Avantajele sistemelor de pulverizare a vopselei

Hornbach
2 1 3 4 5
Le puteți vedea aici
1
Strat protector optim pentru suprafață

Suprafețele vopsite prin pulverizare și, implicit, acoperite cu un strat mai fin, se remarcă față de suprafețele vopsite în mod clasic printr-o rezistență mai mare la intemperii. Stratul micro-fin de acoperire a suprafeței are proprietăți igienice, dat fiind faptul că o suprafață acoperită cu un strat neted este mai ușor de curățat, iar pelicula de vopsea împiedică formarea mucegaiului, în special în cazul lemnului. Datorită tehnicii inovatoare a dispozitivelor de pulverizare a vopselei, obțineți o putere perfectă de acoperire. Față de aplicarea cu pensula, cu tehnica de pulverizare se obține un strat de vopsea închis și omogen, chiar de la prima aplicare.

2
Utilizare în întreaga gospodărie

Un dispozitiv de pulverizare a vopselei - numeroase posibilități de utilizare! Cu pistoalele de vopsit de orice fel vă puteți împrospăta nu doar pereții interiori și exteriori, ci și ferestrele, ușile sau mobilierul sau puteți vopsi gardul pentru grădină.

3
Manipulare simplă

Sistemele de pulverizat vopsea sunt ușor de manevrat și de curățat. Prin intermediul sistemului Click&Paint, componentele prin care trece vopseaua se pot separa de exemplu de turbină, fiind astfel posibilă o curățare ușoară și ireproșabilă, precum și schimbarea deosebit de rapidă a vopselelor.

4
Economisire de timp

Comparativ cu pensulele obișnuite, sistemele de pulverizat vopsea vă ajută să economisiți mult timp, în special pe suprafețele mari. Însă și acoperirea obiectelor filigrane este considerabil mai rapidă cu un sistem de pulverizat vopsea. Chiar și unghiurile și locurile greu accesibile cu pensula pot fi vopsite sau tratate cu lazură într-un timp foarte scurt, datorită jetului de vopsea reglabil.

Și în cazul dispozitivelor de pulverizare a vopselei pentru pereți și plafoane, scăpați de pre-vopsirea meticuloasă a colțurilor și a marginilor cu ajutorul pensulei. Vopseaua este pulverizată rapid și cu acoperire uniformă, într-un singur pas de lucru.

5
Rezultat curat și perfect

Cu ajutorul unui dispozitiv de pulverizare a vopselei, zugrăvirea devine o joacă de copii:

  fără picături și pete, aplicare uniformă, acoperitoare după prima pulverizare, margini și colțuri curate, prin aplicarea precisă a vopselei

Ce doriți să pulverizați?

Pulverizarea vopselei, lacului sau lazurii – așa funcționează

Pulverizare profesională? Nicio problemă! Pentru utilizarea pistoalelor de vopsit, nu sunt necesare cunoștințe speciale prealabile. Pentru ca rezultatul să fie și în realitate perfect, am pregătit pentru dumneavoastră cele mai importante sfaturi de utilizare:

 • Suprafețe curate
  Aveți grijă ca suprafețele de vopsit să fie curate, fără praf, degresate, uscate și fără rugină, dacă este vorba despre metal. Și cele mai fine resturi pot deranja aspectul ulterior al suprafeței, deoarece vopseaua pulverizată micro-fin se așează într-o peliculă subțire pe suprafață.
 • Vâscozitate
  Pentru o vopsire uniformă, fără structuri, materialul de acoperire nu trebuie să fie prea vâscos (vâscozitate ridicată). Respectați recomandarea de vâscozitate conform manualului de utilizare.
 • Temperatură
  Temperaturile prea mici ale vopselei și mediului afectează calitatea suprafeței și rezistența.
 • Amestecarea materialului de acoperire
  Cele mai multe vopsele și lacuri tind să se depună. Numai o vopsea bine amestecată garantează o aplicare uniformă.
 • Alegerea diluantului
  Diluanții care nu corespund bazei materialului afectează rezistența și aspectul unui strat vopsit.
 • Structura straturilor
  Un lac final, care se aplică pe un obiect acoperit deja cu vopsea, trebuie să aibă aceeași bază ca copseaua aplicată ca prim strat.
 • Pulverizare de probă
  Testați cantitatea optimă de vopsea și cea mai bună reglare a jetului de pulverizare pentru proiectul dumneavoastră pe un obiect de probă sau într-un loc puțin vizibil, înainte de a începe treaba.
 • Măsuri de siguranță
  În cazul utilizării de vopsele pe bază de solvenți, asigurați o alimentare suficientă cu aer proaspăt, eventual lucrați cu o protecție respiratorie.

Lăcuire cu lac spray

Ghid pentru pulverizarea vopselei lacului sau lazurii
Lacurile spray pot fi aplicate pe aproape toate materialele, precum lemnul, metalul, sticla, piatra, betonul și plasticul dur.

Cu un lac spray puteți reîmprospăta un obiect vechi sau puteți crea unul nou. Lacul spray este adecvat pentru aproape toate suprafețele netratate – chiar și pentru cele lăcuite, dacă acestea sunt uscate de cel puțin o lună. Nu utilizați lacul spray pe suprafețe cerate sau tratate cu ulei.

Pentru a merge la sigur atunci când vreți să folosiți lac spray în proiectul dumneavoastră, aplicați puțin produs pe o suprafață de probă înainte de a începe vopsirea efectivă. Foarte rar se întâmplă ca vopseaua veche să reacționeze cu un lac spray. Dar este mai bine să vă asigurați înainte.

Dacă după câteva minute vechiul strat de vopsa ori de lac se înmoaie, curge sau se desprinde, atunci suprafața nu este adecvată pentru a aplica un strat de vopsea pe deasupra.

Avantajele lacului spray:

 • aplicare simplă și curată;
 • nu sunt necesare alte unelte;
 • se poate utiliza direct și se usucă rapid;
 • rezultate uniforme și culoare intensă;

Domenii de utilizare pentru lacurile spray

Pulverizați problema. Lăcuirea cu lac spray este distractivă, simplă și rapidă.

 • Vopsirea / lacuirea mobilierului

  Vopsirea / lăcuirea mobilierului

  Raftul vechi pentru încălțăminte nu mai arată frumos? Mobila de bucătărie a cam îmbătrânit. Scaunele arată plictisitor. Acesta nu este un motiv să renovați din temelii! Uneori este suficientă puțină vopsea spray pentru ca mobila și celelalte obiecte să capete un aspect nou și strălucitor. Cu lacurile spray puteți împrospăta mobilierul, dându-i aspectul dorit: mat satinat, mat sau lucios.

 • innendekoration effektlack

  Lăcuirea decorațiunilor interioare cu lac cu efect

  Vaza nu mai arată modern. Rama foto își pierde strălucirea. V-ați săturat de culoarea sfeșnicului.

 • Vopsirea si lacuirea prin pulverizare a jucariilor si mobilierului pentru copii

  Vopsirea / lăcuirea mobilierului pentru copii și a jucăriilor

  Special pentru mobilierul pentru copii și pentru jucării, sortimentul nostru cuprinde lacuri spray pe care le puteți utiliza fără probleme în camera copiilor. Acestea nu conțin substanțe toxice și sunt neutre din punct de vedere olfactiv.

 • Vopsirea / lacuirea mobilierului de gradina

  Vopsirea / lăcuirea mobilierului de grădină

  Mobilierul de grădină este expus constant la acțiunea soarelui, ploii și vântului. Este cu atât mai important să le protejați.

 • Lacuirea gratarelor

  Lăcuirea grătarelor și căminurilor

  Există lacuri spray speciale, rezistente la căldură, care protejează căminul sau grătarul din grădină. Ele rezistă la temperaturi de până la 600 de grade.

din

Utilizarea corectă a lacului spray – așa se procedează

Pregătiți suprafața care urmează a fi lăcuită. Dacă este necesar, aceasta trebuie șlefuită și/sau curățată. Ca de obicei, se aplică regula: Suprafața trebuie să fie uscată, fără urme de praf și grăsimi, pentru a obține cele mai bune rezultate.

Aici vă arătăm care sunt aspectele de care trebuie să țineți cont pentru lăcuirea cu lac spray. Respectați și indicațiile de pe cutia de lac spray.

Dacă produsul este prevăzut cu o duză albastră, capul de pulverizare poate fi reglat pentru a putea pulveriza fără probleme orizontal și vertical. Acest aspect este practic atunci când doriți să pulverizați picioarele scaunelor sau coloane.
 • Aplicarea vopselei spray pasul 01

  Scuturați tubul cu vopsea înainte de utilizare timp de cel puțin 3 minute, pentru ca pigmenții de culoare să se distribuie uniform. Doar astfel este garantată o aplicare uniformă a culorii. Dacă auziți bilele la scuturare, pigmenții de culoare sunt bine amestecați.

 • Aplicarea vopselei spray pasul 02

  Testați lacul spray înainte de a începe să-l utilizați – astfel evitați rezultatele nedorite. Cel mai bine este să verificați culoarea pe o bucată de hârtie de ziar. Compatibilitatea materialului o puteți testa într-un loc mai puțin vizibil.

 • Aplicarea vopselei spray pasul 03

  Protejați toate suprafețele pe care nu doriți să le vopsiți cu folie de protecție și bandă de mascare din hârtie și verificați distanța de pulverizare indicată pe eticheta produsului – aceasta variază în funcție de produs, de regulă se recomandă o distanță de 15 până la 40 cm.

 • Aplicarea vopselei spray pasul 04

  Mișcați doza în timpul pulverizării astfel încât jeturile aplicate să se intersecteze, pentru a obține un rezultat uniform. Pulverizați straturi subțiri pentru a evita scurgerea lacului. Repetați acest procedeu de 2-3 ori, la interval de 3 până la 5 minute.

 • Aplicarea vopselei spray pasul 05

  Lăsați vopseaua să se usuce, așa cum este recomandat în instrucțiunile de utilizare. De regulă, puteți atinge vopseaua deja după 20 de minute – iar după 2 până la 4 ore, vopseaua este complet uscată.

 • Aplicarea vopselei spray pasul 06

  După utilizare întoarceți flaconul cu susul în jos și pulverizați până când din doză iese doar gaz propulsor– astfel curățați capul de pulverizare, pentru ca acesta să nu se înfunde.

din
Recomandăm să scuturați doza din când în când. Păstrați o distanță suficientă față de obiectul lăcuit, deoarece din doză pot picura stropi de produs.

Eliminarea lacurilor spray

  Nu găuriți recipientul și nu puneți tubul pe foc! Duceți recipientele golite complet și cele cu resturi de conținut (doze, flacoane, markere) la centrele de colectare a deșeurilor.

Teme care v-ar mai putea interesa

Vopsirea pereților și a tavanului

Pereții pot deveni adevărate opere de artă – ce stil vi se potrivește? Dați frâu liber creativității și decorați-vă pereții și plafoanele individual, conform propriilor gusturi. În magazinul online HORNBACH, găsiți o ...citește mai mult