0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 24.02.2024 la ora 10:47. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Unelte de mână pentru grădinărit

Unelte de mână pentru grădinărit

Grădinăritul nu este niciodată obositor, doar uneltele nu sunt întotdeauna cele mai potrivite! Atunci când începeţi lucrările în grădină - săpat, greblat, recoltat, reamenajat - ar trebui să vă puteţi baza 100% pe uneltele dumneavoastră pentru grădinărit.

Aici aflaţi care sunt aspectele de care trebuie să ţineţi cont atunci când vă alegeţi uneltele de mână. În plus, pe această pagină vă prezentăm produse de top şi alte ajutoare inteligente care să vă ajute să economisiţi timp şi efort.

Aspecte de care trebuie să ţineţi cont la uneltele de mână pentru grădinărit

 • Materialul uneltelor pentru săpat
  Cu cât materialul este mai dur, cu atât munca va fi mai uşoară. Dacă lamele sau dinţii unei cazmale sunt realizaţi, de exemplu, din oţel-carbon călit, atunci acestea pot trece ca prin brânză chiar şi prin solul cel mai uscat şi mai dificil. Iar o coadă din fibră de sticlă este de circa trei ori mai stabilă decât una din lemn.
 • Suprafaţa de contact cu piciorul
  Suprafaţa de contact cu piciorul trebuie să fie astfel modelată, încât transferul de forţă de la picior la unealtă să se poată realiza într-un mod optim.
 • Legătura dintre unealta de săpat şi coadă
  Aasiguraţi-vă că legătura este puternică. Puteţi astfel săpa sau toca cu elan maxim, fără să vă temeţi că unealta se rupe în două.
 • Mânerul
  Nu degeaba se spune că o unealtă trebui să „poată fi bine apucată”. Forma şi materialul mânerului trebuie să fie pe placul dumneavoastră. Un mâner în formă de D, de exemplu, asigură o manevrare sigură a uneltei. Materialul este şi în acest caz determinant. Cauciucul, de exemplu, nu alunecă.

Ajutoare de grădină inteligente: viaţa mai uşoară este mai frumoasă!

În continuare, vă prezentăm câteva unelte pentru grădină care vă vor ajuta să economisiţi timp şi efort.

Apucaţi gunoiul
Mai bine apucaţi decât să vă aplecaţi! Cu ajutorul acestei ţepuşe din oţel, puteţi să adunaţi murdăria menajându-vă spatele. Mizeriile înţepate pot fi apoi desprinse de vârf printr-o apăsare de buton. Mânerul se poate roti şi bloca în diverse poziţii, astfel încât unealta este adecvată pentru toate situaţiile de apucare. Există mâner pentru dreptaci şi pentru stângaci.

Recoltarea fructelor
Cu ajutorul culegătorului de fructe, ajungeţi la toate tipurile de fructe - mere, cireşe şi multe altele - chiar şi la crengile inaccesibile sau foarte înalte. Isteţele ajutoare de grădinărit sunt dotate cu tije telescopice. Iar fructele culese cad automat în punga prevăzută în acest scop. Marginea culegătorului este decupată, astfel încât fructele se desprind singure de pe creangă.

Plantarea bulbilor
Cu o singură mişcare, bulbul se află deja în pământ! Pentru realizarea confortabilă şi rapidă a găurilor de plantare pentru bulbi aveţi la dispoziţie acest plantator de bulbi. Declanşatorul automat de pe mâner extrage pământul şi-l eliberează. Unealta, confecţionată din oţel de calitate superioară, are ştanţată o scară pentru adâncimea de plantare.

Curăţarea rosturilor
Dacă sunteţi posesorul unui cuţit pentru curăţat dale, nu mai trebuie să folosiţi cuţite de bucătărie, pixuri sau alte obiecte cu alte utilităţi. Îndepărtaţi iarba, muşchiul şi buruienile din rosturile de la dale sau scări.

Fărâmiţarea straturilor
Cele două roţi în formă specială de stea asigură o fărâmiţare fină a solului. Pregătiţi-vă solul pentru însămânţat cu un afânător stelat. Bucuraţi-vă de un pământ afânat în straturile dumneavoastră, în care rădăcinile plantelor se întind cu plăcere. Acest ajutor de grădinărit este deosebit de potrivit pentru culturile apropiate şi pentru lucrările în straturi mici. Afânătorul este confecţionat din oţel de calitate superioară.

Îndepărtarea buruienilor
Gata cu aplecatul! Îndepărtaţi buruienile rapid, simplu, ecologic şi, în primul rând, din picioare. Braţele de prindere confecţionate din oţel inoxidabil, care ajung până adânc în pământ, apasă din diferite direcţii pe rădăcinile buruienilor şi le extrag din sol. Nu mai trebuie decât să trageţi de mânerul confortabil şi buruiana este îndepărtată curat din braţul de prindere.

Afânarea solului
Cu ajutorul unui scormonitor, puteţi afâna solul fără efort, puteți îndepărta buruienile sau puteți îngloba îngrăşămintele şi compostul, fără a fi nevoie să vă aplecaţi! Scormonitorul posedă o coadă lungă, de care sunt prinse mânere de ghidare. Furca dublu-răsucită, cu dinţi încrucişaţi în partea de jos, este înţepată în pământ, iar printr-o răsucire dinţii pătrund în pământ. Scormonitoare există şi în varianta cu coadă mai scurtă, pentru a putea lucra straturile înalte.

Compostarea inteligentă
Două compartimente sunt mai bune decât unul. Cu compostorul twin aveţi întotdeauna loc pentru resturile organice şi permanent compost pentru grădina dumneavoastră. Sistemul cu două compartimente permite „fermentarea” compostului într-una dintre camere, în timp ce a doua cameră este umplută cu resturi organice. Manivela ataşată permite rotirea tamburului, pentru a putea amesteca periodic rapid şi simplu resturile din compostor. Aveţi astfel la dispoziţie un compost de calitate garantată.

Întreţinerea şi păstrarea peste iarnă a uneltelor pentru grădină

Unelte de gradina cu acumulator

Când vine anotimpul rece, uneltele pentru grădină nu vor să fie uitate neprotejate în frig. Fiţi blând cu uneltele dumneavoastră şi aveţi grijă de acestea. În continuare, vă arătăm care sunt pretenţiile pe care le au diferitele tipuri de unelte. Efortul merită cu prisosinţă, cel târziu la debutul următorului sezon.

Cazmale şi lopeţi
Aceste unelte pentru grădină trebuie să rezolve deseori cele mai murdare munci. După un sezon intensiv, de cele mai multe ori se vede pe ele cât au fost de folosite. Dacă sunt foarte murdare, curăţaţi cazmalele şi lopeţile cu o perie de sârmă. Rugina se îndepărtează cel mai bine cu vată de oţel. Ruginirea uneltelor peste iarnă poate fi prevenită prin aplicarea spray-urilor de întreţinere sau a uleiurilor bio.

Foarfeci pentru crengi
Înainte de a le lăsa să hiberneze, cel mai bine este să dezasamblaţi părţile mobile ale foarfecilor pentru crengi şi să le curăţaţi temeinic. Urmele de răşină pot fi îndepărtate foarte eficient cu benzină purificată sau cu ulei de măsline. Este recomandabil să ascuţiţi lamele imediat sau să le duceţi să le ascută un profesionist şi să ungeţi cu ulei elementele individuale.

Motofierăstraiele / drujbele
Munca brută lasă urme. La final de sezon, cuţitele de lanţ ale motoferăstraielor sunt de obicei tocite. Pentru a le ascuţi, trebuie să scoateţi lanţul şi şina şi să le curăţaţi. După ascuţire, cuţitele de lanţ trebuie tratate cu spray de protecţie. Este posibil ca pe traseele de aer de răcire să se fi depus aşchii de lemn şi răşină. Îndepărtaţi aceste murdării. Umpleţi complet rezervorul de ulei de ungere. În acest mod, se evită formarea de răşini.

Tocătoarele de resturi vegetale
Este mai bine ca tocătoarele de resturi vegetale să nu ierneze afară. Chiar dacă sistemul de transmisie nu poate îngheţa, mecanismul de tăiere ar putea avea de suferit.

Sfat

Fiţi blând cu uneltele dumneavoastră pentru grădină şi asiguraţi-le cel puţin peste iarnă un loc de depozitare uscat, fără praf şi protejate de îngheţ. De exemplu, într-o căsuţă de grădină!

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus