0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 09.06.2023 la ora 17:26. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Amenajarea și decorarea pereților

Timp de lectură 24 min.
Amenajarea și decorarea pereților

Pereții sunt martorii vieții noastre. Se zugrăvesc, se tapetează, se lipesc pe ei imagini, se agață fotografii cu cei dragi sau postere ale idolilor noștri sau sunt uneori mâzgăliți de copiii noștri. Vă arătăm aici cum să vă decorați pereții, astfel încât să vă reflecte sufletul.

Decorarea pereților cu profile decorative

Culorile și tapetele disponibile în magazin nu vă încântă? Căutați altceva? Ceva creativ, personalizat, pur și simplu ceva nou? Încercați atunci profilele decorative. Plintele care imită stucul vă aduc în odaie farmecul clădirilor vechi. Designul nu este însă deloc demodat. Chiar din contră: ar putea conferi chiar un aer vintage respectivului spațiu.

În combinații moderne și idei creative de împărțire a pereților sau în combinație cu o iluminare indirectă, plintele decorative oferă diferențiere. Acestea sunt fabricate din polistiren expandat ușor, fiind astfel potrivite pentru orice fel de perete sau de tavan.

Profile decorative pentru pereti

Decupajul plintelor decorative folosind un suport pentru îmbinări

Pentru decupajul plintelor din polistiren, aveți nevoie de un creion, de o ruletă, de un suport pentru îmbinări pentru plinte decorative și de un fierăstrău. Pentru decupaj, cel mai bine este să utilizați un fierăstău fin cu tăiere în unghi sau un simplu fierăstrău de mână. Cu ajutorul suportului pentru îmbinări, puteți efectua decupajul manual și comod – astfel tăiați întotdeauna drept și în unghi corect. Construirea cadrelor din plinte de stuc. Plintele decorative pot fi folosite pentru construirea unor cadre artistice – la dimensiunea dorită. Aceste cadre nu vă ajută doar să așezați imaginile și oglinda în lumina corespunzătoare. Le puteți folosi și pentru a accentua o vopsea lavabilă sau un tapet cu model.

Fixarea elementelor decorative

Indiferent dacă este vorba de perete sau de tavan, utilizați întotdeauna un adeziv adecvat pentru polistiren, de exemplu un adeziv de umplere. Alte substanțe adezive conțin solvenți care distrug materialul.

Aplicați adeziv pe întreaga suprafață de contact – pentru o mai bună garanție, puteți netezi în prealabil suprafața cu hârtie abrazivă. Asigurați-vă că suprafața de contact este curată și fără praf. Îndepărtați eventualele resturi de adeziv cu un burete umed. Micile defecte de pe suprafață pot fi nivelate cu adeziv. Lăsați adezivul să se usuce timp de 24 de ore.

Decorare cu plinte din stuc și rozete

Plintele din stuc oferă un potențial enorm de creație și se bucură în prezent de o adevărată revenire. Plintele decorative oferă peretului ordine și structură, dacă, spre exemplu, doriți să combinați vopselele lavabile și/sau tapetele. Indiferent dacă sunt dispuse simetric sau asimetric, puteți crea modele interesante pe perete – un design colorat al plintelor decorative sporește efectul. Baghetele îi oferă încăperii un farmec istoric. În combinație cu benzile LED cu economisire de energie, puteți crea forme moderne de iluminat indirect – pentru accente care creează o atmosferă de mister. Plintele oferă peretelui un finisaj curat. Nu doar că arată bine, dar elimină și grămezile de cabluri.

Cu siguranță cunoașteți rozetele din stuc din locuințele vechi sau din palate. Acestea maschează conexiunile și fixările corpurilor de iluminat suspendate. Ornamentele rotunde se potrivesc și acestea perfect pentru decorarea peretelui dumneavoastră. Ca highlight unic, în combinație cu oglinzi rotunde sau într-un grup de rozete de diverse mărimi și modele.

 • 
			Decorarea peretilor cu profile 07
 • 
			Decorarea peretilor cu profile 08
 • 
			Decorarea peretilor cu profile 04
 • 
			Decorarea peretilor inspiratie Pure and Simple 02
 • 
			Decorarea peretilor Blooming Emotions stil de amenajare Hornbach
 • 
			Decorarea peretilor cu profile 01
 • 
			Decorarea peretilor cu profile 02
 • 
			Decorarea peretilor cu profile
 • 
			Decorarea peretilor cu profile 03

Vopsirea elementelor decorative

Pentru vopsire, utilizați o vopsea lavabilă fără solvenți. Nu vă faceți griji pentru selecția de culori. Puteți utiliza toate culorile din sortimentul nostru.

Așa funcționează:

 • Puteți vopsi toate elementele pentru a le asorta cu odaia dumneavoastră.
 • În caz că nu găsiți totuși nicio culoare – nicio problemă: în centrul de mixare a culorilor puteți să solicitați pur și simplu amestecarea vopselelor lavabile și a tencuielilor pentru a obține nuanța dorită.
 • Dacă aveți deja o culoare și nu sunteți sigur dacă este potrivită, faceți o probă de vopsit.
 • Înainte de a începe, protejați podelele, pereții și mobila cu prelate și cu material vlies pentru acoperire.

Fixarea elementelor decorative și a plintelor decorative

După ce ați decupat plintele la dimensiunea dorită, puteți fixa plintele decorative/din stuc pe tavan, pe perete sau pe pardoseală. Utilizați neapărat un adeziv adecvat pentru polistiren, de exemplu un adeziv de umplere. Astfel se pot fixa pe perete și pe tavan și alte profile decorative din polistiren, de exemplu stele sau rozete.

Cui pentru constructii din otel

Fixarea rozetelor pe tavanul încăperii

Puteți pune highlight-uri optice și pe tavan. Se pot crea, de exemplu, modele simetrice, putând astfel fi mascate conexiunile și fixările. Folosind un cutter, decupați pe spatele rozetei o deschidere potrivită pentru cablul plafonierei. Poziționați rozeta după cum doriți și marcați conturul, pentru a facilita montajul ulterior.

Dacă mascați conexiunea electrică a unui corp suspendat de iluminat folosind o rozetă și dispuneți altele simetric în jurul său, transformați imediat o lampă obișnuită într-o piesă de design.

Nu aveți un suport pentru îmbinări la îndemână? Colțurile de profil pot fi o alternativă potrivită în acest caz. Plintele decorative se pot monta astfel pe tavane destul de ușor și fără costuri mari, fără să fie nevoie să le tăiați înainte folosind suportul pentru îmbinări.

Decorarea pereților cu imagini

Bateți pur și simplu cuie cu ciocanul în perete și suspendați imagini? Aşa nu! Și decorarea cu tablouri ar trebui luată în considerare.

În grup, nu solitar: imaginile se vor aranjate!

Dacă doriți să expuneți mai multe tablouri în locuința dumneavoastră, puteți opta pentru suspendări din cabluri metalice și șine de galerie, precum și pentru rafturi și plinte. Puteți aranja creativ și personalizat imaginile pe perete, dacă le aranjați în formă de colaje. Varianta pe care ar trebui să o alegeți depinde, în principal, de numărul și de forma imaginilor individuale și, desigur, de gusturile personale. În principiu, însă: este permis orice vă place!

Dacă țineți cont de principiile de bază pentru suspendarea imaginilor, nu are ce să meargă rău:

 • Nu suspendați imagini mari, care atrag atenția, deasupra pieselor de mobilier mici, delicate.
 • Imaginile mici se pierd lângă piese mari de mobilier.
 • Pereții lați par mai înguști dacă agățați imaginile una sub alta.
 • Pereții înguști par mai lați dacă agățați imaginile în rând, una lângă alta.
 • Imaginile mici merg bine grupate. Pentru aceasta, se recomandă să dați grupului o formă generală sau să aliniați marginile sale cu piesele de mobilier.
 • Gruparea arată mai bine dacă formatele mai mari sunt plasate în mijloc.
 • Locul imaginilor mici este deasupra celor mai mari, nu invers!
 • Un tablou se află la înălțimea ideală pe perete atunci când centrul său se află la nivelul ochilor (1,60 m) sau o treime din înălțimea tabloului este peste nivelul ochilor.

 • 
			Decorarea peretilor cu imagini Black and white comfort 03
 • 
			Decorarea peretilor cu imagini Nordic Atmosphere 03 Stil de amenajare Hornbach
 • 
			Decorarea peretilor cu imagini Botanical Spirit 02 stil de amenajare Hornbach
 • 
			Happy Hours
 • 
			Decorarea peretilor cu imagini Relaxed Living 02 Stil de amenajare Hornbach
 • 
			Decorarea peretilor cu imagini The new chic stil de amenajare Hornbach
 • 
			Decorarea peretilor cu imagini Loving earth 01 Stil de amenajare Hornbach
 • 
			Decorarea peretilor cu imagini Sunny Place 03 Stil de amenajare Hornbach
 • 
			Decorarea peretilor cu imagini Living with art 01 Stil de amenajare Hornbach
 • 
			Stiluri de amenajare toamna iarna 2019 Perfect Day

Alinierea imaginilor

Fixarea imaginilor. Nu fără o nivelă cu bulă de aer! Puteți lucra mai rapid și mai simplu dacă folosiți un laser cu linie transversală. Acesta transpune linii perfect aliniate pe perete – orizontal, vertical, în diagonală și chiar în cruce.

