Instrucțiuni

Montarea ușilor glisante

Timp de lectură 3 min.
Montarea ușilor glisante

Sunteți în căutarea unei alternative moderne la ușile clasice? Atunci o ușă glisantă este exact ceea ce vă trebuie. Ușile glisante nu sunt doar practice pentru că economisesc spațiu, ci sunt și atractive vizual. Cu instrucțiunile pas cu pas pentru montare și încorporare, noua dumneavoastră ușă glisantă va deveni în curând realitate.

2

Materiale și unelte de care aveți nevoie

Pașii de lucru

01

La ușă, răzuiți toate marginile aspre și îndepărtați reziduurile de ipsos.

Montarea usilor glisante 1
Montarea usilor glisante 1
02

Aplicați spatula adezivă pe deschiderea ușii și o bandă laterală în lățimea țesăturii. Tăiați țesutul proeminent până la capătul unghiului fix. Apoi apăsați colțul țesutului și reglați proeminențele superioare. Verificați unghiul cu nivela cu bulă.

montarea usilor glisante 2
montarea usilor glisante 2
03

Puneți țesătura cu partea dantelată a mistriei în spatula adezivă până când materialul este acoperit cu spatula adezivă. Neteziți suprafața cu o spatulă de fațadă. Apoi lăsați spatula adezivă să se usuce.
Aplicați un strat subțire de grund cu mistria de netezire.

montarea usilor glisante 3
montarea usilor glisante 3
04

Înainte de montaj verificați suprafața peretelui (zidărie, lemn), precum și dimensiunile de trecere (lățime max. 900 mm, înălțime max. 2020 mm).

montarea usilor glisante 4
montarea usilor glisante 4
05

Pentru fixarea șinei de rulare sunt necesare patru puncte de fixare. În funcție de direcția de rulare (cu deschidere de la stânga spre dreapta sau de la dreapta spre stânga), marcați conform instrucțiunilor.

montarea usilor glisante 5
montarea usilor glisante 5
06

În funcție de suprafață, găuriți cele patru puncte marcate și introduceți dibluri. Asamblați șina de rulare. Cu ajutorul unei a doua persoane, montați-o în cele două puncte de fixare exterioare. Apoi montați cea de-a treia fixare pe perete deasupra deschiderii de trecere.

montarea usilor glisante 6
montarea usilor glisante 6
07

Acum fixați ghidajul de pardoseală. În funcție de direcția de deschidere, marcați punctele și găuriți, introduceți diblurile și fixați cu șuruburi ghidajul de pardoseală. Apoi aplicați benzile de pâslă în ghidajul de pardoseală.

montarea usilor glisante 7
montarea usilor glisante 7
08

Curățați sticla, îndepărtați benzile adezive, montați mânerul scoică apăsând ușor și fixându-l cu elementul adeziv. Montați ambele cărucioare de rulare pe suporturile plate conform instrucțiunilor și fixați-le prin înșurubare în gaura prevăzută în acest scop.

montarea usilor glisante 8
montarea usilor glisante 8
09

Cu ajutorul unei a doua persoane, introduceți ușa de sticlă în șina de rulare. În acest proces aveți grijă ca ușa să fie bine închisă în rama, preveniți astfel lovirea ei prin deschidere accidentală.

montarea usilor glisante 9
montarea usilor glisante 9
10

Deplasați ușa în ghidajul de pardoseală și montați ultima fixare pe perete. La final va fi montată protecția anti-șperaclu, pe șina de rulare, în dreptul fixărilor din perete. Indicație: HORNBACH nu răspunde în cazul unei prelucrări greșite sau al unei asamblări/montări defectuoase.

montarea usilor glisante 10
montarea usilor glisante 10

Important

Se recomandă ca montarea unei uși din sticlă să fie executată de către 2 persoane. Nu așezați niciodată ușa pe o suprafață dură fără o protecție a muchiei geamului. La montaj este bine să purtați mănuși și ochelari de protecție. În orice caz, respectați instrucțiunile de montaj atașate.