împotriva privirilor curioase și poate fi reglată astfel încât soarele să nu orbească. Datorită calităților speciale, jaluzeaua verticală este adecvată îndeosebi pentru încăperi cu locuri de muncă la calculator. Jaluzelele verticale sunt disponibile și din materiale termoizolatoare și greu inflamabile.

Domenii de utilizare Fixare
 • Ferestre
 • Uşi
 • Separator de cameră
 • Montaj pe tavan
 • Montaj pe perete

Indicație

Jaluzelele verticale pot fi folosite și pentru ferestre de mansardă. Puteți scurta lamelele individuale după nevoile dumneavoastră, sau puteți solicita realizarea jaluzelei dumneavoastră trapezoidale cu lamele la dimensiunile dorite. Informații suplimentare găsiți și în ghidul „SOLUNA – marca pentru plissee, rulouri și jaluzele”.

Curățarea jaluzelelor verticale

Amplasarea verticală a lamelelor are două avantaje decisive: Lamelele nu trebuie să atârne, să se răsucească sau îndoaie și nu se murdăresc la fel de repede ca și lamelele orizontale ale jaluzelelor. Jaluzelele verticale trebuie totuși curățate la fiecare doi până la trei ani. În încăperi cu radiație solară intensă, murdăria se arde în lamele.

Dacă nu sunteți sigur dacă puteți spăla jaluzeaua dumneavoastră verticală, ar trebui să testați mai întâi cu o lamelă.

 • Puteți șterge lamelele cu un prosop umed și, dacă este cazul, cu o soluție blândă de săpun (de ex. detergent) și să le clătiți cu apă curată.
 • Pentru o curățare temeinică se desfac lanțurile de legătură și greutățile. Puteți spăla foarte simplu lamelele în soluție de săpun și apoi le puteți clăti.
 • În cazul unei murdăriri reduse, deseori, este suficient să aspirați lamelele sau să le ștergeți cu un prosop uscat. În acest scop sunt recomandate cârpe antistatice.
 • Dacă jaluzeaua dumneavoastră verticală este lavabilă, puteți rula ușor benzile și le puteți fixa cu un elastic. Începeți de sus, deoarece aici murdăria este mai redusă. Într-o plasă pentru rufe, lamelele pot fi apoi spălate cu program de spălare pentru rufe sensibile la 30 de grade - nu le stoarceți! Folosiți detergent pentru ţesături fine. Pentru lamelele albe, puteți folosi chiar și detergent pentru perdele. După spălare, lăsați lamelele să se scurgă pe un prosop, apoi suspendați-le umede.

Sfat

Murdăria de la insecte se îndepărtează greu - pentru cel mai bun rezultat, înmuiați lamelele peste noapte, înainte de spălare.

Ghid plissee

Jaluzelele plisate sunt elemente versatile pentru orice fereastră. Ele creează un ambient plin de atmosferă, cu funcționalitate și design. Jaluzelele plisate, denumite și jaluzele plissee, sunt disponibile într-o diversitate aproape nelimitată și se pot adapta tuturor formelor de ferestre.

Suprafața jaluzelelor plisate asigură efecte luminoase interesante în încăpere. Dacă pliurile sunt strânse, jaluzelele plisate au efect filigranat, iar culorile par mai intense. Dacă sunt desfăcute pliurile, au un efect mai prezent - culorile par mai decente, pentru că trece mai multă lumină prin ele.

Jaluzelele plisate economisesc energie. Mai ales jaluzelele plisate celulare tip fagure conving printr-o economisire a energiei de până la 25 %.

Avantajele jaluzelelor plisate

 • disponibile în multe culori
 • pot fi utilizate în mod flexibil datorită unor calități diferite ale materialului
 • adecvate pentru aproape orice formă de fereastră
 • montaj fără găurire

Unde se pot folosi jaluzelele plisate?

Indiferent dacă este camera copilului, dormitor, living sau baie - jaluzelele plisate se potrivesc pentru orice încăpere. Cu multe variante de dotare și montaj, se pot adapta aproape la orice formă de fereastră.

Materiale opace, dar translucide asigură sfera privată, cele cu întunecare asigură un somn plăcut pe lumină naturală. Materialele termoizolatoare protejează împotriva căldurii și a frigului.

Domenii de utilizare Fixare
 • Ferestre
 • Uşi
 • Ferestre de mansardă
 • Separator de cameră
 • Ferestre
 • Uşi
 • Ferestre de mansardă
 • Separator de cameră

Indicație

Jaluzelele plisate sunt disponibile cu diferite lățimi ale pliurilor: Pliuri late (4–5 cm) sunt recomandate mai ales pentru ferestre mari, de înălțimea încăperii și până la podea. Ele oferă încăperii caracter și lasă fereastra să se vadă clar.

Plissee de filtrare a luminii naturale si de opacizare

Jaluzele plisate de filtrare a luminii naturale și de opacizare

Jaluzelele plisate sunt disponibile cu materiale transparente, opace și de opacizare:

Jaluzelele plisate de filtrare a luminii naturale se realizează din materiale translucide. Ele permit pătrunderea luminii în încăpere, dar îi iau intensitatea orbitoare. Materialele colorate asigură o atmosferă specială de culoare în încăpere.

Materialele opace asigură peste zi, de exemplu în baie sau dormitor, sfera privată, fără a bloca lumina binevenită.

Jaluzelele plisate de opacizare sunt din materiale netransparente și translucide. Ele protejează împotriva radiației solare intense și întunecă încăperea. Multe materiale de opacizare dispun de un strat protector care reflectă lumina; acestea împiedică încălzirea excesivă a încăperilor pe timpul verii sau răcirea excesivă pe timpul iernii.

Dacă combinați materiale de opacizare cu materiale pentru filtrarea luminii naturale pe o instalație plisată, sunteți întotdeauna cel mai bine dotat: După necesitate, trageți materialul potrivit în fața ferestrei.

Plissee celulare

Jaluzele plisate simple și jaluzele plisate celulare

La jaluzelele plisate simple (jaluzea plissee) se pliază (plisează) o bandă simplă de material. Materialul poate fi tras în fața ferestrei ca un acordeon sau poate fi împins ca pachet.

Jaluzelele plisate celulare sunt formate din două benzi de material suprapuse. Prin plisare se formează între materiale perne de aer celulare, care dau numele jaluzelei. Această pernă de aer formează un strat izolator între fereastră și încăpere. Aceasta protejează împotriva zgomotelor, căldurii și frigului - pentru un climat optim și o ambianță liniștită.

Jaluzelele plisate celulare sunt predestinate pentru economisirea energiei! Dacă peste zi lăsați soarele să pătrundă prin jaluzelele plisate celulare deschise și le închideți seara, căldura rămâne în încăpere - astfel puteți reducere suplimentar cheltuielile de încălzire.

Plissee pentru forme dificile

Jaluzele plisate pentru forme dificile ale ferestrelor

O fereastră nu trebuie să fie întotdeauna pătrată - tot mai mulți arhitecți folosesc forme interesante de ferestre, precum triunghi, arc rotund, hexagon, trapez etc. Nu orice protecţie solară poate ține pasul cu aceste forme.

Jaluzelele plisate conving pe toată linia prin economia de spațiu și multifuncționalitate. Materialul este subțire și se adaptează oricărei ferestre. Acesta este un avantaj clar față de alte soluții de protecție solară. Jaluzelele plisate pot fi realizate pentru aproape orice dimensiune și oferă astfel o soluție ideală pentru forme neobișnuite de ferestre!

Curățarea jaluzelelor plisate

În cazul murdăriei ușoare, puteți aspira cu grijă jaluzelele plisate. La fiecare 2 până la 3 ani este necesară o curățare temeinică, pentru care jaluzelele plisate pot fi curățate fie cu un aparat de curăţare cu abur, fie spălate manual. Pentru un rezultat optim de spălare, luați în considerare următoarele puncte:

 • Strângeți complet jaluzelele plisate și desfăceți-le din suport.
 • Desfaceți materialul pliat astfel încât apă să poată pătrunde în material.
 • Așezați-le apoi în apă caldă la cca. 30 grade, cu puțin detergent pentru ţesături fine sau pentru lână. Acest lucru se face cel mai bine în cada de baie sau într-un lighean mare.
 • Lăsați jaluzelele plisate la înmuiat timp de 15 până la 20 minute.
 • Desfaceți puțin jaluzelele plisate și treceți-le prin apa de spălat. Nu frecați materialul cu putere, nu folosiți nici obiecte cu muchii ascuțite pentru îndepărtarea petelor - acest lucru ar deteriora materialul fin al jaluzelelor plisate!
 • Strângeți apoi din nou jaluzelele plisate și scoateți-le din soluție.
 • Deschideți apoi din nou încet jaluzelele plisate și clătiți cu atenție cu dușul, cu apă curată.
 • Strângeți din nou jaluzelele plisate și stoarceți apa rămasă cu atenție, prin presare.
 • Agățați jaluzelele plisate umede și strânse în suport și lăsați-le să se usuce 10 până la 12 ore - lăsați jaluzelele plisate neapărat închise în timpul uscării, deoarece numai așa se păstrează pliseurile!

Indicație

Trebuie să verificați în fiecare caz în parte dacă rentează curățarea de către o firmă de curățat.

Ghid rulouri

Rulourile sunt elemente versatile colorate și fac parte din soluțiile clasice pentru protecție solară. În plus, sunt ieftine, ușor de utilizat și oferă un potențial enorm de creație. Fie că sunt pentru camera copilului, camera de lucru sau living, cu întunecare sau translucide - rulourile conferă fiecărei încăperi o notă specială și contribuie astfel la o decoraţiune funcțională pentru ferestre.

Rulourile sunt disponibile în multe culori și astfel adecvate pentru orice spaţiu de locuit. Creați o atmosferă diferită, adecvată ambientului din casa dumneavoastră. În combinație cu perdele în culorii vii, rulourile întregesc armonios imaginea de ansamblu a încăperii.

Avantajele rulourilor

 • disponibile în multe culori
 • pot fi utilizate în mod flexibil datorită unor calități diferite ale materialului
 • pot fi combinate bine şi cu perdele
 • este posibilă o întunecare de 100 %
 • potrivite și pentru ferestre late

Unde se pot folosi rulouri?

Rulourile opace sunt recomandate în special pentru dormitor, deoarece pot întuneca complet încăperea. Astfel sunt foarte recomandate și pentru camera copilului . În plus, datorită unui număr mare de culori vii, oferă posibilitatea de configurare creativă și sunt ușor de folosit!

Rulourile transparente asigură o atmosferă confortabilă și suficientă luminozitate, fiind de aceea ideale pentru living.

Domenii de utilizare Fixare
 • Ferestre
 • Uşi
 • Separator de cameră
 • Montaj pe tavan
 • Montaj pe perete
 • Suporturi cu cleme (montare direct pe fereastră)
 • Fixare prin lipire (numai rulouri cu clemă)

O întunecare de 100% este posibilă de exemplu cu un rulou cu ghidaj lateral sau cu un rulou cu cleme. HORNBACH oferă Rulouri cu cleme ca seturi complete! Rulourile cu cleme de prindere sunt o soluție ideală mai ales pentru locuințele închiriate - se fixează simplu la ferestre și pot fi îndepărtate apoi la fel de rapid și fără a lăsa urme. Aici aveți tot ce vă trebuie pentru fixarea noii dumneavoastră protecţii solare, inclusiv suporturi cu clemă!

Rulouri de filtrare a luminii naturale si rulouri opace

Rulouri de filtrare a luminii naturale și rulouri opace

Rulourile de filtrare a luminii naturale în culori vii dau încăperii un aspect prietenos și creează o atmosferă plăcută. Sunt disponibile în două materiale cu calități diferite: transparente și translucide. Rulourile transparente servesc în primul rând ca decoraţiune pentru ferestre. Ele nu oferă protecție vizuală, dar pot atenua radiația solară. Rulourile translucide oferă sferă privată și permit totuși luminozitatății să pătrundă în încăpere.

Rulourile opace blochează lumina deranjantă a soarelui și a lunii și asigură astfel un somn odihnitor. Combinată cu o ghidare laterală care împiedică și incidența laterală a luminii, se poate atinge o întunecare de 100%.

În plus, rulourile opace sunt disponibile cu un strat care reflectă lumina. Stratul protector protejează împotriva căldurii pe timpul verii și a frigului pe timpul iernii și asigură astfel un climat ambiental optim.

Rulouri duble

Rulouri duble

Un rulou dublu combină expresia plină de atmosferă a unui rulou convenţional cu funcționalitatea jaluzelelor. Rulourile duble sunt realizate din straturi transparente și netransparente de material. Aceste straturi pot fi suprapuse, pentru a regla lumina naturală.

Benzile de material transparente și netransparente de materiale se suprapun, iar astfel poziția benzilor creează o atmosferă unică în încăpere și asigură efecte luminoase interesante. Un joc perfect de lumini și umbre; dumneavoastră decideți dacă țineți ruloul dublu deschis, pe jumătate deschis, sau închis. În funcție de poziție, servește ca paravan, protecţie solară sau la întunecarea încăperii.

Storuri romane

Storuri romane

Un rulou dublu combină expresia plină de atmosferă a unui rulou convenţional cu funcționalitatea jaluzelelor. Rulourile duble sunt realizate din straturi transparente și netransparente de material. Aceste straturi pot fi suprapuse, pentru a regla lumina naturală.

Benzile de material transparente și netransparente de materiale se suprapun, iar astfel poziția benzilor creează o atmosferă unică în încăpere și asigură efecte luminoase interesante. Un joc perfect de lumini și umbre; dumneavoastră decideți dacă țineți ruloul dublu deschis, pe jumătate deschis, sau închis. În funcție de poziție, servește ca paravan, protecţie solară sau la întunecarea încăperii.

Rulouri din bambus

Rulouri din bambus

Rulourile de filtrare a luminii naturale din bambus sunt clasice și totuși moderne! Ele fac parte dintre soluțiile clasice din rândul rulourilor. Dacă puneți preț pe materiale naturale, ruloul din bambus este o soluție ideală de protecție solară. Această decoraţiune pentru ferestre asigură un ambient plăcut, cu farmec.

Însă, un rulou din bambus nu este doar un punct de atracție decorativ pentru living, camera copilului sau dormitor, ci îmbină designul cu funcţionalitatea! Oferă protecție împotriva privirilor curioase și permite totuși pătrunderea luminii în încăpere. Un rulou din bambus este echipat cu un dispozitiv simplu de tragere și poate fi montat simplu în fața sau în interiorul nișei.

Curăţarea rulourilor

Dacă nu aveți certitudinea că puteți spăla ruloul, mergeți la sigur și folosiți un vechi remediu din casă: Folosiți o cârpă de praf aspră, din flanel, pe care o scufundați în făină și frecați cu ea ruloul. Acum mai trebuie doar să aspirați și ruloul este deja curat. Puteți îndepărta petele cu o simplă gumă de șters. Dacă aveți un aparat bun de curăţare cu abur, puteți curăța ruloul și cu vapori de apă. Alternativ puteți spăla ruloul și cu o soluție de detergent pentru țesături fine:

 • Puneți apă caldă într-un lighean sau în cada de baie. Temperatura apei nu trebuie să fie mai mare de 30 de grade, deoarece în caz contrar materialul se poate deforma sau poate deveni sfărâmicios.
 • Deșurubați ruloul și așezați-l într-un lighean mare sau în cada de baie.
 • Lăsați ruloul să se înmoaie o perioadă în soluție - murdăria se va desprinde de la sine. Puteți îndepărta petele cu un prosop.
 • Fixați ruloul încă în stare udă la locul său inițial, astfel se poate usca bine la aer.

Important!

Nu folosiți pistol cu aer cald sau uscător de păr pentru a accelera uscarea, deoarece acest lucru dăunează materialului!

Montarea și măsurarea jaluzelelor, rulourilor și plisseelor

V-ați decis în favoarea unei jaluzele cu pliuri, unui rulou, unei jaluzele etc., dar nu știți cât de mare trebuie să fie? Nicio problemă! Aici aflați cum măsurați o fereastră în mod specific.

Indicație

În continuare, este indicată pe verticală înălţimea de comandă (1)
și pe orizontală lăţimea de comandă (2).

Măsurarea ferestrelor - așa funcționează

Indiferent dacă este vorba despre perete sau tavan, în nișe, pe batanți ai ferestrelor sau în rame de sticlă - în funcție de tipul de protecţie solară există diverse tipuri de montaj. Pentru a vă cumpăra protecţia solară la dimensiunea potrivită, trebuie să luați în considerare următoarele dimensiuni ale ferestrei.

Notați-vă următoarele dimensiuni:

 • Dimensiunea sticlei
 • Batantul ferestrei
 • Nișa (distanță)
 • Înălţime de montaj (înălțimea deasupra podelei)

Masurarea ferestrelor

Montarea plisseelor și jaluzelelor

 • 
			Montarea plisseelor si jaluzelelor de la nisa pe perete

  De la nișă/Pe perete
  Vă rugăm să măsurați astfel încât lăţimea de comandă a jaluzelei cu pliuri/jaluzelei să fie pe fiecare parte mai mare decât lățimea nișei. Înălțimea minimă de comandă necesară reiese din înălțimea nișei plus înălțimea pachetului. Astfel se obține o acoperire suficientă.

 • 
			Montarea plisseelor si jaluzelelor in nisa

  În nișă
  Lăţimea de comandă a jaluzelei cu pliuri/jaluzelei = lățimea nișei minus 1 cm. Pentru jaluzele, înălţimea de comandă = înălțimea nișei. Vă rugăm să țineți cont de mânerele fereastrei care ies în afară și, la ferestrele turnante/basculante, la înălțimea pachetului de jaluzele cu pliuri/jaluzele.