Bateți pur și simplu cuie cu ciocanul în perete și suspendați imagini? Aşa nu! Și decorațiunile interioare cu tablouri ar trebui bine planificate. Aici puteți găsi informații concentrate despre proiect, căci și suspendarea imaginilor și încadrarea acestora trebuie învățate.

Nu se poate spune într-o singură propoziție dacă o suspensie este mai bună cu un punct sau cu două puncte. Contează mărimea și formatul imaginii.

Suspensie cu un punct pentru tablouri pe perete

Suspensie cu un punct

 • Suspensia cu un punct se întrebuințează în special pentru imaginile mici.
 • Căutați un loc potrivit pentru imaginea dumneavoastră, ținând-o în diverse poziții pe perete.
 • După ce ați găsit poziția perfectă, se recomandă să marcați locul în care trebuie fixată agățătoarea.
 • Pentru aceasta, măsurați poziția mecanismului de agățare pe spatele imaginii și transferați distanța în poziția dorită de pe perete.

Suspensie cu doua puncte pentru tablouri pe perete

Suspensie cu două puncte

 • Imaginile mai mari sau formatele orizontale au, în general, două puncte de fixare.
 • Procedați la fel ca la suspensia cu un punct, doar că aici trebuie marcată distanța de la punctele de suspendare la perete, în loc de punctul central.
 • În plus, puteți determina punctele de impact cu ajutorul unei nivele cu bulă de aer.
 • Lucrați cu mare precizie, astfel ca imaginea să rămână apoi dreaptă. Chiar si abaterile mici se pot transforma rapid într-o situație neplăcută acasă.

Încadrarea corectă – așa da!

 1. Alegeți o ramă foto și un passepartout potrivite pentru mărimea imaginii.
 2. Asortați culoarea passepartout-ului cu imaginea și luați în considerare și rama, și peretele pe care urmează să fie suspendat obiectul.
 3. Aveți grijă ca passepartout-ul să aibă formatul ramei foto. Puteți folosi sticla ramei pe post de șablon.
 4. Poziționați imaginea în centrul passepartout-ului. Pentru a evita alunecarea, o puteți fixa cu ajutorul unei benzi adezive detașabile. Astfel puteți reutiliza passepartout-ul dacă schimbați fotografia.
 5. Curătați sticla de praf înainte să o fixați și, dacă este nevoie, curățați-o cu un agent de curățare pentru sticlă.
 6. Introduceți apoi passepartout-ul.
 7. Verificați încă o dată lucrarea înainte de a fixa planșeul. Dacă imaginea este dreaptă și sticla este curată, puteți introduce planșeul.
 8. Planșeul trebuie fixat cu știfturi speciale pentru plinte. Introduceți-le însă doar pe jumătate, la o distanță de aproximativ 10 cm. Gata!

Armonie stil de aliniere pentru decoratiunile pentru pereti

Armonie

Prin intermediul acestui aranjament, se obține o imagine mare din mai multe imagini. La acest aranjament este important să potriviți imaginile în funcție de culoare, astfel încât acestea să fie așezate în armonie unele cu altele. Gândiți-vă ce formă vă doriți să aibă colajul dumneavoastră la final. Dacă formatele imaginilor sunt diferite, poate fi de ajutor să amplasați imaginea cea mai mare în mijloc. Restul imaginilor se aranjează apoi simetric în jurul centrului.

Roi stil de aliniere pentru decoratiunile pentru pereti

Roi

Pentru acest aranjament sunt eliminate în mod deliberat liniile verticale și orizontale comune ale imaginilor. Imaginea cea mai mare formează, în schimb, elementul central, iar celelalte imagini sunt fixate într-o formă imaginară de cerc sau de elipsă. Haosul aparent al imaginilor se poate ordona tematic, ținând cont de motivele similare sau de culorile înrudite. Ramele pot fi alese în diferite mărimi, culori și forme. Important este ca imaginea să fie înrămată.

Patrat stil de aliniere pentru decoratiunile pentru pereti

Pătrat

Dacă preferați formele și structurile clare, acest tip de suspensie este ideal pentru spațiile dumneavoastră de locuit. Formatele unitare, dispuse într-un aranjament uniform, simetric, creează o imagine de ansamblu clară. Acest aranjament în formă de carouri se mai numește și suspendare în grilă. Funcționează cel mai bine cu un număr par de imagini, care să dea colajului o formă de pătrat sau de dreptunghi. Nu contează ce format au elementele de imagine.

Amestecat stil de aliniere pentru decoratiunile pentru pereti

Amestecat

În acest aranjament vă puteți juca cu diverse rame și forme. Imaginile nu trebuie să fie aliniate din punct de vedere cromatic, însă este recomandat să asigurați o componentă echilibrată. Puteți obține aceasta printr-o temă care să se regăsească în toate imaginile din aranjament, de exemplu. În exemplu, aranjamentul general în formă dreptunghiulară oferă o imagine de ansamblu liniștită, plăcută, similară cu aranjamentul Armonie. Aranjamentul poate fi însă dispus și în roi sau formă de pătrat.

Skyline stil de aliniere pentru decoratiunile pentru pereti

Skyline

Folosiți un raft sau o plintă pentru a așeza imaginile. Puteți renunța astfel la măsurarea și poziționarea neplăcute pentru fiecare imagine în parte. Fixați pur și simplu șina pe perete și puneți imaginile pe aceasta – în acest fel, imaginile dumneavoastră vor fi întotdeauna perfect aliniate! Prezentarea în linie dreaptă nu doar arată elegant, ci vă oferă și o flexibilitate deosebită în decorarea locuinței.

Galerie stil de aliniere pentru decoratiunile pentru pereti

Galerie

Galeria este o prezentare clasică, cu avantaje. Suspendarea imaginilor pe cabluri metalice sau de nailon vă permite să le schimbați oricând. Pentru aceasta, este necesar să fixați o așa numită plintă de galerie pe tavan. Decorare flexibilă cu șine de galerie sau cu caracter de muzeu prin suspendarea cu cabluri metalice – dumneavoastră alegeți.

Servicii în magazin: înrămări de tablouri

Pentru ca tabloul dumneavoastră să se arate în toată frumusețea sa, are nevoie de rama potrivită. Serviciul de înrămări disponibil în magazinele fizice HORNBACH confecționează rame pentru tablourile dumneavoastră, exact așa cum doriți. Vă rugăm să aveți în vedere că serviciul de înrămări este disponibil numai în magazinele cu „Galerie pentru tablouri și rame”!

Creați-vă propriile imagini

Decorarea peretilor cu imagini
Înrămați resturi de tapet

Doriți să fiți creativi? Nicio problemă. În magazinul online găsiți tot ce aveți nevoie pentru aceasta – pânze, șasiuri și panouri (panouri de decorație) care să vă ofere spațiul pentru o decorare creativă. Învârtiți pensulele și scoateți ceva din aceasta. Puteți să înrămați resturi de tapet sau să desenați pe șasiuri – cu amestec de culori sau cu ton pe ton – pentru o impresie mai puternică. Panourile de decorațiune au chiar și o optică 3D, producând un efect grandios, indiferent dacă sunt agățate individual sau combinate.

Punerea în valoarea a mobilei cu panouri 3D-Wall

 • Decupați panourile și adăugați mai multă savoare ușilor de la dulapuri sau fațadelor din bucătărie, de exemplu.
 • Vă puteți crea chiar și un perete cu rafturi, dacă fixați panoul pe o placă portantă din lemn; montați polițele – și raftul de perete unic este gata.
 • Dacă doriți să acoperiți complet tavanul camerei, o idee mai bună ar fi să apelați la plăci pentru tavan – alternativa la lambriuri și lambriuri de lemn. Acestea se montează rapid și ușor și pot fi colorate.
 • Atenție: Panourile 3D-Wall sunt necorespunzătoare pentru montajul tavanelor!

Nu aveți nevoie de pânză. Pereții vă oferă mai mult spațiu decât orice cadre!

Cine are nevoie de fotografii, când poate pune imaginea direct pe perete? Un motiv pe perete poate înviora la fel de bine un perete anost și poate chiar mai mult. Puteți lucra cu culori, cu tapete sau cu stickere de perete. În magazinul nostru online puteți găsi aplicații gata de utilizat. Stickerele pentru pereți și imaginile cu tapete se lipesc fără prea mult efort și fără să necesite abilități meșteșugărești.

Vă încumetați? Şi noi! Cu aceste idei vă puteți testa dexteritatea.

Desen pe pereti

Pictură murală

Dacă doriți să lucrați cu culoare, puteți desena motivele de mână, direct pe perete, sau puteți căuta un motiv, pe care să-l proiectați pe perete folosind un episcop, un retroproiector sau un videoproiector (proiector) și pe care să îl reproduceți. Apoi învârtiți pensulele și pictați. Nu e nevoie să fiți artist, iar formele geometrice, cum sunt cercurile, triunghiurile și dreptunghiurile, în diverse forme și culori, sunt atractive. Umbrele simple se pictează și acestea rapid. Fiți mai creativi cu vopsea pentru tablă neagră și cretă sau picturi multicolore. Culorile diferite oferă imaginii dumneavoastră mai multă adâncime și efecte 3D.

Imagini cu tapete și stickere de perete

Aveți resturi de tapet? Faceți ceva cu acestea. Proiectați orice forme doriți pe tapet, decupați-le și aranjați-le pe perete. Dacă nu vă place să desenați, puteți decupa forme mari din mostra de tapet, pe care să le aranjați artistic pe perete. De asemenea, puteți proiecta totul pe o folie adezivă, creându-vă astfel propriul sticker de perete.

 • 
			Pictura murala 01

  Umbre cu vopsea lavabilă

 • 
			Imagini si forme din tapete 02

  Imagini si forme din tapete

 • 
			Pictura murala 05

  Figuri tip mandala din vopsea lavabilă

 • 
			Imagini si forme din tapete 03

  Imagini și forme din tapete

 • 
			Pictura murala 02

  Umbre cu vopsea lavabilă

 • 
			Pictura murala 03

  Imagini din cretă pe tablă neagră

 • 
			Imagini din tapet 01

  Decuparea mostrelor de tapete și dispunerea asimetrică

 • 
			Pictura murala 04

  Imagini artistice cu vopsea lavabilă

 • 
			Pictura murala 06

  Imagini din cretă pe tablă neagră

Cum îmi proiectez motivul pe perete?

Pentru folosirea unui episcop, aveți nevoie de motivul dorit pe suport de hârtie. Puteți scrie proverbe și nume și puteți desena ornamente, flori etc. Dacă nu aveți un scris de mână frumos, iar desenatul nu se numără printre punctele dumneavoastră tari, puteți căuta pe internet sau puteți răsfoi cărți, pentru a găsi un motiv potrivit.

Pentru folosirea unui retroproiector, aveți nevoie de motivul dorit pe folie. Fie copiați exemplarul pe folie într-un centru de fotocopiere, fie îl imprimați pe un suport de date.

Cel mai ușor funcționează proiectarea cu videoproiector (proiector). Dacă îl conectați la un laptop, puteți proba pe perete o diversitate de imagini și grafici din rețea, fără să le copiați sau să le imprimați.

Vopsirea pereților și a tavanului

Pereții pot deveni adevărate opere de artă – ce stil vi se potrivește? Dați frâu liber creativității și decorați-vă pereții și plafoanele individual, conform propriilor gusturi. În magazinul online HORNBACH, găsiți o ...citește mai mult

Creați-vă singuri imagini de tapet sau stickere de perete – iată cum funcționează:

 • Fixați o bucată de tapet, respectiv de folie adezivă, împreună cu hârtia de suport și proiectați motivul pe aceasta, la mărimea dorită.
 • Episcopul, respectiv proiectorul trebuie să fie stabile, astfel ca motivul să nu poată aluneca.
 • Întunecați încăperea, pentru a putea vedea mai bine proiecția.
 • Desenați motivul. Cel mai bine este să folosiți un pix.
 • După ce motivul a fost complet transpus pe tapet, respectiv pe folia adezivă, îl puteți lua de pe perete.
 • Acum puteți decupa forme mici și ușoare, pe care să le prelucrați mai departe.

Creați un sticker de perete format din mai multe părți? Puteți apela la următoarele sfaturi.

 • Caracterele, ornamentele detaliate sau mărunte și modelele se decupează cel mai bine cu un cuțit cutter îngust. Utilizați o planșă de tăiere, pentru a nu deteriora suprafața.
 • Încercați să decupați doar folia, astfel ca hârtia de suport să rămână într-o singură bucată – este mai ușor să lipiți stickerul finalizat pe perete.
 • Dezlipiți folia adezivă exterioară de pe hârtia de suport, astfel încât să rămână doar motivul dorit.
 • Acum aveți nevoie de o folie de transfer. Aceasta se va lipi pe latura frontală a stickerului dumneavoastră de perete. Utilizați o racletă din plastic și întindeți uniform folia de transfer.
 • Acum puteți fixa stickerul de perete într-o bucată, fără ca poziția elementelor individuale să alunece.

