0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
30.11.2023 08:00 - 21:00
01.12.2023 08:00 - 21:00
Aţi imprimat această informaţie în 28.11.2023 la ora 21:49. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Cum să alegeți căsuța de grădină și magazia de unelte

Cum să alegeți căsuța de grădină și magazia de unelte

Doriți o căsuță pentru grădina dumneavoastră? În acest caz, aveți de ales dintr-o gamă variată. Veți afla în cele ce urmează tot ce ar trebui să știți despre diverse căsuțe de grădină și cum să vă transformați visul în realitate!

Diverse materiale pentru căsuțele de grădină

Dacă doriți o căsuță de grădină, aveți de ales dintr-un sortiment imens. Diferențele încep încă de la materiale. Fiecare are avantaje și dezavantaje, dar la final primează gustul personal.

Căsuțe de grădină din metal și din material plastic

Căsuțele din metal și plastic sunt alcătuite, de obicei, din tablă de oțel vopsit în câmp electrostatic sau polipropilen. Acestea le conferă robustețe și durabilitate extrem de mare.

Ele oferă multe avantaje:

 • nu necesită mentenanţă
 • nu necesită vopsire, rezistă la intemperii sau rugină
 • montare mai rapidă și simplă
 • construcţie acoperiş din oțel
 • profile de perete ranforsate cu metal
 • materiale reciclabile
 • Rezistent la raze UV
 • poate fi extinsă cu module

Căsuțele metalice sunt adecvate și ca magazii de unelte deoarece sunt rezistente și practice.

casute de gradina din metal si din material plastic

Necomplicat și stabil!
Căsuțele din plastic sunt, de obicei, ușor de asamblat și, de asemenea, rezistente la intemperii și UV. Și, mai ales, sunt ușor de întreținut. Prin urmare, o casă din plastic reprezintă o alternativă reală la o căsuță din metal sau dulapuri.

casute din plastic

Indicație

Căsuțele din metal și plastic sunt disponibile ca sisteme „inserați și înșurubați”. În general, la montare este util să solicitați ajutor.

Căsuțe de grădină din lemn

Lemnul este un material de calitate și are multe proprietăți avantajoase. Prin urmare, este un material popular de construcții – și pentru căsuțele de grădină! Deosebit de apreciată este căsuța de scânduri din lemn masiv.

Fler natural și o senzație de confort

Căsuțele din dulapi sunt confecționate din lemn de conifere netratat, în mare parte din lemn de molid. Acest tip de lemn are o culoare alb-gălbui, o structură uniformă și proprietăți speciale de rezistență și elasticitate. Ca urmare, ele pot fi utilizate în multiple moduri: dotarea și grosimea scândurii se orientează după funcționalitate. Astfel poate fi folosită, de ex. ca locuință secundară, magazie de unelte sau garaj. Este valabil:

Cu cât grosimea scândurii este mai mare, cu atât căsuța este mai stabilă!

Montajul se realizează printr-un sistem simplu „inserați și înșurubați”, în varianta clasică cu dulapi și cu crestătură la capătul scândurii.

casute din dulapi

Indicație

Căsuțele noastre sunt disponibile cu scânduri de grosime de la 19 mm până la o grosime considerabilă de 70 mm. Următoarele principii constructive asigură o structură simplă și o îmbinare rezistentă la ploaie a scândurilor individuale:

 • 19-28 mm cu o singură canelură
 • 40-45 mm cu canelură dublă
 • 70 mm cu canelură triplă

Pardoseala din căsuța de grădină este formată, de regulă, din scânduri cu caneluri și pene, așezate pe elemente de bază anterior impregnate. Această impregnare protejează podeaua din lemn împotriva mucegaiului și putregaiului.

Lemnul trăiește și lucrează

Lemnul trăiește, lucrează și se modifică în special atunci când este expus unor condiții meteorologice diverse. În primul an, schimbările sunt cele mai puternice. Astfel, nu se pot evita uscarea tehnică și protecția corectă a lemnului. La umezeală, de exemplu, acesta se dilată. Pereții vor „crește” cu câțiva centimetri. Când se usucă din nou, lemnul își recapătă forma.

Consecințele care apar:

 • Retracția plăcilor și scândurilor,
 • Apariția rășinii,
 • Formarea fisurilor
Deoarece lemnul are proprietatea de a lucra, la căsuţele de grădină va trebui să respectați câteva lucruri. Scândurile nu trebuie să fie strâns îmbinate între ele, de exemplu, prin rafturi. Fiindcă acestora trebuie să li se permită să crească și să se micșoreze uniform. Dacă ignorați acest lucru, se pot forma rosturi.

Acest lucru se aplică și la montarea ferestrelor și ușilor. Șipcile de la ușă și fereastră pot fi îmbinate numai cu fereastra sau ușa, în niciun caz cu scândurile!

Alegeți dintr-o gamă diversă de tipuri de lemn

Căsuțele de grădină, pavilioanele sau foișoarele sunt de obicei disponibile în diferite tipuri de lemn, în principal, lemn rășinos impregnat. Fiecare material își are avantajele sale:

 • 
				lemn rasinos

  Lemn rășinos impregnat

  • Lemnul este „sărat“, adică este pretratat cu săruri, care îi conferă colorația verzuie.
  • protejează lemnul de atacul ciupercilor și al insectelor
  • nu este rezistent la UV şi cu timpul devine gri.
  • își păstrează umiditatea reziduală naturală.
  • tratare ulterioară după două-trei luni de vreme bună

 • 
				brad douglas

  Brad Douglas

  • are o rezistenţă naturală la insecte și la ciuperci
  • tip de lemn dur, dar dinamic
  • de obicei, este uscat tehnologic și se îmbină cap la cap
  • în timp, se formează o suprafață strălucitoare, gri-argintie, care servește ca un conservant natural al lemnului
  • nuanța naturală roșiatică se păstrează o perioadă mai îndelungată prin lazura care asigură protecție împotriva radiațiilor UV, cu pori deschiși

 • 
				lemn incleiat

  Lemn încleiat

  • îmbinare de înaltă calitate din mai multe piese din lemn
  • se îmbină uscat și este rezistent la intemperii
  • grinzile au o tendință mai redusă de fisurare
  • pretratare pentru protecția împotriva insectelor și atacului fungic
  • potrivit pentru lăcuiri colorate; cel mai bine cu lazură cu pori deschiși

Utilizarea căsuței de grădină ca garaj

Garajul clasic nu vă atrage? Folosiți atunci căsuța de grădină ca garaj. Astfel, veți avea la dispoziție ceva diferit din punct de vedere vizual și spațiu suficient pentru mașină și celelalte lucruri din garaj.

Garajele deschise sunt așa-numitele forme mixte și combină avantajele unui carport cu cele ale unui garaj.

Să aducem culoare! – În privința culorii lemnului puteți fi total flexibil. Îl puteți lăcui cu vopselele dumneavoastră sau puteți lua lemn pre-tratat. În centrul de mixare culori HORNBACH puteți solicita nuanța dorită de dumneavoastră.

Plăci multifuncționale (MFP)

Placa multifuncțională (MFP) este o formă de placă de cherestea de o calitate deosebită – confecționată tot din lemn. Datorită rezistenței sale la temperatură, aceasta este potrivită pentru utilizarea în aer liber, de exemplu, pentru acoperișurile terasei, copertine, carporturi sau căsuțe de grădină.

Alte proprietăți care reprezintă un avantaj în utilizarea panourilor MFP:

 • rezistența maximă la rupere
 • greutatea redusă asigură posibilitatea unui transport ușor
 • încleierea rezistentă la umiditate
 • utilizabilă multiplu
 • aspect atrăgător, natural

Duotech - robust și cu un aspect natural

Duotech reprezintă un amestec avansat de plastic. Textura suprafeței este foarte asemănătoare cu cea a lemnului, ceea ce vă permite să prelucrați Duotech similar cu lemnul. Îl puteți vopsi, debita și găuri. În același timp, Duotech este deosebit de robust, stabil și rezistent la intemperii.

duotech

Tipuri de construcție căsuțe de grădină

Există multe moduri de a construi o căsuță de grădină: sisteme „inserați și înșurubați”, sisteme modulare de construcție sau sisteme cu dulapi - orice veți alege, nu veți regreta! Dar ideal este să solicitați câteva ajutoare, fiindcă astfel este mai ușor și imediat după aceea, puteți inaugura căsuța din grădină cu un grătar.

 • 
				sistem inserati si insurubati

  Sisteme „inserați și înșurubați”

  Plăcile profilate individuale se montează simplu prin inserare și înșurubare. Timpul de montare este mai îndelungat decât în cazul structurii modulare. Plintele exterioare verticale protejează marginile frontale ale casei, precum și cuiele de intemperii. Această protecție constructivă a lemnului prelungește viața noii căsuțe de grădină.

  Avantaje: Economisiți bani prin montaj propriu.

 • 
				sistem modular

  Sistem modular

  În comparație cu alte sisteme, montarea este mult mai ușoară și mai rapidă, deoarece seturile de montaj constau din elemente preasamblate care sunt simplu de asamblat și înșurubat. La majoritatea variantelor există chiar și elemente de acoperiș și podea prefabricate, astfel încât montarea să progreseze rapid. Cadrele modulare duble conferă construcției o mare stabilitate. Plintele de acoperire formează o protecție constructivă pe termen lung.

  Avantaje: Montare ușoară și economie de timp, raport de preț-calitate foarte bun

 • 
				sisteme de dulapi

  Sisteme de dulapi

  Se utilizează scânduri prefabricate din lemn, cu un sistem cu canelură și pene, care sunt crestate în partea de capăt. La stivuirea scândurilor rezultă astfel imaginea caracteristică a colțurilor casei.

  Avantaje: Stabilitate mare a pereților, aspect plăcut al capetelor de scândură datorită tăieturii fațetate. Protecție mai mare împotriva vântului și a ploii prin crestătura în colț. Dulapi de mare precizie folosind tehnologia de frezare CNC de ultimă generație, nu necesită mentenanţă datorită îmbinărilor prin șuruburi ale scândurilor individuale.

Foișor alternativ sau pavilion

O oază de confort în grădina dumneavoastră! Cu ajutorul unui pavilion sau foișor veți putea crea un punct special de atracție în grădina dumneavoastră: un spațiu intim în aer liber, în stilul dumneavoastră individual. Pavilioanele din lemn se amplasează și se montează rapid, pot avea multiple utilizări și sunt furnizate în mai multe dimensiuni, forme și culori! Pentru mai multă plăcere în grădina dumneavoastră!

Acoperiș pentru căsuța dumneavoastră de grădină

Învelitoare acoperiş

Dacă v-ați decis pentru o căsuță de grădină, trebuie să vă gândiți ce acoperiș să alegeți. Cu o învelitoare de acoperiş corespunzătoare, căsuța va rezista o perioadă îndelungată!

Carton bituminat
La livrarea unei căsuțe de grădină este, de obicei, inclus un strat de carton bituminat. Cu toate acestea, de regulă este vorba despre un carton acoperiş pentru primul strat. Acesta este conceput pentru a vă putea construi o căsuță de grădină impermeabilă. Există și variante pentru perioade mai îndelungate.

La căsuțele de grădină cu acoperiș plat sau acoperiș într-o singură apă, apa de ploaie rămâne pe acoperiș o perioadă mai mare decât la căsuțele cu acoperiș în două ape. Prin urmare, un acoperiș plat ar trebui să fie protejat în mod special împotriva intemperiilor. În acest scop, înlocuiți cartonul de pe acoperiș după aproximativ 2 luni cu o bandă de sudură sau o folie specială.

Pentru acoperișurile în două ape, nu este suficient un carton pentru acoperiș standard pentru primul strat. În funcție de condițiile meteorologice, starea și etanșeitatea trebuie verificate în mod regulat. În anumite situații, este necesar ca acoperișul să fie învelit mai des.

Șindrilă bituminoasă
Puteți instala șindrilă bituminoasă sau şindrilă direct pe cofrajul acoperișului de pe căsuţa dumneavoastră de grădină, protejând astfel acoperișul în mod durabil și eficient împotriva intemperiilor. În instrucțiunile noastre veți afla cum puteți acoperi căsuța de grădină cu șindrilă bituminoasă.

acoperis sindrila bituminoasa

Țiglă acoperiş
Puteți acoperi unele căsuțe de grădină cu țiglă de acoperiș (atenție, însă: verificați descrierea articolului!). Pentru acest tip de învelitoare de acoperiş, trebuie luate în considerare indicațiile producătorului cu privire la distanțele dintre șipcile de acoperiș!

tigla acoperis

Greutate zăpadă

Înainte de achiziție, luați în considerare greutatea zăpezii pe care trebuie să o suporte căsuța de grădină. În funcție de localitatea în care vă aflați, iarna pot fi ninsori abundente. Căsuța dumneavoastră de grădină trebui să poată rezista și în aceste condiții. Inspectoratul de Stat în Construcţii vă poate oferi informații cu privire la nivelul de greutate a zăpezii din regiunea dumneavoastră. Greutatea de zăpadă indicată la articole este determinată pe baza calculelor de rezistenţă.

Pentru o taxă suplimentară, puteți obține la magazin o rezistență mărită la greutatea zăpezii pentru căsuța dumneavoastră de grădină. Astfel, vi se va livra o căsuță de gradină cu stâlpi mai groși – ceea ce poate fi foarte util, în special în regiunile cu ninsori abundente.

Ferestre și uşi

În funcție de modul în care doriți să folosiți căsuța de grădină, acesta ar trebui să aibă ferestre cu funcția corespunzătoare.

 • Funcția de rotație: fereastra poate fi deschisă complet
 • Funcția pivotare-basculare: fereastra poate fi deschisă sau rabatată în întregime
 • Geam simplu: Ferestrele și ușile sunt prevăzute cu geamuri din sticlă.
 • Sticlă izolatoare: Ferestrele și ușile sunt izolate prin geamuri duble.

Atenție!

Unele căsuţe de grădină sunt livrate și cu ferestre fixe – pe care nu le puteți rabata sau deschide complet.

Autorizație de construcție pentru căsuța dumneavoastră de grădină?

V-ați planificat în detaliu căsuța de grădină și, bineînțeles, că vreți să începeți să o ridicați. Dar, un moment! Mai rămâne un lucru de clarificat: autorizația de construcție. La urma urmei, nu doriți ca la final căsuța de grădină să se dărâme.

Trei puncte sunt decisive:

 1. Cât de mare va fi căsuța de grădină?
 2. Cum va fi utilizată căsuţa de grădină?
 3. Unde se află pe proprietatea mea căsuța de grădină?
Aveți nevoie, așadar, de o aprobare, în cazul când căsuța dumneavoastră depășește o anumită dimensiune. De la Inspectoratul de Stat în Construcţii puteți afla care este această dimensiune.

Respectați reglementările regionale!

Nu există reglementări unitare la nivel național în privința aspectelor legale referitoare la grădini. Informați-vă în permanență la autoritatea competentă pentru locul dumneavoastră de reședință. Stipulările de acolo pot să difere de cele din județul apropiat. Prin urmare, nu vă bazați pe afirmații generale.

De asemenea, autorizația de construcție este necesară dacă vă construiți căsuța de grădină pe o fundație sau o placă betonată.

Aceasta include cel de-al treilea punct, deoarece este necesară o aprobare, în cazul în care doriți să folosiți căsuța ca spațiu de ședere. În acest caz, siguranța joacă un rol esențial. Dacă păstrați acolo doar unelte pentru grădină, nu este atât de grav.

Poziția căsuței de grădină joacă, de asemenea, un rol important. În principiu, trebuie să respectaţi o anumită distanţă de la hotarul cu vecinii. De obicei, distanța aceasta este de trei metri. Dacă însă doriți să construiți direct pe hotar, trebuie să respectați câteva prevederi legale (de ex. înălțimea peretelui căsuței, dimensiunile suprafeței acoperite, suprafața utilă etc.).

Tema de actualitate – She Sheds și Man Caves

 • 
				she sheds und man caves 01
 • 
				she sheds und man caves 02
 • 
				she sheds und man caves 03
 • 
				she sheds und man caves 04
 • 
				she sheds und man caves 05
 • 
				she sheds und man caves 06

Trendul este valabil și pentru căsuța din grădină. Femeia sau bărbatul își pot crea acolo propriul regat. În acel loc nu vă împiedicați de pernele de yoga și nimeni nu se plânge de sticlele goale de bere. She Sheds și Man Caves sunt căsuțele de grădină. Acestea înseamnă mai mult decât magaziile de unelte obișnuite cu acoperiș din tablă ondulată. Este vorba de căsuțe de relaxare, spații pentru yoga, insule de lectură, case de creație sau chiar ateliere de croitorie inundate de lumină. Dar și paradisul jocurilor, berăria sau atelierul își pot găsi locul acolo. Indiferent ce scop îndeplinește casa dumneavoastră de agrement, principalul lucru este că reprezintă un loc în care vă puteți bucura de hobby-ul special.

Acesta este motivul pentru care mai ales căsuțele de grădină pentru doamne sunt deosebit de înfloritoare

A existat o perioadă în care căsuțele de grădină nu erau destinate doamnelor. Pe atunci, micile case din grădină erau exclusiv teritorii ale domnilor. Din fericire, aceste timpuri au trecut. În sfârșit, femeile cuceresc căsuța din grădină ca un tărâm al liniștii și al dezvoltării de sine. Noua generație a rezidentelor din căsuțe se retrag în colțul lor din grădină, fără compromisuri.

Ele amenajează ateliere de croitorie inundate de lumină sau ateliere artistice de grădină, lounge-uri orientale, saloane de ceai în stil victorian sau, pur și simplu, un loc de refugiu în care le așteaptă canapeaua și cărțile preferate. Doamnele dau dovadă de gust și își construiesc căsuțele după bunul plac.

she shed

Peștera bărbatului - doar pentru el!

În zilele noastre bărbații știu să gătească. Bărbații organizează gospodăria și își iau concediu pentru creșterea copilului. Emanciparea funcționează și în această direcție. Uneori apare impresia că bărbatul a fost îmblânzit. Că a trecut vremea vorbelor macho și a serilor între bărbați. Ba deloc! Bărbații trebuie să fie și bărbați. Să existe și perioade când nu schimbă scutecele și nu cumpără suc organic de mere. Să bea bere, să joace darts sau biliard și să spună glume sarcastice. Ce loc ar putea fi mai bun pentru asta decât o peșteră adevărată pentru bărbați. Un refugiu în grădină, un regat doar pentru EL - adică un Man Cave pentru bărbați.

Man Caves reprezintă mai mult decât niște căsuțe de grădină. Sunt locuințe secundare numai pentru el și îndeplinesc visul oricărui bărbat. Creativitatea nu cunoaște nicio limită. Fie ca al doilea living, cu consolă de jocuri și TV sau ca bar cu frigider, masă de fotbal și pinball – oricine își va găsi amenajarea potrivită pentru peștera sa.

man cave

Lexicon căsuță de grădină

Întrebări peste întrebări! Cum arată un acoperiș într-o singură apă? Ce este un acoperiş cu nervuri? La ce ajută o folie etilen propilen dienă cauciuc? În definițiile noastre veți găsi răspunsuri la aceste întrebări și altele similare despre căsuțele de grădină.

Livrare

Indicație: Înainte de a se realiza comanda, trebuie să vă asigurați că locaţia de descărcare poate fi accesată cu un camion de 40 de tone. Vezi aici detalii

Modele

În sortimentul nostru găsiți căsuțe de grădină pentru toate scopurile: spații de grătar, standuri de piață, magazii de echipamente, căsuțe de agrement clasice și moderne.

Straturi

Folie EPDM

Prescurtarea EDPM reprezintă monomer de etilen propilen dienă și este un cauciuc sintetic cu proprietăți excelente: rezistent la intemperii și la umiditate, rezistent la ozon, rezistent termic. Datorită acestor proprietăți, folia este utilizată la acoperișuri.

Galvanizat/vopsit în câmp electrostatic

La galvanizare oțelul este acoperit cu un strat subțire de zinc. Acest procedeu protejează materialul de coroziune. Stratul de pulbere este în primul rând o formă de vopsire pe suprafețe conductoare și servește pentru protecția împotriva coroziunii.

Autorizaţie de construcție

În funcție de ordonanța locală, trebuie să depuneți o solicitare de autorizaţie de construcție înainte de a construi căsuța de grădină și să obțineți o aprobare. Înainte de a face achiziția, interesați-vă la autoritatea competentă din localitatea dumneavoastră.

Diverse forme de acoperiș

Acoperiş plat
Un acoperiș plat nu are înclinație sau are o înclinație redusă. Pentru înclinație există diferite limite superioare – în Germania, un acoperiș cu o pantă de până la 25° este considerat un acoperiș plat.

Acoperiş cu nervuri
Acoperișul cu nervuri este un fronton care prezintă un vârf ascuțit în mijlocul casei. Se poziționează lateral față de acoperișul principal și este, de obicei, situat deasupra zonei de intrare.

Acoperiş pagodă
Un acoperiș pagodă se mai numește și acoperișul înclinat cu o pantă foarte mică. Este vorba în acest caz de un acoperiș chinezesc, distinctiv, cu mai multe etaje.

Acoperiş
Acoperișul într-o singură apă – marginea inferioară formează streașina, cea superioară formează coama.

Acoperiş 2 ape
Acoperișul în două ape este cunoscut și sub denumirea de acoperiș cu fronton și este probabil cea mai cunoscută formă de acoperiș.

Acoperiş în trepte
În această formă de acoperiș, elemente laterale sunt dispuse decalat pe verticală unul față de celălalt și astfel formează o construcție de acoperiș distinctiv.

Acoperiş baril/acoperiş curbat
Acoperișul curbat formează mai puțin de jumătate de cerc în secțiune transversală. Acoperișul depășește pereții laterali (cu proeminență).

Acoperiş lateral
Dacă doriți să vă măriți căsuța de grădină cu o verandă, aceasta poate fi acoperită. Acoperișul poate fi construit cu o structură independentă sau un așa-numit acoperiş lateral. Construcția acoperișului lateral are un aspect plăcut, dar necesită îndepărtarea învelișului de acoperiș și a șindrilei și, prin urmare, este mai scumpă. Atenție la greutatea grinzilor și la fixarea sigură. Zona de sub acoperiș poate fi folosită și ca zonă de depozitare.

dummy teaser cms2 0
Fundația

Pentru stabilitatea, funcționarea și durabilitatea căsuței dumneavoastră de grădină, o fundație bună are o mare importanță. O fundație orizontală și rezistentă asigură potrivirea perfectă a pereților și stabilitatea casei.

Țineți cont de greutatea zăpezii

Înainte de achiziție, luați în considerare greutatea zăpezii pe care trebuie să o suporte căsuța de grădină. Inspectoratul de Stat în Construcții vă poate oferi informații în acest sens. Greutatea de zăpadă indicată la articole este determinată pe baza calculelor de rezistenţă.

Impregnarea sub presiune

Impregnarea sub presiune în cazan, numită și proces de presare alternativă, face parte din procedeele de protejare a lemnului. Se bazează pe alternanța dintre faze de vid şi de presiune, în care lemnul este tratat cu lichid de impregnare. Procedeul urmărește să protejeze lemnul de influențele exterioare și să se opună descompunerii naturale. Printr-o impregnare sub presiune în cazan de calitate, lemnul este protejat durabil împotriva insectelor, ciupercilor și mucegaiului, precum și de pământ și apă. Această protecție este foarte utilă în special pentru lemnul care se utilizează în exterior și este astfel expus permanent la intemperii.

În funcţie de furnizor, lemnul impregnat în cazan sub presiune poate avea o culoare gri-verzuie.

Există bineînțeles esențe de lemn foarte rezistente în mod natural, dar în cazul lemnelor naturale, ca de pildă pinul, molidul sau bradul Douglas, acestea trebuie ajutate prin mijloace de protejare a lemnului.

Tipuri constructive de căsuțe de grădină

Sisteme „inserați și înșurubați”
Plăcile profilate individuale se montează simplu prin inserare și înșurubare. Timpul de montare este mai îndelungat decât în cazul structurii modulare. Plintele exterioare, verticale protejează marginile frontale ale casei, precum și cuiele de intemperii. Această protecție constructivă a lemnului prelungește viața noii căsuțe de grădină.

Avantaje: Economisiți bani prin montaj propriu.

Sistem modular
În comparație cu alte sisteme, montarea este mult mai ușoară și mai rapidă, deoarece seturile de montaj constau din elemente preasamblate care sunt simplu de asamblat și înșurubat. La majoritatea variantelor există chiar și elemente de acoperiș și podea prefabricate, astfel încât montarea să progreseze rapid. Cadrele modulare duble conferă construcției o mare stabilitate. Plintele de acoperire formează o protecție constructivă pe termen lung.

Avantaje: Montare ușoară și economie de timp, raport de preț-calitate foarte bun

Sisteme de dulapi
Construcția din dulapi reprezintă forma clasică a căsuțelor de grădină. Se utilizează scânduri prefabricate din lemn, cu sistem cu canelură și pene, care sunt crestate în partea de capăt. La stivuirea scândurilor rezultă astfel imaginea caracteristică a colțurilor casei.

Avantaje: Stabilitate mare a pereților, aspect plăcut al capetelor de scândură datorită tăieturii fațetate. Protecție mai mare împotriva vântului și a ploii prin crestătura în colț. Dulapi de mare precizie folosind tehnologia de frezare CNC de ultimă generație, nu necesită mentenanţă datorită îmbinărilor prin șuruburi ale scândurilor individuale.

Unitățile de măsură şi semnificația acestora

Dimensiune lăţime x adâncime
Această dimensiune indică dimensiunea exterioară a peretelui, fără dulapii care ies în relief. Vă puteți orienta după această dimensiune pentru a afla cât de mare trebuie să fie fundația căsuței de grădină.

Suprafaţă de montare în mp
Calculați suprafaţa de montare înmulțind dimensiunile de montare lățimea x adâncimea. Dimensiunea este importantă dacă trebuie să obțineți o autorizaţie de construire.

Lăţime şi adâncime exterioară inclusiv. consola acoperișului
Vă puteți orienta după această dimensiune, în caz că doriți să vedeți dacă dispuneți de suficient spațiu în grădină pentru noua căsuță de grădină. În plus, aceasta vă este necesară dacă doriți să determinați lungimea jgheabului.

Suprafaţă perete exterior
Suprafața peretelui exterior este o dimensiune importantă dacă ați decis să aplicați un strat de vopsea peste căsuța de grădină. Deoarece în funcție de această dimensiune, puteți determina cantitatea necesară de vopsea, lac sau conservant de lemn.

Dimensiune interioară
Dimensiunea interioară este dimensiunea exterioară minus grosimea peretelui. Aceasta indică cât de mult spațiu există, de fapt, în casă. Astfel, puteți afla dacă este posibil să adăpostiți tot ceea ce doriți să montați.

Volum construit
Dimensiunea „Volum construit” vă este necesară la solicitarea autorizației de construire.

Grosime perete
Dimensiunea care măsoară grosimea peretelui este exprimată în milimetri. Această dimensiune tehnică oferă informații despre durabilitatea, stabilitatea și comportamentul căsuței de grădină la izolare. Cu cât grosimea peretelui este mai mare, cu atât casa este mai stabilă, izolată și mai sigură.

Pazia
Pazia indică distanța cu care acoperișul depășește peretele căsuței de grădină. În cazul în care casa are o pazie mare, puteți utiliza zona de dedesubt ca spațiu de depozitare acoperit, de ex. pentru biciclete sau lemne de foc.

Suprafaţă acoperiş
Dimensiunea suprafeței acoperișului este importantă pentru a calcula taxele pentru evacuarea apei fluviale. În anumite localități, există taxe în acest sens. În plus, dimensiunea este importantă pentru a vă calcula necesarul de şindrilă.

Înclinare acoperiş
Înclinarea acoperișului influențează tipul de acoperiș. Anumite sisteme sunt potrivite numai pentru un interval de înclinare definit. În plus, la înclinațiile reduse este periclitat efectul de auto-curățare a acoperișurilor. Apa de ploaie se scurge cu dificultate și crește riscul de formare a mușchilor.

Înălțime și lățime a trecerii
Nu trebuie să neglijați lățimea și înălțimea ușii. De ele depinde ce anume puteți adăposti în căsuța din grădină. Prin urmare, gândiți-vă neapărat la acest lucru! De exemplu, dacă doriți să depozitați mașina de tuns iarba în loc uscat, atunci aceasta ar trebui să poată trece pe ușă.

Înălţime coamă
Muchia superioară, de regulă, orizontală, a unui acoperiș se numește coamă. Pentru construcții de acoperiş arcuite și rotunde, cu formă bolțită, coama se întinde pe vârful arcului. În legislația privind construcțiile, înălțimea coamei, precum și înălțimea streșinii, reprezintă specificații importante pentru clădire cu ajutorul cărora se evaluează admisibilitatea legală a unui proiect de construcții. Doar atunci când se cunosc înălțimea coamei și a streșinii, se pot determina suprafețele de distanță pentru părțile acoperișului unei clădiri.

Grosime acoperiş
Grosimea acoperișului este exprimată în milimetri şi este un indicator bun pentru calitatea căsuței de grădină. Cu cât acoperișul este mai gros, cu atât este mai stabil.

Siguranță: tipuri de încuietori

Broască cu încuietoare
Această broască este o încuietoare convențională a ușilor, care se folosește cu precădere în interiorul locuinței pentru ușile de interior, dar și pentru căsuțele de grădină.

Încuietoarea cu butuc cilindric
Încuietoarea cu butuc cilindric este o formă a cilindrului de închidere și este una dintre cele mai obișnuite încuietori de siguranță pentru uși.

dummy teaser cms2 0
Casa cu paravan

Casa cu paravan este o casă cu două încăperi, cu perete separator. Aceste case pot fi din scânduri groase, case sistem sau chiar case modulare.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus