0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 05.03.2024 la ora 10:04. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Soluții pentru amenajarea unei bucătării mici

Soluții pentru amenajarea unei bucătării mici

Mică, dar spațioasă. Aceasta poate fi bucătăria dumneavoastră. Vă prezentăm soluții pentru bucătării mici.

Soluții pentru bucătării mici

Bucătăria dumneavoastră nu vă oferă prea mult spațiu în care să vă desfășurați. Mai ales în bucătăriile mici, fiecare centimetru trebuie să fie folosit și gândit bine. Înainte de a vă aventura în provocările culinare, planificarea bucătăriei este primul lucru din meniu. Aici nu există loc pentru elemente standard, ci pentru idei neobișnuite.

Planificarea unei bucătării mici

Primul element din plan: măsurați foarte bine. Trebuie să țineți cont de fiecare milimetru din bucătăria dumneavoastră mică, pentru că, în cele din urmă, planificarea se face la milimetru. De asemenea, rețineți unde se află racordurile de gaz și apă, unde sunt ușile, ferestrele, pervazurile și plintele și unde se află prizele din bucătărie.

Pentru a găsi soluția potrivită pentru bucătărie, gândiți-vă la ceea ce este important pentru dumneavoastră în bucătărie. Mult spațiu de depozitare, un blat de lucru mare, o zonă de luat masa, un frigider mare sau un depozit de vinuri? Stabiliți ce nu ar trebui să lipsească la final din bucătăria dumneavoastră. Apoi abordați subiectul amenajării unei bucătării mici din cealaltă perspectivă: ce lucruri pot fi depozitate în altă parte? Aparatele de bucătărie pe care le folosiți rar sau vesela care poate ar fi mai bine să stea într-o vitrină. Astfel bucătăria dumneavoastră mică nu devine prea aglomerată. Acum stabiliți-vă bugetul.

Soluție pentru bucătărie: chicinetă sau bucătărie pe colț

Și în cazul unei bucătării mici puteți recurge la o chicinetă gata confecționată. Puteți începe de la o lățime de 220 cm, cu sau fără aparate electrice. Astfel aveți o bază pe care o puteți adapta și extinde pentru a se potrivi circumstanțelor dumneavoastră individuale. Apoi există chicinete cu o lățime de 280 cm sau mai mult, care, de obicei, au și un frigider integrat, dacă alegeți o chicinetă cu aparate electrice.

O altă soluție pentru spațiile mici este bucătăria de colț. Cu o bucătărie de colț în forma literei L puteți utiliza spațiul existent într-o manieră optimă. Soluția de bucătărie conține toate aparatele electrice de care aveți nevoie, inclusiv un frigider. Forma L permite utilizarea optimă a colțului și oferă un spațiu de lucru suplimentar sau vă oferă posibilitatea de a amplasa un aparat de cafea sau un fierbător. Dulapurile suspendate vă oferă un spațiu de depozitare generos.

Chicinetele sunt totuși prea mari pentru mica dumneavoastră bucătărie. Avem, de asemenea, bucătării simple și mini-bucătării pentru spațiile foarte mici.
Make Space Stil de amenajare

Soluție de bucătărie: dulapuri de bucătărie asamblate individual

Dispunerea bucătăriei dumneavoastră nu este standard. În acest caz, amenajați-vă bucătăria mică așa cum aveți nevoie. Bineînțeles, în acest fel puteți extinde și o chicinetă în mod individual. Toate cele necesare pentru bucătăria mică sunt disponibile și individual: dulapuri pentru chiuvete, dulapuri pentru aragaz, dulapuri de conversie, dulapuri inferioare pentru bucătărie, dulapuri de depozitare și dulapuri suspendate.

Astfel aveți posibilitatea de a vă alcătui o bucătărie individuală în spațiile cu multe unghiuri și de a utiliza fiecare colț. Dulapurile individuale de colț, suspendate sau inferioare, sunt deosebit de potrivite în acest scop.

Sfaturi referitoare la soluțiile pentru bucătării mici

  • Planificați o suprafață de lucru de cel puțin 60 cm. Vă puteți extinde suprafața de lucru prin montarea unei plăci pe chiuveta din bucătărie și utilizarea acesteia ca suprafață suplimentară.
  • Puteți, de asemenea, să montați o insulă de bucătărie ca o peninsulă pe chicinetă și apoi să o folosiți ca un blat în același timp.
  • Lăsați cel puțin 120 cm între chicinetă și insula de bucătărie, astfel încât sertarele să poată fi deschise din ambele părți. Acest lucru este valabil și pentru chicinetele situate pe laturi opuse.
  • Folosiți înălțimea spațiului în bucătăria dumneavoastră mică montând dulapuri suspendate până la tavan. Dulapurile suspendate trebuie montate doar pe un singur perete, altfel spațiul va părea mai mic.
  • Dacă aveți un acoperiș înclinat în bucătăria dumneavoastră mică, folosiți spațiul cu tavan înclinat pentru rafturi, cărucioare de servire sau, dacă tavanul este mai înalt, pentru o masă cu scaune.
  • Dacă bucătăria dumneavoastră este îngustă, sunt de preferat rafturile deschise sau corpurile de perete cu sticlă, deoarece creează un efect aerisit.
  • Dacă aveți o bucătărie mică, utilizați aparate electrice mai mici.

Crearea spațiului de depozitare în bucătăriile mici

Vă țineți respirația, raftul se potrivește în colț cu o precizie milimetrică. Creați spațiu de depozitare pentru mica dumneavoastră bucătărie. Pentru că aici este nevoie de soluții creative pentru spațiul de depozitare.

Când pasiunea devine mândrie, ați construit un spațiu de depozitare în bucătăria dumneavoastră mică.

Rafturi și dulapuri pentru colțuri și nișe

Fiecare colțișor, oricât de mic ar fi, contribuie decisiv la aspectul unei bucătării mici. Pentru că acolo încă este spațiu de depozitare. Dulapurile inferioare de bucătărie pentru colțuri devin și mai manevrabile dacă includ un carusel. Astfel economisiți spațiu, dar puteți ajunge cu ușurință la ceea ce aveți nevoie. Dulapurile de farmacie se potrivesc perfect în nișe, ocupă puțin spațiu, dar oferă mult loc de depozitare.

Rafturile cu role sunt potrivite pentru nișe. Acolo puteți depozita nu doar lucruri. Dacă raftul cu role are aceeași înălțime ca și blatul de lucru, vă puteți extinde blatul într-o manieră flexibilă. O altă posibilitate de a umple colțurile sau nișele sunt rafturile deschise din bucătăriile mici. Pe acestea puteți pune foarte multe lucruri. Dar dacă sunt supraîncărcate sau haotice, ele vor conferi bucătăriei dumneavoastră un aspect dezordonat și aglomerat.

Rafturi de perete deschise

Pentru a utiliza pe deplin spațiul din bucătărie, rafturile de perete deschise sunt o alegere bună. Acest lucru vă permite să folosiți în mod optim pereții, dar și pereții laterali dintre blatul de lucru și dulapul suspendat sau peretele posterior al bucătăriei. Dacă depozitați acolo lucrurile de care aveți nevoie în fiecare zi, nu va trebui să le căutați prea mult în dulapuri. Dacă raftul are cârlige, acestea oferă, de asemenea, spațiu pentru prosoape sau linguri de gătit.

Puteți construi cu ușurință unul sau mai multe rafturi deschise pe perete. Nu aveți nevoie de mult mai mult decât de o placă potrivită și de console pentru rafturi. În acest fel, veți crea exact cât spațiu de depozitare aveți nevoie în bucătăria dumneavoastră mică și exact la dimensiunea potrivită. De exemplu, puteți depozita ingrediente uscate, cum ar fi făina, zahărul, orezul sau müsli-ul, gata de utilizare în borcane de depozitare. Nu supraaglomerați rafturile deschise din bucătăria dumneavoastră mică, deoarece vor conferi un aspect de supraîncărcare.

Dați frâu liber imaginației și construiți-vă propriul spațiu de depozitare în bucătăria mică.

Raft de perete DIY

Loc deasupra și dedesubt. Pentru un raft de perete deschis din lemn, cu tub de susținere, este nevoie doar de puțin material. Tubul de susținere poate fi vopsit în prealabil. Dacă adăugați deasupra una sau două lăzi de fructe, puteți depozita și mai mult și vă puteți folosi bine de înălțimea camerei.

Amenajarea Bucătăriei Planet Home 01

Doriți să vă agățați ustensilele de bucătărie direct pe perete. Acesta este un proiect DIY simplu, deoarece aveți nevoie doar de tubul de sprijin, placă și piesele unghiulare. Dacă culoarea tuburilor de sprijin nu se potrivește cu bucătăria dumneavoastră, vopsiți tuburile. Aflați din instrucțiunile noastre cum se procedează.

Faceți bucătăriile mici să pară mai mari

Dacă doriți ca o încăpere să pară mai luminoasă, aplicați întotdeauna următoarea regulă: folosiți culori deschise. La fel și în bucătărie. O bucătărie mică este extinsă vizual prin culori deschise. Dar nu trebuie să fie întotdeauna alb; griul deschis, culorile pastelate sau tonurile naturale sunt, de asemenea, soluții pentru bucătăriile mici.

Folosirea culorilor deschise se aplică la fel de mult la fronturile de bucătărie, cât și la culoarea pereților. De asemenea, ar trebui să alegeți aceeași culoare pentru dulapurile superioare și inferioare, pentru a da bucătăriei dumneavoastră mici un aspect general unitar. Optați pentru fronturi lucioase, care reflectă lumina, făcând bucătăria să pară mai mare și mai luminoasă. La acest lucru contribuie și alegerea faianței de pe peretele posterior al bucătăriei. Dacă aveți faianță de culoare închisă pe perete, vopsiți-o într-o culoare deschisă. Alternativ, puteți pune deasupra plăci noi. Plăcile de mozaic sunt ideale pentru acest lucru, puteți alege o variantă monocromatică, dar modelul va face ca bucătăria dumneavoastră mică să fie mai interesantă.

Totuși dumneavoastră doriți ceva colorat. În acest caz, alegeți o culoare vibrantă și combinați-o cu mobilier alb. Văruiți doar un perete într-o culoare vibrantă.

Vopsirea pereților și a tavanului

Pereții pot deveni adevărate opere de artă – ce stil vi se potrivește? Dați frâu liber creativității și decorați-vă pereții și plafoanele individual, conform propriilor gusturi. În magazinul online HORNBACH, găsiți o ...citește mai mult

Un alt sfat pentru a face bucătăriile mici să pară mai mari: alegeți fronturi fără mânere pentru mobilierul de bucătărie. Dulapurile închise asigură, de asemenea, liniștea și ordinea și, astfel, extind vizual încăperea. Nimeni nu are nimic împotriva rafturilor deschise. Însă trebuie să vă asigurați că nu sunt prea pline și că conținutul este ordonat.

Amenajarea unei bucatarii mici Loving Earth

Dacă doriți să faceți o bucătărie mică să pară mai mare, blatul de lucru joacă un rol important. Aici, de asemenea, este potrivit un blat de lucru deschis, alb sau gri deschis. Puteți face atmosfera mai confortabilă prin instalarea unui blat de lucru din lemn. Optați pentru lemn de esență tare, precum stejarul sau fagul, care este mai robust. Blaturile din lemn se potrivesc bine cu fronturile albe. În plus, puteți combina ustensilele de bucătărie din lemn asortat, astfel încât bucătăria dumneavoastră mică să aibă un aspect unitar și totul să se potrivească bine în încăpere.

Mai multă lumină în bucătăria dumneavoastră mică face ca aceasta să pară mai spațioasă. Este important să iluminați bucătăria în mod corespunzător și să instalați suficiente lămpi. În plus, o ușă glisantă din sticlă într-o bucătărie mică poate fi o idee bună. Acest lucru vă oferă spațiu care ar fi pierdut cu o ușă normală, iar frontul din sticlă face, de asemenea, ca bucătăria dumneavoastră mică să fie mai luminoasă.

Locul de luat masa în bucătăriile mici

Vă confruntați cu provocarea de a integra o zonă de luat masa în bucătăria dumneavoastră mică? În acest caz, aveți câteva posibilități. Dacă aveți posibilitatea de a instala o masă mică, se aplică următoarele: o masă rotundă este potrivită pentru o bucătărie pătrată. Dacă bucătăria dumneavoastră este dreptunghiulară, merită să aveți o masă dreptunghiulară. Astfel folosiți cel mai bine spațiul. De asemenea, luați în considerare dacă puteți pune o bancă la perete sau la colț, astfel încât să economisiți spațiu.

Nu aveți loc pentru o masă? Nicio problemă. Dacă aveți o insulă de bucătărie, folosiți o parte ca tejghea. Chiar dacă aveți o suprafață de lucru, o puteți transforma într-o zonă de luat masa cu scaune de bar. Alternativ, dacă există un pervaz în bucătăria dumneavoastră mică, puteți extinde pervazul și vă puteți așeza alături cu taburete sau scaune de bar.

Stiluri de amenajare Pop Up 02 primavara vara 2021

V-a rămas cumva o nișă liberă? Atunci construiți-vă singur locul de luat masa. Puteți adapta un blat de bucătărie mic suplimentar cu spațiu de depozitare la dimensiunea exactă, astfel încât să se potrivească în bucătăria dumneavoastră mică.

O altă opțiune este o masă pliabilă pentru bucătăria mică. Mesele pliante montate pe perete sunt deosebit de practice, deoarece le puteți plia pur și simplu atunci când ați terminat. Acestea nu sunt potrivite doar pentru a mânca, ci și ca suprafață de lucru suplimentară. Principiul este, de fapt, întotdeauna același. Placa mesei este fixată pe perete cu baghete de lemn și susținută de unul sau mai multe suporturi.

Mesele pliante montate pe perete sunt disponibile în mai multe modele. Cel mai simplu mod de a o construi este cu console de rafturi pliabile și o placă de masă. Dacă doriți ceva mai sofisticat și cu spațiu de depozitare suplimentar, construiți un bar de perete în bucătăria dumneavoastră mică.

Nu se poate face o omletă fără a sparge ouă. Construiți-vă propriul spațiu de luat masa cu ajutorul instrucțiunilor noastre.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus