0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
30.11.2023 08:00 - 21:00
01.12.2023 08:00 - 21:00
Aţi imprimat această informaţie în 28.11.2023 la ora 12:48. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Grădinăritul pentru cei mici

Grădinăritul pentru cei mici

Atunci când copiii dumneavoastră au voie să participe la semănat, săpat și plivit buruieni, sunt ca și programate din start mâini de copil murdare de pământ și ochi de copii care strălucesc. Acest lucru aduce nu doar bucurie, ci transmite și un sentiment de înțelegere a naturii și a mijloacelor de viață. Avem câteva idei pentru dumneavoastră, pentru cum puteți grădinări împreună cu copiii, cu sau fără grădină.

De ce să grădinăriți cu copiii?

Ieșiți în grădină, pentru că dumneavoastră și natura îi puteți învăța câte ceva pe cei mici.

Dacă vă faceți timp, îi puteți învăța pe copiii dumneavoastră cum funcționează natura și ce anume crește și când. Astfel, le veți crea amintiri frumoase din copilărie și le veți arătați micilor dumneavoastră grădinari cum să abordeze ei înșiși natura.

Cu un răsad de legume propriu învață să preia responsabilitatea și, totodată, de unde vin fructele și legumele din supermarket. Nu oferim nicio garanție, dar este posibil chiar ca, prin grădinărit, una sau alta dintre legume să ajungă mai des în farfuriile copiilor dumneavoastră.

Dacă copiii dumneavoastră vă ajută să plantați grădina, puteți crea împreună spații de viață pentru albine, fluturi și alte animale utile. Astfel, cei mici vor învăța într-un mod jucăuș conexiunile din ecosistemul nostru.

de ce sa gradinariti cu copiii

Cum să îi entuziasmați pe copii de grădinărit?

Sunteți eroul copiilor dumneavoastră. Dacă mergeți cu entuziasm în grădină, există șanse mari să vă urmeze și copiii dumneavoastră.

Așadar, luați-vă cizmele de cauciuc și treceți la răsaduri. Acolo le puteți arăta copiilor diverse părți ale plantelor, puteți savura cu ei fructe de sezon și le puteți arăta muncile dumneavoastră din grădină. Astfel vor învăța și cât de importantă este îngrijirea grădinii.

Dacă nu aveți grădină, puteți grădinări la fel de bine cu copiii pe balcon, în ghivece mari sau în răsadnițe înălțate. Câte o drumeție prin pădure sau pe câmp este, bineînțeles, la fel de adecvată pentru a le explica diverse plante sau circuitul din natură.

gradinaritul pentru cei mici 2

Plante care nu sunt toxice pentru copii

Este suficient un moment în care să nu-i priviți și deja un fruct sau o plantă ajunge la ei în gură. Cei mici sunt dornici să experimenteze și vor să încerce tot. De aceea este bine să fiți preventivi și să plantați în grădina dumneavoastră numai soiuri de plante care nu sunt toxice. Astfel, copiii dumneavoastră se pot zbengui și descoperi în voie, fără să fie necesar să vă faceți griji.

În tabelul nostru găsiți unele exemple de plante îndrăgite, pe care le puteți planta cu conștiința absolut împăcată în grădina dumneavoastră.

Flori de gheață, floare grasă, fântână chinezească de iarbă, urechea iepurelui, crăițe, lavandă, condurași, floarea soarelui, panseluțe, dalie, gălbenele, trandafiri, crizanteme, panseluțe, begonii
Tei pucios și tei cu frunza mare, salcie creață, răchită, măr ornamental
Soc negru, alun, măceș

Pentru micii dumneavoastră grădinari sunt foarte bine primite plantele din care pot savura ceva. Dacă plantați coacăze, căpșuni, zmeură sau mure, ați asigurat provizia de gustări pentru vară.

Există flori care nu sunt doar aspectuoase, ci și comestibile. Cu acestea, orice farfurie devine imediat un pic mai interesantă:

gradinarit pentru pitici

Proiecte de grădină pentru afară

În grădină este mereu ceva de făcut. Un bun motiv așadar pentru a închide calculatorul, tableta și telefonul mobil și pentru a lua o gură de aer proaspăt.

Aici găsiți o grămadă de idei despre cum îi puteți familiariza în joacă pe copii cu grădinăritul și cu natura.

proiecte de gradina pentru afara

Plantarea fructelor și legumelor

Odată și-odată va fi într-adevăr ceva de recoltat. Dacă plantați cu copiii dumneavoastră fructe și legume, aceștia vor învăța că, la grădinărit, munca grea se întâlnește cu perseverența și cu răbdarea.

Dacă aveți copii mai mici, este suficientă o colaborare în grădină sau pe balcon. Ei vă pot ajuta la semănat, udat și recoltat.

În cazul în care copiii dumneavoastră sunt deja mai mari, le puteți încredința liniștit o porțiune de strat sau o jardinieră de balcon proprie. Astfel vor chibzui ei înșiși ce doresc să planteze și, de asemenea, învață cum să se ocupe ei înșiși de plantele pe care le cresc.

Dacă micii dumneavoastră grădinari au un proiect propriu, trebuie să aveți în vedere ca aceștia să înceapă cu plante care cresc repede. Astfel, răbdarea lor nu va fi pusă la grea încercare, ci se dezvoltă odată cu planta. În acest sens sunt adecvate plante gen floarea soarelui, ridichi sau căpșuni, pentru că acestea evoluează rapid.

După munca în grădină, puteți completa împreună cu copiii dumneavoastră un jurnal al grădinii. Când crește, ce plantă și cum se schimbă aceasta? Ce animale au fost descoperite? Când s-a copt ceva și a putut fi recoltat? Indiferent dacă prin cuvinte, desene sau frunze presate, astfel pot fi reținute cele învățate.

Nu aveți grădină? Nicio problemă, utilizați pur și simplu o răsadniță înălțată de pe balcon, dacă acesta este mare. Dacă balconul este mai mic, puteți amenaja o răsadniță verticală sau puteți lucra cu jardiniere pentru balcon și ghivece mari.

Pictarea jardinierelor pentru balcon sau a ghivecelor din argilă

Și pe balcon poate fi amenajată o grădină strașnică. Pur și simplu pictați ghivecele sau jardinierele pentru balcon din teracotă și plantarea poate începe.

Așa încolțesc toate în grădina dumneavoastră de legume: aici găsiți totul cu privire la tema grădinăritului.

Crearea unei pășuni pentru albine și a unei grădini pentru fluturi

Amenajați-vă grădina împreună cu copiii dumneavoastră, astfel încât aceasta să fie favorabilă pentru albine și fluturi.

Albinele și fluturii sunt eroii pajiștilor noastre. În fiecare ani își îndeplinesc cu hărnicie munca și, prin polenizare, au grijă ca totul să înflorească abundent și să putem recolta fructe din belșug.

Însă, în ultimii ani, atât albinele cât și fluturii și-au pierdut multe dintre locurile de cuibărit și nu mai găsesc hrană suficientă.

Puteți începe foarte simplu cu un amestec de semințe de flori, ca bază de hrană pentru albine.

Pentru ca albinelor și fluturilor să le placă cu adevărat în grădina dumneavoastră sau pe balconul dumneavoastră, puteți planta împreună cu copiii flori care să ofere hrană micilor ajutoare.

În timpul acestei activități le puteți explica, de asemenea, și cât de importante sunt albinele și fluturii pentru ecosistemul nostru și pentru recoltele de succes.

albine

Bombe de semințe construite personal

O surpriză bombă: de aceasta vă puteți îngriji împreună cu copiii dumneavoastră pe câmp sau în propria grădină. Cu bombe de semințe transformați orice suprafață anostă într-un covor de inflorescențe colorate.

Bombele de semințe constau dintr-un amestec de pământ și tencuială de argilă, în care este încorporat material de însămânțare. Aruncați pur și simplu bilele unde doriți să vedeți împreună cu copiii mai multe inflorescențe colorate. Argila protejează semințele de păsări. Atunci când plouă, bila se îmbibă cu apă și semințele încep să se umfle.

Super simplu & fiecare pas reprezintă o mare distracție pentru micii dumneavoastră grădinari. Vă arătăm cum se face - pas cu pas.

bombe de seminte

Aveți nevoie de următoarele:

  O parte material de însămânțare, trei părți tencuială de argilă, cinci părți de pământ, max. o parte apă

 • 
				bile de seminte 1

  Alegeți semințe de flori autohtone, cel mai bine de la plante care atrag insectele utile din zonă, și amestecați-le.

 • 
				bile de seminte 2

  Amestecați semințele, argila și pământul.

 • 
				bile de seminte 3

  Adăugați apă pentru a avea consistența potrivită. Atenție, nu adăugați prea multă apă, altfel nu veți mai putea modela bombele de însămânțat.

 • 
				bile de seminte 4

  Modelați bile de mărimea unor nuci și lăsați-le să se usuce 1-2 zile, într-un loc umbrit.

De respectat în cazul bombelor de semințe

  Bombele de semințe înfloresc așa cum trebuie dacă le îngropați pe jumătate în sol și le mențineți ușor umede în primele zile. Aveți în vedere să utilizați numai semințe de plante locale, pentru a nu deranja echilibrul natural.

Construiți singuri un hotel pentru insecte

O cameră pentru 50, vă rog! În grădina dumneavoastră mișună unele animăluțe utile, care au nevoie de un cămin. Le puteți oferi acest cămin. Construiți împreună cu copiii dumneavoastră un hotel pentru insecte, nu este dificil.

Pentru că, mai ales albinele sălbatice, care își întind cu plăcere tabăra în lemne moarte sau în movile de pământ, au probleme în găsirea unor locuri de cuibărit. Însă și urechelnițele sau păianjenii își caută un cămin.

În timpul construcției, le puteți explica copiilor de ce este atât de important ca și aceste animale să aibă un cămin și cum contribuie ele la creșterea și dezvoltarea grădinilor noastre și a naturii.

Proiecte de plantare împreună cu copiii pentru interior

Cultivarea cresonului

Cu cei mai mici începeți cu lucruri mici. Dacă aveți copii mici, ca prim proiect este adecvată cultivarea cresonului pe pervazul ferestrei. Acest lucru este simplu și își arată repede succesul.

Pentru aceasta nu aveți nevoie decât de o farfurie, de vată sau șervete de bucătărie și de semințe de creson. Important este ca semințele să fie menținute în permanență umede și să nu fie așezate în plin soare arzător.

Pentru ceva mai solicitant, puteți cultiva împreună cu micii dumneavoastră grădinari răsaduri de roșii sau de ardei pe pervazul ferestrei.

cultivarea semintelor pentru germinare

Observarea creșterii plantelor

Nu aveți grădină însă doriți, totuși, să le arătați copiilor dumneavoastră cum cresc fructele și legumele? Acest lucru este posibil fără probleme și pe pervazul ferestrei. Cel mai bine cu resturi de legume. Pentru că din acestea crește destul de rapid ceva nou, spre uimirea copiilor.

Cultivarea salatei

Dacă luați restul unei căpățâni de salată și îl puneți în apă, se dezvoltă rapid rădăcini noi. Noua plantă de salată o puteți replanta apoi într-un ghiveci. Atunci când salata a crescut, o pot recolta copiii dumneavoastră.

 • 
				salata 1
 • 
				salata 2
 • 
				salata 3

Plantarea ciupercilor champignon

Și ciupercile champignon pot fi plantate în ghiveci. Pentru aceasta aveți nevoie de un amestec de compost și substrat pentru plante și de puțin zaț de cafea. Apoi puteți planta codița ciupercii, astfel încât să fie vizibilă partea tăiată de sus. Copiii vor avea apoi sarcina să mențină în permanență pământul umed. Și deja ies ciuperci noi din sol.

 • 
				ciuperci 1
 • 
				ciuperci 2
 • 
				ciuperci 3

Creșterea ananasului

Puteți recultiva și fructe împreună cu copiii dumneavoastră. Însă pentru aceasta, cei mici trebuie să aibă ceva mai multă răbdare. Dacă la ananas tăiați frunzele de la vârf și le așezați în apă pentru două săptămâni, se formează primele rădăcini. Planta crește în primele câteva luni, însă până puteți recolta ceva, trebuie să treacă 2-3 ani.

 • 
				ananas 1
 • 
				ananas 2
 • 
				ananas 3

Încercați, pur și simplu. Indiferent că este vorba de sfeclă, țelină sau cartofi. Cu apă și ceva răbdare le puteți arăta copiilor cum își desăvârșește natura miracolul.

cartof plantat

Teme care v-ar mai putea interesa

Realizarea unei alei de grădină cu pietriș

Alegeți după bunul plac cursul sinuos prin grădină: aleea pietruită. În aceste instrucțiuni vă prezentăm o variantă simplă, precum și o versiune cu dale pentru cunoscătorii, dacă sunteți în căutarea provocării, despre cu ...citește mai mult

În sus