Instrucțiuni

Montarea bateriei pentru chiuveta de baie

Timp de lectură 4 min.
Montarea bateriei pentru chiuveta de baie

Ce ați zice de o nouă baterie pentru chiuveta de baie / lavoar? Datorită instrucțiunilor noastre pas cu pas, înlocuirea robinetului și racordarea bateriei pentru chiuveta de baie / lavoar nu mai reprezintă o problemă.

1

Materiale și unelte de care aveți nevoie

Pașii de lucru

01

Mai întâi montați noile robinete colțar. Acestea trebuie etanșate cu cânepă. În acest sens, crestați ușor filetul prin trecerea pânzei de ferăstrău transversal pe direcția de tăiere, de sus în jos. Acest pas este important pentru ca, la înfiletarea robinetului colțar, cânepa de etanșare să rămână pe filet.

Montarea bateriei pentru chiuveta de baie 1
Montarea bateriei pentru chiuveta de baie 1
02

Așezați rozeta pe robinetul colțar înainte de a înfășura cânepa de etanșare. După aceea, aceasta nu se mai poate deplasa pe filet. Tăiați apoi câteva fire de cânepă de etanșare și începeți să înfășurați filetul începând din partea frontală. Înfășurați cânepa cu o grosime uniformă până la capăt în pașii de filet.
Aplicați acum puțină pastă de etanșare pe cânepă și întindeți-o uniform.

montarea bateriei pentru chiuveta 2
montarea bateriei pentru chiuveta 2
03

Înșurubați acum robinetul colțar în racordul de perete. Pe numeroase robinete de colț se poate folosi o cheie fixă, iar dacă nu este cazul, atunci apelați la un clește de instalator. Acesta are fălci din plastic, pentru a nu zgâria robinetul. Nu mai rotiți robinetul colțar în sens invers după ce ați atins punctul final.

montarea bateriei pentru chiuveta 3
montarea bateriei pentru chiuveta 3
04

Dacă trebuie totuși să o faceți din cauză că ultima rotație merge prea greu, deșurubați complet robinetul de colț din racordul de perete și etanșați-l din nou, de data aceasta cu ceva mai puțină cânepă. Numai astfel racordul devine etanș.
Dacă la înfiletarea robinetului colțar ați ajuns la capătul filetului fără ca robinetul să fie bine strâns, acesta trebuie scos complet din racordul de perete și etanșat din nou, de data aceasta cu ceva mai multă cânepă. Numai astfel racordul devine etanș.

montarea bateriei pentru chiuveta 4
montarea bateriei pentru chiuveta 4

Important

Dacă sub chiuveta de baie / lavoar este instalat un boiler, respectați punctul 3 din aceste instrucțiuni: „Utilizarea unei baterii de joasă presiune în combinație cu boilerele de apă caldă“.

05

Pregătiți acum bateria. Dacă pe baterie nu sunt montate încă furtunuri de racord, acestea trebuie atașate mai întâi. Pentru aceasta nu aveți nevoie de unelte. Pentru fixarea bateriei pe lavoar trebuie să înșurubați două tije filetate, de jos în sus, în baterie. Dacă acestea sunt sunt prevăzute în acest sens, le puteți înfileta cu ajutorul unei șurubelnițe. Mai așezați apoi placa de bază, de sus în jos, pe baterie.

montarea bateriei pentru chiuveta 5
montarea bateriei pentru chiuveta 5
06

Puteți monta acum bateria pregătită. În acest sens, introduceți cele două furtunuri de racord și tijele filetate în gaura pentru baterie.

montarea bateriei pentru chiuveta 6
montarea bateriei pentru chiuveta 6
07

Montați șaiba din plastic de jos în sus, apoi pe cea din metal. Acum puteți să montați piulițele lungi și să le strângeți cu mâna. Mai aliniați acum exact bateria în partea de sus. La final, strângeți cele două piulițe cu cheia fixă.

montarea bateriei pentru chiuveta 7
montarea bateriei pentru chiuveta 7
08

Racordați acum furtunurile flexibile cu robinetele colțar. Desfaceți racordurile filetate incluse de pe robinetul colțar – furtunurile de racord au propriile racorduri filetate. Aveți grijă ca inelele de etanșare să fie montate.

montarea bateriei pentru chiuveta 8
montarea bateriei pentru chiuveta 8
09

La final puteți deschide din nou alimentarea principală cu apă. Verificați etanșeitatea la nivelul robinetelor colțar. Acum puteți deschide cele două robinete colțar și testa bateria.

montarea bateriei pentru chiuveta 9
montarea bateriei pentru chiuveta 9

Utilizarea unei baterii pentru presiune joasă în combinație cu boilerele de apă caldă

10

Dacă nu dețineți un racord de apă caldă, ci aveți un boiler în acest sens, atunci aveți nevoie de o baterie pentru presiune joasă. Aceasta are trei furtunuri de racord și o puteți astfel diferenția de o baterie normală. Două racorduri se conectează la boiler și unul la robinetul colțar. Furtunurile de racord sunt marcate corespunzător.

montarea bateriei pentru chiuveta 10
montarea bateriei pentru chiuveta 10

Montarea bateriei pentru duș

Bateria veche nu mai face față? Vă arătăm cu puteți monta o nouă baterie sau pară de duș.