Desenarea cercurilor

 • Înainte de a desena cercurile, puteți folosi un compas sau obiecte rotunde pe post de șablon, de exemplu farfurii, găleți sau cutii pe măsură.
 • Puteți pregăti cercurile mari pentru desen, bătând un cui în centrul cercului imaginar sau fixând un ac cu gămălie. Apoi înnodați un fir și fixați un creion la capătul său. Întindeți firul cu creionul și desenați un cerc de jur împrejur.
 • Pentru lipirea cercurilor, acoperiți peretele de-a lungul liniei. Utilizați o bandă de mascare foarte creponată, care să se întindă mai ușor la cotituri.
 • Alternativ, puteți desena cercurile și fără să fie nevoie de acoperire: desenați mai întâi contururile cercurilor folosind o pensulă fină, apoi umpleți-le cu una groasă.

Îndepărtarea unui sticker de perete

Întrucât stickerele și autocolantele de perete cumpărate doar se lipesc, acestea se pot îndepărta fără să lase urme. Pentru stickerele pe care le faceți singur, cel mai bine este să folosiți o folie adezivă, care se poate îndepărta ușor. Așa le puteți îndepărta fără să rămână urme.

Autocolantele de perete cu aspect 3D, așa numitele „cut-outs”, se fixează de obicei pe perete cu puncte adezive, care pot deteriora tapetul atunci când sunt îndepărtate. Cu cât adezivul lucrează mai mult, cu atât devine mai persistent. Dacă observați că stickerul de perete nu poate fi îndepărtat cu ușurință, îl puteți încălzi cu un uscător de păr. Acesta slăbește adezivul, permițând dezlipirea mai ușoară a autocolantului.

Cui pentru constructii din otel

Decorarea pereților cu plante

Recunoaștem că tema plantelor, în combinație cu decorarea pereților, poate suna ciudat la început. Însă la o privire mai atentă, se vede imediat ce potențial de decorare are aceasta. Locul plantelor nu este doar pe pervaz sau pe masă! Motivele florale arată bine pe tapete sau în imagini. Combinate, devin pur și simplu imbatabile!

Ca și dumneavoastră, și plantele dumneavoastră își doresc un spațiu relaxant. Noi numim aceasta grădinărit pe verticală. Acest lucru este posibil și în locuința dumneavoastră.

Folosiți rafturi și elemente de dulap deschise și decorați-vă peretele cu acestea. O scară poate fi folosită și pentru alte scopuri. Important este să ajungă sus! Puteți obține astfel mult spațiu pentru amplasarea măștilor pentru flori. Ghivecele agățătoare sunt o completare grozavă, întrucât creează efecte tridimensionale, iar dumneavoastră puteți exploata spațiul într-un mod optim. Șipcile din lemn pe perete nu doar că arată bine, ci oferă și modalități de decorare cu ghivece de perete și cu măști suspendate pentru flori.

Plantele dau viață încăperii dumneavoastră!
 • 
			Botanical spirit 04 stil de amenajare Hornbach
 • 
			Decorarea peretilor cu plante
 • 
			Decorarea peretilor cu plante 03
 • 
			Smart green 02 stil de amenajare HORNBACH
 • 
			Decorarea peretilor cu plante 02
 • 
			Botanical spirit 01 stil de amenajare HORNBACH
 • 
			Green fantasy 01 stil de amenajare HORNBACH
 • 
			Smart green 03 stil de amenajare HORNBACH
 • 
			Nordic Atmosphere 01 stil de amenajare HORNBACH
Cui pentru constructii din otel

Decorarea pereților cu plăci ceramice

Toată lumea cunoaște plăcile de perete din băi și mozaicul plăcilor de bucătărie. Însă aproape nimeni nu ia în considerare ideea de a le folosi pentru decorarea pereților din living sau din dormitor. Dar de ce? Secțiunile de perete individuale, de exemplu în spatele canapelei, în spatele patului, o nișă etc. arată bine cu plăci de ceramică. Plăcile ceramice mari arată elegant pe perete, iar cu plăcile ceramice hexagonale sunteți complet în trend. Mozaicul multicolor aduce o mișcare ordonată în joc, iar suprafețele delimitatoare pot fi pur și simplu vopsite într-un ton asortat. În centrul de amestecare a culorilor puteți solicita nuanța potrivită.

 • 
			Decorarea peretilor cu placi ceramice 04
 • 
			Decorarea peretilor cu placi ceramice 01
 • 
			Decorarea peretilor cu placi ceramice 05
 • 
			Decorarea peretilor cu placi ceramice 03
 • 
			Decorarea peretilor cu placi ceramice 02

Știați că există și plăci din PVC, plută sau covor? Materialul este ușor de prelucrat, prin urmare se potrivește și pentru decorarea pereților. Le puteți lipi complet, puteți crea modele în trepte sau chiar decupa forme. Pur și simplu le decupați și le lipiți pe perete. Formele geometrice precum cercurile, triunghiurile, dreptunghiurile sau forma de hexagon sunt deosebit de potrivite.

Cui pentru constructii din otel

Decorarea pereților cu lemn

Preferați clasicul? Atunci puteți înveli pereții cu lambriuri sau cu lambriuri din lemn. Cu parchet, lucrurile devin puțin mai extravagante. Parchetul dungat aduce cunoscutul model „solzi de pește” și pe perete. Sau puteți face din peretele de lemn o provocare creativă.

Dacă vă doriți doar un aspect de lemn și sunteți flexibil în alegerea materialelor, toate ușile vă sunt deschise. Plăci ceramice, vinil, tapete – toate acestea există și cu aspect de lemn. Am vorbit deja despre faptul că puteți pune plăci ceramice pe perete. Însă există și alte pardoseli potrivite pentru decorarea pereților, precum vinilul, de exemplu. Scândurile autoadezive sunt subțiri, ușoare și se lipesc fără probleme pe perete – complet sau cu aspect în trepte, dumneavoastră decideți!

 • 
			Decorarea peretilor cu lemn 02
 • 
			Decorarea peretilor cu lemn 01
 • 
			Stiluri de amenajare Take a Break 01 primavara vara 2021
 • 
			Make Space Stil de amenajare
 • 
			Scandinavian Touch 01 stil de amenajare HORNBACH
 • 
			Warm Welcome 02 Stil de amenajare HORNBACH
 • 
			Relaxed Living 01 Stil de amenajare HORNBACH
 • 
			Decorarea peretilor cu lemn 03
Prea costisitor? Nicio problemă. Există și tapete cu aspect de lemn. Combinarea altor idei creative devine astfel ușoară.

Decorarea pereților cu tencuială

Tencuiala protejează zidăria și netezește calea spre alte decorări ale suprafețelor. Nu vă plac tapetele și altele asemenea? Tencuiala ca panou mural este din nou la mare modă. Unul dintre motive este și că tencuiala interioară se aplică și se modelează cu ușurință. Unele calități pot fi chiar îndepărtate din nou, folosind o spatulă.

Pe lângă tencuiala roluită, aplicată cu gletiera sau ipsosul pentru construcții, vopselele structurale oferă suprafețe pline de viață, cu diverse structuri în relief – posibilitățile de decorare sunt nenumărate.

Puteți prelucra tencuiala structurată de pe toate suprafețele obișnuite, de exemplu tencuieli de interior, beton, gips, plăci de gipscarton, precum și de pe zugrăveli vechi rezistente și mate, pe bază de dispersie.

Pentru o garanție optimă, aplicați înainte un grund pentru tencuială.

Trei opțiuni, posibilități nenumărate

 • Aplicați tencuiala obișnuită și vopsiți apoi peretele în culoarea dorită.
 • Utilizați tencuială roluită, aplicată cu gletiera sau ipsos pentru construcții și amestecați cu nuanța dorită. Vă scutiți astfel de stratul final colorat. Un alt avantaj: nu rămân pete albe dacă o parte din tencuială se fărâmițează!
 • Vopsiți pereții cu o vopsea structurală. Prin intermediul efectelor creative ale culorilor, puteți crea structuri neobișnuite pentru peretele dumneavoastră, cu aspect de lemn, metal, beton sau piatră, de exemplu.

Bine de ştiut

 • Tencuiala nu poate fi prelucrată pe tapete!
 • Atunci când tencuiți, nu trebuie să fie nici prea cald, nici prea frig. La temperaturi prea scăzute, tencuiala este dificil de prelucrat, iar dacă este prea cald, se va usca prea repede. Condițiile optime sunt între 10 și 20 de grade, aproximativ.

Prelucrarea tencuielilor interioare de ipsos

 • Aplicați întotdeauna tencuiala într-un singur strat. Grosimea unui strat trebuie să fie de minimum 10 mm și de maximum 20 mm.
 • Dacă doriți să vopsiți sau să tapetați ulterior tencuiala, se recomandă să neteziți sau să scuturați suprafața.
 • Dacă doriți să aplicați ulterior plăci ceramice sau o tencuială decorativă pe suprafață, tencuiala de ipsos trebuie doar întinsă îngrijit. Astfel se urmăreşte obţinerea unei suprafeţe mai dure şi mai rugoase. În ambele cazuri, tencuiala pe bază de ipsos trebuie să fie complet uscată!

Prelucrarea tencuielii mozaicate

 • Vopsiți tencuiala de bază cu un diluant universal, pentru a obține o suprafață de culoare uniformă și care să absoarbă uniform. La tencuilelile mozaicate cu culori deosebit de intense, vă recomandăm să utilizați un grund universal de culoare corespunzătoare.
 • Agitați energic tencuiala o dată, folosind o mistrie inoxidabilă pentru zidărie. Dacă folosiţi un agitator electric, setați-l la treapta minimă de putere. Dacă tencuiala este agitată prea rapid, ar putea apărea probleme de aderență!
 • Aplicați tencuiala mozaicată cu gletiera din inox în strat de 2-3 mm, fără goluri, și neteziți suprafața într-o singură direcție. Lucrați rapid și uniform, pentru a evita formarea depunerilor.

Tencuiala mozaicată/cu piatră colorată este deosebit de ușor de întreținut. Suprafața poate fi spălată cu ușurință datorită învelișului său din rășină. În plus, datorită granulației diferite, zgârieturile nu ies atât de repede în evidență.

În special în zonele de intrare și pe casa scărilor, tencuiala mozaicată/cu piatră colorată reprezintă un mare avantaj, întrucât aici pot apărea în scurt timp urme de murdărie și zgârieturi, din cauza sacoșelor de cumpărături, încălțămintei sau din cauza copiilor și animalelor de companie.

Folosind separări optice cu ajutorul șinelor de designer, profilurilor din lemn sau bordurilor de calitate superioară, în combinaţie cu un mix din tencuială mozaicată, decorativă, vopsea și tapet, vă puteți decora pereții într-un mod impresionant.

Tencuiala aplicată cu gletiera și roluită

 • Aplicați tencuiala cu rola sau cu mistria, în funcție de produs. Grosimea stratului depinde de structura dorită. Pentru structuri rustice este necesară, de exemplu, o grosime ridicată a stratului.
 • Neteziți tencuiala doar la suprafață, pentru a obține o grosime uniformă a stratului. Aplicați doar atât material cât puteți structura în aprox. 15 – 20 de minute.
 • Acum puteți deveni creativ. Decorați peretele după propriul gust – diferitele instrumente, ca de exemplu, șpacluri, perii, role de spumă cu pori fini sau role pentru structuri „bob de mazăre” vă ajută să vă transpuneți ideile pe perete. Tencuiala aplicată cu gletiera se prelucrează și se structurează cel mai bine cu o perie pentru grund de profunzime.

 • 
			Prelucrarea tencuielii roluite cu spaclu

  Prelucrarea tencuielii roluite cu șpaclu

 • 
			Prelucrarea tencuielii roluite cu peria

  Prelucrarea tencuielii roluite cu peria

 • 
			Prelucrarea tencuielii roluite cu rola de spuma (pori fini)

  Prelucrarea tencuielii roluite cu rolă de spumă (pori fini)

 • 
			Prelucrarea tencuielii roluite cu rola pentru structuri „bob de mazare”

  Prelucrarea tencuielii roluite cu rolă pentru structuri „bob de mazăre”

 • 
			Prelucrarea tencuielii aplicate cu gletiera folosind peria pentru grund de profunzime

  Prelucrarea tencuielii aplicate cu gletiera folosind peria pentru grund de profunzime

Prelucrarea ipsosului pentru construcții

 • Aplicați doar atâta tencuială cât puteți structura în aprox. 15 – 20 de minute. Aveți grijă ca suprafețele adiacente să fie prelucrate dintr-o bucată. Aici puteți aplica un strat gros – acesta facilitează prelucrarea tencuielii.
 • Acum îndepărtați tencuiala cu o gletieră din oțel inoxidabil, pentru a obține grosimea dorită a stratului. Abia apoi puteți începe structurarea tencuielii.
 • După îndepărtare, continuați cu gletiera din plastic. O puteți folosi pentru a structura ipsosul pentru construcții. Tencuiala nu se lipește de gletiera din plastic. Aplicați pe întreaga suprafață și frecați până când obțineți structura dorită.

 • 
			Frecare circulara pentru efect circular

  Frecare circulară pentru efect circular

 • 
			Frecare orizontala pentru efect orizontal

  Frecare orizontală pentru efect orizontal

 • 
			Frecare pe diagonală pentru efect diagonal

  Frecare pe diagonală pentru efect diagonal

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus