0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
30.11.2023 08:00 - 21:00
01.12.2023 08:00 - 21:00
Aţi imprimat această informaţie în 30.11.2023 la ora 03:14. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Amenajarea dormitorului

Amenajarea dormitorului

Un pat, un dulap, dormitorul este gata? Se poate și așa. Însă nu neapărat. Iluminare, întunecare, culoare sau tapet: vă arătăm cum vă puteți amenaja dormitorul într-un mod confortabil.

Inspirație pentru amenajarea dormitorului

Vă întrebați cum să vă amenajați dormitorul? Este simplu. Așa cum vă place. Nenumărate culori și tapete vă așteaptă să le combinați. Ce acoperire de pardoseală? Ce modele? Ce materiale? Descoperiți-vă posibilitățile și amenajați-vă dormitorul exact pe gustul dumneavoastră. Tendințele pentru locuit de la HORNBACH și planificatorul de spațiu vă vor ajuta la găsirea ideii. Indiferent dacă vă place stilul elegant, cel natural sau cel pompos, la noi veți găsi tot ce vă trebuie pentru a vă amenaja dormitorul. Așadar, suflecați mânecile și demarați proiectul.

Când voința se transformă în mândrie, înseamnă că stați în noul dumneavoastră dormitor.
 • 
				exotic island 01
 • 
				beach house 02
 • 
				Stiluri de amenajare Get Ready 02 toamna iarna 2021
 • 
				Stiluri de amenajare Cool Down 01 primavara vara 2021
 • 
				Coming Home Stil de amenajare 04
 • 
				Take it Easy
 • 
				Happy Hours Stil de amenajare
 • 
				Stil de amenajare Planet Home 01
 • 
				fresh happy 02
 • 
				Stiluri de amenajare toamna iarna 2019 Wonderful Home
 • 
				shimmer shine 03
 • 
				the new chic 04
Și acum dumneavoastră. Creați schimbarea pe care doriți să o vedeți.

Iluminatul potrivit pentru dormitor

Este clar, în dormitorul dumneavoastră este cel mai adesea întuneric beznă. Însă când sunt aprinse becurile, trebuie să lumineze corespunzător, nu?! Avem sugestii pentru toate temele legate de iluminatul dormitorului dumneavoastră.

 • 
				Iluminatul dormitorului 01
 • 
				Iluminatul dormitorului 02
 • 
				Iluminatul dormitorului 03
 • 
				Iluminatul dormitorului 04
 • 
				Iluminatul dormitorului 05
 • 
				Iluminatul dormitorului 06
 • 
				Iluminatul dormitorului 07
 • 
				Iluminatul dormitorului 08
 • 
				Iluminatul dormitorului 09
 • 
				Iluminatul dormitorului 10

O lampă de plafon și două veioze pe noptiere – aceasta este cu siguranță amenajarea clasică în ceea ce privește iluminatul dormitorului. Cine își începe ziua dis de dimineață are vizibilitate completă datorită lămpii de plafon. Seara, veioza asigură o lumină plăcută. Mai ales atunci când luminozitatea lămpii de citit este reglabilă. Apelați la lumină albă caldă (2.700 - 3.300 Kelvin) la corpurile de iluminat pentru dormitorul dumneavoastră.

Sugestii pe tema veiozelor

 • Vă place să mai citiți câteva pagini înainte să vă cuprindă somnul? Lămpile cu un braț rotativ sau pivotant vă asigură întotdeauna lumina perfectă pentru citit.

 • Când vă amenajați dormitorul, aveți în vedere să ajungeți comod la întrerupător, din pat.

 • Atunci când lampa de citit dispune de o ecranare, lumina îl va deranja mai puțin pe partenerul dumneavoastră în timpul somnului.

Un sfat în ceea ce privește iluminatul dulapului de haine: folosiți lumină de un alb neutru – astfel veți recunoaște mai bine culorile și detaliile articolelor dumneavoastră de îmbrăcăminte. Astfel vor fi excluse greșelile de dimineață devreme!

Întunecarea dormitorului

Complet întunecat, așa ar trebui să fie dormitorul dumneavoastră noaptea. Pentru că lumina pe timp de noapte vă poate îmbolnăvi. Însă cum puteți face întuneric în dormitor când felinarul de pe stradă luminează strălucitor către cameră sau când pâlpâie reclamele luminoase? Ca să nu mai vorbim de furnizorii de servicii care lucrează în schimburi și care trebuie să facă din zi noapte.

În acest caz sunt de ajutor obloanele. Acestea oferă două avantaje: un oblon nu doar vă întunecă dormitorul, ci vara nici nu lasă căldura să intre. Însă nu oricine poate beneficia de un oblon. Atunci rulourile și jaluzelele interioare sau draperiile groase constituie o alternativă bună. Nu ați găsit nimic potrivit? Nicio problemă. Fie că este vorba despre jaluzele plisate, rulouri sau storuri – la noi găsiți protecții solare.

Asigurarea confortului cu perdele

Nu vă plac ferestrele neacoperite? Apelați la perdele și draperii și modificați aspectul dormitorului dumneavoastră în doar câteva minute. Fie până la pervaz, fie până la podea, dumneavoastră decideți ce lungime să aibă perdeaua din dormitor.

Varianta modernă a perdelelor pentru dormitor sunt perdelele panou. Diferența față de perdelele normale: perdelele panou rulează pe șine metalice înguste, atât sus, cât și jos. Acestea sunt așadar în principiu până la pardoseală. Și puteți chiar să deveniți extrem de creativi, pentru că puteți combina mai multe benzi unele cu celelalte.

Covor în dormitor: avantajele

Unul sau mai multe covoare în dormitor oferă două avantaje clare:

 • Covorul este un profesionist în ceea ce privește amortizarea zgomotelor. Astfel, în mod garantat, fiecare poate deveni o persoană cu pas ușor – și nimeni și nimic nu vă va deranja somnul binemeritat.
 • Un covor așezat lângă pat sau în jurul patului vă va asigura căldură la picioare după ce vă treziți. Mai ales covoarele cu fire înalte fac ca dimineața să vă puteți afunda picioarele în ele.

Ce dimensiune de covor este potrivită pentru dormitor?

Nu există un răspuns general la întrebarea care este dimensiune optimă a covorului pentru dormitor. Și anume, pentru că aceasta depinde nu doar de mărimea dormitorului, ci și de mărimea patului. Într-un dormitor mare, toate piesele de mobilier pot fi așezate pe covor. Într-un dormitor mai mic, este bine să apelați la un covor mai mic. Ideal este când covorul din dormitor încadrează patul, în timp ce noptierele să fie așezate lângă acesta.

Pentru a găsi dimensiunea potrivită pentru dormitorul dumneavoastră, este bine să măsurați suprafața care urmează să fie acoperită cu covorul. Aranjați patul și noptierele așa cum urmează să fie poziționate mai târziu în dormitor. Astfel puteți să măsurați cel mai bine ce lungime și ce lățime poate avea noul dumneavoastră covor. Marcați simplu conturul covorului imaginar lipind bandă de mascare pe podea. Astfel puteți vizualiza mai bine imaginea covorului din dormitor.

Ca regulă empirică se aplică: mai întâi poziționați patul și abia apoi măsurați suprafața!
 • 
				Dimensiunea covorului in dormitor 01
 • 
				Dimensiunea covorului in dormitor 02
 • 
				Dimensiunea covorului in dormitor 03

Amenajarea coloristică a dormitorului

Culoarea potrivită a pereților vă poate modifica vizual dormitorul sau poate modifica adâncimea spațiului. Dar nu doar atât: unele culori au efect liniștitor, altele stimulează starea de spirit. Am adunat laolaltă pentru dumneavoastră toate informațiile referitoare la efectele culorilor, aruncați o privire.

Astfel garantat veți găsi mai rapid culoarea potrivită pentru dormitor. Și dacă tot sunteți la capitolul acesta, la noi găsiți și sugestii și sfaturi pe tema zugrăvitului și a montării tapetului.

Vopsirea pereților și a tavanului

Pereții pot deveni adevărate opere de artă – ce stil vi se potrivește? Dați frâu liber creativității și decorați-vă pereții și plafoanele individual, conform propriilor gusturi. În magazinul online HORNBACH, găsiți o ...citește mai mult

Sugestie de culoare – pământ catifelat

Dacă vă place să fiți în tendințele modei în ceea ce privește culorile pereților, atunci cea mai potrivită pentru dumneavoastră este culoarea anului 2023. Pământ catifelat este o nuanță caldă de maro, potrivită pentru o amenajare natural discretă a încăperii, dar care poate fi de asemenea combinată foarte bine și cu culori puternice. Aplicați nuanțe calde și liniștitoare de culoare a pământului pe pereți.

La fel ca toate vopselele lavabile premium de la StyleColor, și vopseaua pământ catifelat este fără dizolvanți și fără agenți de conservare. Aceasta poate fi utilizată pe tencuieli, tapet, tencuieli uscate sau fibră de sticlă.

Vă întrebați cum vă puteți decora dormitorul? Tablourile pe perete sunt întotdeauna o idee bună – atâta timp cât aveți la îndemână o nivelă cu bulă de aer. Avem pentru dumneavoastră modele din care să vă inspirați în aranjarea și agățarea tablourilor în dormitor. Cu acestea, amenajarea pereților dormitorului va deveni simplă ca o joacă de copii!

Panouri tapițate pentru perete

O altă posibilitate de a da culoare pereților din încăperea unde vă doriți să aveți cel mai odihnitor somn posibil este să îi acoperiți cu panouri tapițate. Lucrați, astfel, inclusiv la textura elementelor înconjurătoare, care ar putea fi, de asemenea, un ingredient de bază pentru a amenaja un spațiu armonios, elegant și garantat să inducă starea de relaxare.

Camerele copiilor pot fi, de asemenea, amenajate cu ajutorul unor astfel de panouri, mai ales că unele modele sunt create special pentru cei mici.
Actualmente, unul dintre cele mai populare obiceiuri este amplasarea panourilor tapițate - fie ele dreptunghiulare, pătrate sau de alte forme - pe peretele din spatele patului.

Acest tip de amenajare este și o modalitate de a înlocui tăblia, un element pe care multe dintre paturile moderne nu îl mai au. Pe lângă componenta vizuală incontestabilă, panourile tapițate asigură și o izolare adițională acelui perete. Așadar, se poate obține un confort termic ridicat, în cazul unui perete exterior - pe timp de iarnă, nu veți simți deloc rece din acea direcție, așa cum s-ar putea întâmpla dacă peretele este gol. De asemenea, un perete acoperit cu panouri tapițate va izola mai bine și din punct de vedere fonic - în cazul unui perete interior, zgomotul va răzbate mai greu dinspre și către încăperea alăturată.

Amenajari cu panouri tapitate si riflaje pentru camera copiilor

Riflaje din lemn

Moda riflajelor este departe de apus! Panourile decorative din lemn sunt în continuare preferate de mulți, atunci când vine vorba despre îmbrăcarea pereților sau a unor părți din ei. Accentul pe care îl creează este potrivit oricărei camere, inclusiv pentru dormitor.

Panourile de interior cu lamele vor asigura o atmosferă caldă, echilibrată și vor pune cu siguranță în valoare zona unde sunt amplasate, din punct de vedere vizual.

De asemenea, pe lângă funcția decorativă, design-ul lor permite și absorbția undelor sonore, așa că asigură o prevenție a apariției zgomotului excesiv din cameră. Iar liniștea este o componentă esențială pentru asigurarea unui somn de calitate. În plus, din cameră va ieși mai puțin zgomot decât în cazul unui perete gol.

Plante pentru dormitor

Există și acestea. Plante care sunt recomandate pentru dormitor. Printre acestea se numără de ex. limba soacrei, ficusul sau crinul păcii. Nu este stilul dumneavoastră? În ghidul nostru am grupat laolaltă o serie de plante ușor de îngrijit, care pot sta în dormitorul dumneavoastră pe parcursul întregului an.

Mobilier pentru dormitor

Mai ales în dormitoare mici, piesele de mobilier joacă un rol important: un dulap de haine cu uși glisante va salva de exemplu mult loc iar o oglindă mărește vizual încăperea.

 • 
				Mobilier pentru dormitor 1
 • 
				Mobilier pentru dormitor 2
 • 
				Mobilier pentru dormitor 3
 • 
				Mobilier pentru dormitor 4
 • 
				Mobilier pentru dormitor 5
 • 
				Mobilier pentru dormitor 6
 • 
				Mobilier pentru dormitor 7
 • 
				Mobilier pentru dormitor 8

Dacă doriți să amenajați un dormitor mic, patul joacă bineînțeles un rol cheie. Un pat cu picioare dă senzația unui spațiu substanțial mai aerat într-o încăpere mică, însă vă veți lipsi totodată de spațiu de depozitare. Un pat funcțional – ca de ex. o canapea pentru dormit sau un pat cu un spațiu de depozitare potrivit – poate fi categoric mai util. În clădirile mai vechi vă puteți extinde de asemenea și pe verticală, și să construiți un pat supraetajat.

O altă idee pentru amenajarea dormitorului o reprezintă rafturile de perete. Câștigați spațiu de depozitare fără să pierdeți spațiu important pe podea.

Construiți-vă singuri mobilierul pentru dormitor

Patul dumneavoastră este prea plictisitor? Placați peretele din spatele patului. Fie că este vorba despre MDF, lemn, plăci ceramice sau plăci de ardezie – la noi găsiți tot ce vă trebuie!

Și dacă doriți să vă implicați temeinic și nu doar să vă ocupați de detalii, construiți-vă pur și simplu dumneavoastră înșivă mobilierul pentru dormitor. Ce vă dorește inima? Un pat cu baldachin sau un pat care să aibă și mult spațiu de depozitare? Un dulap de haine cu uși glisante? Sau începeți cu o lucrare mai mică, cum ar fi o comodă joasă?

Avem nu doar idei și instrucțiuni de construire pentru noul dumneavoastră mobilier de dormitor, ci și toate materialele în stoc. Ce mai așteptați? Suflecați-vă mânecile și începeți!

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus