0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 01.03.2024 la ora 13:14. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Care este pompa de grădină potrivită?

Care este pompa de grădină potrivită?

Cu ajutorul nostru, veți putea alege exact pompa de care aveți nevoie! Vă ajutăm să aruncați o primă privire de ansamblu în domeniul pompelor. Indiferent dacă este vorba despre pompe de grădină, despre hidrofoare, despre pompe manuale sau despre pompe pentru apa murdară în caz de inundații, la noi puteți găsi un sortiment larg de pompe pentru orice scop.

Tipuri de pompe

Pompa de grădină

Spectrul pompelor de grădină este foarte larg. În funcție de scopul pentru care doriți să folosiți pompa de grădină, în cadrul magazinului sau în cadrul magazinului online, vă oferim diferite modele de pompe cu puterea necesară.
Orientați-vă în primul rând după mărimea grădinii sau după condițiile locale, de exemplu o poziție în pantă. Dacă doriți să irigați un teren în pantă, ar trebui să folosiți un hidrofor cu o înălțime de pompare mai mare (cu 5 bari se rezolvă, de regulă, 50 m).
Dacă între ieșirea pompei și robinetul de apă trebuie depășită o înălțime, trebuie să țineți cont și de acest aspect atunci când alegeți pompa.

pompa de gradina

Hidrofor pentru uz casnic

O pompă pentru uzul menajer asigură o presiune constantă a apei. Acest lucru este important în special atunci când doriți să folosiți în casă apa de ploaie adunată. Numeroase aparate, de ex. mașina de spălat, au nevoie de o presiune egală a apei. În plus, hidroforul este util și la folosirea aspersoarelor pentru gazon sau a instalațiior de stropire din sere.

hidrofor

Pompa submersibilă

Pompele submersibile sunt potrivite pentru utilizarea în apă. Din acest motiv, sunt construite pentru a fi etanșe la apă. Asigurați-vă însă că nu depășiți adâncimea de submersie permisă. Există modele staționare sau transportabile de pompe.Pompele submersibile sunt utilizate atât în apă murdară (pompe pentru apă murdară), cât și în apă curată (pompe de apă curată). Țineți cont de mărimea maximă a granulației pe care pompa o poate transporta.Astfel de pompe sunt folosite frecvent în subsoluri, pentru golirea puțurilor de pompe sau în rezervoarele cu apă de infiltrație.Pentru a putea pompa niveluri de apă foarte reduse (de până la câțiva milimetri), trebuie fie să folosiți o pompă cu aspirare plată, fie să atașați la pompa dumneavoastră submersibilă o piesă de aspirare plată.

pompa submersibila

Pompe pentru cisterne

În cisternă puteți folosi atât o pompă de aspirație, cât și una submersibilă.
Pompa de aspirație:
O pompă de aspirație este potrivită în special în situațiile în care nu trebuie pompat pe înălțimi mari (datorită înălțimii de aspirare). Pompa este legată de cisternă printr-o țeavă de aspirație. Din pompă pleacă apoi o țeavă către consumatorii din casă și din grădină. Cel mai bun loc pentru amplasarea pompei este subsolul sau o magazie de grădină. Asigurați-vă că alegeți un loc protejat de îngheț.
Pompa submersibilă:
La secțiunea pompe submersibile, găsiți explicat modul de funcționare al acestui tip de pompă. Avantajul principal al pompei submersibile este faptul că poate fi plasată direct în cisternă, economisind astfel spațiul din casă și evitând zgomotul din casă.

pompa pentru cisterne

Pompa pentru puț

Pompele pentru puț sunt, în esență, pompe submersibile. Acestea se imersează direct în apă. Caracteristic pentru o pompă pentru puț este forma constructivă suplă și răcirea motorului de apa înconjurătoare. Forma constructivă suplă permite folosirea acestor pompe în orificii forate înguste.
Atunci când cumpărați o pompă pentru puț, ar trebui să țineți cont de următoarele aspecte:

 • cantitatea de apă necesară
 • diametrul puțului
 • adâncimea puțului
 • diferența de înălțime între nivelul apei din puț și consumator (înălțimea de aspirare)
 • presiunea necesară la punctul de consum
Acest tip de pompă submersibilă se folosește în special pentru irigarea grădinilor sau pentru alimentarea clădirilor cu apă menajeră.

pompa submersibila

Pompa centrifugă

Modul de funcționare a unei pompe centrifuge este relativ simplu. În carcasa pompei, un rotor se rotește în jurul unui arbore de transmisie. De îndată ce pompa este umplută cu apă și este pornită, prin mișcarea de rotație, rotorul creează efectul centrifug. Apa este aspirată prin forța centrifugă.
Datorită tipului constructiv robust, astfel de pompe sunt mai puțin sensibile la avarii. Pompele centrifuge se folosesc, de exemplu, la golirea subsolurilor și a garajelor în caz de inundații, la irigarea câmpurilor sau la umplerea sau la golirea rezervoarelor.

pompa centrifuga

Pompa manuală

Cele mai multe pompe manuale sunt pompe cu piston sau cu pârghie.
De regulă, acestea sunt alcătuite dintr-un piston, care se deplasează într-un cilindru și dintr-un element care aduce și evacuează lichidul. Atunci când pârghia este deplasată în sus, lichidul este aspirat în piston printr-un ventil. Când pârghia este coborâtă, lichidul este presat afară din pompă printr-un alt ventil.
Pompele manuale sunt folosite deseori în grădini în scopuri decorative, dar, desigur, și pentru a pompa apă.

pompa de mina

Termeni din domeniul tehnicii pompelor

Înălțimea de aspirare

Înălțimea de aspirare desemnează diferența de înălțime dintre suprafața lichidului pe care doriți să-l pompați și locul de amplasare al pompei.

Presiunea

Presiunea produsă de pompă influențează înălțimea de pompare a pompei (0,1 bar per 1 metru).

Timpul de funcționare

Nu orice tip de pompă a fost conceput pentru o funcționare permanentă (de ex., în lipsa indicației: rezistentă la mod de funcționare permanent). Unele pompe au nevoie de o pauză pentru a se răci. Pentru a afla cât timp poate fi folosită pompa în regim continuu, consultați fișa de date tehnice a produsului.

Adâncimea de scufundare

Adâncimea de scufundare desemnează adâncimea maximă a apei la care izolația carcasei poate rezista presiunii apei.

Element aspirație plată

Unele pompe nu pot aspira o cantitate mică, reziduală de apă. Cu ajutorul unui element pentru aspirație plată, pot fi pompate chiar și niveluri mici de apă reziduală.

Înălțimea de refulare maximă

Înălțimea de refulare maximă este în funcție de presiunea generată de pompă (0,1 bar per 1 metru).
Înălțimea de refulare este întotdeauna inclusiv înălțimea de aspirare, adică de la punctul de unde este pompată apă și până la punctul în care apa este preluată pentru consum.

Cantitate debit

Cantitatea de debit desemnează cantitatea maximă de apă care poate fi pompată într-o anumită perioadă de timp.
Informația este indicată fie ca litri pe minut (l/min), fie ca litri pe oră (l/h).

Granulația

Granulația indică mărimea permisă a particulelor de murdărie, pentru ca pompa să nu se înfunde sau să se deterioreze.

Pierderile prin frecare

Neregularitățile conductelor, de ex. coturi, unghiuri, ramificații și îmbinări, produc pierderi de putere, respectiv pierderi din cauza frecării, la pompă. Pentru a minimiza pe cât posibil aceste pierderi, ar trebui să folosiți întotdeauna un furtun cu cel mai mare diametru posibil.
Pierderile din cauza frecării sunt indicate ca pierderi de presiune în metri coloană de apă (mWS) și depind de diametrul interior al furtunului (LW), precum și de înălțimea de pompare dorită (l/min).

Întrerupătorul flotant

Întrerupătorul flotant este un întrerupător la rezervorul de apă, cu ajutorul căruia pompa este pornită sau oprită în mod automat atunci când se depășește în sus sau în jos o înălțime stabilită a apei. Această funcție previne ca pompa să ajungă pe uscat sau ca apa să dea pe afară.

Economie eficientă datorită motorului ECO

Multe pompe for_q sunt deja echipate cu "motorul eco". Este extrem de eficient, deoarece folosește mai puțină energie decât motoarele obișnuite și poate să pompeze aceeași sau chiar o cantitate mai mare de apă. Atunci și noi și mediul câștigăm!

for_q – Marca pentru irigarea grădinii

Marca for_q oferă produse rezistente la intemperii pentru irigarea grădinilor, la un raport calitate-preț foarte bun. Produsele for_q pot fi combinate cu toate sistemele de irigare uzuale. Sistemul hidraulic, Hydraulic System®, cu programator pentru irigare și senzor de sol, vă permite să aveți mai mult timp pentru dumneavoastră, economisind, în plus și resursele de apă.

Marca for_q reprezintă:

 • 10 ani de garanție
 • Produse inovatoare, la cel mai înalt nivel al tehnicii
 • Controale de calitate permanente, efectuate de institute independente
 • Produse extrem de robuste și de rezistente la intemperii

Accesoriile pentru furtunuri for_q sunt de calitate superioară și sunt disponibile într-o gamă variată.

 • sunt disponibile în diferite dimensiuni
 • pot fi utilizate în mod flexibil
 • și sunt disponibile și în variantă din aluminiu, ceea ce le conferă o durată lungă de viață
Paleta de produse for_q este completată, printre altele, de aspersoare, cutii de racorduri, senzori de umiditate, un calculator inteligent pentru irigare. Cu alte cuvinte, aveți la dispoziție toate produsele de care aveți nevoie pentru un sistem profesional și, eventual, automat de irigare a grădinii.

Garantie 10 ani

Computerul pentru irigații

Noul sistem for_q Hydrologic System vă oferă o soluție de irigare flexibilă și performantă pentru grădina dumneavoastră.

 • În funcție de necesități, puteți comanda una, două sau patru ieșiri diferite.
 • Computerul pentru irigații se potrivește la orice distribuitor.
 • Datorită senzorului de umiditate fără fir, grădina dumneavoastră nu va fi irigată atunci când solul este foarte umed.
 • Starter-kiturile noastre practice pentru sisteme de irigare, de diferite dimensiuni, pot fi combinate cu sistemul de irigare automatizat Hydrologic.

Pompele for_q - Întotdeauna pompa corectă pentru orice utilizare

Cine lucrează cu plăcere în grădină sau în pădure știe de ce este nevoie: un echipament solid și rezistent. În baza experienței de mulți ani, for_q își axează dezvoltarea produselor pe trei piloni:

 • Ergonomie: pentru o activitate plăcută în grădină, care menajează corpul și puterea
 • Sustenabilitate:Responsabilitatea ecologică se numește la noi Hydrologic. Datorită unui control inteligent, apa necesară este transportată cu atenție pentru a economisi energie fără pierderi. Prin implementarea tehnologiilor moderne și eficiente, la pompele noastre optimizăm raportul consum de energie-performanță.
 • Calitate: Controalele permanente efectuate de institute de verificare independente demonstrează calitatea ridicată, motiv pentru care oferim o garanție de 10 ani pentru articolele noastre.

for q hydrologic
În sus