0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 03.02.2023 la ora 13:02. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Mobilier pentru grădină

Timp de lectură 29 min.
Mobilier pentru grădină

Mobilier nou pentru grădină sau terasă! Dacă doriți să vă relaxați în grădină sau pe terasă, aveți o sumedenie de posibilități. Nu pierdeți prea mult timp cu alegerea. Informați-vă despre materiale, rezistența la intemperii și despre trendurile în materie de mobilier de grădină.

Criterii de achiziție importante

Rezistența la intemperii, durata de viață și ușurința întreținerii sunt cele trei criterii care joacă un rol foarte important atunci când luați decizia de a cumpăra mobilier de grădină. În fond, nimeni nu dorește să cheltuiască foarte mult pentru mobilierul pentru terasă, care arată bine doar o vară sau două, după care ajunge la gunoi. Și nici îngrijirea intensivă a mobilierului de grădină nu este chiar pe gustul tuturor.

Pentru a vă putea orienta în această diversitate de materiale și modele diferite, aflați aici tot ce este important de știut pentru a găsi mobilier potrivit pentru terasă și grădină.

Cât este de rezistent la UV mobilierul de grădină din plastic? Cât de repede se usucă după ploaie mobilierul de grădină din ratan sintetic? Este mobilierul de grădină din metal sensibil la murdărie, iar cel din plastic are culorile rezistente și o formă stabilă? Aici aflați răspunsurile la toate aceste întrebări!

Împrieteniți-vă cu mobilierul de grădină! Cine își protejează șezlongurile sau alte piese de mobilier de grădină, precum și parasolarele, mai ales în anotimpurile reci, se va bucura de ele timp îndelungat!

Indicație

Proprietățile materialelor depind, bineînțeles, în mare măsură de calitatea materialului respectiv. În cazul plasticului, de exemplu, diferențele de calitate sunt semnificative. În sortimentul nostru, puteți găsi mobilier de grădină de calitate superioară din plastic care rezistă foarte bine la UV. În cazul mobilierului de grădină din ratan sintetic, diferențele de calitate în materie de rezistență la intemperii sunt de asemenea semnificative. Tabelul următor vă oferă o privire de ansamblu asupra proprietăților materialelor.

Material impermeabil rezistent la căldură/UV ușor poate rugini dificil de întreținut durabil
Material plastic Da mai degrabă sensibil da nu * nu în cazul respectării instrucțiunilor de îngrijire și păstrare
plastic de calitate superioară Da Da Da nu * nu în cazul respectării instrucțiunilor de îngrijire și păstrare
Aluminiu Da Da Da nu * nu Da
Ratan sintetic Da Da nu nu * nu Da
Ratan nu nu nu nu * parțial nu
Lemn (lăcuit) Da Da nu nu * necesită o îngrijire regulată în cazul respectării instrucțiunilor de îngrijire și păstrare
Lemn (uns) nu Da nu nu * necesită o îngrijire regulată
în cazul respectării instrucțiunilor de îngrijire și păstrare
Fontă da Da nu Da nu Da
Plastic armat cu fibre naturale da Da Da nu * nu * în cazul respectării instrucțiunilor de îngrijire și păstrare
Oțel inoxidabil Da Da nu parțial îngrijire redusă Da
Oțel (lăcuit) da Da nu nu nu Da
Oțel (vopsit în câmp electrostatic) Da Da nu nu nu Da
Material textil din fibre de plastic da Da Da nu * nu * în cazul respectării instrucțiunilor de îngrijire și păstrare

* Materialul ca atare nu, însă atenție la șuruburile de legătură și la alte materiale posibile

Mobilier de grădină din lemn

 • 
			Moebel fuer den Garten Holz 3
 • 
			Moebel fuer den Garten Holz 5
 • 
			Moebel fuer den Garten Holz 6
 • 
			Moebel fuer den Garten Holz 1
 • 
			Moebel fuer den Garten Holz 2
 • 
			Moebel fuer den Garten Holz 4

Culori calde și materiale naturale. Există argumente bune în favoarea lemnului. Când este însă mobilierul de grădină din lemn alegerea corectă pentru terasa sau balconul dumneavoastră? În funcție de tipul de lemn, mobilierul de grădină din lemn suportă în mod diferit acțiunea intemperiilor. Aici vă puteți face o primă impresie.

Avantajele mobilierului de grădină din lemn

Aici găsiți câteva argumente care vă pot face să vă decideți pentru mobilier de grădină din lemn.

 • Aceste piese de mobilier sunt foarte robuste, rezistente și au o durată de viață îndelungată, cu condiția să fie bine întreținute.
 • Spre deosebire de plasticul îngălbenit, lemnul care a devenit gri poate fi tratat în mod repetat.
 • Lemnul poate fi vopsit în toate culorile, în funcție de tendințe și de preferințele personale.
 • Spre deosebire de împletiturile rupte, la mobilierul de grădină din lemn se pot realiza mici reparații, de exemplu înlocuirea unor elemente individuale.
 • Băncile de grădină din lemn sunt veritabile simboluri pentru spații de relaxare și au un aspect rustic.
 • La noi puteți găsi mobilier de grădină din lemn prelucrat cu grijă, confecționat garantat din lemn de calitate superioară, provenit din silvicultura ecologică și cu responsabilitate socială.

Diferite tipuri de lemn pentru mobilier de grădină

Durata de viață a mobilierului de grădină depinde în mare măsură de tipul de lemn din care este confecționat. În general, lemnul de conifere tinde să se albăstrească și nu are o durată de viață atât de îndelungată ca lemnul de foioase. Din acest motiv, în special mobilierul din lemn de conifere amplasat afară trebuie pretratat cu un produs adecvat de protecție pentru lemn. Datorită densității sale mai mari, lemnul de foioase este mai rezistent împotriva dăunătorilor și necesită mai puțină îngrijire.

 • În trecut, mobilierul de grădină din lemn din Europa de Nord era confecționat deseori din lemn de conifere sau de fag lăcuit. Deoarece acest lemn este rezistent la intemperii numai dacă stratul de lac este intact, iar piesele de mobilier necesită o îngrijire intensivă, în ultimele decenii acest tip de mobilier a dispărut aproape complet de pe piață.
 • În prezent, primele pe listă sunt esențele tropicale și subtropicale, de exemplu lemnul de tec. Grație concentrației ridicate de uleiuri, aceste esențe de lemn sunt foarte rezistente la intemperii, mucegai și insecte și pot fi folosite în spații exterioare fără a necesita tratare.

În continuare, vă prezentăm cele mai apreciate tipuri de lemn și proprietățile lor:

Tip de lemn Caracteristică
Bangkirai Lemn tropical, roșcat închis, foarte greu și tare. Este rezistent, motiv pentru care este folosit în locurile în care lemnul este supus unor solicitări semnificative. Lemnul bangkirai este tot mai popular ca material pentru mobilier de grădină, deoarece nu putrezește.
Tec Lemnul de tec provine din Asia de Sud-Est. Miezul de lemn este galben. Se întunecă ulterior doar puțin până la o nuanță maro deschis până la închis. Caracteristica lemnului de tec este textura ce seamănă cu niște nervuri negre. Lemnul de tec este foarte rezistent la intemperii! Mobilierul de grădină din lemn de tec poate rămâne afară pe tot parcursul anului. Deoarece este bogat în substanțe uleioase, lemnul de tec poate rămâne netratat, iar după un anumit timp capătă cunoscuta patină gri argintie.
Pin Pinul este o specie răspândită în toată Europa. Lemnul proaspăt de pin are o culoare gălbuie până la roșiatică. După o scurtă perioadă de depozitare, lemnul se întunecă puternic. Acest tip de lemn este bogat în rășini și grăsimi. Rezistă la intemperii mai bine decât lemnul de molid, de exemplu, însă are mai multe crengi. Neavând o protecție proprie, poate prelua multă umiditate. Din acest motiv, lemnul netratat poate putrezi.
Eucalipt Acest gen de plantă cuprinde numeroase specii. Există circa 600 de specii de arbori. Eucaliptul crește foarte rapid. În anumite cazuri, ajunge la o grosime de un metru și la o înălțime de 40 de metri. Grație durității și rezistenței la crăpături, este un lemn foarte populat pentru mobilierul de grădină.
Stejar Lemnul de stejar are o structură foarte puternică și uniformă. Nuanțele variază de la bej până la galben ca mierea. Lemnul foarte rustic și rezistent la intemperii poate fi folosit în practic toate spațiile de locuit, atât tratat, cât și netratat.
Douglasie Bradul Douglas provine din America de Nord, dar a devenit în Europa și în special în Germania un tip de lemn foarte apreciat. Miezul de lemn are o nuanță proaspătă galbenă-maronie până la galben-roșcată, iar expus la lumină se închide până la o nuanță maro-roșcată. Lemnul de conifere este foarte tare și uscat. În plus, datorită inelelor și dungilor pregnante este foarte decorativ.
Salcâmul Lemnul acestei specii de foioase este foarte robust și rezistent. În stare proaspătă, are o nuanță oliv-gălbuie până la maro deschis, iar sub influența luminii se închide până la o nuanță de maro-auriu sau maro deschis ca pielea. Este foarte greu și tare, fiind astfel ideal pentru confecționarea mobilierului de grădină rezistent la intemperii. Lemnul de salcâm nu trebuie impregnat.
Larice Lemnul de larice are un miez maro-roșcat, care se întunecă puternic, precum și un splint alb-gălbui. Conținutul ridicat de rășini reduce daunele provocate de putregai și face ca lemnul de larice să fie un material cu durată lungă de viață, potrivit mai ales pentru zona exterioară. Drept urmare, lemnul este deosebit de dens, tare, robust și rezistent la intemperii.
Akazia Lemnul de akazia este tare și elastic deopotrivă. Această combinație generează proprietăți de rezistență bune. Lemnul de akazia are o rezistență și o durată de viață peste medie. Fisurile naturale ce pot apărea în lemn nu afectează însă rezistența și durata de viață lungă a mobilierului de grădină.

Îngrijirea, curățarea și protejarea mobilierului de grădină din lemn

Mobilierul de grădină se curăță de murdărie și de praf cu o măturică de mână sau o perie fără mâner. Murdăria accentuată, de exemplu pământul lipit, poate fi eliminată fără probleme de pe lemnul tratat cu furtunul de grădină.

Trebuie să evitați curățarea regulată cu apă sau utilizarea detergenților. Aceștia pot ataca protecția lemnului și îl pot umfla.

Razele UV ale soarelui, ploaia, vântul și variațiile de temperatură atacă lemnul. Protejați-vă mobilierul de grădină de vânt și intemperii. În afară de tratamentul aplicat lemnului, importante sunt și depozitarea și curățarea corecte ale mobilierului de grădină.

HORNBACH vă pune la dispoziție un sortiment larg de vopsele de protecție la intemperii, lazuri, uleiuri și emulsii de îngrijire pentru mobilierul dumneavoastră de grădină.

 • Lazurile protectoare asigură o protecție decorativă a lemnului, accentuează structura naturală a acestuia și conferă o protecție pe termen lung împotriva intemperiilor.
 • Vopseaua protectoare are o bună acoperire și protejează pe termen lung de radiația UV și de umiditate.
 • Pentru un tratament preliminar sunt potrivite grunduri de impregnare speciale, care protejează lemnul netratat de albăstrire.
 • O protecție pe termen lung împotriva schimbării culorii în gri a lemnului o oferă Uleiul pentru lemn. Acesta intră adânc în lemn, are efect hidrofug și permite circulația aerului. Pentru diferite tipuri de lemn există uleiuri speciale adaptate la diferitele tipuri. Mobilierul de grădină care are deja o nuanță gri se poate curăța, iar culoarea se poate împrospăta.

Moebel fuer den Garten Holz 7

FSC® - Fără lemn tropical din exploatări ilegale!

Din grijă pentru mediu! Pentru implicarea și inițiativa manifestate încă din anul 1996 în materie de silvicultură ecologică și socială, HORNBACH a fost primul lanț de magazine de materiale de construcții care în anul 2007 a primit râvnitul certificat FSC. Dacă mai demult exista posibilitatea de a achiziționa lemn certificat FSC® doar de la un număr limitat de comercianți specializați în lemn, acum vă stau la dispoziție toate magazinele HORNBACH din Europa, cu mii de produse din lemn cu certificare FSC®, la prețuri mereu mici.

Certificarea pentru comerț conferită de Forest Stewardship Council® care a fost fondat în 1996 este până în prezent cea mai înaltă distincție a implicării permanente în calitate de membru activ al FSC® International. Încă din anul 1996 HORNBACH și-a asumat responsabilitatea voluntar față de organizațiile de protecție a mediului independente precum WORLD WIDE FUND For Nature (WWF) și GREENPEACE de a nu importa lemn necertificat din regiuni tropicale și este astfel pionier în branșa magazinelor de materiale de construcții.

Și profesioniștii în domeniul lemnului profită de această dezvoltare: disponibilitatea asigurată a diverselor produse din lemn certificate facilitează comercializarea modernă responsabilă de produse din lemn la prețuri avantajoase.

Mobilier de grădină din plastic

Ușor de întreținut, rezistent la intemperii și, de regulă, convenabil la preț: acestea sunt argumente imbatabile în favoarea mobilierului de grădină din plastic. Despre acest material pentru mobilier de grădină se spune pe nedrept că ar avea un aspect neplăcut și că nu ar fi bun de nimic. În sortimentul nostru, puteți găsi unele modele ce conving prin calitate și prețuri atractive!

Avantajele mobilierului de grădină din plastic

Aici găsiți câteva argumente care vă pot face să vă decideți pentru mobilier de grădină din plastic.

 • Materialul plastic polipropilenă rezistă extrem de bine la solicitări, este rezistent la căldură și la intemperii și poate fi reciclat.
 • Țesăturile din fibre sintetice cu aspect natural par mediteraneene, fiind însă mai ușor de întreținut decât mobilierul de grădină din lemn autentic.
 • Mobilierul de grădină din plastic este ușor și poate fi mutat cu ușurință dintr-un loc în altul.

 • 
			Moebel fuer den Garten Kunststoff 1
 • 
			Moebel fuer den Garten Kunststoff 2
 • 
			Moebel fuer den Garten Kunststoff 4
 • 
			Moebel fuer den Garten Kunststoff 5
 • 
			Moebel fuer den Garten Kunststoff 6
 • 
			Moebel fuer den Garten Kunststoff 7

În cazul plasticului, diferențele de calitate sunt semnificative

Când vine vorba despre mobilier de grădină din plastic, vă gândiți direct la scaunele albe clasice, care pot fi stivuite, și care au arătat bine doar o vară. În prezent, mobilierul de grădină din plastic nu mai este un simplu loc unde puteți sta jos.
Fiind reciclabil în proporție de 100 %, este ecologic. În plus, este rezistent la intemperii și are o durată lungă de viață. Acestea sunt proprietățile cu care se laudă noua generație de mobilier de grădină din plastic.
Un alt atu important: mobilierul de grădină din plastic de calitate superioară se curăță printr-o simplă ștergere, nu ruginește și nu se corodează. Cu alte cuvinte, aduceți în grădina dumneavoastră un produs de care vă veți bucura timp îndelungat și care nu vă va obliga să îl șlefuiți, lăcuiți sau revopsiți.

Îngrijirea și curățarea mobilierului de grădină din plastic

 • Chiar dacă este rezistent la intemperii, ar fi bine să protejați totuși mobilierul de grădină de intemperii, pentru a preveni ca materialul să se decoloreze și să devină casant. Există huse cu protecție UV specială, dulapuri de grădină și lăzi de depozitare ce vă ajută să preveniți aceste stricăciuni.
 • Mobilierul de grădină de plastic se curăță de murdăria grosieră și de praf fără probleme cu o măturică de mână cu peri fini.
 • Murdăria persistentă poate fi îndepărtată cu detergenți care dizolvă murdăria sau grăsimile sau cu apă curată.
 • Pentru curățarea mobilierului de grădină din plastic, folosiți numai produse fără solvenți, care nu atacă materialul.
 • Mobilierul de grădină din plastic poate fi curățat cu furtunul de grădină. Aceasta este metoda cea mai bună în cazul murdăriei intrate în țesătura din fibre sintetice. Pentru a evita formarea unor pete de apă, ștergeți bine suprafața după spălare.

Moebel fuer den Garten Kunststoff 3

Mobilier de grădină din ratan sintetic

Foarte la modă! De ceva timp, mobilierul de grădină din ratan sintetic se numără printre cele mai îndrăgite tipuri de mobilier de grădină. Mobilierul din ratan sintetic este clasic și elegant, fiind în același timp și extrem de rezistent la intemperii. Asigură pe terasa dumneavoastră o atmosferă de lounge - un ambient de living în aer liber.

Caracteristicile ratanului sintetic

Atenție, pericol de confuzie! Chiar dacă multă lume folosește exprimarea „mobilier de grădină din ratan”, de cele mai multe ori este vorba despre mobilier din ratan sintetic. Acesta este un cu totul alt material.

 • Ratanul este un produs obținut din trunchiul palmierului de ratan. Este foarte flexibil, deoarece lemnul are o structură poroasă. Utilizarea cea mai cunoscută a ratanului sunt coșurile și piesele de mobilier împletite.
 • Ratanul sintetic, pe de altă parte, este un termen generic pentru un material împletit sintetic din polietilenă, dezvoltat ca alternativă la materialul natural ratan. Termenul poliratan, cum i se mai spune ratanului sintetic, este un cuvânt compus din polietlienă și ratan. Însă datorită asemănării vizuale cu ratanul autentic, s-a încetățenit denumirea de mobilier de grădină din ratan.

 • 
			Moebel fuer den Garten Polyrattan 2
 • 
			Moebel fuer den Garten Polyrattan 3
 • 
			Moebel fuer den Garten Polyrattan 4
 • 
			Moebel fuer den Garten Polyrattan 5
 • 
			Moebel fuer den Garten Polyrattan 6
 • 
			Moebel fuer den Garten Polyrattan 7

Avantajele mobilierului de grădină din ratan sintetic

Ratanul sintetic este disponibil ca bandă plată și ca împletitură circulară. În plus, există mobilier din ratan sintetic cu aspect neted tipic de plastic și material împletit, care aproape nu poate fi diferențiat de ratanul original. Ratanul sintetic este utilizat pentru a confecționa coșuri, ghivece pentru plante și garduri, precum și mobilier de grădină. Nu fără motiv, având în vedere numeroasele avantaje ale materialului.

 • Materialul este foarte rezistent la intemperii. Fibrele din plastic ale împletiturii, de exemplu, nu preiau umiditatea. Din acest motiv, mobilierul de grădină din ratan sintetic se usucă rapid după ploaie.
 • Mobilierul de exterior este ușor de întreținut.
 • Structura acestui mobilier este realizată, de regulă, din aluminiu, de care se prinde împletitura. Astfel, mobilierul este foarte stabil pentru a sta pe el.
 • Fibrele de marcă de calitate superioară sunt elastice și întinse deopotrivă grație unei dilatări termice reduse.
 • De regulă, lumina UV nu afectează mobilierul.
 • Mobilierul de grădină cu suprafețe de stat sau lungit din împletitură din ratan sintetic este, de regulă, foarte comod și fără perne, deoarece împletitura ușor elastică nu este rigidă, ca metalul sau lemnul.

Trenduri în materie de mobilier de grădină din ratan sintetic

Fotoliile tip coș pentru grădina de iarnă și terasă sunt piesele clasice în categoria mobilierului de grădină din ratan sintetic. Cu câțiva ani în urmă erau dominante împletiturile mai deschise la culoare, în nuanțe naturale, dar acum sunt la modă nuanțele de maro întunecate. În timp ce în trecut fotoliile tip coș erau rigide, greoaie și nu aveau funcții suplimentare, în prezent există modele cu spătar reglabil.

Fotoliile din ratan sintetic au nevoie, în general, de relativ mult spațiu și nu pot fi stivate. Din aceste motive, fotoliilor de grădină din împletitură nu le este simplu să se impună în rândul mobilierului clasic (mese și scaune), în fața unor alte materiale și tipuri de fotolii.

Moebel fuer den Garten Polyrattan 1

Tendinţă

Trendul în ceea ce privește mobilierul de grădină tip lounge și seturile de mobilier de grădină pentru relaxare merge foarte clar în direcția mobilierului din împletitură de ratan sintetic. Acest mobilier de grădină, de regulă elegant, poate transforma optim o terasă într-un living în aer liber.

Îngrijirea și curățarea mobilierului din ratan sintetic

Mobilierul din ratan sintetic nu are nevoie aproape deloc de îngrijire. Murdăria poate fi îndepărtată cu o cârpă umedă sau cu o perie moale și eventual cu puțină apă cu săpun sau, pur și simplu, cu furtunul de grădină. Pentru murdărie extremă există produse de curățare pentru împletituri sintetice. Nu folosiți dispozitive de curățare cu presiune sau perii foarte dure. Acestea pot deteriora suprafața fibrelor sintetice.

Mobilierul de grădină din ratan sintetic este, de regulă, foarte rezistent la solicitări, iar frigul nu îl afectează prea tare. Recomandăm însă ca atunci când este frig, să depozitați piesele de mobilier într-un spațiu protejat, dacă este posibil. Se recomandă și o husă de protecție, pentru a proteja mobilierul de grădină.

Moebel fuer den Garten Polyrattan 8

Mobilier de grădină din oțel inoxidabil

Exclusivist și elegant - mobilierul de grădină din oțel inoxidabil este modern, clasic și rezistent în timp. Materialul deosebit este la modă în special în combinații de materiale. O componentă din oțel inoxidabil la mobilierul de grădină conferă o valoare sporită oricărei piese de mobilier și o face mai deosebită.

Oțelul inoxidabil contrastează plăcut cu verdele grădinii. În continuare, v-am pregătit informațiile cele mai importante despre mobilierul de grădină din oțel inoxidabil.

Avantajele mobilierului de grădină din oțel inoxidabil

 • Oțelul inoxidabil rezistă la intemperii pe termen lung, chiar și iarna.
 • Siguranța investiției relativizează prețurile oarecum mari ale mobilierului de grădină din oțel inoxidabil, față de cele din fier sau aluminiu.
 • Oțelul inoxidabil din care se face mobilierul de grădină este, de regulă, un aliaj de crom și nichel. Acest oțel este rezistent la apă, vapori de apă, umiditatea aerului, acizi alimentari și acizi organici și anorganici slabi.
 • Mobilierul de grădină din oțel inoxidabil necesită o îngrijire redusă.
 • Mobilierul din oțel inoxidabil este, de regulă, foarte stabil și rigid, chiar și în cazul unor profiluri cu pereți nu foarte groși. În combinație cu textile, împletituri din ratan sintetic sau lemn, se confecționează un mobilier de grădină stabil, care nu este însă foarte greu.
 • Oțelul inoxidabil nu conduce bine căldura. Drept urmare, mobilierul de grădină nu se încinge prea tare vara, ci doar se încălzește plăcut. În zilele răcoroase, materialul rămâne ușor rece. Deoarece senzația poate fi neplăcută la antebrațe, există numeroase piese de mobilier care au mânerele confecționate dintr-un material mai cald sau care sunt îmbrăcate, de ex. cu lemn.
 • Mobilierul de grădină din oțel inoxidabil reprezintă de cele mai mult ori o atracție a grădinii. De regulă, designul este modern și clasic elegant.

Moebel fuer den Garten Edelstahl 1

Trenduri în materie de mobilier de grădină din oțel inoxidabil

Care este trendul în materie de mobilier de grădină din oțel inoxidabil?
Este foarte clar: mixul de materiale.

În continuare, cele mai populare combinații de materiale pentru mobilier de grădină din oțel inoxidabil pentru așezat și stat întins:
 • Mobilier de grădină din oțel inoxidabil/textile Textilenul este partenerul perfect de mix de materiale. Mai ales în combinație cu componente din oțel inoxidabil. În cazul unei calități superioare, materialul este deosebit de ușor de întreținut, rezistent la intemperii, stabil UV, stabil la uleiul de plajă, plăcut la piele, se usucă rapid, este ușor și rezistent la rupere.
 • Mobilier de grădină din oțel inoxidabil/lemn Datorită valorii sale, mai ales lemnul de tec este partenerul perfect pentru oțelul elegant.
 • Mobilier de grădină din oțel inoxidabil/împletitură de ratan sintetic Această combinație de materiale nu este încă atât de frecventă. Ea produce însă un aspect complet armonios.
 • Cadru din oțel inoxidabil/placă din sticlă sau piatră: Aici există posibilități interesante de contraste de materiale!

Îngrijirea și curățarea mobilierului de grădină din oțel inoxidabil

Elegant, însă nepretențios! Mobilierul de grădină din oțel inoxidabil sau mobilierul cu componente din oțel inoxidabil nu au nevoie de o îngrijire specială. Spre deosebire de mobilierul de grădină din lemn, rezistența la intemperii și durata de viață a mobilierului de grădină nu sunt aproape deloc influențate de îngrijire. Nu este obligatorie o îngrijire regulată cu produse de curățare pentru oțel inoxidabil. O dată sau de două ori pe an, puteți freca componentele din oțel inoxidabil cu un produs de curățare special, pentru a preveni sau a îndepărta astfel un eventual strat de rugină.

Există bineînțeles și diferențe de calitate. Mobilierul de grădină de calitate superioară din oțel inoxidabil cu aliaje costisitoare, tehnici de prelucrare și tratamente ale suprafeței speciale este mai puțin sensibil la amprente, pete de grăsime sau altă murdărie față de mobilierul de grădină din oțel inoxidabil din clasa de preț inferioară.

SFAT

Dacă se întâmplă ca mobilierul de grădină din oțel inoxidabil să se murdărească, poate fi curățat fără probleme cu un burete sau cu un detergent blând, fără particule abrazive.

Murdăria și grăsimea pot fi spălate foarte ușor de pe suprafața netedă, aproape fără pori. Pe suprafață se pot forma uneori particule de coroziune. Acestea trebuie îndepărtate cu un produs de curățare pentru oțel inoxidabil.

Componentele metalice folosite frecvent în combinație cu cadre de oțel inoxidabil trebuie bineînțeles tratate după nevoia lor de îngrijire.

Mobilier de grădină din aluminiu

 • 
			Moebel fuer den Garten Aluminium 1
 • 
			Moebel fuer den Garten Aluminium 2
 • 
			Moebel fuer den Garten Aluminium 3

Materialul perfect pentru petrecerile outdoor. Mobilierul de grădină din aluminiu este ușor de întreținut, rezistent la intemperii și cu durată lungă de viață, fiind potrivit pentru grădină, terasă, balcon și grădina de iarnă. Metalul ușor, modern poate fi deplasat cu ușurință și face inutile șezlongurile, balansoarele tip Hollywood și altele asemenea.

Avantajele mobilierului de grădină din aluminiu
Mobilierul de grădină din aluminiu este robust și rezistent la razele UV, îngheț și ploaie.
Mobilierul din aluminiu este ușor de întreținut și inoxidabil.
Aluminiul este un material foarte ușor, astfel încât mobilierul se poate muta sau stivui într-o clipită.

Aluminiul este un material ideal pentru confecționarea cadrelor pentru combinarea cu textile sau cu piesele din țesătură de fibre sintetice.
Produsele noastre din aluminiu sunt vopsite în câmp electrostatic și au aplicat un strat de protecție împotriva ruginii.
Mobilierul de grădină este disponibil în design modern și mai ales în combinație cu textile pentru așezat, ce oferă un grad ridicat de confort la ședere.

Trenduri în materie de mobilier de grădină din aluminiu

Pe lângă mobilierul de grădină din aluminiu plin, tendința merge în direcția mixului de materiale. Fotoliile, băncile, șezlongurile de grădină și alte asemenea sunt în prezent combinate frecvent cu componente din aluminiu. Acest mobilier de grădină este realizat de regulă dintr-un suport cu strat acoperitor, în rare cazuri anodizat, din profil de aluminiu.

Forme tipice:

 • țevi rotunde
 • țevi ovale sau rectangulare
 • sau profile triunghiulare
Deosebit de apreciat este și mobilierul de grădină din aluminiu în combinație cu țesături textile rezistente la intemperii. Mobilierul de grădină combinat cu material textil este de ușor de întreținut, rezistent la intemperii, stabil UV, stabil la uleiul de plajă, plăcut la piele, se usucă rapid, este ușor și totuși rezistent la rupere (dacă este de calitate corespunzătoare).

Combinațiile cu ratan sintetic rezistent la intemperii sunt și ele în vogă. Se întâlnește, de asemenea, mobilier de grădină de calitate superioară cu componente din fontă de aluminiu turnată sub presiune. Îndrăgită este și combinația dintre aluminiu și lemn, care arată foarte elegant dacă are și un design corespunzător.

Îngrijirea și curățarea mobilierului de grădină din aluminiu

Scaunele sau mesele de grădină care stau afară se murdăresc repede. Componentele de aluminiu (vopsite în câmp electrostatic) ale mobilierului de grădină din aluminiu nu necesită însă aproape nicio îngrijire.

Aici am alcătuit pentru dumneavoastră câteva sfaturi pentru îngrijire.

Praful și murdăria grosieră pot fi îndepărtate cu furtunul sau cu apă cu puțin săpun. Puteți folosi și o măturică de mână cu peri fini pentru a elimina murdăria complet. Marginile lăsate de stropii de ploaie sau rouă pot fi îndepărtate cu apă și un detergent ușor. Chiar și murdăria persistentă poate fi eliminată doar cu apă și cu un produs de curățare.
Mobilierul de grădină din aluminiu este rezistent pe orice vreme.
Mobilierul din aluminiu este insensibil la condițiile atmosferice, precum ploaie, vânt, căldură, lumină și frig. Dacă nu doriți să îl lăsați afară pe vreme rea, fiind foarte ușor, poate fi strâns de îndată.

Dacă suprafața se deteriorează, totuși nu ruginește.

Mobilier de grădină din fier

Moebel fuer den Garten Eisen 1

Varianta clasică consacrată în materie de mobilier de grădină! De decenii, nu doar în locuințe private, ci și în restaurante și localuri se optează pentru mobilier de grădină din fier. Nici nu este de mirare! Având în vedere multiplele avantaje ale acestui material robust.

Avantajele mobilierului de grădină din fier

Mobilierul de grădină din fier tratat cu un strat de protecție:

 • este rezistent la intemperii
 • durabil
 • nu necesită îngrijire
 • ușor de curățat
 • stabil

Trenduri în materie de mobilier de grădină din fier

Cu toate că în prezent există numeroase modele de mobilier de grădină din fier cu mix de materiale, de exemplu cu suprafața de ședere din ratan sintetic și cadre de fier acoperite cu strat de protecție, sortimentul este dominat încă de mobilierul din oțel plin. Acest lucru este valabil atât pentru piesele de așezat și stat întins, cât și pentru mesele de grădină din oțel cu strat acoperitor. Însă tot mai multe persoane încep să îndrăgească combinațiile de materiale, precum un suport din fier/oțel cu suprafața de ședere/stat culcat sau plăci de masă combinat cu alte materiale.

Îngrijirea și curățarea mobilierului de grădină din fier

Mobilierul de grădină din fier sau din fier sau oțel cu strat acoperitor nu necesită practic nicio îngrijire. Praful și murdăria, precum polenul sau murdăria de la păsări, pot fi îndepărtate ușor cu furtunul sau cu apă cu puțin săpun.

Nu este necesară nicio îngrijire deosebită. În cazul în care părți ale stratului de protecție s-ar deteriora, este recomandată aplicarea peste zgârieturi sau deteriorări a unui lac special pentru metal. În acest fel, se evită în mare parte formare ruginei.

Mobilier de grădină din mai multe materiale

Combinația este cheia! Amestecul mai multor materiale este una dintre tendințele actuale în materie de mobilier de grădină. Mixul de materiale permite conceperea unor designuri interesante și variate, fără a se renunța la funcționalitatea materialelor individuale. În acest fel, se poate răspunde unor exigențe diferite în materie de aspect, material, funcționalitate și confort al mobilierului de grădină.

Posibile combinații de materiale pentru mobilierul de grădină

 • Băncile pentru grădină sunt disponibile în diferite variante de mix de materiale: metal/împletitură de ratan sintetic sau oțel inoxidabil/lemn. Domină însă în continuare băncile de grădină clasice, de exemplu din lemn masiv.
 • În ceea ce privește mesele de grădină, pe lângă mesele clasice din lemn masiv și cele din oțel, opțiunile sunt aproape infinite în domeniul mixului de materiale. Suporturile din aluminiu sau oțel vopsite în câmp electrostatic sunt combinate cu plăci de lemn, de sticlă, de piatră naturală sau artificială, din plastic sau din materiale compozite și câte și mai câte. Deosebit de îndrăgite sunt modelele clasice cu suport din aluminiu și placă de material plastic.
 • În materie de scaune de grădină, este foarte populară combinația dintre suportul de aluminiu și materiale textile. Tot mai îndrăgite sunt scaunele de grădină cu suport de aluminiu și împletitură de ratan sintetic. La modă sunt și combinațiile dintre oțel inoxidabil și lemn de tec.
 • La capitolul șezlonguri, sunt populare, de exemplu, combinațiile aluminiu/împletitură de ratan sintetic, oțel inoxidabil/lemn de tec sau oțel inoxidabil/țesătură textilă.

 • 
			Moebel fuer den Garten mehrere Materialien 1
 • 
			Moebel fuer den Garten mehrere Materialien 3
 • 
			Moebel fuer den Garten mehrere Materialien 4
 • 
			Moebel fuer den Garten mehrere Materialien 5
 • 
			Moebel fuer den Garten mehrere Materialien 6

Alegerea mobilierului de grădină potrivit

Aveți nevoie de mobilier de grădină nou! Însă ce mobilier se potrivește grădinii și personalității dumneavoastră?

Ce mobilier se potrivește în grădina mea?

Dacă aruncăm un ochi prin grădini, vedem că în materie de mobilier de grădină există mari diferențe atât în ceea ce privește designul, cât și în ceea ce privește materialele. Cu cât produsele disponibile sunt în număr mai mare, cu atât alegerea și hotărârea de cumpărare este mai dificilă.

Este util să vă analizați mai întâi grădina. Ce mobilier ar putea crea un tablou unitar?

 • În funcție de model, mobilierul de grădină din lemn poate conferi o notă rustică sau elegantă. Stilurile variază de la stilul rustic casă de țară și până la stilul bistro franțuzesc ludic. O grădină mare suportă un mobilier greu cu picioare masive de lemn și mase lungi pentru ocazii festive.
  În schimb, într-o grădină mică se potrivesc mai degrabă mesele rotunde și piesele de mobilier delicate.
 • Mobilierul de grădină confecționat din mai multe materiale vă poate ajuta să puneți accente optice inspirate. Mobilierul de grădină din ratan sintetic are un aspect deosebit de lejer și ușor. Modelele moderne de acest gen sunt în nuanțele negru și antracit și deseori au forme cu muchii foarte clare în stil lounge. Într-o grădină clasică, în care există și culturi, astfel de piese de mobilier nu se prea potrivesc.
 • Vă puteți juca și cu diferite designuri ale pernelor. Husele monocrome în nuanțe neobișnuite plasează accente puternice, interesante. Modelele sau formele geometrice pot da o impresie ludică. Cu ajutorul pernelor în carouri, conferiți mobilierului dumneavoastră un stil de casă de țară.
 • Puteți crea contraste cromatice între culorile florilor din grădină și mobilier sau pernele acestuia.

Ce funcții trebuie să îndeplinească mobilierul de grădină?

Atunci când luați decizia de cumpărare, este util să știți ce întrebuințare vor avea piesele de mobilier de grădină.

 • Dacă aveți copii, sunt recomandabile piesele rezistente, ce pot fi curățate ușor.
 • Pentru seniori este important să se poate așeza și ridica cu ușurință. Motiv pentru care fotoliile tip lounge adânci nu sunt practice.
 • Dacă doriți să stați așezat sau să stați întins mult timp pe piesele de mobilier, acestea trebuie bineînțeles să fie foarte confortabile. Când doriți să vă relaxați în grădină, nimic nu este mai deranjant decât scaune sau șezlonguri incomode.
 • Dacă mobilierul este folosit doar pentru petreceri, sunt suficiente seturi simple de băncuțe și mese. Poate că aceste mese și bănci nu sunt cele mai confortabile variante, însă sunt ieftine, robuste și se curăță ușor.

Cât spațiu aveți la dispoziție pentru mobilierul de grădină?

Atunci când cumpărați mobilierul, este important și spațiul disponibil. Așa puteți calcula aproximativ câte piese de mobilier puteți amplasa:

 • 3 x 3 metri pentru o masă cu patru scaune
 • 3 x 4,5 metri pentru șase locuri
 • 3 x 7,75 m pentru douăsprezece tacâmuri sau o masă mică pentru patru persoane și două șezlonguri.
 • Dacă terasa se află în fața unei uși, se recomandă să adăugați un metru ca suprafață de acces. Pentru cele mai multe utilizări, este suficientă o terasă de 12 metri pătrați.
Aici câteva sugestii pentru o mai bună orientare:
 • Spațiu restrâns: Scaunele tip bistro și pentru balcon sunt o alternativă elegantă pentru proprietarii unor grădini mai mici sau pentru cei care au un balcon și nu o terasă.
 • Terasă obișnuită: În cazul unei terase de dimensiuni medii, opțiunile pentru mobilierul de grădină sunt mai numeroase. În sortimentul nostru găsiți ceva pentru toate gusturile. Puteți opta pentru orice fel de tip de mobilier de grădină: mobilier pentru a lua masa în grădină, seturi de mobilier, balansoare Hollywood sau mese și scaune de grădină clasice.
 • Terase mari: Dacă aveți la dispoziție un spațiu de terasă generos, vă puteți decide fără probleme pentru un mobilier generos tip lounge. Un astfel de living în grădină este ceva cu totul deosebit.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus