0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 23.03.2023 la ora 01:27. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Alegeți tipul de pardoseală pentru bucătărie

Timp de lectură 8 min.
Alegeți tipul de pardoseală pentru bucătărie

Aici veți jongla cu oale, agitați cuțite și manipulați preparate fierbinți. Pentru acestea aveți nevoie de o suprafață de bază solidă, o pardoseală care să reziste la multe. În rândurile ce urmează, aflați care este pardoseala cea mai adecvată pentru bucătăria dumneavoastră.

Aspecte cărora trebuie să le acordați atenție la achiziționarea pardoselii de bucătărie

În bucătărie se lucrează, motiv pentru care acolo este necesară o pardoseală robustă, care să prezinte siguranță. O pardoseală solidă în bucătărie face față apei fierbinți și uleiului care sfârâie. Aceasta va preveni o posibilă alunecare atunci când gătiți și facilitează o curățare rapidă după ce terminați treaba. În cazul ideal, un cuțit căzut nu ar trebui să producă o stricăciune prea mare în suprafață.

Bineînțeles că toate acestea nu vor fi vizibile pe pardoseala dumneavoastră, pentru că o pardoseală bună de bucătărie trebuie să impresioneze și vizual.

Idei pentru pardoseala de bucătărie

În arenă intră cinci concurenți:

  • Pardoseală din vinil
  • Plăci ceramice
  • Pardoseli PVC
  • Parchet laminat
  • Parchet clasic

Cine o părăsește ca învingător? Acest lucru nu poate fi stabilit cu precizie, însă un lucru este clar: toate produsele au punctele lor forte și punctele lor slabe. Unele sunt învingătoare fără echivoc la categoria preț. Altele își demonstrează forțele atunci când vine vorba despre aspect, iar unele sunt campioane în privința durabilității. Așadar haideți să examinăm mai cu atenție.

Pardoseală de vinil pentru bucătărie

Numele pardoselii poate induce în eroare, pentru că vinilul nu este altceva decât PVC, așadar policlorură de vinil. Însă compoziția exactă este cea care face diferența.

Pardoselile din vinil sunt mai dure decât pardoselile din PVC clasic.

În acest caz este vorba de cele mai multe ori despre plăci de tip dușumele, pe care le montați la fel ca parchetul laminat. Așadar le înclichetați, le fixați sau le pliați pentru a obține o acoperire de pardoseală. Pardoseala finită poate avea aproape orice aspect dorit. Există plăci care din punct de vedere vizual abia dacă pot fi diferențiate de parchetul veritabil. Altele ar putea proveni din betonieră sau arată ca piatra naturală proaspăt exploatată.

Pentru bucătărie sunt adecvate în mod excepțional pardoselile de vinil cu montare prin lipire, deoarece, datorită adezivului, sunt potrivite chiar și pentru încăperi umede.

Multe plăci de pardoseală sunt dotate cu o izolație fonică integrată. Datorită materialului mai moale, este extrem de plăcut de pășit pe ele – chiar și iarna. Materialul oferă căldură la picioare, iar cine dorește să monteze o pardoseală de vinil în bucătărie nu trebuie să renunțe la un sistem de încălzire prin pardoseală. Nici umezeala nu aduce prejudicii plăcilor. Acestea permit așadar o ștergere umedă, fără niciun fel de probleme. Straturile protectoare antibacteriene asigură un grad suplimentar de igienă.

Plăci ceramice ca pardoseală pentru bucătărie

Apă și plăci ceramice – această combinație nu generează probleme. La cumpărarea plăcilor ceramice pentru bucătărie, aveți în vedere să alegeți plăci antiderapante (din clasa de protecție la alunecare R10).

În plus, multe plăci ceramice sunt rezistente la zgâriere. În cazul plăcilor ceramice vopsite în profunzime, nici deteriorările nu sunt așa vizibile, pentru că ele arată în interior exact la fel ca și pe exterior. Suprafețele netede le puteți șterge fără efort și puteți utiliza aproape orice produs de curățare. Numai în cazul pietrei naturale se impune precauție. La plăcile ceramice nesigilate, grăsimea poate lăsa în urmă pete. În plus, pentru piatra naturală nu sunt adecvate toate produsele de curățare.

Cine își dorește plăci ceramice ca pardoseală în bucătărie trebuie să mai ia în considerare și faptul că acestea se simt destul de reci. Însă acest lucru nu deranjează în cazul în care le combinați cu un sistem de încălzire prin pardoseală.

Montarea gresiei

În cadrul acestor instrucţiuni, vă arătăm pas cu pas cum se montează gresia. Doriţi să montaţi gresie? Mai întâi trebuie să parcurgi etapa de pregătire. În prima parte a articolului, vă arătăm cum să pregătiţi în mod ...citește mai mult

Pardoseli din PVC pentru bucătărie

Pardoselile din PVC sunt extrem de rezistente la uzură și au cel mai adesea succes pentru căminul dumneavoastră. În funcție de planul bucătăriei dumneavoastră, efortul de montare este uneori mai mic, alteori mai mare și anume: în cazul unor încăperi cu multe unghiuri nu puteți derula fără probleme rola de pardoseală, ci mai sunt necesare eventual și tăieturi. În anumite condiții și încăperile mari pot crea probleme. În aceste cazuri nu sunt suficiente nici rolele cele mai late, ceea ce are drept consecință o îmbinare în pardoseală, însă și aceasta reprezintă doar un mic obstacol, nu un criteriu de excludere. În plus există și dale din PVC. Acestea sunt autoadezive, de aceea pot fi montate extrem de simplu.

În ceea ce privește proprietățile pardoselii, PVC-ul este adecvat excepțional pentru bucătărie. Pardoseala suportă apa. Se simte moale la picioare – gradul de confort la mers fiind așadar unul destul de ridicat – și la cele mai multe dintre produse este asigurat de asemenea și caracterul antiderapant. Doar stabilitatea nu este la un nivel tocmai optim. Piesele de mobilier grele lasă urme de presare, iar o oală care cade poate provoca rupturi. La cumpărare aveți în vedere să alegeți dale care au pe dos un material textil sau un material din fibre nețesute. În acest caz, pericolul să rămână zone de presare este mai redus.

Dacă doriți să aflați mai exact cum se montează o pardoseală din PVC în bucătărie, puteți afla de aici:

Sfat: lipirea pardoselilor din PVC

Pardoselile din PVC pot fi fixate pe planșeu cu adeziv pentru tapet. La amestecare utilizați pur și simplu mai puțină apă, pentru a obține un amestec ceva mai vâscos.

Parchet laminat pentru bucătărie

În cazul parchetului laminat ca pardoseală de bucătărie, veți găsi o varietate aproape la fel de mare în privința designului ca și la pardoselile din vinil. Nu trebuie să fie mereu fag, stejar sau nuc. Există parchet laminat și cu aspect de piatră naturală. În plus, pardoseala este adesea relativ ecologică. Multe produse sunt confecționate din lemn certificat FSC. Acesta provine din păduri administrate într-un mod durabil.

Parchetul laminat este rezistent la decolorarea la lumină, este adecvat și pentru sisteme de încălzire prin pardoseală și poate fi montat cu ușurință. Însă apa reprezintă și în acest caz un pericol. Este adevărat că există plăci de parchet laminat care prezintă un grad redus de umflare, însă o cantitate mare de apă lasă urme adânci. Din păcate nu este posibil întotdeauna ca pardoseala să fie reparată.

Dacă vă hotărâți pentru parchet laminat ca pardoseală pentru bucătărie, la achiziționare alegeți un parchet laminat rezistent la apă.

Clasă de trafic pentru încăperi

Familiarizați-vă cu clasele de trafic:

  • Clasa de trafic 21: spații de locuit cu utilizare redusă sau temporară
  • Clasa de trafic 22: spații de locuit cu utilizare medie
  • Clasa de trafic 22+: spații de locuit cu utilizare medie până la intensă
  • Clasa de trafic 23: spații de locuit cu utilizare intensă

Parchet clasic în bucătărie

Dacă este vorba despre aspect, pentru mulți parchetul clasic este imbatabil. Pardoselile din lemn natural emană naturalețe și căldură. În afară de acestea, pardoseala este un unicat. Niciuna nu se aseamănă cu celaltă și, pentru că pardoselile se învechesc în timp, parchetul dumneavoastră va avea o notă personală. Cine dorește să oprească acest proces de îmbătrânire, poate face acest lucru în anumite limite, cu o îngrijire corectă.

Dar cum se prezintă problema când vine vorba despre caracterul potrivit al pardoselii în bucătărie? Este adevărat că o pardoseală din parchet sigilată face față unei cantități mici de umezeală, însă imediat ce aceasta crește, există pericolul de umflare. În schimb pardoseala din parchet clasic poate fi reparată relativ ușor.

O pardoseală bună, la un preț ridicat, durează practic o viață. Ea poate fi șlefuită și, astfel, reînnoită. În plus, parchetul clasic este ideal pentru bucătăriile deschise, dacă vă doriți o trecere unitară între zona de living și bucătărie.

Protejați-vă pardoselile!

În zonele deosebit de expuse, cum ar fi blatul de lucru, se recomandă să amplasați o traversă de bucătărie. Aceste covoare robuste nu doar vă împiedică să alunecați atunci când tocați, prăjiți sau bateți șnițele, ci vă protejează de asemenea și pardoseala împotriva unor daune. Astfel vă puteți alege orice pardoseală pentru bucătărie, fără să vă faceți griji din cauza rezistenței sau a siguranței.

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus