0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 02.03.2024 la ora 12:46. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Idei pentru vopsirea pereților

Idei pentru vopsirea pereților

Locuitul într-o casă lasă urme. La fel și trafaletul dumneavoastră. Avem idei pentru vopsirea pereților și vă arătăm la ce să fiți atenți în cazul betonului și al tencuielii. Aşadar, ce mai aşteptaţi? Fuga la perete.

Idei pentru vopsirea pereților

Pentru astăzi sau pentru când veți dori. Înainte să apucați pensula și să smulgeți capacul găleții de vopsea, acordați-vă un moment pentru a vă gândi ce ar arăta bine pe perete. Unele culori se pot dovedi mai potrivite decât altele, în funcție de încăperea pe care doriți s-o zugrăviți. Căci culorile au efecte diferite: roșul are un efect activator, în timp ce albastrul și verdele contribuie mai degrabă la starea de relaxare, iar galbenul oferă spațiului o notă prietenoasă.

Mascați vizual piesele de mobilier

Dacă alegeți să vopsiți o piesă de mobilier în aceeași culoare cu peretele într-un spațiu mic, aceasta se va confunda vizual cu peretele, iar camera va părea mai mare.

Cel mai bine este să vă gândiți ce intensitate ar trebui să aibă culoarea de pe perete. Intensă și întunecată sau mai degrabă pastelată și luminoasă, cu o proporție mare de alb. Răspunsul depinde de caracteristicile camerei, întrucât culoarea poate influența senzația de spațiu.

Faceți camerele să pară mai mari sau mai mici. Descoperiți toate principiile de bază ale efectului de culoare și găsiți inspirație pentru orice cameră.

Vopsirea peretelui într-o singură culoare vi se pare prea plictisitoare? Există variante. Rămâneți în tendințe cu un perete în două culori, vopsind doar o parte din perete sau optând pentru un model geometric.

Cu ajutorul zonelor vopsite în culori sau al modelelor de pe pereți, puteți masca defectele sau puteți scoate în evidență anumite secțiuni. Dacă încăperea dumneavoastră îndeplinește mai multe funcții, de exemplu este și cameră de zi și Home Office, puteți folosi vopseaua lavabilă pentru a separa spațiul. Cu tehnica potrivită de acoperire, procesul este ușor, iar rezultatul cu adevărat deosebit. Iată câteva idei de vopsit:

 • 
				Vopsirea peretilor 03

  Zugrăviți modele pe perete folosind tehnica de acoperire în culori diferite.

 • 
				Vopsirea peretilor 02

  Vopsiți o parte din perete sau creați forme, cum ar fi pătrate sau cercuri, pentru a accentua mobilierul sau pentru a scoate în evidență tablourile și rafturile din secțiunea vopsită.

 • 
				Vopsirea peretilor 04

  Vopsiți peretele în două culori. Culorile pastelate au un efect moderat.

 • 
				Vopsirea peretilor 01

  Creați un model mai luminos pe post de element central într-o cameră vopsită în culori închise.

Nu sunteți chiar sigur dacă combinația de culori pentru modelul de pe perete arată bine doar în imaginație. Puteți împrumuta paletarul nostru de culori pentru a testa pe peretele de acasă.

Cui pentru constructii din otel

Care culoare este cea potrivită?

Ați ales nuanța și urmează serviciul de amestec al culorilor. Ar merita să mai aruncați o privire peretelui înainte. Căci dacă trebuie să vă luptați cu ciuperci, mucegai, nicotină sau alte probleme, veți avea nevoie de o vopsea specială pentru a obține rezultatul căutat. Aceasta este disponbilă doar în varianta de alb, însă poate fi amestecată în centrul pentru mixarea vopselelor astfel încât să obțineți nuanța dorită.

Găsiți aici soluția pentru problema peretelui dumneavoastră:

Problemă Soluţionarea problemelor
Mucegai
 • Dezinfectare cu o substanță care elimină mucegaiul
 • Vopsea de protecție anti-mucegai sau o vopsea lavabilă utilizată în combinație cu o substanță anti-mucegai
Pete de nicotină, funingine, grăsime și apă
 • Tratare prealabilă cu grund de siguranță
 • Vopsea cu putere mare de acoperire, cu strat izolator
Suprafețe care nu se pot tapeta
 • Tratare prealabilă cu grund acrilic
 • Vopsire cu inserții fluide de așchii de lemn
Pentru suprafețe din zidărie uscată
 • Zugrăvire cu vopsea pentru zidărie uscată (nu este nevoie de grund)
Pereți deteriorați
 • Tratare prealabilă cu grund acrilic
 • Vopsire extrem de rezistentă cu Prokeran

Culoare rezistentă la uzură

Uneori e nevoie de o vopsea ceva mai rezistentă și care să poate fi și spălată. Vopseaua pe bază de latex este cea potrivită pentru astfel de cazuri. Face parte dintre vopsele de dispersie și, datorită ponderii ridicate de lianți, este foarte rezistentă. Vopseaua pe bază de latex se pretează, de exemplu, în bucătărie sau în baie, pentru că se poate curăța și cu cârpa.

Vopseaua pe bază de latex se poate amesteca în centrul nostru de amestec pentru a obține nuanța dorită.

Vopsea pentru un mediu sănătos de locuit

O vopsea pentru un mediu sănătos de locuit devine deosebit de importantă pentru unele încăperi, de exemplu în camera copiilor sau în dormitor, sau dacă suferiți de alergii. Varianta HORNBACH de alb natural nu conține substanțe iritante și solvenți sau agenți de conservare. Puteți folosi vopseaua în întreaga locuință, pentru pereți și pentru tavan.

Solicitați consiliere online sau în magazin. Puteți obține nuanța dorită solicitând amestecul în magazin sau prin comandă online.

Sugestie de culoare – pământ catifelat

Dacă vă place să fiți în tendințele modei în ceea ce privește culorile pereților, atunci cea mai potrivită pentru dumneavoastră este culoarea anului 2023. Pământ catifelat este o nuanță caldă de maro, care se potrivește în mod natural unei amenajări discrete a încăperii, dar care poate fi de asemenea combinată foarte bine și cu culori puternice. Aplicați nuanțe calde și liniștitoare de culoare a pământului pe pereți.

La fel ca toate vopselele lavabile premium de la StyleColor, și vopseaua pământ catifelat este fără dizolvanți și fără agenți de conservare. Aceasta poate fi utilizată pe tencuieli, tapet, tencuieli uscate sau fibră de sticlă.

Pregătirea pereților și aplicarea grundului

Înainte de a începe, va fi necesar să verificați substratul, să eliminați defectele și petele și să protejați tot ce nu doriți să intre în contact cu stropii de vopsea:

 • Acoperiți marginile soclurilor, plintele, ramele ferestrelor și ale ușilor cu bandă adezivă de mascare din hârtie.
 • Scoateți întrerupătoarele și prizele și acoperiți spațiile goale.
 • Pardoseala și mobilierul se protejează cel mai bine cu pânză și cu folie de protecție.

Folosiți și un grund, pentru a obține o aderență bună a culorii și un rezultat uniform.

Descoperiți aici cum să pregătiți pereții și cum să aplicați corespunzător grundul.

Vopsirea corectă

Trecem acum la perete sau la tavan. Dar soluția corectă nu înseamnă aplicarea haotică a vopselei pe perete. Rezultatul trebuie să fie unul echilibrat, nu abstract ca la târgul de artă.

Ghidul nostru vă arată pas cu pas cum să vopsiți corect pereții și tavanul sau cum să aplicați vopseaua pe perete cu ajutorul pulverizatorului. Dacă ați optat pentru vopseaua cu efect texturat, vă arătăm cum să o prelucrați corect.

Aveți pereții și aveți vopseaua. Ce mai așteptați?

Vopsirea pereților și a tavanului

Pereții pot deveni adevărate opere de artă – ce stil vi se potrivește? Dați frâu liber creativității și decorați-vă pereții și plafoanele individual, conform propriilor gusturi. În magazinul online HORNBACH, găsiți o ...citește mai mult

Zugrăvirea modelelor de perete

Ați decis să aveți un model pe perete. O alegere înțeleaptă. Aveți mai multe posibilități pentru a aplica modelul ales pe perete.

În cazul formelor geometrice, puteți aplica o tehnică de acoperire. Dacă doriți nori și stele pe perete, sunt utile șabloanele. Dacă doriți să vă împodobiți peretele cu un cerc, există un truc simplu pentru a-l desena cu ajutorul unei piuneze și al unui șnur.

Mai puțin înseamnă mai mult când vine vorba de modelele de perete. Vă puteți limita la combinarea unei culori cu spații intermediare albe sau puteți include o culoare simplă, cum este bejul, în modelul de perete. De asemenea, culorile pastelate combinate cu o nuanță mai intensă au un efect mai simplu decât amestecarea culorilor aprinse. Este de preferat să folosiți culori care există deja în amenajarea dumneavoastră, pentru a evita un rezultat final prea colorat.

Vopsirea peretilor 06

Vopsirea modelelor de perete folosind tehnica de acoperire

Dacă doriți să vopsiți peretele în două culori, cu modele geometrice, în secțiuni cu diferite culori sau în dungi veți avea nevoie, întâi de toate, de o bandă adezivă de pentru vopsit bună, cu care să separați zonele în timpul vopsitului.

Există două posibilități pentru trasarea modelelor. Fie acoperiți modelul cu bandă adezivă și vopsiți complet. În acest caz, pe perete se va vedea, după dezlipire, vopseaua inițială. Sau puteți vopsi secțiunile succesiv, fără spații intermediare între ele.

Crearea modelelor cu spații intermediare:

 • Desenați modelul cu un creion și folosiți o riglă pentru a trasa drept.
 • Acoperiți modelul cu bandă adezivă, în așa fel încât marginile trasate cu creionul să rămână vizibile. Lipiți bine banda adezivă de perete și eliminați desenele cu creionul folosind o gumă de șters.
 • Vopsiți marginile benzii adezive, astfel încât vopseaua să nu intre pe sub ea. Folosiți culoarea peretelui de sub banda adezivă.
 • Dacă vopsiți modele cu două sau mai multe culori, începeți mereu cu nuanța cea mai deschisă. Aceasta nu va mai fi vizibilă dacă se vopsește peste ea.
 • Puteți folosi o pensulă pentru marginile și suprafețele mici din model. Vopsiți uniform toate suprafețele cu ajutorul unui trafalet.
 • Îndepărtați banda adezivă pentru vopsit după ce ați terminat, imediat ce culoarea nu mai strălucește și a devenit mată. Dacă se usucă, culoarea se poate desprinde atunci când dezlipiți banda.
 • Așteptați până când vopseaua s-a uscat complet înainte de a așeza mobilierul.
Vopsirea prealabilă a benzii adezive, trucul pentru margini curate în timpul vopsirii.
Vopsirea peretilor margini curate

Vopsirea modelelor de perete fără spații intermediare - iată cum se procedează:

 • Dacă între două culori nu trebuie să existe spații intermediare, vopsiți succesiv. Trasați din nou modelul folosind creionul și rigla sau capătul secțiunii colorate, pentru a avea o linie dreaptă.
 • Începeți întotdeauna cu vopseaua mai deschisă și lăsați-o să se usuce bine.
 • Pentru margini și suprafețele mici puteți folosi o pensulă, iar pentru suprafețele mai mari, un trafalet.
 • După ce vopseaua s-a uscat, acoperiți marginea cu bandă adezivă pentru vopsit și fixați-o bine.
 • Vopsiți apoi banda adezivă folosind culoarea de sub ea, pentru a nu permite scurgerea vopselei.
 • Vopsiți cea de-a doua secțiune. Îndepărtați banda adezivă pentru vopsit la scurt timp după ce ați terminat, imediat ce culoarea nu mai strălucește.
 • Așteptați și în acest caz până când vopseaua s-a uscat complet înainte de a așeza mobilierul.
 • Dacă nu există posibilitatea de acoperire, aveți nevoie de o mână fermă și de o pensulă lată. Întrucât fibrele acestei pensule sunt foarte solide, liniile de vopsea sunt drepte. Cel mai bine este să pregătiți bucată cu bucată.

Folosiți doar bandă adezivă pentru vopsit

Aceste tipuri de benzi au fost create special pentru vopsit, lăcuit sau zugrăvit. Sunt flexibile, se adaptează foarte bine substratului și nu conțin substanțe care ar putea interacționa cu vopseaua. Dezlipiți pur și simplu banda adezivă după ce terminați.

Celelalte tipuri de benzi adezive, cum sunt, de exemplu, benzile adezive pentru ambalaje, nu sunt adecvate lucrărilor de vopsire. Suprafața lor adezivă conține adesea diluanți ce ar putea interacționa cu vopseaua dumneavoastră. În plus, benzile adezive tradiționale, din plastic, nu se îndepărtează la fel de ușor, se rup sau lasă urme.

Vopsirea cercurilor

Nu este nevoie să vopsiți întregul perete. Puteți evidenția doar o parte, desenând un cerc pe perete și atârnând în interiorul său tablourile preferate sau montând un raft.

Ideea e bună, dar cum ajunge cercul pe perete? Desenatul cu mâna liberă este dificil. Există însă și un truc mai simplu. Aveți nevoie doar de o piuneză, de un creion și de un șnur.

Vopsirea cercului, iată cum se procedează:

 • Fixați piuneza pe perete în locul în care ar trebui să se afle centrul cercului.
 • Tăiați șnurul pe lungimea razei cercului și fixați-l de piuneză. Fixați creionul la celălalt capăt al șnurului.
 • Întindeți șnurul și desenați un cerc în jurul piunezei cu creionul.
 • Acoperiți cercul cu bandă adezivă pentru vopsit și vopsiți marginile în culoarea de sub bandă.
 • Vopsiți cercul și îndepărtați banda adezivă pentru vopsit după ce ați terminat, imediat ce culoarea nu mai strălucește și a devenit mată.
 • Dacă aveți o mână fermă, puteți vopsi cercul și fără să-l acoperiți. Desenați mai întâi marginea folosind o pensulă fină, apoi vopsiți restul cercului.

Vopsiți peretele cu vopsea magnetică și lac pentru tablă

Poate doriți să scrieți pe perete, să desenați ceva sau să așezați magneți. Creați-vă un memoboard cu vopsea magnetică sau lac pentru tablă, cu siguranță le va face plăcere și copiilor. Vopseaua magnetică se acoperă ușor cu orice vopsea de dispersie. Tablourile devin astfel magnetice. Lacul întunecat pentru tablă este rezistent la murdărie și oferă senzația de mai mult spațiu.

Sfat: dacă combinați vopseaua magnetică și vopseaua pentru tablă, obțineți o suprafață magnetică peste care se poate scrie cu cretă.
Family Time Stil de amenajare 03

Așa funcționează:

 • Acoperiți suprafața vizată cu bandă adezivă pentru vopsit.
 • Amestecați puternic în vopseaua magnetică (particulele de fier se depun pe fundul recipientului după un timp).
 • Aplicați vopseaua cu o rolă din spumă, cu o rolă cu peri scurți sau cu o pensulă.
 • Lăsați peretele se usuce cel puțin 4 ore și aplicați apoi cel de-al doilea strat de vopsea magnetică.
 • Lăsați peretele se usuce alte 4 ore și aplicați apoi un al treilea strat (suficient pentru magneții de frigider uzuali din comerț).
 • După 24 de ore, puteți aplica vopseaua pentru table de scris peste suprafața magnetică.
 • Amestecați puternic vopseaua pentru tablă și aplicați-o cu ajutorul unei pensule pentru lac sau a unui trafalet.
 • După 12 ore puteți scrie cu creta pe suprafață sau o puteți orna cu magneți de decor.

Nu aveți chef să vopsiți? Apelați la folie adezivă. Se aplică cât ați bate din palme și se poate desena imediat pe ea.

Vopsirea modelelor de perete folosind șabloane

Modelul dumneavoastră este format din mici cercuri, dreptunghiuri sau alte forme? Creați-vă un șablon, astfel ca toate formele să aibă aceeași dimensiune. Valabil și dacă doriți să vopsiți nori sau stele. Se recomandă să realizați șablonul din carton subțire sau din hârtie pentru construcție.

Dacă formele sunt mici, le puteți picta direct. Dacă șablonul este mai mare, trasați-l cu un creion, acoperiți marginea cu bandă adezivă pentru vopsit, umpleți spațiile dintre perete și banda adezivă și colorați apoi forma.

Vopsirea pereților cu bordură

Dacă vopsiți un perete dintr-o încăpere mică folosind o singură culoare, se recomandă să aveți în vedere lăsarea unei borduri albe. Camera va părea astfel mai înaltă, iar spațiul, mai generos. Desigur, puteți lăsa o margine și în camerele mai mari, dacă doriți pur și simplu să obțineți o senzație aerisită a spațiului.

Pregătirea pentru vopsirea pereților cu bordură se diferențiază doar în ceea ce privește mascarea.
Vopsirea peretilor 05

Vopsirea pereților cu bordură, iată cum se procedează:

 • Măsurați o bordură de 5 - 10 centrimetri folosind rigla și schițați liniile cu creionul.
 • Aplicați bandă adezivă urmând liniile marcate de creion și ștergeți creionul cu o gumă de șters. Fixați bine banda adezivă.
 • Înainte de a începe vopsitul, aplicați vopsea albă pe banda de mascare și pe perete. Umpleți astfel spațiile goale dintre banda de mascare și perete și evitați pătrunderea vopselei. Lăsați vopseaua albă să se usuce bine.
 • Apoi vine rândul vopselei lavabile. Începeți cu marginile și vopsiți-le cu ajutorul unei pensule. Folosiți trafaletul pentru a întinde vopseaua în exces, întrucât pensulele absorb mai multă vopsea decât trafaleții.
 • Pentru prize, întrerupătoare și alte locuri înguste se recomandă, de asemenea, să folosiți o pensulă.
 • Apoi puteți vopsi suprafața cu trafaletul; lucrați mereu de sus în jos și suprapuneți întotdeauna rola cu stratul anterior de vopsea, pentru o aplicare uniformă.
 • Nu uitați să ștergeți bine pensulele și trafaleții, pentru a evita acumularea de prea multă vopsea pe perete.
 • Îndepărtați încet banda adezivă imediat după vopsire. Așteptați până când vopseaua s-a uscat complet înainte de a introduce înapoi întrerupătoarele și prizele și înainte de a așeza mobilierul.

Vopsirea unui perete din beton

Peretele din beton nu trebuie să rămână gri, și el se poate colora. Trebuie să începeți prin a vă pune întrebarea esențială: peretele este din beton aparent sau gata preparat? Betonul aparent are o suprafață netedă, iar cel gata preparat, rugoasă.

În cazul betonului aparent se folosește ulei la turnare, în vederea decofrării. Trebuie să țineți cont de acest lucru atunci când vopsiți. Grundul trebuie să includă poliuretan, pentru ca vopseaua să reziste. Vopsirea unui perete din beton funcționează bune cu o vopsea lavabilă cu timp redus de uscare și care să permită circulația aerului.

Vopsirea unui perete din beton - iată cum se procedează:

 • Uniformizați peretele înainte de vopsire folosind hârtie abrazivă și curățați-l cu o perie sau cu o mătură pentru a îndepărta praful și depunerile. Ștergeți încă o dată cu un burete umed.
 • Dacă există denivelări sau goluri în perete, umpleți-le cu chit pentru beton sau cu un material de umplere pentru rosturi.
 • Aplicați un strat aderent ca grund. Aveți grijă să folosiți o nuanță mai deschisă decât vopseaua, pentru a evita ca grundul să devină vizibil prin vopsea.
 • În locul unul strat de vopsea gros, în cazul betonului se recomandă să aplicați 2-3 straturi mai subțiri. Folosiți pentru asta un trafalet.
 • Dacă peretele din beton este grosier, diluați vopseaua cu 10% apă, îi veți crește vâscozitatea și se va aplica mai bine.
 • Aplicați culoarea de sus în jos și de la dreapta la stânga și așteptați până când fiecare strat s-a uscat bine.

Vopsirea pereților tencuiți

Vopseaua trebuie aplicată direct peste tencuială? Există avantaje: este sănătos pentru locuit, întrucât pereții tencuiți pot regla umiditatea. Scutiți efort, pentru că nu este necesar să tapetați. Nu există defecte nevăzute sub tapet. Peretele se repară ușor și se poate modifica cu ușurință.

Veți avea nevoie de grund și în acest caz, pentru ca vopseaua să rămână pe tencuială. Pentru asta, va trebui să verificați mai întâi tipul de tencuială, pentru a găsi grundul potrivit.

Caracteristici Iată cum testați tencuiala Grund corespunzător
Tencuiala se șlefuiește Aplicați vopsea pe perete. Dacă materialul se desprinde, înseamnă că tencuiala se șlefuiește. Grund de profunzime - unește particulele de suprafață.
Tencuiala este absorbantă Pulverizați apă peste o zonă de tencuială. Dacă apa intră în ea, înseamnă că tencuiala este absorbantă. Grund de profunzime - atenuează efectul absorbant al substratului.
Tencuiala nu este absorbantă sau absoarbe extrem de puțin Pulverizați apă peste o zonă de tencuială. Dacă apa se scurge, înseamnă că tencuiala nu este absorbantă. Grund aderent/special - formează un strat la suprafață și asigură o aderență mai bună a vopselei.

În funcție de tencuiala de pe perete, se potrivesc diverse culori. În general se recomandă să aveți grijă ca vopseaua aleasă să permită circulația aerului, astfel ca peretele tencuit să nu-și piardă caracteristica de reglare a umidității. Pentru tencuiala minerală se potrivește vopseaua pe bază de silicați sau cu silicat în dispersie, iar pentru tencuiala de ipsos - vopsea cu silicat în dispersie. Pentru tencuiala de ipsos puteți folosi și vopsele de dispersie, însă acestea reduc capacitatea de respirație a peretului.

Aveți grijă ca grundul să se potrivească cu vopseaua, pentru un rezultat uniform. Alegeți un grund mai deschis decât vopseaua, care să nu fie vizibil prin aceasta la final.

Vopsirea pereților tencuiți, iată cum se procedează:

 • Pentru ca vopseaua să reziste pe tencuială, aceasta din urmă trebuie să fie stabilă. Mai mult, va trebui să îndepărtați grăsimea, praful și murdăria.
 • Periați sau aspirați mai întâi peretele, pentru a îndepărta particulele desprinse și praful. Murdăria persistentă se poate îndepărta cu apă și săpun. Dacă pereții sunt foarte murdari, va fi necesară șlefuirea lor prealabilă. Îndepărtați și resturile de vopsea.
 • Reparați crăpăturile și golurile folosind chit sau chit pentru reparații.
 • Aplicați pe perete grundul potrivit și aveți grijă să acoperiți toată zona.
 • Aplicați apoi două straturi de vopsea peste tencuiala interioară. Aplicați vopseaua în formă de cruce. Prima dată de sus în jos, apoi de la dreapta la stânga.

Pensulă sau trafalet – pentru ce folosim fiecare unealtă?

După ce ați ales vopseaua și grundul, veți avea nevoie de uneltele potrivite: pensule, trafaleți, benzi adezive și altele. Însă ce pensulă e potrivită? Și când e mai bun un trafalet?

 • 
				Pensula plata

  Pensulele plate sunt potrivite pentru vopsirea suprafețelor mai mari.

 • 
				Pensula rotunda

  Pentru lucrări mai fine la margini și în colțuri sunt potrivite pensulele rotunde.

 • 
				Pensule

  Folosiți pensule tip radiator pentru locurile greu accesibile.

 • 
				Trafalet 02

  Rolele capitonate sunt potrivite pentru suprafețele puternic structurate (de ex. tencuială grosieră).

 • 
				Trafalet 03

  Rolele capitonate ușor se pretează pentru majoritatea pereților interiori și a plafoanelor.

 • 
				Trafalet 04

  Rolele cu fir scurt sunt potrivite pentru suprafețele foarte netede.

Ca regulă generală sunt valabile următoarele: cu cât mai mare este suprafața care urmează să fie vopsită, cu atât mai mare trebuie să fie și diametrul rolei.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus