0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 05.12.2023 la ora 17:58. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Cea mai bună mașină de tuns iarba

Cea mai bună mașină de tuns iarba

Topul celor mai bune mașini de tuns iarba este aici pentru a veni în ajutorul tău cu produse care îți vor face viața mai ușoară! Oricărui gospodar îi va fi de folos un astfel de instrument, mai ales dacă alege facilitățile și caracteristicile potrivite nevoilor sale!

Cea mai bună mașină de tuns iarba - Clasament TOP 3

Iată aici TOP mașini de tuns iarba pe care trebuie să le ai în gospodăria ta! Modelele de mai jos beneficiază de tehnologii avansate, manevrabilitate ușoară și performanță, pentru ca tu să te bucuri de cele mai bune echipamente pentru îngrijirea curții, grădinii sau livezii.

Produs Mașină de tuns gazonul pe bază de acumulator Ego Power LM2135E-SP 56 V acumulator și încărcător incluse Mașină de tuns iarba pe bază de acumulator Makita DLM382ZPM2 18 V Mașină electrică de tuns iarba Bosch, 1700 W
Caracteristici Tensiune: 56 V.
Lățime de tăiere: 52 cm.
Înălțime tăiere min-max: 25 mm - 90 mm.
Greutate: 33 kg.
Material șasiu: plastic.
Funcție de acționare: cu acționare cu roată.
Volum dispozitiv colectare: 70 l.
Tensiune: 36 V.
Capacitate: 4 Ah.
Tehnologie: Li-Ion.
Număr acumulatori: 2 acumulatori și încărcător.
Lățime de tăiere: 38 cm.
Coș colectare.
Întrerupător pe mâner.
Înălțime tăiere min-max: 20 mm - 75 mm.
Greutate cu acumulatorul inclus: 22,2 kg.
Material șasiu: Tablă de oțel.
Recomandare suprafață: pentru până la 550 m².
Tip de motorizare: acumulator.


Putere: 1.700 W.
Tensiune rețea: 0 V - 230 V.
Lățime de tăiere: 41 cm.
Recomandare suprafață:
pentru până la 660 m².
Întrerupător pe manetă.
Volum dispozitiv colectare:
50 l.
Înălțime tăiere min-max:
20 mm - 80 mm.
Greutate: 16 kg.
Material șasiu: plastic.
Dispozitiv colectare:
Coș colectare.


Argumente pro Ajustare în înălțime pe diverse niveluri.

Una dintre cele mai bune mașini de tuns iarba, deoarece poate fi folosită pentru până la 1000 m².
Acumulatori și încărcător incluse.

Reglabil pe înălțime pe diverse niveluri.

Kit pentru mulcire disponibil opțional.
Ajustarea în înălțime de 7 ori, Central.

Kit pentru mulcire disponibil opțional.

Utilizare ușoară datorită greutății reduse.
Argumente contra Are o presiune sonoră de 80 dB.

Este confecționată din plastic.

Preț ridicat.
Nu dispune de funcție de acționare.

Are un preț destul de ridicat.
Plasticul din componența sa se poate zgâria ușor.

1.1. Cea mai bună mașină de tuns iarba cu acumulator

Dacă ești în căutarea unor mașini de tuns iarba bune cu acumulator, aici vei găsi soluția nevoilor tale! Acest echipament îți oferă o libertate de mișcare foarte mare, datorită faptului că nu mai depinde de un cablu electric. De asemenea, au o greutate mică în comparație cu celelalte tipuri și sunt silențioase.

Mașină de tuns gazonul pe bază de acumulator Worx WG779E 40 V

Mașina de tuns iarba este echipată cu doi acumulatori Litiu-Ion ce dispun fiecare de peste 2,5 Ah la o tensiune de 40 V. Timpul de încărcare este unul relativ scurt, de doar 150 de minute, ceea ce face ca mașina de tuns iarba să poată fi folosită oricând aveți nevoie.

Avantaje Dezavantaje
 • lățime de tăiere 34 cm
 • greutate cu acumulatorul inclus 30 kg
 • volum dispozitiv colectare de 30 l
 • materialul de șasiu este din plastic

Mașină de tuns iarba pe bază de acumulator Worx WG743E 40 V

O mașină de tuns iarba bună, perfectă pentru spațiile verzi de dimensiuni generoase, având o suprafață recomandată de utilizare de până la 500 m². Modelul dispune de doi acumulatori și un timp scurt de încărcare, iar acest lucru înseamnă că echipamentul poate fi folosit fără întrerupere.

Avantaje Dezavantaje
 • ajustare în înălțime de 6 ori
 • kit pentru mulcire integrat
 • timp de încărcare de 120 de minute
 • preț ridicat

Mașină de tuns iarba pe bază de acumulator Gardena 22/18 V

Acest produs se află în topul mașinilor de tuns gazonul care au o manevrabilitate foarte ușoară și o greutate redusă. Are o capacitate de 2,5 Ah, înălțime de tăiere de maxim 50 mm și o lățime de tăiere de 22 cm, ceea ce face ca mașina să poată fi folosită și în spațiile înguste sau greu accesibile.

Avantaje Dezavantaje
 • se poate utiliza și pentru mulci
 • greutate cu acumulator inclus de 4,7 kg
 • are un singur acumulator

1.2. Cea mai bună mașină de tuns iarba pe benzină

Topul cu cele mai bune mașini de tuns gazonul pe benzină vine în întâmpinarea nevoilor tale cu produse inovatoare, indispensabile oricărei curți și grădini. Acest model nu depinde de conectarea la sursa de energie electrică, iar existența combustibilului oferă garanția unui motor cu putere mare.

Mașină de tuns gazonul pe benzină MHB42P 2,6 kW

MHB42P este un produs ce poate fi folosit pentru a tunde iarba din curte sau grădină. Lățimea de tăiere este de 4,1 cm, iar recomandarea suprafeței pe care se poate folosi această mașină de tuns este de până la 1000 m².
Capacitatea cilindrică este de 150 cm³, iar greutatea mașinii de tuns iarba este de 24,5 kg.

Avantaje Dezavantaje
 • utilizare pe suprafețe de maxim 1000 m²
 • șasiul este realizat din tablă de oțel
 • lățime de tăiere de 4,1 cm

-

Mașină de tuns gazonul pe benzină MHB51S 3,1 kW

Mașina de tuns iarba se poate folosi pentru suprafețe de până la 1400 m² ceea ce o face potrivită pentru curțile de mari dimensiuni. Lățimea de tăiere a mașinii este de 51 cm, iar greutatea ajunge la 33 kg.

Avantaje Dezavantaje
 • ajustare în înălțime de 7 ori
 • capacitate cilindrică de 173 cm³
 • lățime de tăiere de 51 cm
 • are o greutate mare

1.3. Cea mai bună mașină de tuns iarba electrică

Pentru curțile de dimensiuni mici și medii, modelul electric este cea mai potrivită alegere. Tunderea ierbii este o operațiune care trebuie realizată destul de des, iar pentru a o face perfect, ai nevoie de ustensile rezistente, silențioase și fiabile.

Mașină electrică de tuns iarba Makita ELM 3720, 1400 W

O mașină de tuns iarba extrem de performantă, generoasă în ceea ce privește suprafața recomandată de utilizare, mai ales că este vorba despre un model dependent de cablu electric.

Avantaje Dezavantaje
 • material de șasiu din oțel
 • utilizare pentru până la 500 m²
 • model reglabil pe înălțime pe diverse niveluri
 • este destul de grea

Mașină electrică de tuns iarba, 2000 W, 420 mm, 40 l

Această mașină de tuns iarba este potrivită pentru suprafețele de până la 500 m², are o putere de 2.000 W și o lățime de tăiere de 42 cm, ceea ce înseamnă mai puțin timp alocat întreținerii gazonului. De asemenea, are o greutate redusă ce o face ușor de manevrat.

Avantaje Dezavantaje
 • ajustare în înălțime pe diverse niveluri
 • greutate de 13 kg
 • lățime de tăiere de 42 cm

-

Mașină electrică de tuns iarba BOSCH Rotak 32, 1200 W

Modelul este potrivit pentru curțile de dimensiuni mici, având o lățime de tăiere de 32 cm, potrivită chiar și pentru spațiile greu accesibile ale grădinii.

Avantaje Dezavantaje
 • greutate de 7 kg
 • dispozitiv de colectare de 31 l
 • pentru suprafețe de până la 350 m²

Cum aleg o mașină de tuns iarba bună?

Atunci când ești în căutarea unei mașini de tuns iarba trebuie să iei în considerare mai mulți factori, printre care caracteristicile acesteia și nevoile pe care le ai. Pentru că există mai multe modele disponibile, sfaturile de mai jos te vor ajuta să găsești produsul perfect pentru tine. Iată câteva funcționalități importante!

Masina de tuns iarba cu acumulator

 • Manevrabilitatea. Orientează-te către un model ușor de folosit, care poate fi împins, fără să depui prea mult efort. De asemenea, mânerul trebuie să poată fi reglat pe înălțime, pentru a putea fi utilizat de oricine.
 • Puterea motorului. Acesta influențează în mod direct performanțele produsul tău, de aceea este o caracteristică de luat în seamă. Orientează-te spre modele care au cel puțin 1200 W.
 • Modelul. Există mai multe tipuri de mașini de tuns, printre care cel electric, cu acumulator, pe benzină sau roboți. Fiecare vine cu avantajele și dezavantajele sale, de aceea, trebuie să știi dacă ai nevoie de o putere mare a motorului, utilizare cu acumulator sau posibilitatea de a lega la prelungitor cablul mașinii.
 • Tipul de colectare. Poți opta pentru o mașină de tuns gazonul cu sau fără sac de colectare. Prima variantă adună iarba mărunțită într-un recipient, iar cea de-a doua o împrăștie în laterale.
 • Suprafața de tuns. În specificațiile tehnice ale fiecărui produs este menționată suprafața recomandată de tuns pe care o poate cuprinde utilajul. Această decizie trebuie luată în funcție de dimensiunea curții sau livezii tale, pentru a putea acoperi o suprafață cât mai mare.

Mărci recomandate de HORNBACH

Producătorul este un alt factor extrem de important pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când faci o astfel de alegere. Acesta este esențial din mai multe motive, printre care calitatea materialelor folosite, atenția la detalii, funcționalitățile, dar și tehnologia investită. De aceea, noi venim în întâmpinarea nevoilor tale cu mărci de top în care poți avea încredere!

3.1. Marca Ruris

Ruris se focusează pe tehnologie, inovare, optimizarea proceselor și a produselor, având misiunea de a face clienților viața mai ușoară. Fiind unul dintre cele mai mari și mai importante branduri din România de motoutilaje care combină designul cu eficiența, lucrează alături de ingineri experți pentru a realiza soluții de îngrijire și curățare a curților, grădinilor și livezilor.

Produsele lor au un raport calitate/preț avantajos și vei putea găsi modele extrem de calitative la prețuri accesibile tuturor bugetelor.

3.2. Marca Makita

Makita este o companie fondată în 1915 în Japonia, axată pe furnizarea de scule profesionale, atât pentru gospodarii pasionați, cât și pentru persoanele care lucrează în domeniu. Datorită cercetării investite, marca reușește să ofere oamenilor produse inovatoare cu cele mai noi tehnologii încorporate.

Mașinile de tuns gazonul din oferta lor sunt extrem de variate, având caracteristici și funcții diferite, însă toate se axează pe același lucru: calitatea. Prețurile lor pot varia de la cele mai accesibile, până la cele mai ridicate.

3.3. Marca Bosch

Bosch este una dintre cele mai populare branduri din România, în care cumpărătorii au avut întotdeauna încredere. Tocmai de aceea, motoutilajele lor sunt de o calitate înaltă, dispun de funcții variate și extrem de utile pentru munca ta de zi cu zi.

În ceea ce privește prețul produselor lor, acestea sunt accesibile pentru oricine își dorește o mașină de tuns iarba cu adevărat fiabilă.

Cum se folosește o mașină de tuns iarba

În primul rând, trebuie să citești manualul de utilizare, pentru a evita deteriorările produsului, dar mai ales vătămările corporale. De aceea, echipamentul de protecție nu este doar o opțiune, ci un lucru obligatoriu. Mai mult decât atât, iarba nu trebuie tunsă în apropierea altor persoane, nu este indicat ca cei mici să folosească acest motoutilaj și trebuie să porți încălțăminte solidă ori de câte ori o vei folosi.

În al doilea rând, înainte de a pune produsul în funcțiune trebuie să te asiguri că pe sol nu există obiectele care ar putea să deterioreze lama sau să fi prinse și aruncate dinspre partea inferioară a platformei. Mai mult decât atât, zonele umede ale grădinii trebuie să fie evitate.

De asemenea, nu este indicat ca iarba să fie tunsă pe pante cu o înclinație mai mare de 15 grade, pentru a se evita riscul de accidentare.

Așadar, acestea sunt părerile și recomandările pentru mașinile de tuns iarba. Ia în considerare sfaturile de mai sus și nu ezita să achiziționezi cel mai bun motoutilaj pentru nevoile tale!

Masini de tuns iarba cu acumulator

Întrebări și răspunsuri frecvente despre mașina de tuns iarba

Care este diferența dintre o mașină de tuns iarba cu acumulator și una electrică?

Acumulatorul se încarcă într-un anumit timp și utilajul poate fi folosit fără a fi conectat la priza electrică, în timp ce modelul din urmă este dependent de priză.

Mașină de tuns gazonul cu benzină sau cu acumulator?

Ambele mașini de tuns iarba pot fi folosite fără conexiune electrică, însă cea cu benzină are o putere a motorului mult mai mare decât cea cu acumulator.

Ce mașină de tuns iarba este bună pentru curțile mari?

Produsele care funcționează cu combustibil îți vor satisface nevoile.

Ce greutate trebuie să aibă mașina de tuns iarba?

Nu există o greutate standard, însă este indicat să te orientezi către modele cât mai ușoare, pentru a le putea manevra.

Mașină de tuns gazonul cu sau fără sac de colectare?

Prima variantă te va ajuta să întreții curtea mult mai ușor, însă dacă ai o grădină mare, va trebui să golești sacul destul de des.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus