0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 04.03.2024 la ora 21:27. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Montarea unei schele

Montarea unei schele

Tot mai sus, bine echipat. Pentru lucrări mai îndelungate sau dificile, în loc de utilizarea unei scări este recomandabilă o schelă. Pe o schelă este posibil să fie executate fără probleme și lucrări de montaj și de întreținere mai mari.

Unele schele sunt adecvate mai degrabă pentru spații interioare, altele oferă avantaje mari în exterior. Înainte de cumpărare, este bine să vă gândiți care este înălțimea maximă necesară și dacă pe schelă vor lucra două persoane sau una singură. Înălțimea de acces dorită poate fi stabilită individual prin tipul și numărul de module.

Schelele moderne oferă o înaltă stabilitate în condițiile unei greutăți totale reduse și pot fi montate fără unelte suplimentare. Astfel, transportul și montajul sunt simplificate substanțial. Componentele cadrului unor schele mai mici pot fi transportate chiar și în vehicule pentru livrare mici. Opțional există cadre pliante care se închid prin rabatare, care sunt și mai ușor maniabile și care intră pe orice ușă. Cele mai multe schele sunt mobile sau li se pot monta role, disponibile ca accesorii, astfel încât nu va fi necesară demontarea și montarea schelei la fiecare schimbare de amplasament.

Aspecte cărora trebuie să le acordați atenție neapărat!

Utilizarea schelelor în condiții de siguranță:

  • Sunt necesare două persoane pentru montare și demontare.
  • Înainte de montare trebuie verificat dacă pe șantier sunt disponibile toate piesele și dispozitivele de siguranță necesare.
  • Platforma de lucru trebuie să fie poziționată perpendicular, abaterea de la verticală nu are voie să măsoare mai mult de 1%.
  • Conform deciziei asociației profesionale, trebuie instalate țevi de contravântuire la 0,5 m deasupra platformelor intermediare.
  • După montare trebuie verificate siguranțele și, dacă există, trebuie fixate frânele rolelor de deplasare.
  • Clapetele de trecere trebuie să fie întotdeauna închise – cu excepția situațiilor când se urcă prin ele.
  • În plus trebuie respectată încărcarea maxim admisibilă a schelei.
  • Unelete și alte sarcini trebuie înmânate mai departe întotdeauna de jos în sus, pentru a se evita supraîncărcarea nivelurilor de lucru individuale.
  • Elementele deteriorate ale schelei trebuie înlocuite imediat.
  • În cazul amplasării schelei în aer liber sau în clădiri deschise, la viteze ale vântului de peste 12 m/s, la iminența unei furtuni sau la sfârșitul schimbului, trebuie acordată atenție următoarelor măsuri de siguranță: platformele de lucru mobile trebuie demontate, deplasate într-o zonă protejată împotriva vântului sau asigurate, altfel, contra răsturnării și deplasării.
La montaj gândiți-vă la siguranța dumneavoastră: schelele nu trebuie instalate altfel decât cum este descris în instrucțiunile de utilizare ale producătorului și în niciun caz nu vor fi extinse cu construcții proprii.

Teme care v-ar mai putea interesa

Montarea ferestrei de mansardă între căpriori

Dacă doriți să vă înviorați acoperișul, aveți nevoie de lumină și de aer. Noi vă arătăm cum să faceții acest proiect, pas cu pas.

În sus