 • 
			Montarea plisseelor si jaluzelelor pe batantul ferestrei

  Pe batantul ferestrei
  Măsurați lățimea inclusiv suprapunerea necesară în lățime. Vă rugăm să luați în considerare că jaluzeaua cu pliuri/jaluzeaua trebuie să treacă de mânerul ferestrei, pentru ca fereastra să poată fi folosită. Înălțimea batantului ferestrei minus 1 cm este înălţimea dumneavoastră de comandă. La ferestre turnante/basculante recomandăm un ghidaj lateral cu frânghie.

 • 
			Montarea plisseelor si jaluzelelor in rama falt de sticla

  În ramă/falț de sticlă
  Măsurați lățimea sticlei minus 0,5 cm = lățimea jaluzelei cu pliuri/jaluzelei. Înălțimea sticlei minus 0,5 cm = înălţimea de comandă. Vă rugăm să țineți cont de faptul că adâncimea ramei/falțului sticlei până la sticlă este de minim 25 mm. La ferestre turnante/basculante recomandăm un ghidaj lateral cu frânghie.

Montarea rulourilor și rulourilor duble

 • 
			Montarea rulourilor si rulourilor duble de la nisa pe perete

  De la nișă/Pe perete
  Vă rugăm să măsurați astfel încât lăţimea de comandă a ruloului să fie pe fiecare parte cu cca. 5-6 cm mai mare decât lățimea nișei. Înălţimea de comandă trebuie să fie în total cu cca. 12-15 cm mai mare decât înălțimea nișei, pentru a obține o acoperire suficientă.

 • 
			Montarea rulourilor si rulourilor duble in nisa

  În nișă
  Lăţimea de comandă a ruloului = lățimea nișei minus 1 cm, înălţimea de comandă = înălțimea nișei. Vă rugăm să țineți cont de mânerele ferestrei care ies în afară. La ferestre turnante/basculante, distanța dintre muchia superioară a batantului ferestrei și muchia inferioară a buiandrugului ferestrei trebuie să fie de minim 10 cm.

 • 
			Montarea rulourilor si rulourilor duble pe batantul ferestrei

  Pe batantul ferestrei
  Măsurați lățimea inclusiv suprapunerea necesară. Vă rugăm să luați în considerare că ruloul trebuie să treacă de mânerul ferestrei, pentru ca fereastra să poată fi folosită. Înălțimea batantului ferestrei minus 1 cm este înălţimea dumneavoastră de comandă.

 • 
			Montarea rulourilor si rulourilor duble sub tavan pe perete

  Sub tavan/Pe perete
  Vă rugăm să măsurați astfel încât lăţimea de comandă a ruloului să fie pe fiecare parte cu cca. 5-6 cm mai mare decât lățimea nișei. Înălţimea de comandă trebuie să fie în total cu cca. 12-15 cm mai mare decât înălțimea nișei, pentru a obține o acoperire suficientă.

Montarea perdelelor panou și jaluzelelor verticale

 • 
			Montarea perdelelor panou si jaluzelelor verticale sub tavan pe perete

  Sub tavan/Pe perete
  Lăţimea de comandă = lățimea nișei plus lățimea pachetului.
  Vă rugăm să luați în considerare că perdeaua verticală/panoul japonez ridicat eliberează deschiderea completă a ferestrei.

 • 
			Montarea perdelelor panou si jaluzelelor verticale

  Înălțimea de comandă la montarea pe tavan rezultă din dimensiunea tavanului nișei până la podea/pervaz minus 2 cm. La montarea cu suporturi pentru perete, măsurați de la muchia superioară a punctului de montaj până la podea minus 2 cm.

Fixarea protecţiei solare - așa funcționează

Indiferent pentru ce protecţie solară vă decideți - jaluzelele cu pliuri, rulourile și jaluzelele pot fi înșurubate fie de perete fie în tavan. Suporturile cu cleme permit chiar și un montaj fără găurire sau înșurubare! Cu ajutoarele practice fixați noul produs de protecție solară repede și direct de fereastra respectivă. Suporturile cu cleme se înșurubează de fereastră și apoi protecţia solară se fixează simplu de acestea. Gata!

Ruloul fără griji
HORNBACH oferă rulouri cu cleme ca seturi complete! Rulourile cu cleme de prindere sunt o soluție ideală mai ales pentru locuințele închiriate - se fixează simplu la ferestre și pot fi îndepărtate apoi la fel de rapid și fără a lăsa urme.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus