0 Listă favorite 0 Coşul meu
HORNBACH Militari Program de funcţionare
Strada Hornbach 1
077090 Domnesti, jud. Ilfov

comanda-militari@hornbach.com
+40 310805 - 281
lun. - sâm.: 08:00 - 21:00
dum.: 08:00 - 19:00
Aţi imprimat această informaţie în 29.03.2023 la ora 00:51. Vă rugăm să observaţi faptul că preţurile internaţionale şi reacţiile în termen scurt pot modifica în orice moment preţurile şi acestea pot diferi de documentul dumneavoastră imprimat. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Sfaturi

Amenajarea atelierului. Ghid, sfaturi și organizare

Timp de lectură 6 min.
Amenajarea atelierului. Ghid, sfaturi și organizare

La HORNBACH găsiți sfaturi pentru a pune ordine în haosul din atelier. Bărbații adevărați și femeile puternice transformă visele meșteșugărești în realitate. Un tărâm propriu, la subsolul casei - aici se rindeluiește, acolo cad așchii, se ciocănește, se înșurubează, se meșterește. Asigurați-vă că ordinea domnește în tărâmul dumneavoastră. Cine ar vrea să caute unelte, şuruburi și altele asemenea când ar putea deja să meșterească în același timp?

Aflați tot ceea ce trebuie să știți pe tema depozitării substanțelor periculoase și în legătură cu sistemele de alimentare staționare și mobile. Să începem!

Organizarea atelierului. Sisteme de organizare

Știți unde este agățat ciocanul? Cine are în plan un proiect, își dorește să îl realizeze cu pasiune. Este enervant când pierdem timp prețios deoarece cheia tubulară sau bitul potrivit nu sunt de găsit.

Simbolulpentru atelierla Hornbach

Cu ajutorul noului simbol „atelier” recunoașteți imediat produsele care aparțin de proiectul „Amenajarea atelierului”. Dacă găsiți un echipament care vă interesează, online, într-o anexă sau în cataloagele noastre, nu trebuie să căutați prin toate raioanele magazinului HORNBACH din apropiere.

Organizarea atelierului

Sfaturi pentru organizarea în atelier

  • Mânerele inscripționabile ale bancurilor de lucru scurtează timpul de căutare.
  • Materialele de lucru sortate rămân întotdeauna ordonate, datorită separatoarelor de sertare.
  • Dulapurile suspendate sau panourile perforate care au cutii de diverse dimensiuni sunt ideale pentru depozitarea pieselor mici.
  • Rafturile reglabile ale dulapurilor suspendate aduc ordine și flexibilitate.
  • Pereții perforați cu cârlige standard sau cu accesorii speciale pentru suspendarea uneltelor asigură o imagine de ansamblu perfectă.

Sertare cu role de ghidare
Sertarele cu role de ghidare asigură o alunecare confortabilă și o funcționare ușoară și durabilă. Includ și opritor. Sarcină utilă de până la 25 kg.

Placă din lemn masiv de fag
Placa din lemn masiv de fag, cu o grosime de 30 mm. Încleiere specială împotriva deformării. Tratat cu ulei natural împotriva murdăriei.

Tablă din oțel, stabilă și fără torsiune
Tabla din oțel, stabilă și fără torsiune are o grosime de 1 mm. Datorită vopsirii în câmp electrostatic, suprafața este deosebit de rezistentă la zgârieturi.

Picioare reglabile pe înălțime
Picioarele reglabile individual pe înălțime servesc la compensarea denivelărilor pardoselii. Un mecanism cu șuruburi asigură o manevrare simplă.

Sfaturi privind întreținerea atelierului

Componentele sistemului de organizare a atelierului sunt deosebit de robuste și rezistente la zgârieturi, datorită unei emailări în câmp electrostatic. Pentru o curățare normală este suficientă o lavetă umedă.

Placă din lemn masiv de fag
Lemnul masiv înseamnă natură. Datorită faptului că lemnul „lucrează” în mod natural, se poate deforma la fluctuații de temperatură și la modificarea umidității aerului. Din acest motiv, ar trebui să fie tratat în mod special. Recomandăm tratarea și îngrijirea suprafeței la fiecare 6 luni cu ulei vegetal obișnuit. Din cauza influențelor nefavorabile ale vremii în timpul transportului, placa de lemn se poate curba puțin. Pentru a o îndrepta foarte simplu în acest caz, așezați-o dreaptă pe pardoseală (dacă este nevoie, îngreunați-o) și aplicați ulei pe partea curbată spre interior.

Ordine în atelier

Mașini, tamburi cu cablu, scânduri, bare, piese din tablă şi lemn au toate dreptul lor și vor să fie depozitate corespunzător - cel mai bine totul cât mai vizibil și mereu la îndemână.

Spațiu nesfârșit de depozitare!

Sistemul VARIO de la Schulte preia cu plăcere poverile în cel mai adevărat sens.
Completarea ideală pentru atelierul dumneavoastră!
Culoarea „gri Küpper” a sistemului de rafturi se potrivește perfect cu echipamentul de atelier de la KÜPPER!
Individual. Flexibil. Extensibil.
Sistemul VARIO este o adevărată soluție a problemei: Se poate folosi chiar și spațiul de depozitare de sub acoperișuri înclinate sau de sub scară.

Sistem de rafturi Vario Schulte

În cazul sistemului de rafturi metalice puteți compune propriul raft din componente de sistem cu 4 înălțimi, 4 lățimi, 2 adâncimi și 2 clase de rezistență precum și dintr-o mare varietate de piese de montaj!

Lucratul ergonomic în atelier

Unde se rindeluiește...

Ce înseamnă, de fapt lucru, ergonomic? Ceea ce este obligatoriu la birou și la locul de muncă și este chiar reglementat de o mulțime de legi și directive este deseori ignorat acasă și în timpul liber. Prin lucru ergonomic se înțelege întreaga amplasare a locului de muncă, din punct de vedere al posturii corecte a corpului în timpul lucrului, dar și al libertății de mișcare, al iluminării și al climatului ambiental. Scopul este să vă protejați sănătatea pe termen lung și să evitați problemele de sănătate.

Boala generală a afecțiunilor de spate - sau: „dureri de spate”
Postura corectă a corpului este importantă mai ales la manevrarea de echipamente pe bancul de lucru sau la meșteritul îndelungat. Mesele prea joase necesită, mai ales în cazul persoanelor înalte, o poziție aplecată. Acest lucru nu este ergonomic și este, după cum se știe, în detrimentul sănătății: se solicită zona cervicală, coloana și discurile intervertebrale.

Un remediu îl constituie ajustarea ergonomică a bancului de lucru pentru a obține o înălțime de lucru ideală. Dar care este înălțimea de lucru corectă? Pe de o parte, depinde de înălțimea persoanei care lucrează. Pe de altă parte, înălțimea de lucru depinde și de tipul lucrării efectuate: Este vorba despre lucrări de finețe? Lucrări de îndemânare? Sau este necesară o forță mare pentru lucrare?
Următorul tabel oferă, în funcție de activitate, un punct de referință pentru înălțimile de lucru ideale în cm (înălțime de lucru = înălțimea bancului de lucru sau a mesei, eventual plus înălțimea mașinii):

Activitate (în picioare) Pentru doamne (înălțimea de 165 cm) Pentru domni (înălțimea de 177 cm)
Lucrări de finețe 95 - 105 100 - 110
Lucrări de îndemânare 85 - 90 90 - 95
Lucrări cu efort mare 79 - 85 75 - 90

Teme care v-ar mai putea interesa

În sus