0 Listă favorite 0 Coşul meu
Sfaturi

Aplicarea vopselei spray

Timp de lectură 10 min.
spruehen statt streichen

Nu aveți chef de trafalet sau de pensulă? Încercați un dispozitiv de pulverizare a vopselei sau aplicarea vopselei spray. Astfel economisiți mult timp. Sistemele de pulverizare a vopselei facilitează aplicări uniforme – de până la trei ori mai rapid decât uneltele convenționale pentru vopsit.

Avantajele sistemelor de pulverizare a vopselei

Hornbach
2 1 3 4 5
Le puteți vedea aici
1
Strat protector optim pentru suprafață

Suprafețele vopsite prin pulverizare și, implicit, acoperite cu un strat mai fin, se remarcă față de suprafețele vopsite în mod clasic printr-o rezistență mai mare la intemperii. Stratul micro-fin de acoperire a suprafeței are proprietăți igienice, dat fiind faptul că o suprafață acoperită cu un strat neted este mai ușor de curățat, iar pelicula de vopsea împiedică formarea mucegaiului, în special în cazul lemnului. Datorită tehnicii inovatoare a dispozitivelor de pulverizare a vopselei, obțineți o putere perfectă de acoperire. Față de aplicarea cu pensula, cu tehnica de pulverizare se obține un strat de vopsea închis și omogen, chiar de la prima aplicare.

2
Utilizare în întreaga gospodărie

Un dispozitiv de pulverizare a vopselei - numeroase posibilități de utilizare! Cu pistoalele de vopsit de orice fel vă puteți împrospăta nu doar pereții interiori și exteriori, ci și ferestrele, ușile sau mobilierul sau puteți vopsi gardul pentru grădină.

3
Manipulare simplă

Sistemele de pulverizat vopsea sunt ușor de manevrat și de curățat. Prin intermediul sistemului Click&Paint, componentele prin care trece vopseaua se pot separa de exemplu de turbină, fiind astfel posibilă o curățare ușoară și ireproșabilă, precum și schimbarea deosebit de rapidă a vopselelor.

4
Economisire de timp

Comparativ cu pensulele obișnuite, sistemele de pulverizat vopsea vă ajută să economisiți mult timp, în special pe suprafețele mari. Însă și acoperirea obiectelor filigrane este considerabil mai rapidă cu un sistem de pulverizat vopsea. Chiar și unghiurile și locurile greu accesibile cu pensula pot fi vopsite sau tratate cu lazură într-un timp foarte scurt, datorită jetului de vopsea reglabil.

Și în cazul dispozitivelor de pulverizare a vopselei pentru pereți și plafoane, scăpați de pre-vopsirea meticuloasă a colțurilor și a marginilor cu ajutorul pensulei. Vopseaua este pulverizată rapid și cu acoperire uniformă, într-un singur pas de lucru.

5
Rezultat curat și perfect

Cu ajutorul unui dispozitiv de pulverizare a vopselei, zugrăvirea devine o joacă de copii:

  fără picături și pete, aplicare uniformă, acoperitoare după prima pulverizare, margini și colțuri curate, prin aplicarea precisă a vopselei

Ce doriți să pulverizați?

Pulverizarea vopselei, lacului sau lazurii – așa funcționează

Pulverizare profesională? Nicio problemă! Pentru utilizarea pistoalelor de vopsit, nu sunt necesare cunoștințe speciale prealabile. Pentru ca rezultatul să fie și în realitate perfect, am pregătit pentru dumneavoastră cele mai importante sfaturi de utilizare:

 • Suprafețe curate
  Aveți grijă ca suprafețele de vopsit să fie curate, fără praf, degresate, uscate și fără rugină, dacă este vorba despre metal. Și cele mai fine resturi pot deranja aspectul ulterior al suprafeței, deoarece vopseaua pulverizată micro-fin se așează într-o peliculă subțire pe suprafață.
 • Vâscozitate
  Pentru o vopsire uniformă, fără structuri, materialul de acoperire nu trebuie să fie prea vâscos (vâscozitate ridicată). Respectați recomandarea de vâscozitate conform manualului de utilizare.
 • Temperatură
  Temperaturile prea mici ale vopselei și mediului afectează calitatea suprafeței și rezistența.
 • Amestecarea materialului de acoperire
  Cele mai multe vopsele și lacuri tind să se depună. Numai o vopsea bine amestecată garantează o aplicare uniformă.
 • Alegerea diluantului
  Diluanții care nu corespund bazei materialului afectează rezistența și aspectul unui strat vopsit.
 • Structura straturilor
  Un lac final, care se aplică pe un obiect acoperit deja cu vopsea, trebuie să aibă aceeași bază ca copseaua aplicată ca prim strat.
 • Pulverizare de probă
  Testați cantitatea optimă de vopsea și cea mai bună reglare a jetului de pulverizare pentru proiectul dumneavoastră pe un obiect de probă sau într-un loc puțin vizibil, înainte de a începe treaba.
 • Măsuri de siguranță
  În cazul utilizării de vopsele pe bază de solvenți, asigurați o alimentare suficientă cu aer proaspăt, eventual lucrați cu o protecție respiratorie.

Lăcuire cu lac spray

Ghid pentru pulverizarea vopselei lacului sau lazurii
Lacurile spray pot fi aplicate pe aproape toate materialele, precum lemnul, metalul, sticla, piatra, betonul și plasticul dur.

Cu un lac spray puteți reîmprospăta un obiect vechi sau puteți crea unul nou. Lacul spray este adecvat pentru aproape toate suprafețele netratate – chiar și pentru cele lăcuite, dacă acestea sunt uscate de cel puțin o lună. Nu utilizați lacul spray pe suprafețe cerate sau tratate cu ulei.

Pentru a merge la sigur atunci când vreți să folosiți lac spray în proiectul dumneavoastră, aplicați puțin produs pe o suprafață de probă înainte de a începe vopsirea efectivă. Foarte rar se întâmplă ca vopseaua veche să reacționeze cu un lac spray. Dar este mai bine să vă asigurați înainte.

Dacă după câteva minute vechiul strat de vopsa ori de lac se înmoaie, curge sau se desprinde, atunci suprafața nu este adecvată pentru a aplica un strat de vopsea pe deasupra.

Avantajele lacului spray:

 • aplicare simplă și curată;
 • nu sunt necesare alte unelte;
 • se poate utiliza direct și se usucă rapid;
 • rezultate uniforme și culoare intensă;

Domenii de utilizare pentru lacurile spray

Pulverizați problema. Lăcuirea cu lac spray este distractivă, simplă și rapidă.

Utilizarea corectă a lacului spray – așa se procedează

Pregătiți suprafața care urmează a fi lăcuită. Dacă este necesar, aceasta trebuie șlefuită și/sau curățată. Ca de obicei, se aplică regula: Suprafața trebuie să fie uscată, fără urme de praf și grăsimi, pentru a obține cele mai bune rezultate.

Aici vă arătăm care sunt aspectele de care trebuie să țineți cont pentru lăcuirea cu lac spray. Respectați și indicațiile de pe cutia de lac spray.

Dacă produsul este prevăzut cu o duză albastră, capul de pulverizare poate fi reglat pentru a putea pulveriza fără probleme orizontal și vertical. Acest aspect este practic atunci când doriți să pulverizați picioarele scaunelor sau coloane.
Recomandăm să scuturați doza din când în când. Păstrați o distanță suficientă față de obiectul lăcuit, deoarece din doză pot picura stropi de produs.
Spray vopsea Către produse

Eliminarea lacurilor spray

  Nu găuriți recipientul și nu puneți tubul pe foc! Duceți recipientele golite complet și cele cu resturi de conținut (doze, flacoane, markere) la centrele de colectare a deșeurilor.

Teme care v-ar mai putea interesa

Vopsirea pereților și a tavanului

Pereții pot deveni adevărate opere de artă – ce stil vi se potrivește? Dați frâu liber creativității și decorați-vă pereții și plafoanele individual, conform propriilor gusturi. În magazinul online HORNBACH, găsiți o ...citește mai mult

În sus

HORNBACH utilizează module cookie. Dacă continuaţi să navigaţi pe pagina noastră, vă manifestaţi acordul pentru utilizarea modulelor cookie. Aflaţi mai multe

x