0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 09.06.2023 la ora 21:00. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

7 lucruri la modă în lumea grătarelor

Timp de lectură 8 min.
7 lucruri la modă în lumea grătarelor

S-a deschis sezonul de grătare! Asta nu trebuie să însemne, însă, clasicul mic pe grătar cu cărbuni din fiecare an. Avem 7 tendințe fierbinți pentru dumneavoastră, pe care orice iubitor de grătare din 2022 trebuie să le cunoască. Să începem.

1. Pizza autentică, la cuptor din piatră

Pentru o pizza delicioasă făcută în casă, aveți nevoie de căldură extremă, o flacără adevărată, piatră și viteză.

Un cuptor de pizza Ooni poate suporta până la 500 °C. Asta înseamnă de două ori mai mult decât un cuptor convențional.

Această căldură intensă asigură un blat crocant și marginea tipic pufoasă, caracteristice unei pizza cu adevărat grozave.

Ca să fie gata, pizza dumneavoastră va avea nevoie de un timp de încălzire de doar 15 minute și un timp de coacere de 60 de secunde – cuptoarele pentru pizza sunt, așadar, o tendință absolută printre grătarele anului 2023.

1.1.

În cazul în care nu aveți la îndemână un cuptor din piatră, aveți o alternativă pentru a vă satisface pofta de pizza coaptă în aer liber.

O variantă bună pe care o puteți folosi cu încredere este un grătar sferic cu capac. Pentru a-l putea folosi în acest scop, accesoriul care nu trebuie să vă lipsească este piatra pentru pizza. În cazul produselor Tenneker, piatra are diametrul perfect pentru a se potrivi în locașul rotund gândit special pentru accesorii, din mijlocul grătarului din oțel inoxidabil.
Rezistența la temperaturi înalte și modul uniform în care distribuie căldura pe toată suprafața fac ca piatra de pizza să fie cea mai bună variantă pentru a coace blatul și a face ca preparatul perfect să fie gata de servit în scurt timp. Diametrul de 35,5 cm permite coacerea unei pizza de dimensiuni generoase.

Pentru a evita pe cât posibil să conferiți pizzei gustul clasic de grătar, folosiți cărbuni noi, proaspăt aprinși. Încingeți până la temperatura dorită - ușor de urmărit cu ajutorul termometrului din capac - și asigurați-vă că se păstrează constantă, reglând admisia de aer. Plasați pizza pe piatră și, după cel mult 3 minute la temperatura dorită, preparatul este gata!

2. Grătarul perfect

Grătarul ceramic și cel de tip cazan / sferic arată aproape la fel, însă asemănările se opresc aici. Particularitatea grătarului ceramic: învelișul său este fabricat complet din ceramică.

Datorită acestui înveliș ceramic, grătarul menține o temperatură constantă timp de mai multe ore.

Preparate la grătar, rumenite, afumate: grătarul ceramic este cu adevărat multifuncțional. În plus, datorită capacului său în formă de cupolă, grătarul ceramic este foarte potrivit și pentru copt pizza sau pâine. Pentru aceasta veți avea nevoie de piatră deflectoare, care acoperă jarul. Peste ea se așază apoi piatra pentru copt pizza – pe care puteți coace la cel mai înalt nivel.

3. Temperatura este totul

Tendința cu numărul 3 în materie de grătare este reprezentată de controlul temperaturii de gătire pentru carnea preparată pe grătar.

Indiferent de modelul de grătar sau de combustibilul pe care îl folosiți, nu există un stil de preparare unitar, care să se potrivească tuturor alimentelor.

Cu ajutorul unui termometru pentru grătar, veți obține de fiecare dată și la fiecare ocazie rezultate perfecte la fripturi de vită sau porc, la pui, curcan și alte tipuri de carne, cum ar fi peștele. Trebuie doar să știți temperatura de care aveți nevoie pentru gătire, să ajustați focul și să monitorizați preparatele, astfel încât să iasă exact așa cum ar trebui. Astfel, veți gestiona mai bine timpul și veți ști cu exactitate cât mai durează până când vă veți putea așeza la masă.

La HORNBACH aveți disponibile inclusiv variante fără fir pentru termometrele digitale. În acest mod, veți putea lăsa receptorul de temperatură cu carnea de pe grătar și nu mai sunteți nevoit să stați doar în jurul lui pentru a o monitoriza, ci o puteți face confortabil, direct de la masă ori de la locul umbrit unde vă întrețineți cu oaspeții dumneavoastră.

Atenție!

Diferitele tipuri de carne au nevoie de niveluri diferite de temperatură pentru o preparare optimă. Vă rugăm să vă documentați în prealabil cu privire la acest aspect, pentru a avea parte de o experiență cât mai plăcută.

4. Cărbunele întâlnește gazul: grătarele hibride

Pentru toți cei care nu pot alege între ușurința pe care o oferă gazul și gustul pe care îl oferă cărbunele: grătarul hibrid Gas2Coal de la Char-Broil.

Se transformă în mai puțin de 60 de secunde dintr-un grătar pe gaz într-unul cu cărbuni din lemn – și asta fără să fie necesară nici măcar o unealtă.

Cărbunele se adaugă pur și simplu în tava corespunzătoare și se aprinde folosind un aprinzător cu gaz, din oțel inoxidabil, fără să fie nevoie de cuburi sau alte substanțe pentru aprindere. În același timp, modul în care este concepută tava pentru cărbuni asigură o distribuție uniformă a căldurii. Tava și grilajul din fontă sunt ușor de utilizat datorită sistemului de ridicare încorporat. Spațiul pentru depozitare oferă loc pentru o butelie cu gaz care să se deschidă și să se închidă ușor cu ajutorul clapetei. În plus, ea permite și vizualizarea indicatorului de nivel al buteliei cu gaz.

Cu ajutorul celor două roți pentru sarcini ridicate, grătarul poate fi împins cu ușurință în locul dorit. Iar desfăcătorul integrat pentru sticle, din zinc turnat, asigură o deschidere rapidă a băuturii reci preferate. Tendința noastră pentru grătare numărul 4!

5. Afumătoare

2 în 1? De ce nu? Delicatesele afumate pot fi preparate și acasă. Un grătar care are atașată o cameră de ardere poate îndeplini misiunea clasică a grătarului, dar și pe cea de afumătoare. Odată închis capacul și aprins focul cu combustibilul potrivit în camera de ardere, misiunea este ca și îndeplinită. Fie că este vorba despre cârnați, slăninuță, pește sau mezeluri pe care le pregătiți acasă, cu ajutorul unei afumători veți obține gustul pe care îl doriți.

În sortimentul HORNBACH găsiți așchii pentru afumare, chips-uri pentru afumare, rumeguș și peleți pentru afumare. Indiferent de numele pe care îl poartă, destinația lor este una clară: să dea gustul și mirosul preparatelor care vă vor bucura simțurile. Sunt realizate din diferite tipuri și esențe de lemn, pentru a conferi aroma delicioasă pe care o căutați.

Dacă simțiți că vreți să explorați, fiți liberi să combinați mai multe tipuri, pentru a obține noi arome ce pot evidenția în mod natural gustul preparatelor de pe grătar. Orice este posibil, de la tare și afumat la savuros și dulce.

6. Rustic: bol pentru foc

Vă afundați adânc în scaun și ridicați picioarele. Berea e rece în mână, focul trosnește în bol. Timp liber. Exact așa cum vi l-ați imaginat. Sună bine?

Tendința noastră numărul 6 în materie de grătare o reprezintă cu siguranță bolurile pentru foc.

De regulă, nu aveți nevoie de nicio aprobare pentru boluri și coșuri de foc – ele fiind concepute pentru așa-numitele focuri pentru încălzit și confort. Le puteți aprinde însă doar folosind anumiți combustibili, și anume lemn natural pentru foc sau brichete din lemn presate. Pentru vetre de dimensiuni mari lucrurile stau puțin altfel – respectați prevederile legale din domeniul construcțiilor și pompierilor valabile în zona dumneavoastră.

7. Pulled pork: de apucat cu ghearele

Pulled pork a ajuns de acum și la noi un clasic pentru BBQ. Fierbinte și aburindă, aromată și fragedă, așezăm pe chiflă carnea de porc gătită îndelung.

Însă pentru a putea pune în chifla de burger fâșii subțiri de carne este nevoie de gheare puternice ca de urs.

Gata cu tatonarea! Cu ajutorul ghearelor speciale pentru pulled pork nu doar desfaceți carna, ci o și separați și porționați în același timp. Ele funcționează și la alte tipuri de carne precum carnea de pasăre, miel și vită – delicios!

Idee: mașină de popcorn pentru grătar

Le puteți oferi invitaților dumneavoastră un desert pregătit la grătarul cu suport rotativ și coș de rotiserie. Accesoriul de grătar este potrivit și pentru popcorn, doar ținut uniform pe grătar. Indiferent dacă este dulce, sărat sau cu chili, oaspeții dumneavoastră nu îl vor uita prea curând.

Introduceți boabele de porumb de floricele și asezonați după gust. Lăsați-le să trosnească pe grătar. Apoi, savurați!

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus