0 Listă favorite 0 Coşul meu
Hornbach Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 04.07.2022 la ora 03:32. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Cea mai bună mașină de tuns iarba

Timp de lectură 12 min.
Cea mai buna masina de tuns iarba

Topul celor mai bune mașini de tuns iarba este aici pentru a veni în ajutorul tău cu produse care îți vor face viața mai ușoară! Oricărui gospodar îi va fi de folos un astfel de instrument, mai ales dacă alege facilitățile și caracteristicile potrivite nevoilor sale!

Cea mai bună mașină de tuns iarba - Clasament TOP 3

Iată aici TOP mașini de tuns iarba pe care trebuie să le ai în gospodăria ta! Modelele de mai jos beneficiază de tehnologii avansate, manevrabilitate ușoară și performanță, pentru ca tu să te bucuri de cele mai bune echipamente pentru îngrijirea curții, grădinii sau livezii.

Produs Mașină de tuns iarba pe benzină Atlet 909, 1,84 kW Mașină de tuns iarba pe bază de acumulator Makita DLM382ZPM2 18 V Mașină electrică de tuns iarba Bosch, 1700 W
Caracteristici Putere: 1,84 kW.
Capacitate cilindrică: 79 cm³.
Lățime de tăiere: 42,5 cm.
Combustibil: benzină fără plumb.
Capacitate rezervor: 1,2 l.
Conținut ulei: 400 ml.
Tip întrerupător: pe mâner.
Sistem de start motor: coardă pornire.
Înălțime tăiere min-max: 25 mm - 65 mm.
Greutate: 26 kg.
Material șasiu: tablă de oțel.
Funcție de acționare: cu roată.
Volum dispozitiv colectare: 45 l.
Tensiune: 36 V.
Capacitate: 4 Ah.
Tehnologie: Li-Ion.
Număr acumulatori: 2 acumulatori și încărcător.
Lățime de tăiere: 38 cm.
Coș colectare.
Întrerupător pe mâner.
Înălțime tăiere min-max: 20 mm - 75 mm.
Greutate cu acumulatorul inclus: 22,2 kg.
Material șasiu: Tablă de oțel.
Recomandare suprafață: pentru până la 550 m².
Tip de motorizare: acumulator.


Putere: 1.700 W.
Tensiune rețea: 0 V - 230 V.
Lățime de tăiere: 41 cm.
Recomandare suprafață:
pentru până la 660 m².
Întrerupător pe manetă.
Volum dispozitiv colectare:
50 l.
Înălțime tăiere min-max:
20 mm - 80 mm.
Greutate: 16 kg.
Material șasiu: plastic.
Dispozitiv colectare:
Coș colectare.


Argumente pro Ajustare în înălțime
de 5 ori.

Una dintre cele mai bune mașini de tuns iarba, deoarece poate fi folosită pentru până la 1000 m².
Acumulatori și încărcător incluse.

Reglabil pe înălțime pe diverse niveluri.

Kit pentru mulcire disponibil opțional.
Ajustarea în înălțime de 7 ori, Central.

Kit pentru mulcire disponibil opțional.

Utilizare ușoară datorită greutății reduse.
Argumente contra Are o singură viteză.

Are o greutate destul de mare.
Nu dispune de funcție de acționare.

Are un preț destul de ridicat.
Plasticul din componența sa se poate zgâria ușor.

1.1. Cea mai bună mașină de tuns iarba cu acumulator

Dacă ești în căutarea unor mașini de tuns iarba bune cu acumulator, aici vei găsi soluția nevoilor tale! Acest echipament îți oferă o libertate de mișcare foarte mare, datorită faptului că nu mai depinde de un cablu electric. De asemenea, au o greutate mică în comparație cu celelalte tipuri și sunt silențioase.

Mașină de tuns iarba pe bază de acumulator Einhell GE-CM 18 V

Acest model se bazează pe o tehnologie Li-Ion și un tip de motorizare cu acumulator, fiind perfect pentru curțile de dimensiuni mici și medii. Timpul de încărcare este unul scurt de doar 120 de minute, ceea ce face ca mașina de tuns iarba să poată fi folosită oricând ai nevoie.

Avantaje Dezavantaje
 • întrerupător pe manetă
 • volum dispozitiv colectare de 25 l
 • preț avantajos
 • materialul de șasiu este din plastic

Mașină de tuns iarba pe bază de acumulator Worx WG743E 40 V

O mașină de tuns iarba bună, perfectă pentru spațiile verzi de dimensiuni generoase, având o suprafață recomandată de utilizare de până la 500 m². Modelul dispune de doi acumulatori și un timp scurt de încărcare, iar acest lucru înseamnă că echipamentul poate fi folosit fără întrerupere.

Avantaje Dezavantaje
 • ajustare în înălțime de 6 ori
 • kit pentru mulcire integrat
 • timp de încărcare de 120 de minute
 • preț ridicat

Mașină de tuns iarba pe bază de acumulator Gardena 22/18 V

Acest produs se află în topul mașinilor de tuns gazonul care au o manevrabilitate foarte ușoară și o greutate redusă. Are o capacitate de 2,5 Ah, înălțime de tăiere de maxim 50 mm și o lățime de tăiere de 22 cm, ceea ce face ca mașina să poată fi folosită și în spațiile înguste sau greu accesibile.

Avantaje Dezavantaje
 • se poate utiliza și pentru mulci
 • greutate cu acumulator inclus de 4,7 kg
 • are un singur acumulator

1.2. Cea mai bună mașină de tuns iarba pe benzină

Topul cu cele mai bune mașini de tuns gazonul pe benzină vine în întâmpinarea nevoilor tale cu produse inovatoare, indispensabile oricărei curți și grădini. Acest model nu depinde de conectarea la sursa de energie electrică, iar existența combustibilului oferă garanția unui motor cu putere mare.

Maşină de tuns iarba pe benzină Stanley, 4,3 CP, 3,20 kW

Un astfel de produs poate fi utilizat pentru tunsul ierbii, mulcire și aerisite, ceea ce îl face ajutorul de încredere al oricărui gospodar. Motorul Loncin acoperă o suprafață de dimensiuni foarte mari, iar capacitatea rezervorului de 60 l este perfectă pentru folosirea mașinii un timp îndelungat.

Avantaje Dezavantaje
 • utilizare pe suprafețe de minim 2000 m²
 • șasiul este realizat din metal
 • lățime de tăiere de 51 cm
 • preț ridicat

Mașină de tuns iarba pe benzină Makita PLM4120N, 2,6 kW

Modelul pentru mulci și tuns iarba se poate folosi pe suprafețe de până la 1000 m², ceea ce îl face perfect pentru curți medii și mari. De asemenea, motorul Briggs & Stratton are o putere mare, mașina putând fi folosită fără întrerupere.

Avantaje Dezavantaje
 • ajustare în înălțime de 5 ori
 • capacitate cilindrică de 140 cm³
 • lățime de tăiere de 41 cm
 • are o greutate mare
 • capacitate mică a rezervorului

1.3. Cea mai bună mașină de tuns iarba electrică

Pentru curțile de dimensiuni mici și medii, modelul electric este cea mai potrivită alegere. Tunderea ierbii este o operațiune care trebuie realizată destul de des, iar pentru a o face perfect, ai nevoie de ustensile rezistente, silențioase și fiabile.

O mașină de tuns iarba extrem de performantă, generoasă în ceea ce privește suprafața recomandată de utilizare, mai ales că este vorba despre un model dependent de cablu electric.

Mașină electrică de tuns iarba Makita ELM 3720, 1400 W

Avantaje Dezavantaje
 • material de șasiu din oțel
 • utilizare pentru până la 500 m²
 • model reglabil pe înălțime pe diverse niveluri
 • este destul de grea

Maşină electrică de tuns iarba Flymo, 1100 W, inclus Trimmer

Acest model are un design extrem de interesant, dar și de calitativ, cu o putere de 1.100 W și o lățime de tăiere de 32 de cm, ce poate face munca grea în locul tău. De asemenea, are o greutate mică, ceea ce îl face fiabil.

Avantaje Dezavantaje
 • material de șasiu din oțel
 • preț avantajos
 • trimmer inclus
 • nu are kit pentru mulcire

Mașină electrică de tuns iarba BOSCH Rotak 32, 1200 W

Modelul este potrivit pentru curțile de dimensiuni mici, având o lățime de tăiere de 32 cm, potrivită chiar și pentru spațiile greu accesibile ale grădinii.

Avantaje Dezavantaje
 • greutate de 7 kg
 • dispozitiv de colectare de 31 l
 • pentru suprafețe de până la 350 m²

Cum aleg o mașină de tuns iarba bună?

Atunci când ești în căutarea unei mașini de tuns iarba trebuie să iei în considerare mai mulți factori, printre care caracteristicile acesteia și nevoile pe care le ai. Pentru că există mai multe modele disponibile, sfaturile de mai jos te vor ajuta să găsești produsul perfect pentru tine. Iată câteva funcționalități importante!

Masina de tuns iarba cu acumulator

 • Manevrabilitatea. Orientează-te către un model ușor de folosit, care poate fi împins, fără să depui prea mult efort. De asemenea, mânerul trebuie să poată fi reglat pe înălțime, pentru a putea fi utilizat de oricine.
 • Puterea motorului. Acesta influențează în mod direct performanțele produsul tău, de aceea este o caracteristică de luat în seamă. Orientează-te spre modele care au cel puțin 1200 W.
 • Modelul. Există mai multe tipuri de mașini de tuns, printre care cel electric, cu acumulator, pe benzină sau roboți. Fiecare vine cu avantajele și dezavantajele sale, de aceea, trebuie să știi dacă ai nevoie de o putere mare a motorului, utilizare cu acumulator sau posibilitatea de a lega la prelungitor cablul mașinii.
 • Tipul de colectare. Poți opta pentru o mașină de tuns gazonul cu sau fără sac de colectare. Prima variantă adună iarba mărunțită într-un recipient, iar cea de-a doua o împrăștie în laterale.
 • Suprafața de tuns. În specificațiile tehnice ale fiecărui produs este menționată suprafața recomandată de tuns pe care o poate cuprinde utilajul. Această decizie trebuie luată în funcție de dimensiunea curții sau livezii tale, pentru a putea acoperi o suprafață cât mai mare.

Mărci recomandate de HORNBACH

Producătorul este un alt factor extrem de important pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când faci o astfel de alegere. Acesta este esențial din mai multe motive, printre care calitatea materialelor folosite, atenția la detalii, funcționalitățile, dar și tehnologia investită. De aceea, noi venim în întâmpinarea nevoilor tale cu mărci de top în care poți avea încredere!

3.1. Marca Ruris

Ruris se focusează pe tehnologie, inovare, optimizarea proceselor și a produselor, având misiunea de a face clienților viața mai ușoară. Fiind unul dintre cele mai mari și mai importante branduri din România de motoutilaje care combină designul cu eficiența, lucrează alături de ingineri experți pentru a realiza soluții de îngrijire și curățare a curților, grădinilor și livezilor.

Produsele lor au un raport calitate/preț avantajos și vei putea găsi modele extrem de calitative la prețuri accesibile tuturor bugetelor.

3.2. Marca Makita

Makita este o companie fondată în 1915 în Japonia, axată pe furnizarea de scule profesionale, atât pentru gospodarii pasionați, cât și pentru persoanele care lucrează în domeniu. Datorită cercetării investite, marca reușește să ofere oamenilor produse inovatoare cu cele mai noi tehnologii încorporate.

Mașinile de tuns gazonul din oferta lor sunt extrem de variate, având caracteristici și funcții diferite, însă toate se axează pe același lucru: calitatea. Prețurile lor pot varia de la cele mai accesibile, până la cele mai ridicate.

3.3. Marca Bosch

Bosch este una dintre cele mai populare branduri din România, în care cumpărătorii au avut întotdeauna încredere. Tocmai de aceea, motoutilajele lor sunt de o calitate înaltă, dispun de funcții variate și extrem de utile pentru munca ta de zi cu zi.

În ceea ce privește prețul produselor lor, acestea sunt accesibile pentru oricine își dorește o mașină de tuns iarba cu adevărat fiabilă.

Cum se folosește o mașină de tuns iarba

În primul rând, trebuie să citești manualul de utilizare, pentru a evita deteriorările produsului, dar mai ales vătămările corporale. De aceea, echipamentul de protecție nu este doar o opțiune, ci un lucru obligatoriu. Mai mult decât atât, iarba nu trebuie tunsă în apropierea altor persoane, nu este indicat ca cei mici să folosească acest motoutilaj și trebuie să porți încălțăminte solidă ori de câte ori o vei folosi.

În al doilea rând, înainte de a pune produsul în funcțiune trebuie să te asiguri că pe sol nu există obiectele care ar putea să deterioreze lama sau să fi prinse și aruncate dinspre partea inferioară a platformei. Mai mult decât atât, zonele umede ale grădinii trebuie să fie evitate.

De asemenea, nu este indicat ca iarba să fie tunsă pe pante cu o înclinație mai mare de 15 grade, pentru a se evita riscul de accidentare.

Așadar, acestea sunt părerile și recomandările pentru mașinile de tuns iarba. Ia în considerare sfaturile de mai sus și nu ezita să achiziționezi cel mai bun motoutilaj pentru nevoile tale!

Masini de tuns iarba cu acumulator

Întrebări și răspunsuri frecvente despre mașina de tuns iarba

Acumulatorul se încarcă într-un anumit timp și utilajul poate fi folosit fără a fi conectat la priza electrică, în timp ce modelul din urmă este dependent de priză.

Ambele mașini de tuns iarba pot fi folosite fără conexiune electrică, însă cea cu benzină are o putere a motorului mult mai mare decât cea cu acumulator.

Produsele care funcționează cu combustibil îți vor satisface nevoile.

Nu există o greutate standard, însă este indicat să te orientezi către modele cât mai ușoare, pentru a le putea manevra.

Prima variantă te va ajuta să întreții curtea mult mai ușor, însă dacă ai o grădină mare, va trebui să golești sacul destul de des.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus
HORNBACH