0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
01.12.2023 08:00 - 21:00
Aţi imprimat această informaţie în 01.12.2023 la ora 11:48. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Designul bucătăriei

Designul bucătăriei

Bucătăria dumneavoastră este pregătită. Ceea ce mai lipsește acum este finisajul. Vă arătăm aici cum să vă amenajați bucătăria!

Amenajarea bucătăriei: surse de inspirație

Înainte de a începe să vă amenajați bucătăria, trebuie să o proiectați. Partea aceasta poate fi destul de obositoare. Ca să nu vă crească niciun fir de păr cărunt, am adunat pentru dumneavoastră o mulțime de sfaturi pentru planificarea bucătăriei.

În multe dintre magazinele HORNBACH veți găsi, de asemenea, modele de bucătării expuse și puteți obține consiliere personalizată la fața locului.

Dar dacă sunteți în căutare de inspirație pentru amenajarea bucătăriei, ați ajuns la locul potrivit. Fie că vă doriți ceva modern, confortabil sau creativ: aici veți găsi cu siguranță idei pentru amenajarea bucătăriei dumneavoastră.

Amenajarea bucătăriei moderne

Vă place o bucătărie luminoasă și sunteți fanul liniilor drepte? Al aspectului de beton și al elementelor grafice? Atunci vă vor plăcea cu siguranță următoarele idei pentru locuință. Astfel puteți crea cu ușurință o bucătărie modernă.

 • 
				Stiluri de amenajare The Dark Side 01 toamna iarna 2021
 • 
				Family Time Stil de amenajare 01
 • 
				Stiluri de amenajare toamna iarna 2019 Perfect Day
 • 
				cool creative 01
 • 
				Get together
 • 
				Stiluri de amenajare toamna iarna 2019 Urban Jungle
 • 
				be balanced 01
 • 
				Decorarea peretilor cu imagini Relaxed Living 02 Stil de amenajare Hornbach
 • 
				modern elegance 02
 • 
				graphic style 03

Amenajarea bucătăriei confortabile

Bucătăria dumneavoastră trebuie să emane o stare de calm. Și să fie atât de confortabilă încât fiecare oaspete să se simtă imediat ca acasă. Amenajarea bucătăriei dumneavoastră joacă un rol major aici, lăsați-vă inspirat de următoarele idei pentru bucătărie.

 • 
				green factory 02
 • 
				Back to Nature
 • 
				Nordic Atmosphere 01 stil de amenajare HORNBACH
 • 
				comfort lounge 01
 • 
				pure simple 01
 • 
				modern rustic 01
 • 
				light easy 04

Amenajarea bucătăriei creative

Vă doriți o bucătărie colorată, tra-la-la, așa cum vă place? Avem multe culori și idei creative despre cum să vă amenajați bucătăria. Dați frâu liber imaginației.

 • 
				Stiluri de amenajare Express Yourself 01 toamna iarna 2021
 • 
				Stiluri de amenajare Pop Up 01 primavara vara 2021
 • 
				Make Space Stil de amenajare
 • 
				Amenajarea Bucătăriei Planet Home 01
 • 
				sunny place 01
 • 
				Smart green 03 stil de amenajare HORNBACH
 • 
				miami beach 01
 • 
				Amenajarea unei bucatarii mici Loving Earth

Găsirea protecției antistropire pentru bucătărie

Acolo unde se gătește, apar și stropi de grăsime. Sau sos de roșii. Sau apă fierbinte pentru gătit. Multe dintre acestea ajung pe panoul mural de bucătărie. Pe care trebuie să-l curățați și să-l frecați bine – cu excepția cazului în care ați optat pentru un panou antistropi ușor de întreținut.

În trecut, în materie de protecție antistropire, existau puține alternative la plăcile clasice de gresie. Astăzi, lucrurile arată foarte diferit, deoarece panourile antistropi pentru bucătărie sunt acum disponibile și în variante din sticlă, aluminiu compozit și laminate. Alternative mai ieftine sunt foliile autoadezive, vopselele hidrofuge sau așa-numita piele de elefant. Puteți aplica piele de elefant peste vopseaua existentă sau peste tapet pentru a-l face lavabil.

Cu o oglindă de bucătărie prindeți doi iepuri dintr-o lovitură: ușurați curățenia și vă puteți amenaja bucătăria cu puțin efort. Fie simplă, într-o singură culoare, fie cu motive ilustrate – bucătăria dumneavoastră, regulile dumneavoastră! Am adunat inspirație pentru dumneavoastră:

 • 
				Contrablat 1
 • 
				Contrablat 2
 • 
				Contrablat 3
 • 
				Contrablat 5
 • 
				Contrablat 3
 • 
				Contrablat 6

De altfel, protecția antistropire pentru bucătărie este indispensabilă în spatele aragazului și al chiuvetei. Indiferent de materialul pe care îl alegeți: este important ca panoul mural de bucătărie să poată fi șters. În acest fel, contrablatul din bucătărie înfruntă toți stropii, transpirați mai puțin atunci când îl curățați, iar protecția antistropi arată întotdeauna bine!

Decorarea pereților în bucătărie

Nu este necesar să vă renovați întreaga bucătărie pentru a-i schimba aspectul. Chiar și schimbările mici – zugrăvirea bucătăriei sau agățarea unui tablou – pot face o mare diferență. În acest fel, vă puteți reamenaja bucătăria cu puțin efort și cu cheltuieli minime.

Tapet cu imagini și stickere de perete pentru bucătărie

Un sticker de perete 3D deasupra chiuvetei sau un citat pe peretele din spatele mesei – opțiunile în ceea ce privește stickerele de perete sunt numeroase. Dacă motivele nu vă conving, puteți, de asemenea, să vă creați singuri imaginile murale și stickerele de perete. Noi vă arătăm cum se face!

Dacă acest demers presupune prea mult efort pentru dumneavoastră, puteți cumpăra stickere de perete și tapet cu imagini gata făcute la un magazin HORNBACH din apropierea dumneavoastră sau din magazinul nostru online!

Sugestie de culoare – pământ catifelat

Dacă vă place să fiți în tendințele modei în ceea ce privește culorile pereților, atunci cea mai potrivită pentru dumneavoastră este culoarea anului 2023. Pământ catifelat este o nuanță caldă de maro, care se potrivește în mod natural unei amenajări discrete a încăperii, dar care poate fi de asemenea combinată foarte bine și cu culori puternice. Aplicați nuanțe calde și liniștitoare de culoare a pământului pe pereți.

La fel ca toate vopselele lavabile premium de la StyleColor, și vopseaua pământ catifelat este fără dizolvanți și fără agenți de conservare. Aceasta poate fi utilizată pe tencuieli, tapet, tencuieli uscate sau fibră de sticlă.

Imagini pentru bucătărie

V-ați dorit întotdeauna să aveți un Picasso, Kandinsky sau Miró atârnat pe perete? Dacă nu vă permiteți originalul, o reproducere artistică tipărită este o alternativă minunată. Găsiți un perete liber în bucătărie, bateți un cui în perete și agățați tabloul – efort mic, efect mare!

Sau puteți folosi un poster pentru a vă decora bucătăria. De asemenea, puteți combina mai multe postere de bucătărie între ele. Cel mai bun lucru: puteți schimba posterele în câțiva pași simpli și puteți crea o atmosferă cu totul nouă.

Decor de perete pentru bucătărie

O inscripție 3D sau un simbol sunt detalii mici, dar fine, cu care vă puteți amenaja bucătăria în câteva minute. Fie că este vorba de cuvinte înțelepte sau de o zicală obraznică pe peretele bucătăriei – dumneavoastră alegeți!

Panouri memo pentru bucătărie

Faceți ordine în haosul gândurilor și nu mai uitați lucruri importante: un panou memo face posibil acest lucru. În trecut, bunul și vechiul panou cu ace era confecționat doar din plută, dar astăzi aveți mult mai multe opțiuni. De la tablă albă la tablă neagră și de la tablă magnetică la grilaj de perete, alegeți panoul memo potrivit pentru bucătăria dumneavoastră și faceți din el un punct de atracție. Apropo, nu veți mai uita să cumpărați lapte, pentru că panoul memo vă va aminti.

memoboard

Sfaturi privind panourile memo în bucătărie

Toată lumea a experimentat asta: în timp, pe dulapurile din bucătărie se formează o ușoară peliculă de grăsime. Aceasta se poate depune și pe panoul memo. Din acest motiv, tablele care pot fi șterse și tablele albe sunt deosebit de potrivite în bucătărie.

Reamenajarea fronturilor din bucătărie

Nu vă mai suportați bucătăria, dar nu aveți suficienți bani pentru una nou-nouță? Nicio problemă! Există mai multe modalități de a vă aranja bucătăria cu bani puțini.

De exemplu, puteți transforma bucătăria dumneavoastră din stejar rustic în bucătăria albă de vis în doar câțiva pași – cu ajutorul lacului! Sau puteți să vă înlocuiți blatul de lucru uzat cu unul nou. Fie că vă decideți să vă vopsiți mobila de bucătărie sau să înlocuiți blatul de lucru, avem nu numai materialele potrivite pentru dumneavoastră, ci și instrucțiuni detaliate.

Montarea blatului de bucătărie

Doriți să vă amenajați bucătăria? Vă vom arăta cum să vă montați un nou blat de lucru. Instalarea blatului de bucătărie pas cu pas cu Academia Meșterului HORNBACH.

Nu vă place să mânuiți o pensulă? Puteți să dați fronturilor bucătăriei dumneavoastră un aspect complet nou și cu folii adezive.

În ceea ce privește foliile adezive, există două tehnici de aplicare. Pentru suprafețele netede, se recomandă aplicarea umedă, iar pentru obiectele cu curbe și muchii, se recomandă aplicarea uscată a foliei adezive.

Mânere mobilă bucătărie 1

Înlocuirea mânerelor de bucătărie

Pentru aspectul bucătăriei dumneavoastră, mânerele de bucătărie sunt cel puțin la fel de importante ca și fronturile de bucătărie și blatul de lucru. Deci, dacă doriți să vă reamenajați bucătăria, gândiți-vă la noi mânere de mobilier. Aceasta este o modalitate rapidă și ușoară de a vă înfrumuseța bucătăria.

Pentru a vă bucura de noile mânere de bucătărie pentru o perioadă îndelungată, alegeți materiale ușor de întreținut și robuste, cum ar fi metalul sau plasticul.

Mobilă pentru bucătărie

Nu toată lumea se poate bucura de o bucătărie nouă. Mai ales cei care trebuie să se ocupe pentru prima dată de o amenajare sunt fericiți dacă există deja o bucătărie în locuință. Acestora nu le rămâne decât să scoată ce-i mai bun din ea! Dar nu ați putea fi o persoană de acțiune dacă nu v-ar veni nicio idee. Uneori, lucrurile mărunte sunt cele care aduc multă bucurie.

Așadar suflecați mânecile și demarați proiectul. Aici veți găsi idei pentru a îmbunătăți aspectul bucătăriei.

Ce dimensiune de covor este potrivită pentru camera de servit masa?

Nu există un răspuns general la întrebarea care este dimensiunea optimă a covorului pentru zona de servit masa. Și anume, pentru că aceasta depinde nu doar de mărimea și forma camerei de servit masa, ci și de mărimea mesei. Asigurați-vă că nu doar masa, ci și toate scaunele pot sta confortabil pe covor. Dacă picioarele scaunelor sunt prea aproape de marginea covorului, acest lucru reprezintă un pericol inestetic de împiedicare

Pentru a găsi dimensiunea potrivită pentru zona de luat masa, trebuie să măsurați suprafața care urmează să fie acoperită cu covor. Aranjați masa așa cum urmează să fie poziționată în varianta finală. Astfel puteți să măsurați cel mai bine ce lungime și ce lățime poate avea noul dumneavoastră covor. Marcați simplu conturul covorului imaginar lipind bandă de mascare pe podea. Astfel puteți vizualiza mai bine imaginea covorului din zona de luat masa.

Rețineți ca regulă de bază: masă rotundă, covor rotund. Masă dreptunghiulară, covor dreptunghiular.
 • 
				Dimensiune covor dining 1
 • 
				Dimensiune covor dining 2
 • 
				Dimensiune covor dining 3

Iluminare pentru bucătărie și camera de luat masa

Pentru a putea pregăti festin după festin în noua dumneavoastră bucătărie, aveți nevoie de o iluminare adecvată. La urma urmei, doriți să vedeți ce intră în vasul de gătit. Aveți nevoie de un amestec de lămpi diferite, deoarece, dacă instalați doar o singură lampă de tavan, veți proiecta umbre pe dumneavoastră în timp ce lucrați.

Sfaturi pentru iluminatul bucătăriei:

 • Asigurarea iluminatului de bază: puteți asigura o luminozitate de bază în bucătărie cu ajutorul corpului de iluminat din tavan.
 • Iluminarea suprafețelor de lucru: este important ca suprafețele de lucru să fie bine luminate. Pentru aceasta sunt ideale corpurile de iluminat încastrate în dulapurile suspendate.
 • Dacă nu există dulapuri suspendate, pentru o iluminare potrivită a blatului de lucru puteţi folosi şi o aplică ce proiectează lumina în jos.
 • Iluminarea tejghelei: folosiți lămpi suspendate și instalați-le chiar deasupra nivelului ochilor și la 60 cm deasupra mesei.
 • Culoare de lumină albă neutră: în bucătărie doriți să vedeți totul clar. Prin urmare, optați pentru o culoare de lumină albă neutră (3.300-5.300 Kelvin).

Cu ajutorul iluminatului din dining, vă puneți mâncarea în lumina potrivită. După cum știm cu toții, nu doar gura, ci și ochii mănâncă. De asemenea, atmosfera trebuie să fie confortabilă, astfel încât oaspeții să se simtă bine.

Sfaturi pentru iluminarea camerei de luat masa

 • Iluminarea mesei: cel mai bine este să utilizați lămpi suspendate. Acestea trebuie instalate la mică înălțime deasupra nivelului ochilor și la 60 cm deasupra mesei.
 • Lămpile reglabile: dacă și temele se fac la aceeași masă, merită să vă orientați direct către lămpile suspendate cu luminozitate reglabilă.
 • Iluminare indirectă: iluminarea indirectă a pereților contribuie, de asemenea, la atmosfera confortabilă. Dacă aveți opere de artă atârnate acolo, de ce să nu le iluminați?
 • Lumina albă caldă: puteți crea atmosfera potrivită în dining cu o lumină albă caldă (2.700 - 3.300 Kelvin).

Mai multe informații despre subiectul iluminării în bucătărie și idei de benzi cu LED găsiți aici.

Cutiile de depozitare păstrează bucătăria ordonată

Și cutiile de depozitare pot juca un rol în amenajarea bucătăriei dumneavoastră. Cutiile de tablă nu doar creează ordine pe raft, datorită motivelor retro, dar vă place și să vă uitați la ele de două ori.

Cutiile de depozitare confecționate din tablă robustă și curată au un capac care se închide bine. Prin urmare, puteți folosi cutiile șic pentru produse alimentare, cum ar fi cafeaua, făina, zahărul sau musli și le puteți păstra proaspete pentru o perioadă lungă de timp.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus